عراق بالاترین تعداد مبتلایان به کرونا را از ابتدای شیوع کرونا تا کنون ثبت کرد.
به گزارش جماران به نقل از روسیا الیوم، وزارت بهداشت عراق امروز دوشنبه اعلام کرد که بالاترین تعداد مبتلایان به ویروس کرونا از ابتدای شیوع ویروس کرونا در سال 2019 تا کنون را ثبت کرده است.
وزارت بهداشت عراق در بیانیه ای مطبوعاتی تصریح کرد که 12هزار و 180 مورد ابتلای جدید به کرونا را در یک روز ثبت کرده است.
این وزارت خانه تأکید کرد که 86هزار و 531 نفر نیز در 24 ساعت گذشته واکسن کرونا دریافت کرده اند.
این وزارتخانه تأکید کرد که 60مورد فوتی جدید در سراسر کشور ثبت کرده است.
آمار مبتلایان جدید بالاترین تعداد ابتلای روزانه است که عراق از زمان ظهور ویروس کرونا در سال 2019 تا کنون ثبت می کند.
تصویب لایحه واکسیناسیون اجباری در فرانسه در سایه مخالفت ها
مجلس سنای فرانسه روز دوشنبه ۲۶ ژوئیه (۴ مرداد) لایحه اجباری شدن واکسیناسیون کادر درمانی و الزام ارائه گواهی واکسن برای ورود به مکانهای عمومی و تفریحی را تصویب کرد.
در این لایحه آورده شده است که اگر کارکنان مراکز عمومی و بهداشتی نظیر بیمارستانها، کافهها و رستورانها از زدن واکسن خودداری کنند، کارفرما میتواند پرداخت حقوق آنان را برای دو ماه معلق کند. در پیشنویس این طرح دولت پیشنهاد اخراج و فسخ قرارداد با کارکنان را مجاز دانسته بود، که در پی ساعتها بحث در پارلمان این بخش تعدیل شد.
در مجموع این لایحه ۶۰ ساعت در صحن پارلمان و سنای فرانسه به صورت فشرده به بحث گذاشته شده بود. قانون تصویب شده برای اجرایی شدن هنوز به تایید نهایی شورای قانون اساسی احتیاج دارد.
طرح اجباری شدن واکسیناسیون در روزهای اخیر باعث جنجالهای فراوانی در فرانسه شده بود و منتقدان دولت را به «دیکتاتوری» متهم کرده بودند.
امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه، دو هفته پیش در سخنانی با هدف هشدار نسبت به موج تازه همهگیری در پی گسترش سویه دلتا، دستورالعملهای جدیدی برای کنترل شرایط موجود صادر کرد که در آن به نوعی الزام به واکسینه شدن برای برخوداری از خدمات تفریحی و رفاهی در طول تعطیلات تابستان گنجانده شده بود.
تظاهرات کادر درمان در اعتراض به اجباری شدن واکسیناسیون
همزمان با ارائه طرح الزامی شدن گذرنامه سلامت در فرانسه، شماری از کارکنان بخشهای درمانی این کشور روز یکشنبه در پاریس در اعتراض به این تصمیم دست به تجمع زدند.
در حالی که اکثر کارکنان مراکز درمانی فرانسه واکسینه شدهاند، با این وجود بخش کوچکی از کادر درمان همچنان در مقابل واکسیناسیون مقاومت میکنند. این افراد عمدتا با استناد به اطلاعات نادرست در مورد واکسنهای موجود در اینترنت، نگران تاثیرات طولانیمدت آنها هستند یا میگویند به زمان بیشتری برای تصمیمگیری احتیاج دارند.
در اعتراضات پاریس کارکنان بیمارستانی با روپوشهای سفید حضور یافته بودند و شماری از جمعیت پلاکاردهای «بدن من، انتخاب من» را حمل میکردند. یک عضو کادر درمانی نیز که لباس مجسمه آزادی را به تن کرده بود واکسیناسیون اجباری را اقدامی «خشونتآمیز» خواند. یکی دیگر از شرکتکنندگان در تجمع گفت علت مخالفت با واکسن «عدم وجود اطلاعات کافی در مورد واکسنها» است.
