شرکت داروسازی فایرز آمریکا پیش بینی کرده است که درآمد این شرکت در سال جاری از فروش واکسن ضد کرونا به 72 میلیارد دلار برسد.
به گزارش جماران به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، شرکت داروسازی «فایرز» آمریکا پیش بینی کرد که درآمدهای این شرکت در سال جاری میلادی از طریق طرح بزرگ خود برای واکسن ضد کرونا به علاوه عملکرد قوی که در دیگر بخش ها داشته است درآمدش به شدت افزایش یابد.
شرکت دارو سازی فایرز اعلام کرد که سود این شرکت در یک چهارم نخست سال 4.88 میلیارد دلار یا برای هر سهم شرکت 86 سنت بوده است. سود سهم شرکت فایرز نیز 93 سنت بوده است. این بسیار بالاتر از پیش بینی های وال استریت بوده است که 79 سنت پیش بینی کرده بود.
درآمدهای فایرز 14.58 میلیارد دلار بوده است و به سادگی هر چه تمامتر از پیش بینی های تحلیگران مبنی بر 13.49 میلیارد دلار فراتر رفت.
فایرز پیش بینی کرده است که سود هر سهم این شرکت تا پایان سال جاری به 3.65 دلار برسد و درآمدهای شرکت نیز بین 70.5 میلیارد دلار تا 72.5 میلیارد دلار برسد.
شرکت فایرز همچنین تأکید کرد که سال جاری 2میلیارد دلار دوز واکسن ضد کرونا تولید خواهد کرد که با شرکت آلمانی «بیون تک» به طور مشترک آن را ساخته است.
درمان مبتلایان کرونا با استفاده از پلاسمای خون
گروهی از پزشکان در مرکز انتقال خون استان اوورنی-رون-آلپ فرانسه از روز ۳۰ مارس یک آزمایش بالینی تازه را آغاز کردهاند که هدف آن درمان مبتلایان با استفاده از روش پلاسمای خونی است.
دکتر «اولویه اکه» محقق ایمنیشناسی بالینی در بیمارستان لیون، میگوید: «به نظر میرسد مشکلات تنفسی تا بخشی به دلیل حضور زیاد مواد التهابزا در خون (موسوم به «طوفان سیتوکین» که در اثر کار سیستم دفاعی بدن و به طور زیاده از حدی تولید میشوند) است. حضور این عامل مانع میشود که بدن بتواند در مقابل ویروس و دیگر عفونتها از خود دفاع کند.»
ترشح زیاده از حد ملکولهای پروتئینی سیتوکین (Cytokine) که بخشی از سیستم دفاعی بدن به شمار میروند، با از کار انداختن اعضا میتواند در نهایت به مرگ بیمار منجر شود.
دکتر اکه در توصیف این روش میگوید: «روش ما متکی بر این است که با انجام فرایند تعویض پلاسما، خون بیمار را به روشی استریل خارج میکنیم، سپس پلاسمای حاوی زیادی مواد ملتهبکننده و غیرمفید را را از آن برمیداریم و سپس با پلاسمای اهدا شده از سوی یک فرد سالم آن را جایگزین میکنیم.»
به گزارش یورونیوز، دکتر «فابریک کونیاس» مدیر بخش علمی مرکز تحقیق رون-آلپ، که این پروژه را در دو منطقه لیون و سناتین در دست اجرا دارد میگوید استفاده از این روش نوآورانه وضعیت تنفسی بیمار را در کوتاه مدت بهبود بخشیده و توانایی ایمنی بدن وی را در بلند مدت تقویت میکند.
وی درباره شرایط انجام آزمایش بالینی میافزاید: «افراد داوطلب در این پروژه نخست رضایت خود را به صورت کتبی اعلام میکنند. سپس به صورت تصادفی و با قرعهکشی شرکت کنندگان در این آزمایش بالینی مشخص میشوند.»
انتظار میرود که در گام نخست ۱۳۲ بیمار در این پروژه شرکت کنند.
استفاده از روشهای مبتنی بر پلاسما پیشتر نیز در جهان گزارش شده بود و برای نمونه سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) در ماه اوت گذشته مجوزی اضطراری برای استفاده از روشی مبتنی بر پلاسما در خصوص درمان بیماران کرونا صادر کرده بود. تحقیقات در این کشور نشان داده بود اگر در سه روز نخست بستری بیمار در بیمارستان از روش تزریق پلاسمای حاوی پادتن استفاده شود روند بهبودی تسریع شده و مرگ و میر کاهش می یابد.
