سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که هفته گذشته نزدیک به 100هزار نفر در جهان در اثر کرونا جان خود را از دست دادند و 5.7 میلیون نفر نیز به کرونا مبتلا شدند.

 

به گزارش جماران به نقل از سی تی وی نیوز، منطقه «آلبراتا» در کانادا امروز چهارشنبه اعلام کرد که اولین مورد فوتی در اثر تزریق واکسن ضد کرونای«آسترازنکا»را ثبت کرده است. با ثبت این مورد تعداد موارد فوتی در اثر تزریق آسترازنکا در کانادا به دو مورد رسید.

یک زن پنجاه ساله در آلبرتا پس از تزریق واکسن ضد کرونای آسترازنکا در اثر عوارض این واکسن جان خود را از دست داد .پیش از این یک زن 55 ساله در منطقه «کبک» در 27 آوریل پس از تزریق واکسن آسترازنکا جان خود را از دست داده بود.

در همین حال، خبرگزاری رویترز نیز گزارش داد که تعداد جان باختگان کرونا در هند طی 24 ساعت گذشته رکورد جدیدی را شکست و به 3780 مورد رسید. این در حالی است که روز گذشته تعداد موارد ابتلا به کرونا در هند از مرز 20 میلیون نفر فراتر رفت.

در بیانیه وزارت بهداشت هند که امروز چهارشنبه صادر شد آمده است که در بیست و چهار ساعت گذشته 382 هزار و 315 مورد ابتلا به کرونا و 3780 مورد فوتی در این کشور ثبت شده است.

هند پس از آمریکا تبدیل به دومین کشوری شده است که تعداد مبتلایان در آن از مرز 20 میلیون مبتلا فراتر می رود. هند در طول بیش از 10 ماه 10 میلیون مورد مبتلا به کرونا ثبت کرد اما 10 میلیون دوم  مبتلا به کرونا را در کمتر از چهار ماه ثبت کرده است.

کارشناسان در عرصه پزشکی می گویند که تعداد واقعی مبتلایان و فوتی ها در هند به عنوان دومین کشور پرجمعیت در جهان(1.35 میلیارد نفر) بسیار بیشتر است و پنج تا ده برابر ارقام اعلام شده است.

از سوی دیگر، سازمان جهانی بهداشت امروز چهارشنبه اعلام که 93 هزار نفر طی هفته گذشته در اثر ابتلا به کرونا جان خود از دست دادند و این یعنی 6 درصد بیشتر از هفته قبل از آن.

این سازمان بین المللی تأکید کرد که تعداد مبتلایان طی هفته گذشته نیز 5.7میلیون نفر دیگر افزایش یافت و تقریبا به اندازه هفته قبل از آن بوده است.

سازمان جهانی بهداشت تأکید کرد که شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان برای دومین هفته متوالی در بالاترین سطح خود از زمان شیوع این ویروس است.

 

 

پادتن کرونا یک سال پس ا زابتلا در بدن باقی می ماند

بر اساس یک پژوهش که به تازگی در آمریکا انجام شده است، پادتن (آنتی بادی) کرونا تا یک سال پس از ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در بدن فرد باقی می‌ماند و قابل تشخیص است.

در تحقیق انجام شده نمونه‌های خون ۲۵۰ بیمار سابق کووید-۱۹ مورد بررسی قرار گرفته است و پژوهشگران متوجه شده‌اند که بدن تمامی بیماران بستری‌شده قبلی و ۹۵ درصد از بیمارانی که کار آن‌ها به بیمارستان نکشیده است، دارای پادتن کرونا بوده‌اند.

پزشکان می‌گویند سطح پادتن در بدن افراد با سن و شدت درگیر شدن با ویروس کرونا ارتباط داشته است و افراد افراد بالای ۶۵ سال که بیماری کووید-۱۹ سخت‌تری را تجربه کرده بودند از سطح پادتن بالاتری برخوردار بودند.

این درحالی است که یافته‌های تحقیق نشان می‌دهد افراد زیر ۶۵ سال و مبتلا به گونه‌های خفیف‌تر بیماری که توانسته‌اند بدون نیاز به بیمارستان بهبود پیدا کنند، سطح پادتن «پایین‌تر و متغیرتری» داشته‌اند.

پژوهشگران می‌گویند در افرادی که قبلا مبتلا به کووید-۱۹ خفیف شده‌اند، واکسن محافظتی طولانی‌تر نسبت به پادتن طبیعی خود بدن ایجاد خواهد کرد.

در مطالعه انجام شده از مجموع ۲۵۰ فرد مبتلا، ۵۸ نفر پیشتر در بیمارستان بستری شده بودند و ۱۹۲ نفر نیز به دلیل علائم خفیف در خانه بهبود یافته بودند.

نتایج تحقیق تازه در نشریه پزشکی «مدرکسیو» منتشر شده است.