دولت فرانسه اعلام کرده که کشور به طور رسمی وارد موج چهارم ابتلا شده است و به همین دلیل برای محافظت از بیمارستانها و جلوگیری از وضع قرنطینه مجدد، واکسن بیماری کووید-۱۹ را برای کادر درمان اجباری میکند. گابریل اتل، سخنگوی دولت، گفته است این تصمیم به معنای زیر سوال بردن خدمات کادر پزشکی نیست، بلکه تنها برای حفاظت از سلامت افراد آسیبپذیر در بیمارستانها وضع شده است.
در ماه ژوئن آژانس بهداشت عمومی فرانسه تخمین زده بود که ۷۲.۲ درصد پزشکان اولین دوز واکسن را دریافت کردهاند. این در حالی است که این عدد برای پرستاران ۵۸.۷ درصد و برای دستیاران پرستار ۵۰ درصد بوده است.
تردید درباره واکسن در میان کارکنان بیمارستانی در دیگر کشورهای جهان نظیر آمریکا نیز وجود داشته است، با این حال در فرانسه بیش از دیگر نقاط حاشیه ایجاد کرده است. در حالی که سوءظن به شرکتهای دارویی بزرگ همواره وجود داشته است، احزاب راست و چپ افراطی که طرفداران قابل
توجهی در فرانسه دارند به بدبینی درباره اثربخشی واکسنها دامن زدهاند.
پیشتر در روز شنبه بنابر آمار پلیس پایتخت ۱۱ هزار نفر در پاریس در اعتراض به اجباری شدن واکسن دست به تظاهرات زده بودند.
۴۰ میلیون نفر دوز اول واکسن را دریافت کردند
همزمان امانوئل ماکرون روز دوشنبه اعلام کرد شمار افرادی که در این کشور دوز اول واکسن را دریافت کردند از ۴۰ میلیون نفر عبور کرده است.
این برابر با حدود ۵۹ درصد جمعیت فرانسه است. در همین حال شمار افرادی که به طور کامل واکسینه شدهاند حدود ۳۳ میلیون نفر است که ۴۹ درصد جمعیت فرانسه را تشکیل میدهند.
فرانسه در حال حاضر روزانه شاهد حدود ۲۰ هزار مورد ابتلای جدید است. این در حالی است که در اوائل ماه ژوئیه این تعداد حداکثر به چند هزار
نفر میرسید. تا کنون بیش از ۱۱۱ هزار نفر در فرانسه جان خود را بر اثر بیماری کووید-۱۹ از دست دادهاند.
واکسن های ضد کرونا به شکل قرص و اسپری
در حال حاضر درمانها برای پیشگیری از بیماری کووید-۱۹ از طریق تزریق واکسن انجام میشود اما در آینده این واکسنها میتوانند تبدیل به قرص شوند یا اسپری استنشاقی باشند.
«اینگمو اندرسون» شیمیدان سوئدی در دهکده مدیکون، یکی از بزرگترین مراکز علمی در جنوب این کشور، یک اسپری پلاستیکی اندازه نصف جعبه کبریت را در دست دارد.
تیم وی امیدوار است که این محصول کوچک بتواند نقش مهمی در مبارزه جهانی با ویروس کرونا داشته باشد. این ابتکار به مردم اجازه میدهد که نسخههای پودری واکسن کووید را در خانه مصرف کنند.
«یوهان وابورگ» مدیرعامل شرکت که معمولا اسپریهای استنشاقی را برای بیماران مبتلا به آسم تولید میکند به بیبیسی جهانی میگوید: «تولید آن آسان و ارزان است.»
شما یک نوار پلاستیکی کوچک روی جعبه را برداشته تا دستگاه استنشاق واکسن فعال شود و سپس آن را در دهان خود قرار میدهید و نفس عمیق میکشید و آن را استنشاق میکنید.
وی اضافه میکند: «شما یک نوار پلاستیکی کوچک روی جعبه را برداشته تا دستگاه استنشاق واکسن فعال شود و سپس آن را در دهان خود قرار میدهید و نفس عمیق میکشید و آن را استنشاق میکنید.»
شرکت ایکونوو با یک شرکت تحقیقاتی دیگر در زمینه ایمنیشناسی در استکهلم در این زمینه همکاری میکند. پیش از این شرکت آیاسآر (ISR) یک واکسن در شکل پودر خشک علیه کووید-۱۹ تولید کرده است.
این شرکت از پروتئین ویروس کرونا برای ساخت واکسن خود استفاده کرده که ماندگاری آن تا دمای ۴۰ درجه سانتیگراد است.
