نیروهای مبارزه با تروریسم عراق در شهر موصل برای خوشامدگویی به پاپ بر سینه های خود صلیب آویزان کردند.

 

به گزارش جماران به نقل از روسیا الیوم، نیروهای امنیتی عراق در اقدامی بی سابقه برای خوشامدگویی به «پاپ فرانسیس» رهبر کاتولیک های جهان به سینه های خود صلیب آویزان کردند.

شماری از نیروهای مبارزه با تروریسم عراق در جریان تأمین امنیت سفر پاپ به شهر موصل در اقدامی بی سابقه روی سینه های خود صلیب آویزان کردند.

12

برخی از نیروهای مبارزه با تروریسم عراق در جریان تأمین امنیت سفر رهبر کاتولیک های جهان به شهر «موصل» در شمال عراق به سینه های خود صلیب آویزان کردند. سفر پاپ به موصل چهار سال پس از آزادی این شهر از دست گروه تروریستی داعش صورت می گیرد.

13

پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان در روز سوم سفر خود به عراق وارد شهر اربیل شد و پس از دیدار با شخصیت های سیاسی و مذهبی به موصل رفته و در میان آوارهای به جا مانده از کلیساهای «حوش البیعة» برای قربانیان جنگ در زمان داعش دعای مغفرت کرد.

 صبح امروز  یکشنبه  پاپ فرانسیس وارد اربیل یکی از استان های شمالی عراق شد و در آنجا مورد استقبال رییس منطقه اقلیم کردستان عراق «نچیروان بارزانی» و سایر مقامات سیاسی و روحانیان مسیحی دینی قرار گرفت.  

پیشوای مذهبی کاتولیکان، مراسمی مذهبی هم برای قربانیان ناشی از حملات تروریستی داعش در کنیسه حوش البیعة در شهر موصل بر پا داشت که نزدیک به یک ساعت طول کشید. حوش البیعة میدانی در موصل است که قبل از هجوم داعش ۴ کلیسا در اطراف این میدان وجود داشت که اکنون چیزی جز پاره سنگ از آنها باقی نمانده است.

پاپ در این مراسم با بیان اینکه موصل شهر نبی یونان (حضرت یونس) از جنگ و ویرانی رنج کشیده است؛ خواهان بازگشت مسیحیان به خانه های خود در موصل شد.

رهبر کاتولیک های جهان با اشاره به ویرانی هایی که جنگ و خشونت در موصل بر جای گذاشته گفت که عواقب خصومت ها کاملا مشخص و آشکار است؛ پاپ ابراز تاسف کرد که عراق به عنوان گهواره تمدن در معرض این جنگ قرار گرفته است.

وی ادامه داد که امروز به رغم همه چیزها تاکید می کنیم که برادری قویتر از برادر کشی و صلح قویتر از صدای جنگ است.

رهبر کاتولیک های جهان افزود که اگر خداوند، خدای زندگی است نباید به خاطر آن کشتار کرد و اگر خداوند، خدای صلح است نباید به خاطر آن جنگ به راه بیفتد.

چندین روز است که با برداشتن آوار و بقایای جنگ، مقدمات پذیرش پاپ در این کنیسه فراهم شده است؛ اربیل و موصل در زمان تسلط داعش شاهد اخراج و مهاجرت گسترده مسیحیان و ایزدیان از سرزمین های خود بود. داعش در مدت اشغال این مناطق به کلیساها و صومعه های مسیحیت خسارت زیادی وارد ساخت؛ بنا به گفته اسقف اعظم موصل هیچ کلیسا و کنیسه ای برای استقبال و پذیرایی از پاپ وجود نداشت و نزدیک به ۱۴ کلیسا در این شهر تخریب شده اند.

افراد مسلح داعش در سال ۱۳۹۳ به استان نینوا حمله‌ور شدند و با تصرف ساختمان استانداری و ساختمان‌های دولتی مجاور و فرودگاه و نیروگاه برق الیرموک که اصلی‌ترین نیروگاه شهر موصل بود، تسلط کامل خود بر دومین شهر بزرگ عراق و حتی استان را اعلام کردند؛ شمار قابل توجهی از ساکنان شهر موصل در پی هجوم عناصر داعش از این شهر گریختند.

