با وجود آن که کشورهای مختلف برای خاموش کردن آتش سوزی های گسترده جنگل ها در ترکیه کمک ارسال کرده اند، ولی آتش سوزی ها همچنان ادامه دارد.
به گزارش جماران، اتحادیه اروپا به دنبال گسترش آتشسوزیها در ترکیه اعلام کرد که سه فروند هواپیمای آب پاش میفرستد تا از گسترش آتش در مناطق گردشگری این کشور جلوگیری شود.
این آتشسوزیها که از روز چهارشنبه در ترکیه آغاز شده تاکنون شهرهای «آنتالیا، بدروم و مارماریس» را در بر گرفته است، مناطقی که در آن صدها گردشگر در جنوب این کشور با دشواریهای فراوان رو به رو شدهاند.
پیشتر هم کشورهایی چون روسیه، اوکراین، جمهوری آذربایجان و ایران هواپیماهای آبپاش به ترکیه ارسال کرده بودند.
«احمد ارس» شهردار بدورم روز یکشنبه گفته بود بیش از یکهزار و ۱۰۰ نفر با قایق از این شهر خارج شدهاند چراکه جادهها قابل استفاده نیستند.
تا کنون دستکم ۸ نفر در این آتشسوزیها جان باختهاند و حدود ۱۰ هزار نفر تنها در استان «موغلا» تخلیه شدهاند. در مجموع در این چند روز ۱۲۹ مورد آتشسوزی در بیش از ۳۰ استان ترکیه ثبت شده که بسیاری از آنها با حضور بیش از ۴ هزار آتشنشان خاموش شدهاند.
«بکر پاکدمیرلی» وزیر کشاورزی ترکیه روز دوشنبه در یک کنفرانس خبری در خصوص آخرین وضعیت آتشسوزیها گفت: «ما در روزهای گذشته دمای بالای ۴۰ درجه سانتیگراد و همچنین وزش باد را تجربه کردیم که همزمانی این دو آتشسوزیها را شدیدتر کرده است. در عین حال نیروهای ما در حال تلاش هستند تا هرچه سریعتر آتش را خاموش کنند.»
گزارشهای رسمی نشان میدهد آتشسوزیهای امسال ترکیه بدترین آتشسوزی در دستکم یک دهه اخیر این کشور است که نزدیک به ۹۵ هزار هکتار زمین را سوزانده است. این در حالیست که منتقدان از دولت «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری، به دلیل ضعف در کنترل آتش و همچنین نبود هواپیماهای آبپاش در مناطق کوهستانی به شدت انتقاد کردهاند.
به گزارش یورونیوز، دولت آقای اردوغان، شبهنظامیان کُرد را یکی از عوامل اصلی این حوادث معرفی می کند. سلیمان سویو، وزیر کشور ترکیه روز دوشنبه در این خصوص گفت: «مقامات در حال بررسی علت آتشسوزی از جمله بیاحتیاطی افراد و همچنین خرابکاری شبهنظامیان کرد هستند. تاکنون یک نفر به اتهام دریافت دستمزد برای این آتشسوزیها دستگیر شده است.» آقای سویلو وعده داده پس از پایان تحقیقات نتایج آنرا به اطلاع افکار عمومی خواهد رساند.
کارشناسان اما چندان با نظر مقامهای ترک موافق نیستند و تغییرات آب و هوایی و گرمای شدید هوا را دلیل اصلی این آتشسوزی ها می دانند.
در همین حال، بسیاری از روستاییان در جریان این آتش سوزی، خانه و حیواناتی را که در مزارع خود نگهداری میکردند از دست دادند.
گرمای سوزان هوا، یونان را هم بی تاثیر نگذاشته است و این کشور با بدترین موج گرما از سال ۱۹۸۷ تاکنون رو به رو است. دمای هوا در برخی از مناطق مرکزی یونان حتی به ۴۵ درجه سانتیگراد رسیده و شبکه برق را در این کشور تحت تاثیر قرار داده است.