دانشمندان هندی دولت را عامل شیوع ویروس و بحران کرونا در هند معرفی کردند.
به گزارش جماران به نقل از خبرگزاری رویترز، دانشمندان هندی دولت این کشور را عامل بحران کرونا و شیوع وحشتناک و گسترده این بیماری و نیز مرگ و میر و موارد ابتلای بسیار زیاد کرونا در این کشور دانستند.
پنج عضو کنگره مشاوران علمی که دولت هند تشکیل داده است گفتند که این کنگره در اوایل ماه مارس به مسئولان هندی هشدار داده بود که گونه جدیدی از ویروس کرونا در کشور ظاهر شده است که قدرت شیوع بیشتری دارد.
این دانشمندان تأکید کردند که با وجود هشدارشان دولت فدرال تلاشی برای اعمال محدودیت های گسترده برای توقف شیوع ویروس از خود نشان نداد.
پیش از شیوع گسترده گونه جدید در هند که به کرونای هندی معروف شده است میلیون ها شهروند هندی که بیشترشان ماسک نزده بودند در جشواره های دینی و گردهمایی های سیاسی که «نارندا مودی» نخست وزیر این کشور و رهبران حزب حاکم«بهاراتیا جاناتا» و سیاستمداران مخالف برگزار کردند، شرکت کردند.
در عین حال، ده ها هزار کشاورز مخالف به تحصن خود در حومه دهلی پایتخت این کشور در اعتراض به اصلاحات مودی در سیاست کشاورزی، ادامه دادند.
در همین حال، هند رکورد جدید مبتلایان و جان باختگان کرونا را امروز ثبت کرد به طوری که تعداد مبتلایان روزانه در این کشور از مرز 400هزار نفر فراتر رفت و 3500مورد فوتی نیز ثبت کرد.
وزارت بهداشت هند اعلام کرد: هند شاهد افزایش شدید مبتلایان به کرونا در یک روز بود به طوری که 401 هزار و 993 مورد ابتلا در 24 ساعت گذشته ثبت کرد و در همین مدت نیز 3523 مورد فوتی ثبت کرد.
پیش از این سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که کرونای هندی که هند را غرق در بحران بهداشتی خفه کننده ای کرده است در 17 کشور دیگر در جهان ثبت شده است.
از سوی دیگر، در حالی که هند گرفتار بحران کرونا، آتش سوزی در بیمارستانی در غرب این کشور روز شنبه منجر به مرگ ۱۸ بیمار مبتلا به ویروس کرونا شد.
بنا به اعلام پلیس شهر «بهاروچ» در ایالت «گجرات» این آتش سوزی در طبقه همکف بیمارستان روی داد و ظرف یک ساعت مهار شد. آتش نشانان و کارکنان بیمارستان موفق شدند ۳۱ نفر از بیماران بستری را از حریق نجات دهند. حال این بیماران پس از حریق «با ثبات» گزارش شده است.
تحقیق درباره علت وقوع این آتش سوزی که ساعت یک بامداد به وقت محلی روی داد آغاز شده است. پیش از این نیز آتش سوزی در بخش بیماران مبتلا به بیماری همه گیر «کووید ۱۹» در بیمارستانی در حومه بمبئی در روز ۲۳ آوریل (سوم اردیبهشت) جان ۱۳ نفر را گرفته بود.
حریق در بیمارستان شهر بهاروچ در حالی روی داد که هند روز شنبه با شناسایی بیش از ۴۰۰ هزار مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا رکورد جدیدی را در میان کشورهای جهان ثبت کرد. شمار روزانه جان باختگان بر اثر ابتلا به بیماری همه گیر «کووید ۱۹» در هند نیز روز شنبه ۳۵۲۳ نفر اعلام شد. به این ترتیب تاکنون بیش از ۲۱۱ هزار نفر در این کشور یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفری جان خود را بر اثر ابتلا به «کووید ۱۹» از دست داده اند.
