کدام یک از رهبران جهان بیشترین محبوبیت را دارد؟
به گزارش جماران به نقل از هندوستان تایمز، موسسه تحقیقاتی «مورنینگ کانسالت» میزان محبوبیت رهبران دولت ها در استرالیا، برزیل، کانادا، فرانسه، آلمان، هند، ایتالیا، ژاپن، مکزیک، کره جنوبی، اسپانیا، انگلیس و آمریکا را بر اساس نظرسنجی های صورت داده در این کشورها رصد کرده و اعلام کرده «نارندرا مودی» نخست وزیر هند در میان این افراد همچنان بیشترین محبوبیت را دارد.
بر اساس اعلام این موسسه، 66 درصد از مردم هند از عملکرد مودی رضایت داشتند، در حالی که تنها 28 درصد از نقش او به عنوان نخست وزیر این کشور آسیایی رضایت نداشتند.
در اوت 2019 ، 82 درصد از مردم هند از عملکرد مودی رضایت داشتند، در حالی که تنها 11 درصد از نقش او به عنوان نخست وزیر این کشور آسیایی رضایت نداشتند.
بر اساس این تحقیق همچنین مشخص شد که میزان رضایتمندی از مودی به صورت مداوم از 21 آوریل زیر 70 درصد بوده و این زمانی است که هند شاهد افزایش چشمگیر مبتلایان به ویروس کرونا در موج دوم بود.
این موسسه آمریکایی همچنین اعلام کرد: رصد محبوبیت رهبران منتخب در 13 کشور نشان داد که با وجود کاستی های دولت دهلی نو در مواجهه با کرونا، مودی همچنان نسبت به بقیه رهبران در این 13 کشور بیشتر محبوبیت دارد.
در آمریکا 53 درصد از عملکرد بایدن حمایت کرده و 39 درصد ناراضی هستند. همچنین در آلمان، 53 درصد از عملکرد مرکل حمایت و 41 درصد نیز نارضایتی خود را اعلام کرده اند.
نارندرا مودی کیست؟
«نارندرا دامورداس مودی» متولد 17 سپتامبر 1950 در «ودناگر» گجرات نخست وزیر فعلی هند است.
این سیاستمدار هندی از رهبران حزب هندو ـ ملی گرای حزب «بهاراتیا جاناتا» است و از سال 2001 تا 2014 سروزیر ایالت گجرات هند بود.
مودی کاندیدای بهاراتیا جاناتا در انتخابات پارلمانی 2014 برای تصدی پست نخست وزیری بود و با پیروزی این حزب، مودی به جای «مانموهان سینگ» از حزب کنگره هند نخست وزیر هند شد.
شیوه حکومتداری مودی بحث برانگیز است و در 10 سال گذشته اکثراً سبب واکنش های شدیدی شده است. مخالفانش از او به عنوان یک «مستبد» انتقاد می کنند؛ اما طرفدارانش او را «همواره مصمم» می خوانند و از موفقیت های او در عرصۀ اقتصاد ستایش می کنند. این نخست وزیر مورد اختلاف گجرات واقعاً هم آن ایالت را بسیار زود به یک رشد بلند اقتصادی رساند.
«جگدیش بگواتی» استاد اقتصاد در دانشگاه کلمبیا می گوید: «مودی شمار زیادی از سرمایه گذاران داخلی و خارجی را به گجرات برد. او یک فضای فاقد فساد اداری را به آنها فراهم ساخته است و در تصمیم گیری های فوری خود در رابطه با سرمایه گذاری ها و مجوزها برای تولیدات، شهرت دارد. در تقریباً همه ایالت های دیگر هندوستان، به خاطر تأخیرات ناشی از فساد اداری، وضعیت نسبت به گجرات بسیار رقت بار است».
مودی از یک طرف سیاستمداری پویا و کاردان محسوب می شود ولی از طرف دیگر تحت انتقاد قرار دارد که در شورش های هندو ها علیه مسلمانان در سال 2002 که به قتل صدها شهروند مسلمان به دست هندوهای افراطی انجامید، کاری برای حمایت و حفاظت از مسلمانان انجام نداد.
