گروه طالبان هفتمین ولایت را در افغانستان به اشغال خود در آوردند.
به گزارش جماران، خبرگزاری فرانسه به نقل از یک مشاور ولایت «فراه» در غرب افغانستان خبر داد که عناصر گروه طالبان بعد از ظهر سه شنبه ۱۰ اوت مرکز این ولایت را تصرف کردند.
به گفته این مقام افغانستانی گروه طالبان پس از نبرد کوتاهی با نیروهای امنیتی وارد ولسوالی فراه شده و مراکز دولتی و مقر پلیس را تصرف کردند. بر اساس این گزارش، نیروهای امنیتی افغانستان که در این شهر مستقر بودند به یک پایگاه ارتش این کشور عقب نشینی کردهاند.
ولسوالی فراه هفتمین مرکز ولایت هایی از افغانستان است که در پنج روز گذشته توسط شبه نظامیان طالبان تصرف شده است. از ولایت فراه در غرب افغانستان به عنوان یکی از ناامنترین ولایتها در این کشور نام برده میشود.
پیشتر وزارت دفاع افغانستان و در پی تشدید درگیریها در شمال این کشور، اعلام کرد که حملات عناصر طالبان در اطراف شهر «مزارشریف» به ویژه در منطقههای «امام بکری» و «لنگر خانه» در ولسوالی «دهدادی» در ولایت بلخ توسط نیروهای امنیتی و نظامی مهار شده است.
بر اساس اعلام وزارت دفاع افغانستان در جریان حمله نیروهای زمینی و هوایی این کشور در ولسوالی دهدادی در ولایت بلخ ۱۵۰ عنصر طالبان کشته و ۱۹ نفر دیگر زخمی شدهاند.
طالبان روز دوشنبه ۱۸ مرداد (۱۸ اسد) با حمله به شهر مزار شریف به پاسگاه «امام بُکری» حمله کرده بودند.
درمان بیش از ۴ هزار زخمی توسط صلیب سرخ در ۱۰ روز گذشته
همزمان کمیته بینالمللی صلیب سرخ نیز در گزارشی اعلام کرد که از روز اول اوت تاکنون بیش از چهار هزار نفر را که در جنگ افغانستان زخمی شده بودند در ۱۵ مرکز درمانی اش درمان کرده است.
همچنین بر اساس این گزارش، کمیته بینالمللی صلیب سرخ در ماه ژوئیه به حدود ۱۳ هزار مجروح جنگ در مراکز درمانی اش رسیدگی کرده است.
کمیته بینالمللی صلیب سرخ همچنین اعلام کرده که رسیدگی به بیماران افغان به دلیل آسیبرسیدن به مراکز درمانی و کمبود امکانات بهداشتی دشوار شده است.
«الوی فیلیون» رییس هیأت صلیب سرخ در افغانستان نیز از همه طرفهای درگیر خواست به سازمانهای بشردوستانه برای انتقال مجروحان و همچنین کمک به غیرنظامیان اجازه عبور دهند.
به گزارش یورونیوز، در حال حاضر و پس از خروج نیروهای بینالمللی از افغانستان، حملات شبه نظامیان طالبان بر روی تصرف شهرها متمرکز شده است. از همین رو گسترش جنگ به شهرها، تلفات در میان غیرنظامیان را در پی داشته است.
از همین رو افزایش درگیریها در افغانستان و پیشروی شبه نظامیان طالبان در نقاط مختلف این کشور، بر شدت نگرانیهای جهانی نسبت به امنیت و آینده افغانستان افزوده است.
کمیساریای عالی حقوق بشر: طرفهای درگیر در افغانستان به جنگ پایان دهند
کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد روز سه شنبه از طرف های درگیر در افغانستان خواست جنگ را در این کشور متوقف کنند. این کمیساریا به ویژه از گروه طالبان خواست تا عملیات نظامی در شهرهای افغانستان را پایان دهند.
«میشل باشله» کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در بیانیه ای نوشت: «تا زمانی که همه طرفهای درگیر به پای میز مذاکره باز نگردند و به یک راه حل مسالمت آمیز دست نیابند، وضعیت کنونی برای بسیاری از افغان ها وخیم تر خواهد شد.»
او همچنین تصریح کرد که تصرف بسیاری از شهرها توسط طالبان «ترس و وحشت» ایجاد کرده است. با این حال او هشدار داد که افزایش شمار شبه نظامیان حامی دولت که علیه طالبان بسیج شدهاند نیزمی تواند غیرنظامیان را در معرض خطر قرار دهد.
یونیسف: در ۷۲ ساعت گذشته ۲۷ کودک در جریان درگیریهای افغانستان کشته شدهاند
صندوق جهانی کودکان سازمان ملل متحد، یونیسف روز دوشنبه ۹ اوت در گزارشی اعلام کرد که در ۷۲ ساعت گذشته ۲۷ کودک در جریان درگیریهای خونین میان شبه نظامیان طالبان و نیروهای دولتی افغانستان کشته شدهاند.
بر اساس گزارش یونیسف، ۲۰ کودک در ولایت قندهار، دو کودک در ولایت خوست و ۵ کودک در ولایت پکتیا کشته شدهاند.
همچنین یونیسف خبر داده که علاوه بر ۲۷ کودک کشته شده در جریان درگیریهای سه روز گذشته، ۱۳۶ کودک دیگر هم در سه ولایت قندهار، خوست و پکتیا زخمی شدهاند.
از همین رو یونیسف از طرفهای درگیر در افغانستان خواست به هنگام درگیری از تعهدات بینالمللی خود در خصوص کودکان اطمینان حاصل کنند.
بر اساس اعلام یونیسف، همه کودکان افغان از جمله کودکان دارای معلولیت به حفاظت و آرامش نیاز دارند.
با وجود این گروه طالبان تاکنون به درخواست های بینالمللی برای برقراری آتشبس و جلوگیری از خونریزی در افغانستان توجه نکرده و شبه نظامیانش برای تصرف شهرهای این کشور به حملات خود ادامه میدهند.
از سوی دیگر وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که زلمی خلیل زاد، نماینده ویژه این کشور برای صلح افغانستان، راهی قطر شده است تا با برگزاری نشست صلح برای افغانستان، از گروه طالبان بخواهد حملاتش را متوقف کند.
بر اساس اعلام وزارت خارجه آمریکا، نمایندگان کشورهای منطقه و دیگر کشورها در این نشست سه روزه برای کاهش خشونت ها و ایجاد آتش بس در افغانستان تلاش خواهند کرد.
برخی گزارش ها نیز از گفتگوی تلفنی وزیر دفاع آمریکا با فرمانده ارتش پاکستان پیش از برگزاری نشست دوحه در مورد اوضاع افغانستان و امنیت منطقه حکایت دارد.