تزریق پلاسمای تغلیظ شده یک روش درمانی است که برای مبارزه با شیوع آنفولانزا و سرخک در دوران فقدان واکسن این بیماریها استفاده میشد و اخیراً نیز این روش برای درمان بیماری ابولا آزمایش شده است. هنگامی که بدن با تهاجم یک ویروس جدید مواجه میشود، پروتئینهایی به نام پادتن (آنتیبادی) تولید میکند که به طور ویژه با عفونت مبارزه میکند. پادتنها در پلاسما (قسمت زرد مایع خون) شناور میشوند.
در حال حاضر در برخی کشورهای جهان از جمعآوری و تزریق پلاسمای نجاتیافتگان از بیماری کووید-۱۹ برای درمان مبتلایان جدید استفاده میشود.
اوضاع هند:از بد به بدتر
شمار کل مبتلایان به کووید۱۹ از ابتدای شیوع آن در هند تاکنون از ۲۰ میلیون نفر گذشت و به ۲۰ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر رسید، آماری که نشان میدهد به رغم کمکهای بینالمللی، سونامی کرونا در این کشور همچنان مهار نشده است.
بر پایه دادههای رسمی منتشر شده در روز سه شنبه ۴ مه (۱۴ اردیبهشت)، تنها در شبانهروز گذشته ۳۵۷ هزار و ۲۲۹ مورد جدید ابتلا به کرونا در هند مشاهده شده است. شمار جانباختگان کرونا در همین مدت نیز ۳ هزار و ۴۴۹ نفر گزارش شده و به این ترتیب آمار کل مرگ و میر کرونا از ابتدای شیوع تا کنون در هند به ۲۲۲ هزار و ۴۰۸ مورد رسیده است.
این دادهها همچنین نشان میدهد که آمار مبتلایان به ویروس کرونا در هند در سه ماهه اخیر تقریبا دو برابر شده است.
هشدار کارشناسان
به گزارش خبرگزاری فرانسه، بسیاری از کارشناسان بار دیگر بر غیر واقعی بودن آمار وزارت بهداشت هند در مورد قربانیان کرونا تأکیده کرده و گفتهاند که شمار مبتلایان و جانباختگان کرونا بسیار بیشتر از این ارقام است. پیش از این نیز گفته شده بود آمار واقعی کرونا در هند ۵ تا ۱۰ برابر بیشتر از آمار رسمی است.
در واقع اطلاعات مربوط به بسیاری از افرادی که به کرونا مبتلا شده و به بیمارستان مراجعه نمیکنند یا افرادی که بر اثر شدت بیماری در خانه یا در خیابان جان میدهند، در آمار رسمی لحاظ نمیشود. دلیل بیشتر موارد مرگ و میر کرونا نیز کمبود امکانات بیمارستانی از جمله تخت و کپسول اکسیژن است. بسیاری از جانباختگان کرونا هم به دلیل کمبود امکانات پیش از مرگ آزمایشی انجام ندادهاند و بنابراین ابتلای آنها هرگز تأیید نشده است.
از سوی دیگر کارشناسان با استناد به کندی روند مهار کرونا و سرعت گسترش بیماری در هند، در مورد تشدید این وضعیت بحرانی در روزهای آینده هشدار داده و میگویند که هیچ چشماندازی برای پایان این وضعیت وجود ندارد.
یک کارشناس ارشد به خبرگزاری آسوشیتدپرس میگوید که در تماس با سیاستگذاران هندی به آنها گفته خوشبینیشان برای بهبود اوضاع در روزهای آینده درست نیست چون برعکس، وضعیت «نگرانکنندهتر» خواهد شد. دکتر «آشیش جها» رئیس دانشکده بهداشت همگانی دانشگاه براون آمریکا به این خبرگزاری گفت: «من سعی کردم به آنها بفهمانم که حتی اگر همه کارها خوب پیش برود، باز هم در هفتههای آینده همه چیز وحشتناک خواهد بود و احتمالا این وضعیت برای مدتی بسیار طولانی ادامه خواهد داشت.»