پیشتر نتایج یک مطالعه بر سطح پادتن بیش از ۳۰ هزار نفر از شهروندان کشور ایسلند نشان داده بود که سطح پادتن بیماری کووید-۱۹ در بدن بیش از ۹۰ درصد مبتلایان به ویروس کرونا پس از ابتلا افزایش یافته و تا چهار ماه پس از بهبود ثابت مانده است.

این در شرایطی است که مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در آمریکا (CDC) به افراد واکسینه شده هشدار داده که با وجود احتمال پایین ابتلای آنها به بیماری کووید-۱۹ باید احتیاط کنند چرا که می‌توانند بدون داشتن هیچ علائمی از ابتلای به ویروس ناقل آن به دیگر افراد باشند.

 

 

واکسن کرونا به شکل قرص و اسپری

برخی شرکت های داروسازی و آزمایشگاه های دولتی آمریکایی اعلام کردند که در حال تولید واکسن ضد کرونا به شکل قرص و اسپری هستند که نگهداری از آنها بسیار راحت تر از واکسن های کنونی است که از طریق تزریق مورد استفاده قرار می گیرند.

این شرکت ها تأکید کردند که این واکسن ها توان ایجاد ایمنی دارند و برای مدت زمان بیشتری در بدن می مانند و در برابر گونه های جدید کرونا نیز از کارایی بیشتری برخوردار هستند؛ امری که باعث می شود از شیوع بیماری در آینده جلوگیری کرد.

واکسن های مجاز در آمریکا مانند «فایرز» و «مودرنا» باید در دمای بسیار پایین نگهداری شوند و هر فرد باید دو دوز از آنها با فاصله زمانی طولانی تزریق کند اما واکسن های جدید چنین محدودیت هایی ندارند و دولت ها می توانند آنها را به راحتی هر چه تمامتر به مناطق روستایی و دور دست برسانند.

شرکت داروسازی«آلتی میون»که دفتر آن در ایالت«مریلند» آمریکاست تأکید کرد که در حال ساخت واکسن ضد کرونا به شکل اسپری است که مانند اسپری آنفولانزای«فلومست»است که شرکت آسترازنکا آن را تولید می کند. شرکت«فاکس آرت» در ایالت«کالیفرنیا» نیز در حال ساخت واکسنی به شکل قرص است، این شرکت پژوهش هایی مثبتی را در زمینه ایجاد ایمنی و محافظت در برابر گونه های جدید انجام داده است و بر اساس برنامه ریزی هایی که کرده آزمایش مرحله دوم این واکسن اواسط سال 2021 انجام می شود.

 

 

کاهش محدودیت ها در آلمان

دولت ائتلافی آلمان قصد دارد محدودیت‌های کرونایی برای شهروندان واکسینه‌شده و مبتلایان بهبودیافته را کاهش دهد. مصوبه دولت برای تبدیل شدن به قانون باید به تأیید اکثریت نمایندگان پارلمان و شورای فدرال برسد.

وزیر دادگستری دولت فدرال آلمان از تصویب آئین‌نامه کاهش محدودیت‌های کرونایی برای واکسینه‌شده‌ها و مبتلایان بهبود‌یافته خبر داد و آن را گام مهمی در مسیر بازگشت به شرایط طبیعی عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری آلمان، «کریستینه لامبرشت» سه‌شنبه چهارم مه (۱۴ اردیبهشت) تاکید کرد در یک حکومت قانون‌مدار باید این موضوع روشن باشد که اعمال محدودیت‌ها با "دلیل‌های موجه" برای حفاظت از زندگی و سلامت دیگران امکان‌پذیر است.

این سیاست‌مدار حزب سوسیال دموکرات افزود در عین حال این مسئله هم باید روشن باشد که به محض این که این دلیل‌ها وجود نداشته باشند، ادامه اعمال محدودیت‌ها هم باید متوقف شود.

وزیر دادگستری آلمان تاکید کرد که اصول بنیادی حاکمیت قانون فقط در شرایط مناسب معتبر نیستند، بلکه در شرایط بحرانی نیز از اهمیت زیادی برخوردار هستند.

به گفته او وقتی خطر انتقال ویروس کرونا به وسیله واکسینه‌شده‌ها و مبتلایان بهبود‌یافته به شدت کاهش پیدا می‌کند، این مسئله باید در تدبیرهای پیشگیرانه نیز مدنظر قرار گیرد.

در آلمان با شتاب‌گیری روند واکسیناسیون شهروندان برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید۱۹ بحث درباره کاهش محدودیت‌ها برای افراد واکسینه‌شده و مبتلایان بهبودیافته نیز بالا گرفته است.

مطابق مصوبه هیئت دولت آلمان به ریاست صدراعظم، آنگلا مرکل قرار است برای افراد واکسینه‌شده و مبتلایان بهبود‌یافته امتیازها و تسهیلاتی در نظر گرفته شود.

انجام خرید و رفتن به آرایشگاه بدون تست منفی

 یکی از این امتیازها این خواهد بود که این افراد بر خلاف دیگر شهروندان برای خرید از فروشگاه‌های غیر مواد غذایی و مراجعه به آرایشگاه دیگر نیازی به ارائه آزمایش منفی ابتلا به کرونا ندارند.

