این هواپیما امروز دوشنبه به عنوان نخستین هواپیمای تجاری پس از خروج آمریکا و روی کار آمدن گروه طالبان به قدرت در کابل به زمین نشست.
به گزارش جماران به نقل از خبرگزاری فرانسه، فرودگاه کابل شاهد فرود نخستین هواپیمای تجاری بین المللی پس از خروج ارتش آمریکا از کابل بود.
این هواپیما متعلق به شرکت هواپیمایی Pakistan International Airlines است.
این هواپیما امروز دوشنبه به عنوان نخستین هواپیمای تجاری پس از خروج آمریکا و روی کار آمدن گروه طالبان به قدرت در کابل به زمین نشست.
این در حالی است که «محمد بن عبدالرحمن آلثانی» وزیر خارجه قطر روز یکشنبه برای سفری کوتاه وارد کابل، پایتخت افغانستان شد.
رئیس دستگاه دیپلماسی قطر مهمترین مقام خارجی است که از زمان به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان به این کشور میرود. طالبان اعلام کرد که محمد بن عبدالرحمن آلثانی در جریان سفر به کابل با شماری از مقامات این گروه دیدار کرده است.
گروه طالبان جزئیات بیشتری از دیدارهای وزیر خارجه قطر که همزمان معاون نخستوزیر این کشور نیز هست ارائه نکرد.
محمد بن عبدالرحمن آلثانی در کابل همچنین با «حامد کرزی» رئیسجمهوری پیشین افغانستان دیدار کرد. قطر طی ماههای گذشته به یکی از مهمترین کشورهای منطقه در زمینه تحولات افغانستان تبدیل شده است. دولت قطر میزبان مذاکرات صلح آمریکا با طالبان در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ، رئیسجمهوری سابق ایالات متحده بود.
وزرای خارجه شماری از کشورهای غربی طی هفتههای گذشته برای رایزنی درباره تحولات افغانستان به دوحه سفر کردند. ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه آخرین مقام غربی است که به قطر رفته است. او قرار است روز دوشنبه با مقامات قطر درباره خروج اتباع فرانسوی و افغانها از افغانستان گفتگو کند.
«هایکو ماس» و «آنتونی بلینکن» وزرای خارجه آلمان و آمریکا نیز پیش از این به قطر سفر کرده بودند. قطر در آخرین روزهای حضور نظامی آمریکا در افغانستان نقش مهمی در تخلیه اتباع خارجی و افغانها از افغانستان داشت. تخمین زده میشود که دهها هزار نفر پس از خروج از افغانستان و پیش از عزیمت به کشورهای دیگر ابتدا به قطر رفتند.
تاکنون هیچ کدام از کشورهای جهان دولت جدید افغانستان را که ترکیب آن از سوی طالبان اعلام شد به رسمیت نشناخته است. عربستان، پاکستان و امارات عربی متحده تنها کشورهایی بودند که اولین حکومت طالبان در افغانستان بین سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ را به رسمیت شناخته بودند.