بسیاری از کارشناسان بر این باورند که فارغ از اقداماتی نظیر واکسیناسیون، باید همچنان از روشهای کلاسیک برای مهار کرونا استفاده کرد. دکتر جها در این زمینه میگوید: «تمرکز باید روی اقدامات کلاسیک بهداشت همگانی باشد: قرنطینه هدفمند، آزمایش بیشتر، ماسک زدن همگان و ممنوعیت اجتماعات بزرگ. این همان چیزی است که میتواند کمر این سونامی را بشکند.»
برقراری اجتماعات بدون رعایت مقررات بهداشتی از جمله عوامل گسترش فاجعهبار کرونا در هند در ماههای اخیر است. تجمعات گسترده انتخاباتی حزب حاکم «بهاراتیا جاناتا» و احزاب دیگر و برگزاری مراسم مذهبی هندوها در کرانه رود گنگ از عوامل تشدیدکننده موج جدید شیوع ویروس کرونا و انواع جهشیافته آن شناخته میشود.
آخرین مورد از این اجتماعات، حضور مردم در انتخابات محلی در روز یکشنبه بود که تأثیرات آن امروز کاملا مشهود است. به طوری که از زمان تبلیغات برای انتخابات روز یکشنبه در ایالت بنگال غربی تاکنون میانگین آمار روزانه مبتلایان کرونا ۳۲ برابر شده و به بیش از ۱۷ هزار نفر رسیده است.
کار واکسیناسیون هم در هند بسیار کند پیش میرود. هم اکنون در هند روزانه حدود ۲.۱ میلیون نفر، یعنی تنها ۰.۱۵ درصد از جمعیت ۱.۳۷ میلیاردی این کشور واکسن کووید دریافت میکنند. هند بزرگترین تولیدکننده واکسن در جهان است، اما کمبود مواد اولیه، تأخیر در تولید و افزایش شدید تقاضا، کار واکسیناسیون کووید در این کشور را مختل کرده است.
آغاز بررسی واکسن چینی توسط اروپا
نهاد تنظیمکننده مقررات دارویی اتحادیه اروپا روز سهشنبه اعلام کرد که ارزیابی اثربخشی و ایمنی واکسن چینی سینوواک را در مقابله با بیماری کووید-۱۹ آغاز کرده است.
آژانس دارویی اروپا (EMA) با انتشار اطلاعیهای توضیح داد که این ارزیابی بر پایه نتایج اولیه مطالعات آزمایشگاهی و مطالعات بالینی واکسن سینوواک است؛ نتایجی که نشان میدهد که این واکسن باعث تولید پادتن (آنتیبادی) علیه ویروس کرونا میشود و احتمالا قادر به ایجاد مصونیت در برابر بیماری کووید-۱۹ است.
البته آژانس دارویی اروپا اضافه کرد که هنوز هیچ درخواستی برای صدور مجوز بازاریابی این واکسن در ۲۷ عضو اتحادیه اروپا ارائه نشده است.
سینوواک حاوی ویروس غیرفعال شده SARS-CoV-2 و یک ماده کمکی برای تقویت پاسخ سیستم ایمنی بدن در مواجهه با ویروس فعال کووید است.
آژانس دارویی اروپا ارزیابی واکسنهای عرضه شده برای استفاده اضطراری در کشورهای مختلف جهان را بر پایه دادههای اولیه ارسالی توسط شرکتهای تولید کننده آغاز میکند تا در ادامه این بررسی دادههای تکمیلی در اختیار آن قرار گیرد؛ روشی که با هدف تسریع روند بررسی واکسنهای کرونا در پیش گرفته شده است.
اتحادیه اروپا برای سرعت بخشیدن به برنامه واکسیناسیون عمومی در برابر کرونا در تلاش برای افزودن واکسنهای بیشتر به سبد مصرفی کشورهای عضو است.
واکسیناسیون یک چهارم جمعیت اروپا
«اورسولا فون در لاین» رئیس کمیسیون اروپا اعلام کرد که تا کنون یک چهارم جمعیت اتحادیه اروپا نخستین دوز واکسن ضد کرونا را دریافت کردند.
فون در لاین در پیامی در توئیتر اعلام کرد که: واکسیناسیون در سراسر اروپا سرعت گرفته است. تا کنون 150 میلیون دوز تزریق شده است. یک چهارم اروپایی نخستین دوز را دریافت کرده اند.