سیستم بهداشتی لیبی که به یک دهه جنگ و بحران سیاسی ضعیف شده است کارزار واکسیناسیون ضد کرونا ر آغاز کرد.

 

به گزارش جماران به نقل از خبرگزاری رویترز،دولت وحدت ملی لیبی که از پیامدهای جنگ داخلی و ویرانی به شدت رنج می برد کارزار واکسیناسیون ضد کرونا را پس از تحویل نزدیک به 160 هزار دوز واکسن در هفته گذشته،آغاز کرد. لیبی بیش از 100 هزار دوز واکسن روسی«اسپوتنیک وی» دریافت کرده است.

«عبدالحمید الدبیبه» نخست وزیر لیبی در یک برنامه پخش زنده واکسن ضد کرونا زد و آغاز کارزار واکسیناسیون در کشورش را اعلام کرد.

به رغم آن که لیبی از کشورهای همجوار خود به دلیل صادرات نفت ثروتمندتر است اما سیستم بهداشتی این کشور به دلیل سالها آشوب سیاسی و جنگ برای رویارویی با شیوع کرونا با مشکلات بزرگی مواجه است.

لیبی روز یکشنبه هفته پیش نخستین محموله واکسن روسی«اسپوتنیک وی» که شامل 100هزار دوز است را تحویل گرفت. اسپوتنیک وی نخستین واکسنی است که به این کشور رسید.

 

اذعان چین به کم اثر بودن واکسن هایش

در رخدادی نادر مقامات بلندپایه بهداشتی چین اعلام کرده‌اند که اثربخشی واکسن‌های ساخت این کشور برای مقابله با ویروس کرونا کم بوده و دولت در حال بررسی ترکیب آن‌ها با هم برای بالا بردن میزان تاثیرشان است.

«گائو فو» مدیر مرکز کنترل بیماری‌های چین، روز شنبه ۲۱ فروردین (۱۰ آوریل) در کنفرانسی مطبوعاتی گفت واکسن‌های ساخت این کشور «از نرخ مصونیت خیلی بالایی در مقابل بیماری برخوردار نیستند.»

وی افزود: «اکنون در حال بررسی رسمی این مورد هستیم که آیا باید از ترکیب واکسن‌های مختلف تولیدشده توسط شرکت‌های مختلف برای ایمن‌سازی جمعی استفاد کنیم یا نه.»

آقای فو درباره تغییرات احتمالی در پروژه واکسیناسیون چین توضیح بیشتری ارائه نداد،‌ اما در اظهارات خود از فناوری پیشرفته mRNA نام برد. این فناوری در واکسن‌های پیشروی ساخت کشورهای غربی نظیر فایزر و مدرنا استفاده می‌شود، حال آنکه سازندگان واکسن در چین تا کنون عموما از روش‌های سنتی استفاده کرده‌اند.

مدیر مرکز کنترل بیماری‌های چین در این باره گفت: «همه باید فواید واکسن mRNA را برای بشریت در نظر داشته باشند. ما باید آن را به دقت دنبال کنیم و تنها به این دلیل که خودمان از پیش چند نوع واکسن داریم آن را نادیده نگیریم.»

چین تا کنون صدها میلیون دوز از واکسن ساخت خود را در کشورهای دیگر توزیع کرده است، در همان حال که دستگاه تبلیغات این کشور تلاش داشته اثربخشی واکسن‌های غربی را زیر سوال ببرد.

پیشتر نتایج یک آزمایش بالینی در برزیل نشان داده بود واکسن چینی محصول سینوفارم تنها ۵۰.۴ درصد در پیشگیری از بیماری موفق بوده است. این در حالی است که اثربخشی واکسن فایزر به ۹۷ درصد می‌رسد.

پکن هنوز مجوز استفاده از هیچ واکسن خارجی را برای داخل چین تصویب نکرده است.

مقامات بهداشتی چین می‌گویند تا کنون حدود ۳۴ میلیون نفر دو دوز واکسن و ۶۵ میلیون نفر نیز یک دوز واکسن را در این کشور دریافت کرده‌اند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.