پزشکان شواهدی مبنی بر تأثیر واکسن ضد کرونا بر بارداری افراد پیدا نکرده اند.
به گزارش جماران، آیا واکسنهای ضد کووید-۱۹ تأثیری بر شانس باردارشدن افراد دارند؟ خیر، فعلا هیچگونه شواهدی وجود ندارد که نشان دهد هیچ نوع واکسنی، از جمله واکسنهای کووید-۱۹، تأثیری بر باردارشدن دارند.
کارشناسان پزشکی میگویند هیچ توجیه زیستشناختی در کار نیست که تزریق واکسن بر بارداری تأثیری بگذارد و نتایج تحقیقات میدانی نیز این نظر را تقویت میکند.
در آزمایش اخیر شرکت فایزر، به دو گروه از زنان خواستار بارداری جداگانه واکسن و مایع خنثی تزریق شد، و میزان بارداری در هر دو گروه شرکتکننده یکسان بود.
به گزارش یورونیوز، همچنین پژوهشگران دانشگاه ییل آمریکا که اخیرا مشغول بررسی تأثیرات واکسنهای ضدکووید بر تغییر عادت ماهانه زنان هستند میگویند که در آزمایشهای خود هیچ نکتهای دال بر کاهش توان باروری در اثر تزریق واکسن نیافتهاند.
از سوی دیگر مرکز اروپایی کنترل بیماریها و پیشگیری از آنها به زنان باردار توصیه کرده است واکسن بزنند، چراکه براساس پژوهشهای اخیر، در صورت ابتلا به کرونا، احتمال بیماری شدید، بستریشدن و مرگ در آنها بیشتر است.
پژوهشهای همین مرکز نشان میدهد که هزاران زن بارداری که واکسن زدهاند حاملگی و زایمان عادی داشتهاند و کارشناسان توصیه میکنند که نباید واکسیناسیون کووید را به دلیل میل به بارداری یا آغاز درمانهای مربوط به باروری به تعویق انداخت.
اختلاف بر سر منشأ کرونا
جامعه اطلاعاتی ایالات متحده آمریکا در مورد منشاء ویروس کرونا به اجماع نرسیده و موضع واحدی در این زمینه تدوین نکرده است.
به گزارش اسپوتنیک، این مطلب را شبکه تلویزیونی CNN به نقل از منابع خود اطلاع داده است.
به گفته آنها ، سرویس های اطلاعاتی نسخه مقدماتی گزارش مربوطه را ارائه کرده اند و این گزارش در دست بررسی است. با این حال مقامات اطلاعاتی در مورد اینکه منشاء کووید 19 آزمایشگاهی است یا این که ویروس کرونا به طور طبیعی ظاهر شده ، به اجماع نرسیدند.
یکی از منابع خاطرنشان کرد که در حال حاضر در گزارش "هیچ چیز خاص و غیرعادی وجود ندارد" ، اما منتفی ندانست که داده ها تا پایان ماه اوت به میزان قابل توجهی تغییر کنند. نتایج تحقیقات تا زمانی که ادامه دارد، اعلام نمی شود.
این گزارش که بدون هیچ گونه دخالت چین تهیه شده، اکنون توسط جامعه اطلاعاتی و کارشناسان خارجی برای دریافت نظرات بررسی می شود. پس از تکمیل نسخه طبقه بندی شده، نسخه دیگری از آن نیز تدوین می شود تا دولت جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده بتواند آنرا با عموم مردم در میان بگذارد.
پیشتر CNN گزارش داده بود که سرویس های اطلاعاتی ایالات متحده توانستند داده های ژنتیکی ویروس هایی را که در آزمایشگاه ووهان مورد مطالعه قرار گرفته اند ، به دست آورند. این رسانه هیچگونه اطلاعاتی در مورد زمان و چگونگی دسترسی جامعه اطلاعاتی ایالات متحده به داده ها ندارد. با این حال خبرنگاران احتمال می دهند که این کار در نتیجه هک شدن سرورهای مربوط به تحقیقات در آزمایشگاه ووهان انجام شده باشد.