بزرگترین شرکت توزیع سوخت در آمریکا برای راه اندازی دوباره خط انتقال سوخت خود در سایه هرج و مرج به وجود آمده، مجبور به دادن باج به هکرها شد.
به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، شرکت «کولونیال پایپلاین» در آمریکا برای راه اندازی مجدد بزرگترین خط لوله انتقال سوخت در این کشور «نزدیک به پنج میلیون دلار» به هکرهای مستقر در اروپای شرقی یا روسیه باج داده است.
به گزارش پایگاه خبری «بلومبرگ» دو نفر از افراد مطلع از فرایند باج دهی «کولونیال پایپلاین» پرداخت این رقم را به هکرها تائید کرده اند. شرکت «کولونیال پایپلاین» پیش از این اعلام کرده بود که حاضر به باج دهی نخواهد شد.
بنا به همین گزارش مقامات دولت آمریکا از تن دادن «کولونیال پایپلاین» به این اخاذی سایبری اطلاع دارند. هکرها پس از دریافت مبلغ درخواستی، دستورالعمل فعالسازی مجدد شبکه رایانه ای «کولونیال پایپلاین» را در اختیار مسئولان آن گذاشتند.
شرکت «کولونیال پایپلاین» تاکنون به گزارش «بلومبرگ» واکنشی نشان نداده است. پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) اعلام کرده است که عاملان این حمله سایبری به گروهی به نام «دارک ساید» وابسته بودند. مقامات ایالات متحده بر این باور هستند که این هکرها در اروپای شرقی یا روسیه مستقر هستند.
«کولونیال پایپلاین» کار انتقال سوخت به اکثر مراکز سوخت رسانی را از روز پنجشنبه بار دیگر از سر گرفته است. با این حال روند سوخت رسانی کند گزارش می شود. توقف فعالیت بزرگترین خط لوله انتقال سوخت آمریکا طی روزهای گذشته موجی از وحشت و هراس را در میان رانندگان در ایالت های جنوب شرقی این کشور پدید آورد. امری که باعث شد صف هایی طویل در مقابل پمپ بنزین ها شکل بگیرد.
پیت بودجج، وزیر حمل و نقل آمریکا حمله سایبری اخیر را «زنگ خطری» برای کشورش توصیف کرده است. به گفته وی این حادثه نشان داد که قوانین و مقررات کنونی ایالات متحده برای «عصر حملات سایبری» نگاشته نشده است.
«جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در همین راستا روز چهارشنبه فرمانی اجرایی برای بهبود امنیت سایبری در این کشور امضاء کرد.
جو بایدن دستور ایجاد هیئت بررسی سایبری به سبک تصادفات هوایی و وضع استانداردهای نرم افزاری جدید برای سازمان های دولتی را چند روز پس از حمله صادر کرده است.
ابتکارات این دستورالعمل شامل ایجاد سازمانی است که هک های عمده را بررسی می کند و شامل اعمال استانداردهای امنیتی جدید برای نرم افزارهای خریداری شده توسط سازمان های دولتی است.
این دستور همچنین استفاده از احراز هویت چند عاملی - به طور موثر رمز دوم ناامن - و استفاده از رمزگذاری برای داده ها و ارتباطات ذخیره شده را ضروری می کند.
این در حالی است که روز گذشته ای بی سی نیوز گزارش داد کمبود سوخت در آمریکا با صف های طولانی، زد و خوردها در این صف ها و افزایش تنش ها وارد روز ششم خود می شود.
درگیری و زد و خوردهای شدید و صف های طولانی در پمپ بنزین در مناطق جنوب شرقی آمریکا گزارش شده است زیرا مردم در اثر کمبود سوخت ناشی از حمله سایبری در هفته گذشته وحشت زده شده اند.