کسینجر به بایدن توصیه کرده است که به هر قیمت ممکن مانع ائتلاف چین و روسیه شود زیرا این ائتلاف بزرگترین خطر برای غرب به شمار می رود.

 

به گزارش جماران، عبدالباری عطوان نویسنده و تحلیلگر مشهور عرب در سرمقاله روزنامه فرامنطقه ای رأی الیوم نوشت:«جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در حال حاضر در سفر دوره ای به اروپا به مدت هشت روز به سر می برد؛ سفری که سه ایستگاه اصلی دارد: اولی انگلیس یعنی همان جایی که اکنون در نشست گروه هفت کشور بزرگ سرمایه داری(جی 7) به سر می برد، بعد از آن روز دوشنبه به بروکسل پرواز می کند تا در نشست سران پیمان «ناتو» شرکت کند و آخرین ایستگاهش نیز ژنو است که در آن روز چهارشنبه با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه دیدار می کند.

در طول این سه نشست سران جسم بایدن در اروپا و ذهنش در شرق آسیا و به طور خاص چین خواهد بود. اغراق نکرده ایم اگر بگوییم که این سفر دوره ای اروپایی و دیدارهایی که در ایستگاه هایش صورت می گیرد روی یک هدف متمرکز است و عنوان آن چگونگی رسیدگی به این اژدهای چینی است که با قدرت و اقتدار در حال صعود به قله رهبری جهان و سرنگونی آمریکا از عرش آن است.

میزبانان بایدن در قاره اروپا این واقعیت را به خوبی می دانند و نیز به خوبی می دانند که قاره آنها دیگر برای هیچ کدام از روسای جمهور آمریکا از جمله خود بایدن اولویت ندارد با وجود آن که بایدن برخی از سیاست های کینه توزانه و گروکشانه «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا به ویژه تصمیم کاهش تعداد نیروهای آمریکایی در آلمان و تضعیف ناتو را لغو کرد.

بایدن رئیس جمهور آمریکادر نشست سران ناتو در بروکسل در روز دوشنبه تلاش می کند که ناتو را بار دیگر در چارچوب سیاست اش در رویارویی با چین و روسیه همپیمان چین  احیا کند، به همین دلیل نسبت به منافع اروپایی ها با عقب نشینی اش از مخالفت با خط گازی«نورد استریم» که از روسیه و از طریق اراضی اوکراین به آلمان کشیده شده است نرمش به خرج داد تا منافع آلمان را رعایت کرده باشد. همچنین لحن آشتی جویانه برای تقویت روابط اروپا و آمریکا و رویارویی با چالش هایی که در مسیر آن قرار دارند در پیش گرفت؛چالش هایی مانند چالش نظامی روسیه در اوکراین، پایین کشیدن هواپیمای اروپایی توسط بلاروس و بازداشت یک مخالف بلاروسی که مسافر آن بود و نیز مرحله بعد از خروج نیروهای آمریکایی و ناتو از افغانستان و چگونگی رویارویی با خلأ استراتژیکی که در پی آن به وجود می آید.

اینکه بایدن رئیس جمهور آمریکا دیدارش با پوتین در ژنو را آخرین ایستگاه خود در سفر اروپایی اش قرار دهد این یک اقدام کاملا بررسی شده است تا دیدگاه ها و نصحیت ها و خواسته های همپمانان اروپایی اش را بشنود و خطوط کلی نوسازی ناتو  و متحد کردن صفوفش و بیرون آوردنش از حالت خمودگی که در آن به سر می برد را تدوین کند و نیز چگونگی متزلزل کردن ائتلاف روسیه-چین که به سرعت در حال شکل گرفتن است را بررسی کند.

چیزی که رهبران غربی و در رأس آنها بایدن رئیس جمهور آمریکا را نگران می کند خطر تکنولوژیک چین و پیشرفت بزرگ این کشور در عرصه هوش مصنوعی و ایجاد قدرت اقتصادی بزرگ و نیز قدرت نظامی بزرگ توسط چین است که ناظران پیش بینی می کنند در سال های نه چندان دور و در آینده نزدیک بر همتای آمریکایی خود برتری جوید.