در روز ۲۶ مهر ماه ۱۳۹۵ عملیات نظامی مشترکی توسط ارتش عراق، بسیج مردمی عراق، نیروهای پیشمرگه کردستان عراق و برخی گروه‌های دیگر علیه داعش آغاز شد که نبرد وسیعی برای آزادسازی موصل از کنترل نیروهای داعش است. سرانجام پس از تقریباً ۹ ماه نبرد در روز ۱۹ تیر ۱۳۹۶ شهر موصل به‌طور کامل از گروه داعش پس گرفته شد.

با پیروزی‌های نیروهای عراقی بر داعش در سال ۹۵ و اخراج تروریست های داعش این شهر به‌طور کامل از نیروهای داعش خالی شد و پس از آن حومه آن نیز به طور کامل آزاد و از عناصر داعش پاکسازی شد.

 پس از پایان مراسم و برنامه های امروز پاپ این پیشوای دینی با بالگرد به سمت «قره قوش» در استان نینوا می رود؛ جای یکه بیش از ۵ هزار خانواده مسیحی منتظر حضور پاپ هستند؛ آنجا در کلیسای  "الطاهرة" که توسط داعش بطور کامل تخریب ولی دوباره مرمت و بازسازی شده است توقفی خواهد داشت و دعای مخصوص حضرت مریم (س) را به پا خواهد کرد. سرانجام پیشوای مذهبی واتیکان بعد از ظهر به اربیل بازمی گردد و در ورزشگاه ۲۰ هزار نفری "فرانسو حریری" مراسمی بعنوان اختتامیه برگزار خواهد شد اما به دلیل رعایت فاصله اجتماعی فقط ۴ هزار نفر در این مراسم حضور خواهند داشت.

پاپ در نهایت به بغداد بازگشته و صبح فردا دوشنبه به واتیکان در رم ایتالیا مراجعت خواهد کرد. 

روز گذشته،رهبر کاتولیک های جهان در جریا سفرش به استان«ذی قار» در جنوب عراق که انجام شد در اقدامی کم سابقه پرچم عراق را بوسید.

عکسی از رهبر کاتولیک های جهان گرفته شده است که نشان می دهد وی پرچم عراق را به دست گرفته و بر آن بوسه می زند و این سنتی است که سابقه نداشته است به استثنای کاری که در ماه سپتامبر گذشته انجام داد و بر پرچم لبنان بوسه زد و برای لبنان دعا کرد.

در همین حال، «پاپ فرانسیس» رهبر کاتولیک‌های جهان در کنار آوارهای شهر تاریخی «اور» در جنوب «ناصریه» مرکز استان «ذی قار» در ۳۰۰ کیلومتری جنوب بغداد گفت: تروریسم و خشونت از دین برنخاسته است.

پاپ فرانسیس در آیین ویژه موسوم به «دعای ادیان» با حضور نمایندگان مذاهب مختلف عراق که با تلاوت آیاتی از قرآن مجید آغاز شد، افزود که تروریسم و خشونت از دین برنخاسته، بلکه از دین سوء استفاده کرده است.

پیشوای مذهبی واتیکان طی سخنرانی خود با اشاره به اینکه شهر تاریخی اور زادگاه حضرت ابراهیم (ع) است، بیان کرد: از اینجا بود که حضرت ابراهیم به آسمان نگاه کرد و ما هم باید در عین حال که در زمین هستیم، به آسمان نگاه کرده و از آسمان استمداد بطلبیم.

پاپ فرانسیس افزود که ابراهیم (ع) به عنوان پدر پیامبران الهی از اینجا سفرش را آغاز کرد، سفری که «سفر صلح» بود و ما نیز که دارای تاریخ مشترک در همزیستی مسالمت آمیز هستیم، باید با یکدیگر همکاری کنیم. 

