به نظر می رسد که کرونای هندی قصد ندارد به این زودی ها فروکش کند و در حال گسترش به کشورهای جدیدی است.

 

به گزارش جماران به نقل از روسیا الیوم،کرونای هندی جدای از تاخت و تازش در هند و قربانی شدن 4هزار نفر در روز در این کشور بحران زده،درحال گسترش در جهان است.

روسیه جدیدترین کشوری است که کرونای هندی به آن رسیده است.

دولت منطقه ای «اولیانوفسک» روسیه اعلام کرد که شماری از دانشجویان خارجی در این منطقه به کرونای هندی مبتلا شده اند.

وزارت بهداشت منطقه اولیانوفسک تأکید کرد که دانشجویان خارجی در دانشگاه اولیانوفسک که اواخر آوریل و اوایل ماه می از هند به اولیانوفسک رسیده اند به کرونای هندی مبتلا شده اند و در حال حاضر 52 دانشجوی خارجی در بیمارستان ها درمان می شوند و حال آنها رضایت بخش است.

در همین حال، سازمان جهانی بهداشت روز چهارشنبه ۱۲ مه (۲۲ اردیبهشت) گزارش داد که نوع B.۱.۶۱۷ ویروس کرونا که منشا آن هند است در ۴۴ کشور شناسایی شده است. پس از هند، این گونه جهش یافته ویروس در انگلیس بیشتر گزارش شده است.

این گونه برای نخستین بار در ماه اکتبر سال گذشته شناسایی شد و روز گذشته از سوی سازمان جهانی بهداشت به‌عنوان گونه «نگران‌کننده» طبقه‌بندی شد. این گونه به‌عنوان یکی از دلایل شیوع سریع و انفجاری ویروس کرونا در هند که در حال حاضر کانون اصلی این بیماری همه‌گیر در جهان است، معرفی شده است.

ویروس‌ها همواره تغییر می‌کنند و ویروسی که باعث بیماری کووید-۱۹ می‌شود تاکنون چندین هزار جهش داشته است اما تنها چند مورد این جهش‌ها نگرانی بیشتری ایجاد کرده است.

پیش از این سه گونه جهش یافته ویروس که در انگلیس، برزیل و آفریقای جنوبی ظاهر شده بودند به عنوان گونه‌های «نگران‌کننده» طبقه‌بندی شدند. این گونه‌ها به‌دلیل سرایت سریع‌تر، مرگبارتر بودن یا مقاومت در برابر برخی از واکسن‌ها خطرناک‌تر از ویروس اصلی کرونا هستند.

سازمان جهانی بهداشت گونه هندی را به‌خاطر مسری‌تر بودن در فهرست «نگران‌کننده» طبقه‌بندی کرد.

«ماریا ون کرکوف» رئیس تیم فنی مرتبط با مبارزه با همه‌گیری کرونا در سازمان بهداشت جهانی در این باره گفت: «ما به اطلاعات بیشتری درباره این نوع ویروس نیاز داریم تا بدانیم تا چه میزان این ویروس در گردش است.»

با این حال طبق یافته‌های اولیه محققان دانشگاه اموری ایالت آتلانتای آمریکا، به نظر می‌رسد واکسن‌های تولیدی شرکت‌های فایزر و مدرنا در برابر نوع جهش‌یافته ویروس با منشا هند موثر باقی بمانند.

محققان در این بررسی، نمونه خون ۱۲ نفر از افرادی که قبلا به کرونا مبتلا شده بودند و نمونه خون ۱۰ نفر را که به طور کامل با واکسن فایزر و ۱۵ نفر که با دو دُز واکسن مدرنا واکسینه شدند آزمایش کردند. این مطالعه نشان داد ۷۹ درصد از نمونه‌ خون افرادی که قبلا مبتلا شده‌اند و همه نمونه‌های خون افراد واکسینه شده در برابر گونه هندی مقام هستند.

محققان در این مطالعه می‌گویند که این تحقیق نشان می‌دهد ایمنی واکسن‌های فایزر و مدرنا به احتمال زیاد در برابر نوع B.۱.۶۱۷ باقی می‌ماند.