دولت هند موج اخیر شیوع ویروس کرونا را «بحران قرن» در این کشور خوانده است. کابینه نارندرا مودی، نخست وزیر هند در جلسه روز جمعه خود راهکارهای افزایش ظرفیت پذیرش بیمارستان ها و مقابله با کمبود کپسول های اکسیژن و دیگر تجهیزات درمانی را بررسی کرد.
دولت هند همچنین اعلام کرد که همه افراد بالای ۱۸ سال در این کشور از این پس واجد شرایط واکسیناسیون در برابر بیماری «کووید ۱۹» هستند. این در حالی است که مسئولان برخی ایالت ها از کمبود دوزهای واکسن کرونا سخن می گویند. از ماه ژانویه تاکنون به ۱۰ درصد از جمعیت هند یک دوز از واکسن کرونا تزریق شده است اما تنها ۱.۵ درصد هر دو دوز واکسن را دریافت کرده اند.
در همین حال، آمریکا قصد دارد ورود افراد از هند را از 4می محدود کند و استرالیا نیز تصمیم گرفته است که از ورود شهروندانش که در هند به سر می برند از 3 می را ممنوع کند و هر کسی این ممنوعیت را زیر پا بگذارد با جریمه و 5 سال زندان مواجه می شود.
موافقت سازمان جهانی بهداشت با واکسن مدرنا
سازمان جهانی بهداشت روز جمعه با اعطای مجوز اضطراری برای استفاده از واکسن شرکت داروسازی «مدرنا» علیه بیماری همه گیر «کووید ۱۹» موافقت کرد.
محصول شرکت «مدرنا» پنجمین واکسنی است که سازمان جهانی بهداشت استفاده از آن را برای پیشگیری از ابتلا به بیماری «کووید ۱۹» تائید می کند. واکسن شرکت «مدرنا» مانند واکسن «فایزر-بیون تک» با استفاده از فناوری موسوم به «پیام رسانی آر ان ای» تولید شده است. انتظار می رود سازمان جهانی بهداشت طی هفته آینده درباره دو واکسن چینی «سینوفارم» و «سینوواک» نیز اعلام نظر کند.
تائید کارایی و ایمنی واکسن های کرونا از سوی این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد به کارزار واکسیناسیون در آن دسته از کشورهای جهان که به تنهایی قادر به سنجش و بررسی واکسن های مختلف نیستند کمک خواهد کرد.
از سوی دیگر تائید سازمان جهانی بهداشت زمینه توزیع واکسن های کرونا را در میان کشورهای فقیر جهان از طریق ساز و کار «کوواکس» فراهم می کند. ساز و کار «کوواکس» اخیرا به دنبال موج جدید شیوع کرونا در هند برای تهیه و توزیع واکسن با مشکل روبرو شده است. دولت هند پس از آغاز موج جدید شیوع کرونا با صادرات واکسن های آسترازنکا که در این کشور تولید شده اند مخالفت کرده است.
بنا به اعلام سازمان جهانی بهداشت میزان کارایی واکسن «مدرنا» ۹۴.۱ درصد است. پیش از این بسیاری از کشورها از جمله کشورهای آمریکای شمالی، اعضای اتحادیه اروپا، انگلیس و سنگاپور مجوز استفاده از واکسن «مدرنا» را صادر کرده بودند.
شرکت «مدرنا» پیش از این اعلام کرده بود که ظرفیت تولید واکسن خود را طی سال آینده میلادی به سه میلیارد دوز می رساند. این رقم تقریبا دو برابر ظرفیتی است که تاکنون برای تولید واکسن «مدرنا» در سال ۲۰۲۲ پیش بینی می شد.
تأیید ارتباط برخی موارد فوتی با واکسن آسترازنکا
گزارش کالبد شکافی یک دانشجوی پزشکی در شهر نانت فرانسه که پس از دریافت واکسن آسترازنکا به دلیل خونریزی داخلی درگذشت فرضیه ارتباط احتمالی میان تزریق این واکسن ضد کرونای تولید مشترک دانشگاه آکسفورد و شرکت داروسازی سوئدی با مرگ فرد یاد شده را تقویت میکند.