نمی خواهیم از رخدادها پیشی بگیریم و  این مهمترین سفر دوره ای خارجی رئیس جمهور جدید آمریکا از زمان به قدرت رسیدنش را ارزیابی کنیم. پرداختن به نتایج احتمالی آن هنوز زود است اما چیزی که می توان گفت یا پیش بینی کرد این است که آسیبی که ترامپ طی چهار سال حکومت به کشورش وارد کرد بسیار بزرگ است و ائتلاف چین و روسیه محکم و پر صلاتر از آن است که بایدن آن را بر اساس توصیه «هنری کسینجر» به او ضعیفش کند. مهمترین بخش این توصیه این است که این ائتلاف بزرگترین خطر واقعی برای جهان غرب است و باید به هر قیمت ممکن از آن جلوگیری کرد...و خدا بهتر می داند.

 

بیانیه پایانی نشست سران گروه ۷  و حمله به چین و روسیه 

بیانیه پایانی نشست سران گروه هفت (جی ۷) که امروز کار خود را در «کورنوال» انگلیس خاتمه داد، در برگیرنده انتقاداتی در حق چین و درخواست برای ادامه تحقیق بین‌المللی درخصوص منشأ ویروس کرونا و روسیه است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، بیانیه پایانی نشست سران گروه هفت در برگیرنده درخواست از چین برای احترام به حقوق بشر، آزادی‌های اساسی در منطقه سین‌کیانگ محل اقامت اویغورها و نیز حقوق و آزادی‌ها، و احترام به سطح بالای خودمختاری اعطا شده به هنگ کنگ براساس بیانیه مشترک چین و انگلیس و قانون اساسی محلی است.

گروه هفت در این بیانیه، بر اهمیت تضمین صلح و ثبات در تنگه تایوان تاکید و به حل و فصل مسالمت‌آمیز تمام مسائل مربوط به این تنگه و عبور و مرورها از آن ترغیب کرد.

طبق گزارش رویترز، کشورهای جی هفت در این بیانیه همچنین نسبت به وضعیت دریای چین جنوبی و شرقی نگرانی مستمر و شدید خود را ابراز و مخالفت قاطع خود را با هر گونه گام یک‌جانبه به منظور تغییر وضعیت موجود و افزایش‌ تنش‌ها در آنجا اعلام کردند.

گروه هفت در ادامه این بیانیه پایانی خواستار برگزاری مرحله سوم تحقیقات سازمان بهداشت جهانی با هدف شناخت منشأ نشت کرونا در زمان مناسب و به شکل شفاف و با استناد به اصولی علمی شد و بر لزوم شامل شدن چین در این تحقیقات براساس توصیه کارشناسان تاکید کرد.

در بیانیه این گروه آمده است: یک میلیارد دوز واکسن کرونا طی سال آینده تامین خواهد شد.

طبق این بیانیه، گروه هفت با بخش خصوصی و گروه ۲۰ و کشورهای دیگر برای افزایش مشارکت در تولید واکسن طی ماه‌های آینده همکاری خواهد کرد.

همین خبرگزاری به نقل از یک دیپلمات قبلا گزارش داده بود، برخی اختلافات بین کشورهای گروه در خصوص تنظیم بند مربوط به چین در بیانیه پایانی وجود داشت و ژاپن اصرار داشت موضعی شدیدتر در قبال چین در نظر گرفته شود.

گروه هفت همچنین در بیانیه خود خواستار روابط مستمر و قابل پیش‌بینی بین خود و روسیه شد.

در این بیانیه آمده است: معتقدیم منافع ما در روابط مستمر و قابل پیش‌بینی با روسیه است و به همکاری با آن در زمینه‌های مهم مشترک ادامه خواهیم داد.

در این بیانیه آمده است: ما بار دیگر از روسیه می‌خواهیم که رویکردهای بی‌ثبات کننده خود و فعالیت‌های خبیثانه را کنار بگذارد به خصوص دست از مداخله در امور سازمان‌های دموکرات کشورهای دیگر بردارد.

بیانیه پایانی شامل دعوت از روسیه برای اجرای تعهدات بین‌المللی و وظایف آن در زمینه حقوق بشر است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.