طبق آمار رسمی در حال حاضر روزانه حدود ۴ هزار نفر در هند در اثر ابتلا به کووید-۱۹ جان خود را از دست می‌دهند و شمار کل قربانیان این بیماری در هندوستان از ۲۵۰ هزار نفر فراتر رفت.شمار قربانیان در هند به 258هزار و 317 نفر رسیده است.

طبق داده‌های وزارت بهداشت هند شمار قربانیان کووید-۱۹ در این کشور در شبانه‌روز گذشته ۴ هزار و 120 نفر گزارش شده است و با ثبت 362 هزار و 727 ابتلای جدید شمار افراد مبتلا به این بیماری از 23.7 میلیون نفر فراتر رفته است. با این حال کارشناسان معتقدند که آمار واقعی مرگ‌ومیرهای ناشی از کووید-۱۹ در هند و شمار مبتلایان می‌تواند ۵ تا ۱۰ برابر بیشتر باشد.

در حال حاضر یک مرگ از سه مرگ ناشی از کووید-۱۹ در جهان، در هند با جمعیت ۱.۴ میلیاردی رخ می‌دهد.

وزارت امور خارجه هند روز سه‌شنبه گفت که «نارندا مودی» نخست وزیر تصمیم گرفته است تا برای شرکت در اجلاس گروه هفت به بریتانیا سفر نکند. این تصمیم با توجه به بحران کرونا در این کشور اتخاذ شده است.

این خبر چند روز پس از آن اعلام شد که نمایندگان هند در نشست وزرای امور خارجه گروه هفت پس از مثبت شدن تست کرونای دو نفر قرنطینه شدند.

ضمن قدردانی از دعوت بوریس‌ جانسون برای حضور در اجلاس گروه هفت به‌عنوان مهمان ویژه، با توجه به اوضاع کرونا تصمیم گرفته شده است که نخست وزیر به طور حضوری در اجلاس شرکت نکند

وزارت خارجه هند در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: «ضمن قدردانی از دعوت بوریس‌ جانسون، نخست وزیر انگلیس برای حضور در اجلاس گروه هفت به‌عنوان مهمان ویژه، با توجه به اوضاع کرونا تصمیم گرفته شده است که نخست وزیر به طور حضوری در اجلاس شرکت نکند.»

گروه هفت با حضور رهبران کشورها با اقتصادهای برتر جهانی شامل انگلیس، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن و ایالات متحده آمریکا به همراه اتحادیه اروپا تشکیل جلسه می‌دهند. این اجلاس امسال در ماه ژوئن در انگلیس برگزار می‌شود.

از هند خواسته شده بود تا به‌عنوان مهمان در این نشست شرکت کند. استرالیا و کره‌جنوبی مهمانان ویژه دیگر این اجلاس هستند.

بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس ماه گذشته به‌دلیل وضعیت نامناسب هند سفر خود به این کشور را لغو کرد. جانسون پیش از این، سفر ژانویه خود را به تعویق انداخته بود یعنی زمانیکه شیوع کرونا در بریتانیا در بالاترین سطح قرار داشت.

 

 

صدور مجوز استفاده از واکسن فایرز برای نوجوانان در آمریکا 

سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا روز دوشنبه ۱۰ مه (۲۰ اردیبهشت) اعلام کرد که مجوز استفاده اضطراری واکسن تولیدی شرکت‌های فایزر و بیون‌تک برای تزریق به نوجوانان ۱۲ تا ۱۵ ساله در این کشور داده شده است.

جانت وودکوک، سرپرست سازمان غذا و داروی آمریکا در بیانیه‌ای گفت: «این یک گام مهم در مبارزه با بیماری همه‌گیر کووید-۱۹ است.»

قرار است جلسه مرکز پیشگیری و کنترل بیماری‌ و آژانس بهداشت عمومی فدرال آمریکا روز چهارشنبه برای نهایی کردن این تصمیم برگزار شود. پیتر مارکس، مدیر مرکز ارزیابی و تحقیقات بیولوژیک سازمان غذا و داروی آمریکا پیش‌بینی کرد که نخستین تزریق می‌تواند «از روز پنج‌شنبه» آغاز شود.