این واکسن تفاوت عمدهای با واکسنهایی دارد که از سوی سازمان جهانی بهداشت تایید شدهاند و همه به صورت مایع هستند و ماندگاری آن در دماهای پایینتر است.
بهطور مثال واکسن تولیدی شرکتهای بیونتک-فایزر باید در ویالهای شیشهای در دمای منفی ۷۰ درجه سانتیگراد نگهداری شوند در غیر اینصورت کارایی خود را از دست خواهند داد.
«اولا وینکوئیست» بنیانگذار شرکت آیاسآر و استاد ایمونولوژی در انستیتوی کارولینسکا سوئد میگوید: «تغییر دهنده بازی این است که شما میتوانید واکسن پودری را خیلی راحت و بدون زنجیره سرما توزیع کنید.»
این شرکت در حال حاضر واکسنهای خود را در جهشهای بتا (آفریقای جنوبی) و آلفا (انگلیس) کرونا آزمایش میکند.
این شرکت اعتقاد دارد که این نمونه واکسن در واکسیناسیون در آفریقا جایی که در حال حاضر هیچ تولید کننده واکسن وجود ندارد میتواند مفید واقع شود و آب و هوای گرمتر و منابع محدود برق باعث ایجاد چالشهای اساسی در هنگام ذخیرهسازی یا تحویل واکسنهای کووید-۱۹ نمیشوند.
با این حال هنوز برای گرفتن تاییدیه مجامع بینالمللی راه باقی مانده است. چراکه این واکسن همچنان در مراحل انجام آزمایشهای ابتدایی است. این دو شرکت سوئدی در حال حاضر بودجه کافی را برای شروع آزمایشهای بالینی تامین کردهاند.
واکسنهای دیگر غیر تزریقی
این شرکت سوئدی تنها شرکت در دنیا نیست که به دنبال واکسنهای غیر مایع و تزریقی است. شرکت اورامد فارماسیتیکال در سرزمین های اشغالی آماده است در همکاری با هند آزمایش بالینی نسخه خوراکی واکسن کووید-۱۹ را در تلآویو آغاز کند.
این شرکت داروسازی نسخه خوراکی تک دُزی واکسن احتمالی شرکت پریماس بیوتک هند را تولید کرده است. پیش از این اعلام شده بود که این واکسن در آزمایشهای ابتدایی روی حیوانات پادتن ایجاد کرده است.
به گزارش یورونیوز، شرکت ایمونیتیبیو (ImmunityBio) مستقر در کالیفرنیا چند روش توزیع برای واکسن جدید خود را آزمایش میکند که شامل کپسول، قرص زیر زبانی، اسپری استنشاقی از راه بینی است.
کار این شرکت در عرصه بیوتکنولوژی تمرکز روی درمانهای سرطان است اما حالا با توجه به بیماری همهگیر کرونا برای درمان و پیشگیری از این بیماری دست به کار شده است. این شرکت در مرحله آزمایش بالینی واکسن خود قرار دارد.
واکسنهای این شرکت هم پروتئین اسپایک (تاجدار) بیرونی ویروس و هم پروتئین درونی ویروس را هدف قرار میگیرد و بنابراین علاوه بر تولید پاتن میتواند سلولها دارای حافظه بی و سلولهای تی را نیز فعال کند بنابراین فرد طولانیتر ایمن میشود و در برابر جهشهای ویروس نیز تا حد زیادی محافظت میشود.
آیا قرصهای ضد کووید-۱۹ به زودی در داروخانهها فروخته میشوند؟
علاوه بر این شرکتها چندین شرکت و موسسه دیگر نیز در حال مطالعه روی واکسنهای غیرتزریقی هستند. این واکسنها به منظور پیشگیری از بیماری کووید-۱۹ در حال طی مراحل آزمایشی است با این حال شرکتهایی مانند فایزر نیز هستند که روی درمان این بیماری با قرص یا اسپری کار میکنند. تاکنون درمانهای محدودی روی این بیماری کارایی داشته است.
فنآوری پودر به جای واکسن مایع میتواند به کاهش برق مورد نیاز برای یخچالهای نگهدارنده کمک کند همچنین افرادی که از تزریق با سوزن وحشت دارند نیز در این روش به راحتی میتوانند واکسینه شوند و از سوی دیگر گزینهای «سبزتر» برای جایگزینی با واکسنهای مایع است.