با افزایش تولید برق از انرژی های تجدید پذیر نیاز اروپا به نفت کاهش پیدا کرده است.
به گزارش جماران، تولید برق بر پایه انرژیهای تجدیدپذیر در اتحادیه اروپا طی سال ۲۰۲۰ و برای نخستین بار به طور همزمان از برق حاصل از مصرف سوختهای فسیلی و انرژی هستهای فراتر رفت.
تازهترین گزارش اداره آمار کمیسیون اروپا (یورواستات) نشان میدهد که در سال گذشته میلادی، تولید برق با استفاده از سوختهای فسیلی در اتحادیه اروپا به پایینترین حد از ۱۹۹۰ و زمان آغاز ثبت دادههای صنعت برق اتحادیه توسط این اداره رسیده است.
بر پایه این گزارش، طی سال ۲۰۲۰ در مجموع یک میلیون و ۲۲ هزار گیگاوات برق با مصرف سوختهای فسیلی تولید شده است. این رقم در مقایسه با سال ۲۰۱۹ حدود ۹.۸ درصد کاهش یافته است. اوج برق تولید شده از طریق سوزاندن سوختهای فسیلی به میزان یک میلیون و ۵۸۴ هزار گیگاوات در سال ۲۰۰۷ ثبت شده است که تا سال ۲۰۲۰ حدود ۵۵ درصد کاهش یافته است.
این در حالی است که تولید برق با استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در سال ۲۰۲۰ به یک میلیون و ۵۲ هزار گیگاوات رسیده و از تولید حاصل از سوختهای فسیلی فراتر رفته است. تولید برق با استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در اتحادیه اروپا طی سل ۱۹۹۰ تنها ۳۰۳ هزار گیگاوات بوده و طی ۳۰ سال گذشته نزدیک به ۲۴۷ درصد رشد کرده است.
تولید برق از انرژی هستهای نیز در اتحادیه اروپا طی سال گذشته میلادی تنها ۶۸۳ هزار گیگاوات بوده که در مقایسه با سال ۱۹۹۰ حدود ۶.۳ درصد پایینتر گزارش شده است. تولید برق با استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر از سال ۲۰۱۶ میلادی از مجموع برق هستهای تولید شده در اتحادیه اروپا پیشی گرفته است.
به گزارش یورونیوز، دادههای منتشر شده توسط یورواستات همچنین نشان میدهد که مصرف نفت و فرآوردههای نفتی در اتحادیه اروپا در مقایسه با سال ۲۰۱۹ حدود ۱۲.۹ درصد کاهش یافته و نیز مصرف این منابع فسیلی در فاصله ۲۰۰۵ تا ۲۰۲۰ افزون بر ۲۳ درصد کاهش یافته است.
همچنین مصرف گاز طبیعی نیز در سال ۲۰۲۰ در مقایسه با سال ۲۰۱۹ حدود ۲.۶ درصد و در مقایسه با سال ۲۰۰۵ نزدیک به ۸.۹ درصد پایین آمده است. مصرف ذغال سنگ هم در سال گذشته میلادی سقوط ۲۰ درصدی را تجربه کرده و در مقایسه یا سال ۲۰۰۵ تقریبا نصف شده است.
البته اداره آمار کمیسیون اروپا خاطر نشان کرده که گذشته از ادامه روند صعودی استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر و پاک در قاره سبز، افت تقاضای برق در دوره همهگیری ویروس کرونا نیز بر کاهش مصرف گروههای مختلف سوخت تاثیرگذار بوده است.