آمار مبتلایان و جان باختگان کرونا در آمریکا بار دیگر رو به صعود رفت.
به گزارش جماران به نقل از روسیا الیوم، ایالات متحده آمریکا طی 24 ساعت گذشته 101هزار و 171 مورد ابتلا به کرونا و 451 مورد فوتی را در اثر کرونا ثبت کرده است.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری در آمریکا تأکید کرد که مجموع تعداد مبتلایان به کرونا تا کنون به 34 میلیون و 926 هزار و 462 نفر و تعداد جان باختگان به 610 هزار و 837 نفر رسید.
رکورد واکسیناسیون علیه بیماری کووید-۱۹ در سنگال
همزمان با افزایش چشمگیر تعداد بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در سنگال، دولت این کشور در تلاش است روند واکسینه کردن شهروندان علیه این بیماری همهگیر را شدت بخشد.
مراکز توزیع واکسن در چندین نقطۀ داکار، پایتخت برپا شدهاند؛ جایی که سهچهارم کل مبتلایان به کرونا از زمان آغاز همهگیری از میان ساکنان آن بودهاند.
بنابر آمار وزارت بهداشت این کشور آفریقایی، روز چهارشنبه حدود ۴۰ هزار دوز واکسن تزریق شده که در نوع خود رکورد محسوب میشود؛ هر چند در مجموع تا کنون تقریبا ۹۰۰ هزار دوز واکسن توزیع شده و کمتر از ۲ درصد از جمعیت سنگال واکسینه شدهاند.
افراد واکسینه هم ناقل ویروس هستند
نتیجه یک تحقیق جدید در آمریکا نشان می دهد که افراد واکسینه شده به اندازه افراد دیگر می توانند در انتقال ویروس کرونا نقش داشته باشند.
بنا بر داده های جدید که از سوی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها در ایالات متحده منتشر شده است تعداد ویروس در بینی افراد واکسینه شده می تواند به اندازه افرادی باشد که واکسن نزده اند. به این ترتیب افرادی که به طور کامل در برابر بیماری همه گیر «کووید ۱۹» واکسینه شده اند به اندازه دیگران می توانند ناقل ویروس باشند.
نتیجه بررسی های جدید در یکی از گزارش های هفتگی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها در آمریکا منتشر شده است. داده های جدید با تصمیم جدید این مرکز که از افراد واکسینه شده می خواهد در محیط های بسته یا پرخطر از ماسک استفاده کنند همخوانی دارد.
از سوی دیگر گزارشی جدید از بررسی های دانشمندان درباره تاثیر واکسیناسون بر شیوع ویروس کرونا نیز در نشریه آنلاین «گزارش های علمی» وابسته به مجله «نیچر» منتشر شده است. به گفته پژوهشگرانی که در این تحقیق شرکت داشتند واکسیناسیون به تنهایی مانع از ظهور گونه های جدید ویروس کرونا نخواهد شد.
دانشمندان به همین دلیل توصیه کرده اند که افراد واکسینه شده به استفاده از ماسک و رعایت دستورالعمل های رایج برای فاصله گذاری اجتماعی ادامه دهند.
سایمون رلا، یکی از محققانی که در این پژوهش علمی شرکت داشته است می گوید: «هنگامی که بیشتر مردم واکسینه شده اند گونه ای از ویروس که در برابر واکسن مقاوم است بر گونه اولیه غلبه می کند.»
وی افزود: «این امر به این معناست که گونه ای از ویروس که در برابر واکسن مقاوم است هنگامی که بیشتر افراد واکسینه شده اند سریعتر در میان جمعیت پخش می شود.»
نهاد تحقیقاتی آمریکا: کرونا جان میلیونها هندی را گرفته است؛ دهلی نو: مردود و غیرواقعی است
داده های جدید به طور بالقوه می تواند فرضیه ها درباره نحوه شیوع بیماری «کووید ۱۹» را زیر سوال ببرد زیرا پیش از این تصور می شد که افراد واکسینه شده حتی در صورت ابتلا به ویروس کرونا تنها تعداد اندکی ویروس در بینی خود خواهند داشت و به این ترتیب احتمال اینکه ناقل آن باشند اندک خواهد بود. این در حالی است که داده های جدید نشان می دهد که گونه دلتا در این زمینه به کلی متفاوت است.
نتایجی که در گزارش هفتگی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها در آمریکا منتشر شده است نشان می دهد که گونه دلتا منجر به بروز نوعی از عفونت در بدن می شود که از سرماخوردگی معمولی، آنفلوانزا، آبله و ویروس ابولا واگیردارتر است. به این ترتیب سطح واگیردار بودن گونه دلتا تنها با بیماری آبله مرغان برابری می کند.
رکورد مبتلایان در ژاپن
رکورد آمار مبتلایان روزانه به بیماری همهگیر «کووید ۱۹» در ژاپن در حالی با شناسایی ۱۰ هزار مورد جدید شکسته شد که نارضایتی عمومی از برگزاری رقابتهای المپیک توکیو افزایش یافته است.
تنها در روز جمعه نتیجه تست کرونای ۳۳۰۰ نفر در توکیو، میزبان بازیهای المپیک مثبت بود. مقامات ژاپن در واکنش به افزایش شیوع ویروس کرونا در چهار ناحیه جدید که بیشتر آنها حومه توکیو را در بر میگیرد وضعیت اضطراری اعلام کردند.
از سوی دیگر نزدیک به نیمی از ظرفیت بیمارستانهای توکیو پر شده است و برخی از بیمارستانها دیگر امکان پذیرش بیمار جدید ندارند. بیش از ۱۰ هزار نفر نیز در پایتخت ژاپن به دلیل ابتلا به «کووید ۱۹» یا تماس با یک فرد مبتلا، در منازل یا هتلها قرنطینه شدهاند.
شینگ لی تور، خبرنگار ژاپنی که رقابتهای المپیک را پوشش میدهد درباره نارضایتی شهروندان از برگزاری مسابقات میگوید: «مردم فقط میخواهند که بازیها تمام شود زیرا همه این تدابیر اضطراری اعلام شده سرشار از ناهمگونی و بیعدالتی است. مردم اساسا با میزبانی رقابتها مخالف بودند زیرا احساس میکنند که به ضرر یک آدم عادی در کوچه و خیابان است.»
با این وجود برگزارکنندگان رقابتها و کمیته بینالمللی المپیک بر این باور هستند که تدابیر اتخاذ شده و ایجاد حفاظ بهداشتی به دور دهکده المپیک نتیجه بخش بوده است.
رقابتهای المپیک توکیو در حالی که این مسابقات هنوز پایان هم نیافته، به پرخرجترین دورۀ این رقابتها تبدیل شده است.
ژاپن تاکنون ۱۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار خرج برگزاری این رقابتها کرده است. این در حالی است که درآمد حاصل از برگزاری بازیها به دلیل شیوع ویروس کرونا احتمالا بسیار کمتر از پیش بینیها خواهد بود.
تاکنون ۲۷ درصد از جمعیت ژاپن به طور کامل در برابر بیماری «کووید ۱۹» واکسینه شدهاند.