«اتیِن بواتین» وکیل خانواده این دانشجوی فرانسوی که ماه مارس گذشته ده روز پس از دریافت واکسن آسترازنکا در شهر نانت درگذشت با اعلام این مطلب به خبرگزاری فرانسه گفت: «گزارش کارشناسی کالبدشناسی نشان میدهد که علت مرگ ترومبوز شکمی است که به دلیل خونلختگیهای تازه در ناحیه طحال ایجاد شده بود.»
به گفته این حقوقدان فرانسوی در گزارش کالبدشکافی به هیچ موردی از عفونت، سرطان، تومور و یا تاثیر ویروسی که سبب خونلختگی شود، اشاره نشده است.
خانم بواتین در ادامه تصریح کرد که در گزارش کالبدشکافی به صراحت از تزریق واکسن آسترازنکا به عنوان علت مرگ یاد نشده اما این گزارش در عین حال با رد شماری از دلایل احتمالی برای ایجاد خونلختگی و به تبع آن مرگ دانشجو، فرضیه ارتباط علت و معلولی میان تزریق واکسن و وقوع مرگ را تقویت کرده است.
آنتونی.آر دانشجوی ۲۴ ساله فرانسوی که در شهر نانت رشته پزشکی میخواند روز ۱۸ مارس گذشته در پی خونریزی داخلی از ناحیه شکم درگذشت؛ وی روز هشتم مارس با محصول دارویی ضد کرونای شرکت آسترازنکا واکسینه شده بود.
فرانس پرس در گزارش خود آورده است که در پی شکایت خانوادههای افرادی که پس از دریافت واکسن آسترازنکا جان باختهاند ، بخش بهداشت عمومی دادستانی پاریس سه تحقیق مجزا را در همین ارتباط آغاز کرده است.
شکایتهای مرتبط با این ماجرا تاکنون در سه شهر تولوز، پاریس و نانت به دادگاه تسلیم شده و تحقیقات اولیه پیشتر توسط دادستانهای محلی در این سه شهر انجام شده بود.
پیش تر نیز گزارش ها از مرگ یک زن سی و هشت ساله پس از دریافت دوز اول آستارازنکا در شهر تولوز خبر داده بودند.
بخش بهداشت عمومی دادستانی پاریس که از صلاحیت لازم برای انجام تحقیقات در مورد تخلفات بسیار پیچیده مرتبط با یک محصول دارویی و بهداشتی برخوردار است پرونده سه شکایت یاد شده را در دست گرفته و تحقیقات اولیه با سرفصل «قتل غیرعمد» را در این زمینه آغاز کرده است.
وکیل دانشجوی درگذشته پزشکی در شهر نانت میگوید پس از دریافت گزارش کالبدشکافی، قدم بعدی پیگیری تحقیقات از نقطه نظر پزشکی و حقوقی پیش از درخواست ارجاع پرونده نزد یک قاضی ذیصلاح است.
این وکیل دادگستری همچنین یادآور شده که گزارش کالبدشکافی یک مدد کار اجتماعی ۳۸ ساله که پس از دریافت واکسن آسترازنکا در شهر تولوز درگذشت نیز هفته آینده آماده میشود.
خانم بواتین همچنین میگوید که پانزده مورد مرگ پس از دریافت واکسن آسترازنکا در فرانسه گزارش شده که اغلب به افراد زیر شصت سال مربوط میشود.
استفاده از واکسن ضد کرونای آسترازنکا به دلیل گزارشهای متعدد خونلختگی پس از دریافت آن در بسیاری از کشورهای اروپایی با محدودیتهایی همراه شده است.
دانمارک به کلی از این واکسن استفاده نمیکند و در برخی کشورها نظیر فرانسه محدودیتهای سنی برای دریافت این واکسن قائل شدهاند.