احتمالاً اظهارات تازه رجب طیب اردوغان روابط ترکیه و آمریکا را بیش از پیش متشنج خواهد کرد.

 

به گزارش جماران به نقل از فرانس 24، آمریکا به شدت از «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه به دلیل آنچه اظهارات «یهود ستیزانه» در میانه تقبیح حملات اسرائیل علیه غزه خوانده بود، انتقاد کرد.

سخنگوی وزارت  خارجه آمریکا در بیانیه‌ای گفت که اظهارات «یهود ستیزانه» رجب طیب اردوغان درباره مردم «یهود» را شدیدا محکوم می‌ کند.

در بیانیه «ند پرایس» آمده است: آمریکا این اظهارات رجب طیب اردوغان را «مذموم» می‌ داند.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: ما از رئیس جمهور اردوغان و دیگر رهبران ترکیه می‌ خواهیم که از سخنان آتش افروز که می‌ تواند به خشونت بیشتر دامن بزند٬ خودداری کنند. ما از ترکیه می‌ خواهیم که در تلاش برای پایان دادن به درگیری ها به آمریکا بپیوندد.

در بیانیه وزارت خارجه آمریکا مشخص نیست که این وزارت‌ خانه کدام‌ بخش از اظهارات رئیس جمهور ترکیه را «یهود ستیزانه» دانسته است.

این در حالی است که آمریکا حملات وحشیانه رژیم اشغالگر به نوار غزه را دفاع از خود می داند و به این رژیم نیز تسلیحات جدیدی را فروخته است.آمریکا همچنین تلاش ها برای پایان تجاوز اسرائیل به نوار غزه در سازمان ملل را با مانع مواجه می کند. 

رجب طیب اردوغان روز گذشته با انتقاد از رویکرد آمریکا و اتریش در جنگ اخیر در خاورمیانه، رژیم اشغالگر اسرائیل را به «تروریسم» علیه فلسطینی‌ ها متهم کرد.

رئیس جمهور ترکیه گفته بود: «آنها قاتل هستند، تا آنجا که کودکان 5 یا 6 ساله را می‌ کشند. آنها فقط با مکیدن خون آنها راضی می‌ شوند.»

رجب طیب اردوغان همچنین از «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا به دلیل حمایت دیپلماتیک واشنگتن از اسرائیل، انتقاد کرد و گفت که رئیس جمهور آمریکا با دستان به «خون آغشته» تاریخ را می‌ نویسد.

رئیس جمهور ترکیه همچنین روز گذشته از اقدام اتریش در برافراشتن پرچم رژیم اسرائیل در ساختمان‌ های دولتی به شدت انتقاد کرد.

رجب طیب اردوغان گفته بود به نظر می رسد حکومت اتریش در صدد است تا مسلمانان بهای اقدام این کشور در نسل کشی یهودیان را بدهند.

این اظهارات اردوغان باعث شد تا وزارت خارجه اتریش سفیر ترکیه در این کشور را احضار کند.

ترکیه به طور علنی از فلسطین حمایت می‌ کند و «اسماعیل هنیه» رهبر سیاسی حماس تابستان گذشته به ترکیه سفر کرده بود.

درگیری نظامی بین رژیم صهیونیستی و حماس از دوشنبه هفته گذشته آغاز شد و تاکنون ادامه داشته است. هنوز تلاش دیپلماتیک برای برقرار آتش بس نتیجه‌ ای نداشته است.

منابع فلسطینی می‌ گویند شمار شهدای بمباران‌ های رژیم صهیونیستی به غزه به رقم 218 تن رسید و شمار مجروحان بیش از 5600 نفر است.

در اراضی اشغالی نیز دست کم 12 صهیونیست در حملات موشکی مقاومت فلسطین کشته شدند.

احتمالاً اظهارات تازه اردوغان روابط ترکیه و ایالات متحده را بیش از پیش متشنج خواهد کرد.

بایدن با قول اتخاذ خط مشی سخت تر نسبت به اردوغان، که وی را به عنوان یک خودکامه توصیف کرده است، منصوب شد و ماه گذشته گام برجسته ای را برای به رسمیت شناخت کشتارهای گسترده ارامنه توسط امپراتوری رو به زوال عثمانی در سالهای 1915-1715 به عنوان نسل کشی برداشت.

با این وجود بایدن و اردوغان توافق کرده بودند که اولین جلسه دیدارشان را در حاشیه نشست ناتو در بروکسل ماه آینده برگزار کنند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
4 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.