وی ادامه داد که برادری، ما را به سمت زندگی مسالمت آمیز سوق می‌دهد و نباید نواهای حسنه انسان و پیام صلح و اخوت را فراموش کنیم.

پیشوای کاتولیک‌های جهان خاطر نشان ساخت که از اینجا (شهر تاریخی اور) سرزمین پدرمان ابراهیم بود که ایمان و توحید آغاز شد.

پدر معنوی مسیحیان کاتولیک از ظلمی که بر اقلیت ایزدی در جریان ظهور گروه تروریستی «داعش» در سال ۲۰۱۴ رفت، یاد کرد و افزود که وقتی تروریسم به عراق حمله کرد، به بخشی از تاریخ یورش برد، اما در این برهه تاریک، ستاره‌ها درخشیدند و مسیحیان و مسلمانان برای ساخت پایه‌های صلح با همدیگر همکاری کردند.

وی با یادآوری همه گیری «ویروس کرونا» و بیان اینکه این ویروس ما را به همکاری فرا می‌خواند، تاکید کرد: همکاری با یکدیگر عامل پیروزی بر این بیماری است.

پاپ با ابراز امیدواری نسبت به اینکه بشریت با همکاری یکدیگر بر بحران‌ها از جمله کرونا و کشمکش‌ها پیروز می‌شود، تصریح کرد که بدون صلح، همزیستی مسالمت آمیز وجود ندارد. 

بعد از پایان سخنان رهبر کاتولیک‌های جهان، بیانیه مشترک به عنوان نماز ادیان قرائت شد که در برگیرنده مجموعه‌ای از دعاها برای برقراری صلح در جهان است.

شهر اور با سابقه سکونت بشر در ۴۵۰۰ سال قبل از میلاد از اولین شهرهایی است که بشر در آن سکونت داشته و در کتاب مقدس مسیحیان چندین بار به عنوان زادگاه حضرت ابراهیم (ع) از آن یاد شده است.

پاپ فرانسیس پس از اتمام مراسم، شهر اور را به مقصد بغداد ترک کرد.

این در حالی است که مرجع عالی دینی عراق در شهر نجف اشرف در جوار بارگاه امیرمومنان علی (ع) در کمال سادگی و همانند همیشه به دور از چشم رسانه ها و هیاهوی رسانه ای، امروز شنبه در خانه کوچک خود با پاپ دیدار و گفت وگو کرد.

«حامد الخفاف» نماینده دفتر آیت الله سیستانی از پاپ در خارج از دفتر از پاپ استقبال و بعد از پایان گفت وگوهای رهبر واتیکان با مرجع دینی عراق تا نزدیکی خودرو حامل پاپ فرانسیس، رهبر واتیکان را بدرقه کرد.

رسانه های جهان در انتظار محور گفت وگوهای حدود یکساعته آیت الله سیستانی و پاپ فرانسیس بودند که طبق سنت همیشگی، ملاقات کننده محور گفت وگوها و صحبت های رد و بدل شده را به خبرنگاران اطلاع می داد، اما این بار گویا محتوای گفت وگوها نیز بین خود آیت الله و پاپ مانده است و شاید رهبر کاتولیک های جهان در فرصت دیگری جزییات آن را بیان کند.

پاپ فرانسیس پیشوای مذهبی مسیحیان کاتولیک جهان در مهمترین بخش برنامه سفر ۳ روزه خود به عراق امروز شنبه با حضرت آیت الله سیستانی مرجعیت عالی دینی در نجف اشرف دیدار کرد. در روز دوم سفر پاپ به سرزمین بین النهرین، وی طی یک دیدار تاریخی با مرجعیت اعلای عراق بحث و گفتگو کرد.

مضمون گفتگوی این دو پیشوای بزرگ دینی از مدتها قبل مورد حدس و گمان رسانه ها بوده است که "صلح و دوستی بین ادیان" از محتمل ترین مباحث مطرح شده در چندماه اخیر است.