بعد از شورش های هندوهای افراطی، آمریکا از صدور ویزا برای نارندرا مودی خودداری کرد و دولت انگلیس هم کلیه روابط با او را قطع کرد؛ اما او به صحنه اصلی سیاست بازگشت.
نخست وزیر هند گفته است اتهام خصومت او با مسلمان ها بی اساس است، چرا که وی با کشورهای اسلامی روابط بسیار خوبی دارد.
وی با اشاره به روابط خوب هند با فلسطین، ایران، عربستان سعودی، امارات عربی متحده، اردن و بحرین، گفت حتی او توانسته سهمیه مسلمان های هندی در موسم حج را افزایش دهد.
نخست وزیر هند گفت با وجود این «دستاوردها»، رقبای وی، از جمله در حزب «کنگره»، او را به خصومت با اسلام متهم می کنند. وی افزود: «[حزب] کنگره نمی تواند این واقعیت را هضم کند که ملت های مسلمان از من حمایت می کنند... آنها احساس می کنند که اگر کشورهای مسلمان تا این حد مودی را دوست داشته باشند، دیگر نمی توانند بین مسلمان های هند علیه مودی هراس ایجاد کنند.»
وی با بیان اینکه مخالفانش بیش از 20 سال است که با او خصومت دارند، گفت آنها «مانند کرکس رفتار کرده اند.»
نارندرا مودی در دوره انتخابات در شهرهای مختلف هند 440 سخنرانی کرد و در اغلب این جلسات سخنرانی چای در لیوانهای دارای عکس او به حضار داده می شد و ماسک هایی با صورت او توزیع می شد.
هر چند که نارندرا مودی خود دخالت در تشویق به کشتار مسلمانان را انکار می کند و تا کنون تحت تعقیب قرار نگرفته است، دستیار او پس از این ماجرا به 28 سال حبس محکوم شد.
افرادی که در طول مدت زمانی که نارندرا مودی سروزیر ایالت گجرات بوده، منافعی داشته اند، اکنون از نخست وزیر شدن او استقبال می کنند، اما برای قربانیان نارندرا مودی، پیروزی او نشانه ای دیگر از بی عدالتی در نظام سیاسی هند است.
نارندرا مودی هیچ وقت از شورش هندوهای افراطی، تخریب مسجد بابری و ریختن خون مسلمانان هند اظهار تاسف نکرده است و بسیاری از افرادی که آن زمان جان سالم به در بردند اکنون در «حلبی آباد»ها زندگی می کنند.
پایگاه اصلی قدرت نارندرا مودی در سازمان هندو و راست گرای «راشتریا سوایامسواک سنگ» قرار دارد. این سازمان که در دهه 1920 میلادی (حدود 90 سال پیش) تاسیس شد، به دنبال گسترش دین هندو به عنوان تنها دین در کل سرزمین هند است.
زندگی شخصی نارندرا مودی نیز مورد سوال بوده است. طبق سنت غانچی ساختار هندو که وی به آن وابسته است، مودی در سن 13 سالگی توسط والدینش با «جاشودابن» نامزد شد و در 18 سالگی ازدواج کردند.
مودی برای دو سال به سفر رفت از جمله بازدید از آشورهای هندو که پس از مدتی زندگی مشترک از جاشودابن جدا شد. و گزارش شده بود که زندگی موفقی نداشتند اما مودی این راز را مخفی نگه داشت، زیرا نمی توانست تمام وقت در سازمان ملی میهن پرستی راشتریه سویم سیوک سنگه در منطقه روستیشان خدمت کند. مودی در بیشتر دوران حرفهای خود این موضوع را مخفی نگه داشت. اما هنگام اعلام کاندیداتوری خود برای شرکت در انتخابات سراسری هند (2014) مجبور شد به جداشدن از همسرش اعتراف کند.
مودی با مادرش «هیرابان» رابطه بسیار خوب و نزدیکی دارد.
در 26 آوریل نارندرا مودی از هموطنانش خواست برای جلوگیری از شیوع بیشتر کرونا، به رعایت فاصله گذاری اجتماعی ادامه دهند و عادت بد تف کردن در خیابان ها را کنار بگذارند.