کانادا نخستین کشوری بود که چهارشنبه گذشته مجوز تزریق واکسن فایزر به این گروه سنی را صادر کرد. آژانس دارویی اروپا نیز در حال مطالعه واکسن فایزر برای نوجوانان است.

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا روز دوشنبه گفت: «اگر پدر و مادر هستید و می‌خواهید از فرزند خود محافظت کنید یا نوجوانی که می‌خواهد واکسینه شود، پس تصمیم امروز یک قدم دیگر به سوی این هدف است.» وی در روزهای اخیر بر نقش حیاتی این مجوز برای ادامه کار واکسیناسیون آمریکا تاکید کرده بود.

سرپرست سازمان غذا و داروی آمریکا هفته گذشته گفته بود که ۲۰ هزار داروخانه باید خیلی سریع نوجوانان را واکسینه کنند و سپس دُزهای واکسن برای متخصصان اطفال ارسال می‌شود.

اثر بخشی ۱۰۰ درصد واکسن فایزر روی نوجوانان

سازمان غذا و داروی آمریکا تصمیم خود را بر اساس یک آزمایش بالینی روی بیش از ۲ هزار نوجوان داوطلب ۱۲ تا ۱۵ ساله آمریکایی گرفت که تقریبا نیمی از آن‌ها واکسن و نیمی دیگر دارونما دریافت کرده بودند.

پیتر مارکس گفت که عوارض جانبی این واکسن روی نوجوانان، مشابه افراد بالای ۱۶ سال است و به مانند افراد بالای ۱۶ سال در دو دُز تزریق می‌شود.

وی تصریح کرد که در میان ۱۰۰۵ نوجوان واکسینه شده هیچ موردی از ابتلا به کووید-۱۹ مشاهده نشد در حالیکه در میان ۹۷۸ نوجوان که دارونما دریافت کرده بودند ۱۶ مورد ابتلا وجود داشت. وی اثربخشی این واکسن را ۱۰۰ درصد در بین نوجوانان اعلام کرد.

علاوه بر این پاسخ ایمنی [سطح پادتن] ناشی از تزریق واکسن در ۱۹۰ نوجوان ۱۲ تا ۱۵ ساله با ۱۷۰ نفر از افراد واکسینه شده ۱۶ تا ۲۵ سال مقایسه شد. آقای مارکس می‌گوید که پاسخ ایمنی در افراد با سن کمتر «حتی بهتر» بود.

وی افزود پیگیری وضعیت افراد حاضر در این آزمایش بالینی در آینده ادامه می‌یابد.

نوجوان معمولا نسبت به بزرگسالان نوع خفیف‌تر بیماری کووید-۱۹ را تجربه کرده‌اند بنابراین واکسیناسیون آن‌ها تاکنون در اولویت نبوده است.

به گفته مقامات بهداشتی آمریکا از اول مارس ۲۰۲۰ تا ۳۰ آوریل ۲۰۲۱ حدود ۱.۵ میلیون نوجوان بین ۱۱ تا ۱۷ سال به کووید-۱۹ مبتلا شده‌اند و ۲۹۶ نفر بر اثر ابتلا به این بیماری در آمریکا جان باخته‌اند.

مقام‌های بهداشتی امیدوارند که با واکسیناسیون نوجوانان بازگشایی مدارس تسهیل شود.

نتایج آزمایش روی کودکان زیر ۱۲ سال چه زمانی مشخص می‌شود؟

از سوی دیگر شرکت‌های فایزر و بیون‌تک هفته گذشته اعلام کردند امیدوارند که درخواست مجوز اضطراری واکسن خود را در ماه سپتامبر برای کودکان ۲ تا ۱۱ ساله در ایالات متحده آمریکا ارائه دهند.

آلبرت بورلا، رئیس شرکت فایزر درباره ثبت درخواست مجوز برای کودکان شش ماهه تا ۲ ساله نیز گفت که می‌تواند در سه ماهه چهارم سال انجام شود.