این افراد همچنین اجازه خواهند داشت با دیگر شهروندان واکسینه‌شده گردهم آیند و در دیدارهای خانوادگی و دوستانه که شامل محدودیت تعداد حاضران هستند، به حساب نمی‌آیند. همچنین محدودیت رفت و آمد شبانه نیز شامل این افراد نمی‌شود.

امتیاز دیگر شهروندان واکسینه‌شده و مبتلایان بهبود‌یافته این خواهد بود که در بازگشت از سفرهای خارجی نیازی به قرنطینه شدن ندارند، مگر این که از منطقه‌ای بازگردند که در آن ویروس جهش‌یافته خطرناک کرونا شیوع پیدا کرده باشد.

در عین حال این گروه از شهروندان باید همچنان در مکان‌هایی که استفاده از ماسک در آنها اجباری است، ماسک بزنند و فاصله‌گذاری فیزیکی اجتماعی را مانند دیگران رعایت کنند.

در حال حاضر برخی ایالت‌های آلمان بخشی از نکات مطرح شده در مصوبه دولت ائتلافی را به اجرا گذاشته‌اند و به عنوان مثال در آنها افراد واکسینه‌شده از "حقوق" افرادی برخوردارند که یک آزمایش منفی تشخیص کرونا در اختیار دارند.

احتمال کاهش محدودیت‌ها از شنبه

سند تائید‌کننده واکسیناسیون کامل می‌تواند یک برگه کاغذی یا به صورت دیجیتال به زبان‌های آلمانی، فرانسوی، انگلیسی، ایتالیایی یا اسپانیایی باشد. 

همچنین لازم است که دو هفته از زمان دریافت دوز دوم واکسن گذشته باشد.

آئین‌نامه دولت فدرال برای کاهش محدودیت‌های کرونایی برای واکسینه‌شده‌ها پس از آن به تصویب رسید که شاخص ابتلا به کرونا در آلمان رو به کاهش گذاشت.

مصوبه دولت برای تبدیل شدن به قانون باید به تائید اکثریت نمایندگان پارلمان (بوندس‌تاگ) و شورای فدرال (بوندس‌رات)، متشکل از حکومت‌های ایالتی برسد.

بنابر گزارش‌ها انتظار می‌رود این دو نهاد در روزهای آینده درباره آئین‌نامه هیئت دولت تصمیم‌گیری کنند و چنانچه این اتفاق، آنگونه که پیش‌بینی می‌شود تا جمعه رخ دهد، کاهش محدودیت‌های کرونایی برای واکسنه‌شده‌ها و مبتلایان بهبود یافته می‌تواند از روز شنبه این هفته (۸ مه / ۱۸ اردیبهشت) آغاز شود.

 

ماست ضد کرونا از واقعیت تا دروغ!

رئیس یکی از بزرگترین شرکت‌های لبنی کره‌جنوبی با متهم شدن به انتشار عمدی اطلاعات غلط درباره این که ماست این شرکت در مبارزه با کرونا موثر است، کناره‌گیری کرد.

استعفای هونگ وون-سیک، مدیرعامل شرکت لبنیاتی نامیانگ سه هفته پس از ادعای اولیه اتفاق می‌افتد.

هونگ در یک عذرخواهی عمومی تلویزیونی گفت: «من از سمت ریاست نامیانگ دایری استعفا می‌دهم تا مسئولیت همه این‌ها را بر عهده بگیرم و مدیریت را به فرزندانم نمی‌سپارم.»

وی افزود: «من صمیمانه به خاطر این که مردم کشورم را به خاطر جنجال مربوط به [ماست] بولگاریس ناامید و عصبانی کرده‌ام عذرخواهی می‌کنم.»

طبق پرونده‌های نظارتی شرکت نامیانگ، هنگ و اعضای خانواده‌اش از نظر درآمدی، سهمی معادل ۵۳.۱ درصد از این شرکت کره‌جنوبی را در اختیار دارند. آقای هنگ با این وجود سهم خود و اعضای خانواده‌اش را در این شرکت حفظ خواهد کرد.

هفته گذشته پلیس سئول به مقر شرکت حمله کرد.

این شرکت ماه گذشته در جلسه‌ای با حضور خبرنگاران ادعا کرد که ماست بولگاریس این شرکت در جلوگیری از کووید-۱۹ موثر است و سهام آن تقریبا ۳۰ درصد افزایش یافت.

متعاقب این ادعا وزارت بهداشت کره جنوبی بیانیه‌ای صادر کرد و گفت که نامیانگ هیچ مدرکی برای اثبات ادعای خود ندارد و هیچ گونه آزمایش بالینی در این زمینه انجام نشده است. وزارت بهداشت کره جنوبی نامیانگ را به انتشار غیرقانونی اطلاعات گمراه‌کننده متهم کرد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.