همزمان با انتشار اخباری مبنی بر آزمایش موشکی جدید در کره شمالی، خواهر رهبر این کشور ارتقای مقام یافت.

به گزارش جماران به نقل از اسپوتنیک،کره شمالی اعلام کرده است که یک موشک ضد هوایی جدید را آزمایش کرده است.

 این خبر را خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی با استناد به خبرگزاری دولتی مرکزی کره شمالی منتشر کرده است.

در خبر منتشره آمده است: " 30 سپتامبر  آکادمی علوم دفاعی کره شمالی موشک ضد هوایی جدیدی را که توسط خودش ساخته شده به منظور تایید عملی پرتابگر ، رادار و دستگاه های  فرماندهی و کنترل و همچنین مشخصات  رزمی این موشک آزمایش کرد. "

روز سه شنبه 28 سپتامبر نیز گزارش شد که کره شمالی یک موشک پرتاب کرده است. سپس خبرگزاری دولتی مرکزی کره شمالی از آزمایش موفقیت آمیز موشک مافوق صوت به نام هوانسون ـ 8  Hwanson-8)) خبر داد.

دانشمندان در استان پریموریه ، یگانه منطقه هم مرز با کره شمالی در روسیه ، تغییرات در زمینه میزان تشعشعات رادیو آکتیوی را ثبت نکرده اند.

15 سپتامبر کره شمالی دو موشک بالستیک به سمت دریای ژاپن پرتاب کرد ، آنها حدود 800 کیلومتر در ارتفاع 60 کیلومتری یا بیشتر پرواز کردند. همچنین در 11-12 سپتامبر موشک های کروز دوربرد آزمایش شدند که 1500 کیلومتر پرواز کردند.

پیش از آن ، کره شمالی در ماه ژانویه و در پایان ماه مارس آزمایش موشکی انجام داده بود . از جمله 21 مارس ، دو موشک کروز به سمت دریای زرد و 25 مارس دو موشک بالستیک کوتاه برد به سمت دریای ژاپن پرتاب شد.

در همین حال، خواهر و مشاور ارشد «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی به منصبی عالی‌تر در سلسله مراتب حکومتی ارتقا یافت.

خواهر و مشاور ارشد کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی که گمانه‌زنی‌ها از احتمال به دست گرفتن رهبری این کشور توسط او در آینده قوت گرفته به منصبی عالی‌تر در سلسله مراتب حکومتی ارتقا یافت.

خبرگزاری رسمی کره شمالی با اعلام این مطلب تصریح کرد که «کیم یو جونگ»، بواسطه ارتباط بسیار نزدیک و نفوذ بالا نزد برادرش به عنوانی عضو کمیسیون امور کشوری منصوب شده است.

این انتصاب در چارچوب مجموعه‌ای از تغییرات تازه در رأس تشکیلات حکومتی که به تأیید مجمع عالی خلق، تنها پارلمان جمهوری خلق کره شمالی نیز رسید، انجام شده است.

روزنامه رسمی رودونگ سینمون، ارگان کمیته مرکزی حزب کارگران کره روز پنجشنبه تصاویر هشت عضو جدید کمیسیون امور کشوری را منتشر کرد که «کیم یو جونگ» بواسطه جوانی و اینکه تنها زن در این مجموعه بود از دیگران متمایز شده بود.

کیم یو جونگ اغلب و به ویژه در جریان دیدارهای رهبر کره شمالی با دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا و مون جائه این، رئیس جمهوری کره جنوبی، در کنار برادرش دیده شده است که در دوران جوانی دوران تحصیل را با هم در سوئیس گذرانده بودند.

نقش سیاسی این زن پرنفوذ در دستگاه حاکمه کره شمالی مدت‌ها است که به موضوعی برای حدس و گمانه‌زنی‌ها تبدیل شده است. از او در این میان اغلب به عنوان جانشین احتمالی برادرش نام برده می‌شود که در صورت تحقق این امر، کیم یو جونگ نخستین رهبر زن در این کشور محافظه‌کار در جهان خواهد بود.

وی بیشتر با اظهارات تند علیه واشنگتن و سئول، بویژه در جریان ماجرای تخریب دفتر ارتباطات میان دو کره که توسط همسایه جنوبی ساخته و اداره می‌شد، نام خود را بر سر زبان‌ها انداخته بود.

وی کره جنوبی را متهم کرده بود که با تحرکات مرزی زمینه تنش‌آفرینی در افکار عمومی و ترغیب شهروندان این کشور برای فرار به آن سوی مرزها را فراهم کرده است.

این در حالیست که وی پس از ارتقای رتبه‌های متوالی که طی سال‌های اخیر از آن بهره‌مند شده به تازگی اعلام کرده که کشورش در صورت احترام متقابل حاضر به مذاکره با کره جنوبی برای کاستن از تنش‌ها است.