آیت الله سیستانی با شخصیت های سیاسی و مذهبی کمی دیدار می کند و از طرف دیگر پاپ نیز معمولا با تمام چهره های مذهبی یا در دفتر کاری آنها  یا در واتیکان دیدار دارد که از این حیث دیدار امروز  یک خرق عادت دوطرفه است که اهمیت این دیدار از سوی طرفین را نشان می دهد.

اسقف اعظم کلیسای کلدانی عراق قبلا گفته بود این ملاقات به صورت خصوصی و بدون رعایت تشریفات معمول بین دو رهبر برگزار می‌شود.

پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان روز جمعه  وارد عراق شد و در سخنرانی خود گفت: به عنوان زائر و حامل پیام صلح وارد عراق شده‌ام.

رسانه های عراقی به نقل از سخنگوی دفتر آیت الله سیستانی اعلام کردند این دفتر از حضور شخصیت های سیاسی عراق که خواستار شرکت در این دیدار بودند را از ورود به منزل منع کرده و پاپ شخصا دیداری دو نفره (همراه با مترجم) با مرجع اعلای شیعه عراق داشته است.

در همین حال،دفتر آیت الله سیستانی در بیانیه صادره اعلام کرده که در طول جلسه، پیرامون چالش های بزرگی که بشریت در این دوران با آن روبه رو است و نقش ایمان به خداوند متعال و رسالتش و پای بندی به ارزشهای والای اخلاقی در غلبه بر این چالش ها بحث و گفت وگو شد.

آیت الله سیستانی در مورد بی عدالتی، ستم، فقر، آزار و اذیت های مذهبی و فکری، سرکوب آزادی های اساسی و فقدان عدالت اجتماعی صحبت کرد که اکثر مردم در کشورهای مختلف با آن مواجه هستند، به ویژه در منطقه ما که همچنان از جنگ ها، اعمال خشونت، محاصره اقتصادی و آوارگی و بسیاری امور دیگر رنج می برند که نمونه آن ملت فلسطین در سرزمین های اشغالی است.

ایشان به نقشی که رهبران بزرگ مذهبی و معنوی باید در مهار این فجایع و آنچه می توانند در ترغیب پاره ای ذیطرف ها - به ویژه قدرت های بزرگ – ایفا کنند، اشاره کردند و گفتند که قدرت های بزرگ باید عقل و حکمت و کنار گذاشتن زبان جنگ، و اولویت دادن به منافع ملت ها به جای منافع شخصی و زندگی با آزادی و کرامت را ترجیح دهند. 

مرجع عالی دینی عراق بر اهمیت تلاش هماهنگ برای تحکیم ارزش های مودت و همزیستی مسالمت آمیز و همبستگی انسانی در همه جوامع ، مبتنی بر مراعات حقوق و احترام متقابل در میان پیروان ادیان مختلف و گرایش های فکری، تاکید کردند.

ایشان همچنین با اشاره به جایگاه و تاریخ بزرگ و محبت ورزی سخاوتمندانه ای که ملت عراق با همه گرایش هایش دارد، ابراز امیدواری کردند که ملت عراق بتواند سختی برهه کنونی را در آینده نزدیک پشت سر بگذارد.

وی تاکید که امیدوار است مسیحیان مانند دیگر ملت عراق در امنیت، صلح و حفظ کامل حقوق زندگی کنند.

مرجعیت عالی شیعه در عراق به نقش مرجعیت دینی در حفاظت از مسیحیان و دیگران که در معرض ظلم و آزار در نتیجه حوادث سال های گذشته با آن مواجه شدند از جمله قضیه استیلای تروریست ها بر مساحت هایی زیادی از استان های عراق اشاره کرد و گفت که تروریست ها اقدام جنایتکارانه ای مرتکب شدند که مایه شرمساری است.

آیت الله سیستانی برای رهبر کاتولیک های جهان و همه پیروان کلیسای کاتولیک و همه بشریت آرزوی خیر و خوشی کرد و از اینکه زحمت آمدن به نجف اشرف را تحمل کرده، از ایشان تقدیر کرد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
6 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

کلمات کلیدی پاپ فرانسیس

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.