فایزر تنها شرکتی نیست که واکسیناسیون نوجوانان را در دستور کار قرار داده بود. شرکت مدرنا اخیرا گفته است نتایج اولیه حاصل از مطالعه خود در نوجوانان ۱۲ تا ۱۷ سال رضایت بخش بوده است. شرکت آمریکایی نوواواکس که در آخرین مرحله آزمایش واکسن خود علیه کووید-۱۹ است به تازگی مطالعه روی افراد ۱۲ تا ۱۷ ساله را آغاز کرد.

شرکت آسترازنکا نیز در حال بررسی واکسن خود در میان افراد شش تا ۱۷ ساله در انگلیس است. شرکت چینی سینوواک اخیرا اعلام کرده است که داده‌های اولیه را به مراکز مرتبط ارائه کرده که نشان می‌دهد واکسن تولیدی شرکت آن‌ها در بین کودکان سه ساله به بالا بی‌خطر است.

متخصصان می‌گویند اگر کشوری بخواهد ۷۰ تا ۸۵ درصد جمعیت خود را برای رسیدن به مصونیت جمعی واکسینه کند، بنابراین واکسیناسیون کودکان و نوجوانان نیز مهم است.

 

درخواست ونزوئلا از آمریکا

آکادمی ملی پزشکی ونزوئلا از ایالات متحده آمریکا خواسته است با وجود سردی روابط بین واشنگتن و کاراکاس، این کشور آمریکای جنوبی را به فهرست بین‌المللی میلیون‌های دُز واکسن اهدایی خود اضافه کند.

این نهاد  در بیانیه‌ای گفت که انریکه لوپز لویو، رئیس آکادمی ملی پزشکی که از نظر سیاسی مستقل است در تاریخ ۲ مه، درخواستی را به جیمز استوری، سفیر آمریکا در ونزوئلا ارائه داده است.

آکادمی پزشکی ونزوئلا در بیانیه خود افزود: «برای مهار همه‌گیری کرونا در کشور، باید حدود ۷۰ درصد جمعیت بزرگسال را که حدود ۱۵ میلیون نفر می‌شود، در کمترین زمان ممکن واکسینه کنیم.»

این نهاد تصریح کرد میزان واکسن‌های دریافتی ونزوئلا کمتر از ۱۰ درصد نیاز این کشور است.

طبق گفته وزارت بهداشت، ونزوئلا حدود ۱.۴ میلیون دُز واکسن از چین و روسیه دریافت کرده و امیدوار است از برنامه سازمان جهانی بهداشت با نام کوواکس نیز برای پنج میلیون نفر از جمعیتش واکسن کرونا تامین کند.

این آکادمی از آمریکا درخواست واکسن تولیدی شرکت آسترازنکا را کرده است که ایالات متحده آمریکا قصد دارد تا موجودی این واکسن را به کشورهای دیگر اهدا کند. این درخواست در حالی مطرح شده است که دولت ونزوئلا در ماه مارس گذشته مجوز این واکسن را به خاطر گزارش لختگی خون در برخی از کشورها رد کرده بود.

ونزوئلا تحریم‌های واشنگتن را مقصر مشکلات اقتصادی خود می‌داند.

آقای استوری سال گذشته به عنوان سفیر آمریکا انتخاب شد اما به دلیل گسیختگی روابط، وی هم اکنون در بوگوتا، پایتخت کلمبیا مستقر است.

آکادمی ملی پزشکی ونزوئلا گفت که آقای سفیر به درخواست آن‌ها پاسخ داده و گفته است که ایالات متحده آمریکا استقلال آکادمی را بسیاری ارزشمند می‌داند و امیدوار است در تلاش برای یافتن راه حلی برای این بحران با تمام طرف‌های همفکر همکاری کند.

ونزوئلا تاکنون حدود ۲۰۹ هزار مورد ابتلا به کووید۱۹ در این کشور را ثبت کرده که از این تعداد ۲۳۰۰ نفر جان باخته‌اند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

کلمات کلیدی کرونای هندی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.