کیم یو جونگ ۳۴ ساله با عضویت در کمیسیون امور کشوری پس از ارتقا رتبه‌های متوالی اینک به یکی از بالاترین مناصب در سلسه‌مراتب حکومتی دست پیدا کرده است.

 

واکنش «متفاوت» جو بایدن به آزمایش‌های موشکی پیونگ یانگ

باراک اوباما، رئیس جمهور دموکرات پیشین ایالات متحده در تنها ملاقاتش با دونالد ترامپ، به او درباره کره شمالی هشدار داد و آن را مهمترین مشکل واشنگتن توصیف کرد.

دونالد ترامپ نیز در مدت چهار سال ریاست جمهوری خود، خط مشی‌های سیاسی متفاوتی، از تهدید به جنگ و تحریم گرفته تا انجام دیدارهای تاریخی و دادن وعده به رهبر جوان کره شمالی را به اجرا گذاشت.

اما واکنش جو بایدن به تحولات شبه جزیره کره در مقایسه با پیشینیانش متفاوت است. در حالی که در یک ماه اخیر پیونگ یانگ هم آزمایشهای موشکی خود را افزایش داده و هم لفاظی‌هایش را علیه واشنگتن، به نظر می‌رسد که جو بایدن فوریتی برای پرداخت به موضوع کره شمالی قائل نیست.

اگرچه دولت او بارها اعلام کرده که مایل است مذاکرات را بدون پیش شرط از سر بگیرد، اما در عمل علاقه چندانی برای جلب نظر کره شمالی که خواهان پایان تحریم‌های گسترده است، نشان نمی‌دهد.

جنی تاون، از اعضای ارشد «مرکز استیمسون» معتقد است که برای جو بایدن، موضوع کره شمالی «همچنان یک مسئله اولویت‌دار، اما همزمان یک سناریوی بدون برد است» و اینکه احتمالا در شرایط کنونی، داشتن دیپلماسی فعالتر از سوی بایدن باعث خواهد شد که او با اتهاماتی از جمله اینکه در مقابل «رفتارهای بد» پیونگ یانگ امتیاز داده، روبرو شود.

جنی تاون در گفتگو با خبرگزاری فرانسه می‌گوید: «باید دید که دولت بایدن حاضر است تا چقدر برای این موضوع هزینه سیاسی بکند؛ بویژه بعد از آنچه در افغانستان روی داد. به نظر می‌رسد که آنها در حال حاضر قصد صرف چنین هزینه‌ای را ندارند.»

خانم تاون معتقد است که با وجود همه تبلیغات سیاسی که از سوی کره شمالی انجام می‌شود، پیونگ یانگ نیز در مقابل ایالات متحده محتاطانه عمل می‌کند زیرا «یک شکست دیپلماسی بزرگ دیگر آنهم در وضعیتی که کره شمالی گرفتار مشکلات اقتصادی و بحران کرونا است، احتمالا آخرین چیزی است که کیم جونگ-اون می‌خواهد.»

اولویت دولت بایدن در حال حاضر در شرق آسیا، حمایت از متحدانش یعنی ژاپن و کره جنوبی و حمایت از تلاش‌های مون جائه‌-این، رئیس جمهوری کره جنوبی در راستای کاهش تنش‌ها در شبه جزیره کره است.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا نیز روز پنج‌شنبه اعلام کرد که از هرگونه تلاش کره جنوبی که بتواند «خطرات را کاهش دهد» حمایت می‌کند؛ آنهم در حالی که ایالات متحده آماده است کره شمالی را به شورای امنیت سازمان ملل ببرد.

به نظر می‌رسد که پیونگ یانگ نیز از این سیاست جدید آگاهی یافته و از نظر برخی تحلیلگران، تلاش کره شمالی برای احیای برخی کانال‌های ارتباطی خود با کره جنوبی نیز در همین راستا است.

کره شمالی از چهار سال پیش تا کنون دیگر موشک‌های دوربرد خود را که قادر به رسیدن به سرزمین اصلی آمریکا هستند، آزمایش نکرده است که از نظر برخی تحلیلگران نشانۀ آن است که این کشور همچنان می‌خواهد شانس خود را برای مذاکره با ایالات متحده حفظ کند.

با این وجود کن گوس، از مدیران مرکز تحقیقاتی CNA در ایالات متحده نگران است که دولت بایدن در نهایت نتواند از چهارچوب بسته‌ای که برای سال‌ها توسط سیاستگذاران کهنه‌کار شکل گرفته است خارج شود.

او می‌گوید: «طی چهل-پنجاه سال گذشته، ما همواره به این مشکل، بصورت یک معضل سیاه و سفید نگریسته‌ایم. اینکه ما می‌بریم و شما خواهید باخت یا شما می‌برید و ما می‌بازیم. داشتن چنین سیاستی باعث شده اکنون به اینجا برسیم.»

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.