رهبر هزاره های افغانستان گروه طالبان را تهدید به خیزش مسلحانه کرد.
به گزارش جماران به نقل از روسیا الیوم، «محمد کریم خلیلی»معاون رئیس جمهور سابق افغانستان و رهبر اقلیت«هزاره» در این کشور گفت که در صورتی که گروه طالبان «به وعده های خود عمل نکند و دست از استبداد نکشد»هزاره ها با این گروه مقابله مسلحانه خواهند کرد.
خلیلی گفت: روز گذشته شورای موقت وزیران شان را دیدیم. این شورا هرگز فراگیر نیست. ادامه این روند برای نیروها و گروه های نژادی دیگر هرگز قابل قبول نیست. بی شک این وضعیت در آینده برای تاجیک ها و ازبک ها قابل تحمل نخواهد شد و این دو قومیت در کنار هزاره ها به میدان نبرد بر می گردند.
این در حالی است که طالبان روز گذشته- سهشنبه- ۲۱ سپتامبر کابینه موقت خود را با معرفی چند سرپرست وزارتخانه باقی مانده و معاونان این وزارتخانهها گسترش دادند اما با وجود اعتراضهای بینالمللی به فهرست وزرای تمام مردانه کابینه در اوایل ماه سپتامبر، این بار نیز هیچ زنی را انتخاب نکردند.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی دولت طالبان با شرکت در یک نشست خبری همچنین خبر داد که مراسم تحلیف کابینه به منظور جلوگیری از اتلاف وقت، لغو شده است.
پیشتر جامعه بینالمللی هشدار داده بود که طالبان را با اقداماتشان قضاوت خواهد کرد به گونهای که به رسمیت شناختن یک دولت تحت رهبری طالبان منوط به نحوه برخورد آنها با زنان و اقلیتها خواهد بود.
طالبان در حکومت پیشینشان در افغانستان در اواخر دهه ۱۹۹۰، دختران و زنان را از تحصیل و کار و زندگی عمومی محروم کرده بودند.
در هر حال ذبیح الله مجاهد با دفاع از آخرین تغییرات در کابینه، گفت که این اضافه شدنها شامل اقلیتهای قومی مانند هزارهها است. او همچنین وعده داد که ممکن است زنان هم در آینده به کابینه اضافه شوند.
مجاهد در ادامه با انتقاد از شرایطی که کشورهای جهان برای به رسمیت شناختن دولت طالبان وضع کردهاند، گفت که هیچ دلیلی برای این اقدام وجود ندارد.
سخنگوی دولت طالبان گفت: «این مسئولیت سازمان ملل متحد است که دولت ما را به رسمیت بشناسد و کشورهای جهان از جمله کشورهای اروپایی، آسیایی و اسلامی با ما روابط دیپلماتیک داشته باشند.»
اگر چه طالبان، کابینه فعلی خود را به عنوان یک دولت موقت اعلام کرده است اما تاکنون هیچ اشارهای به برگزاری انتخابات در افغانستان نکرده است.
در تحولی دیگر، در پی حمله به یک پست ایست-بازرسی در شهر جلال آباد افغانستان که توسط دولت طالبان ایجاد شده بود، دستکم سه نفر کشته شدند.
به گفته یک منبع امنیتی، مردان مسلح ناشناس افراد حاضر در پست ایست-بازرسی را به رگبار بستند که در جریان آن ۲ نیروی طالبان و یک عابر کشته شدند.
یکی از نیروهای طالبان با تأیید این خبر گفت که «قربانیان» همه غیرنظامی بودهاند.
پیشتر در روزهای شنبه و یکشنبه گذشته رشته انفجارهایی در شهر جلال آباد، مرکز ولایت ننگرهار افغانستان خودروهای طالبان را هدف قرار داده و باعث کشته شدن هشت نفر از جمله نیروهای طالبان شده بود. این مجموعه حملات به شاخه محلی داعش نسبت داده شده است.
ولایت ننگرهار افغانستان کانون اصلی داعش، گروه رقیب گروه طالبان است که مسئولیت چندین حمله مرگبار در سالهای گذشته را بر عهده گرفته است.
حمله خونین در فرودگاه کابل در ۲۶ اوت و به هنگام خروج نیروهای بینالمللی از افغانستان که بیش از ۱۰۰ کشته بر جای گذاشت به شاخه محلی داعش نسبت داده شده است.
خبر حمله به یک پست ایست-بازرسی در شهر جلال آباد در حالی منتشر شده است که خبرگزاری فرانسه به نقل از برخی شهروندان افغانستان از کشته شدن دو جنگجوی طالبان هنگام تلاش برای خنثی سازی یک بمب دست ساز در این شهر خبر دادهاند.