ترامپ قصد به آلاسکا سفر کند تا نگذارد سناتور جمهوریخواه این ایالت که از منتقدان شدید رئیس جمهور سابق آمریکاست،بار دیگر در انتخابات مجلس سنا پیروز شود.
به گزارش جماران به نقل از روزنامه هیل، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا که همچنان نمی خواهد از عرصه سیاسی آمریکا به راحتی کنار برود به دنبال انتقام از سناتورهای هم حزبی خود است؛سناتورهایی که رای به برکناری اش دادند.
ترامپ تأکید کرد که قصد دارد در سال آینده به ایالت«آلاسکا» سفر کند تا رو در روی «لیزا مورکوفسکی» سناتور جمهوریخواه قرار گیرد؛مورکوفسکی تلاش می کند بار دیگر به عنوان سناتور ایالت آلاسکا انتخاب شود.
لیزا مورکوفسکی از جمله سناتورهایی بود که به همراه کمیته مجلس سنا رای داد تا «دب هالاند» به عنوان وزیر کشور منصوب شود. همچنین مورکوفسکی یکی از هفت سناتور جمهوریخواه در مجلس سنا بود که در ماه گذشته رای به برکناری ترامپ دادند.
ترامپ تأکید کد: من تحت هیچ شرایطی لیزا مورکوفسکی،کاندیدای شکست خورده از ایالت بزرگ آلاسکا را تأیید نمی کنم.
رئیس جمهور سابق آمریکا افزود:وی(مورکوفسکی) به شکل بدی ایالت خود را نمایندگی می کند و به شکل بدتری نماینده کشورش است...نمی دانم بقیه سال آینده کجا خواهند بود اما من می دانم کجا خواهم بود...در آلاسکا خواهم بود تا کارزاری علیه سناتور بسیار بد راه بیندازم.
ترامپ در ادامه گفت: رای دادن مورکوفسکی برای انتخاب دب هالاند دموکرات چپگرای رادیکال به عنوان وزیر کشور یک نمونه دیگر از کارهای مورکوفسکی است که نشان می دهد وی از آلاسکا دفاع نمی کند.
شایان ذکر است که لیزا مورکوفسکی که برای نخستین بار در سال 2002 پست خود را به عهده گرفت از شدیدترین منتقدان ترامپ و برگه برنده رای گیری های اخیر بود به طوری که هفته اخیر با حزب جمهوریخواه که عضو آن است، مخالفت کرد و اعلام کرد که به دب هالاند رای می دهد. همچنین یکی از هفت سناتور جمهوریخواه بود که رای به برکناری ترامپ داد و اکنون تلاش می کند در انتخابات سال 2022 بار دیگر انتخاب شود.
ترامپ در حالی دم از انتقام از یکی از سناتورهای جمهوریخواه می زند که هوادارانش دو روز پیش با مخالفان وی در نیویورک درگیر شدند.این درگیری در پی تلاش هواداران ترامپ برای نصب پارچه نوشته ای که روی آن «آمریکا را در سال 2024 نجات بده» نوشته شده بود و حکایت از دعوت آنها از وی برای کاندیداتوری برای انتخابات ریاست جمهوری جدید در آمریکاست، رخ داد.
گروهی از اعضای جنبش«زندگی سیاهان مهم است»که در جامعه آفریقایی تبارهای آمریکا فعال هستند با هواداران ترامپ درگیر شدند تا از نصب این پارچه نوشته جلوگیری کنند.
در پی این تنش پلیس نیویورک دخالت کرد و جلوی نصب پارچه نوشته توسط هواداران ترامپ را گرفت و شماری از دو طرف را در پی درگیری میان آنها، بازداشت کرد.
هفته گذشته ترامپ بار دیگر به صحنه سیاسی آمریکا بازگشت و برای محافظه کاران تندرو سخنرانی کرد و از عزم خود برای سیطره دوباره بر حزب جمهوری خواه خبر داد؛ حزبی که تضعیف شده و علامت سئوال هایی درباره شانش اش برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری سال 2024 مطرح شده است.
دونالد ترامپ در کنفرانس ائتلاف محافظه کاران آمریکا در «اورلاندو» واقع در ایالت فلوریدا سخنرانی کرد. این نخستین حضور سیاسی او پس از پایان رسمی دوران زمامداری خود بود.
ترامپ در پاسخ به خبرنگاری که پرسیده بود آیا او مایل به حضور در کارزار انتخابات ریاست جمهوری سال 2024 است یا خیر، گفته بود: «کسی چه می داند. شاید تصمیم بگیریم، [حزب دموکرات] را برای سومین بار شکست بدهم.» مشخص نیست منظور ترامپ برای این سه شکست چیست و به نظر می رسد بار دیگر مدعی شده که در انتخابات ریاست جمهوری روز سوم نوامبر بر رقیب خود پیروز شده است.
دونالد ترامپ پیش بینی کرد که دموکرات ها در انتخابات میان دوره ای 2022 شکست بخورند و سپس در سال 2024 کاخ سفید را به جمهوری خواهان واگذار کنند.
رئیس جمهور سابق آمریکا افزود، فعالیت ما ادامه دارد، این فعالیت ها متوقف نشده و نخواهد شد. کاری که از چهار سال قبل آغاز کرده ایم به پایان نرسید، ما از گذشته هم قدرتمندتر خواهیم شد.
رئیس جمهور پیشین آمریکا همچنین اعلام کرد که برنامه ای برای تشکیل حزبی مستقل ندارد و در حزب جمهوری خواه به فعالیت خود ادامه می دهد.
ترامپ گفت: ما احزاب جدیدی ایجاد نمی کنیم و اکنون در قدرت خود سهیم نیستیم. در عوض، ما متحد و نیرومند خواهیم بود.
وی در این سخنرانی حدود یکساعته خود، اعلام کرد فعالانه برای انتخاب رهبران باهوش، سخت کوش و قوی جمهوریخواه کار خواهد کرد.
رئیس جمهوری سابق آمریکا اظهار کرد: ما جنبش محافظه کاری و حزب جمهوری خواه را برای بازگشت پیروزمندانه کامل و فراگیر رهنمون خواهیم شد. حزب جمهوریخواه در انتخابات مجلس نمایندگان و مجلس سنا پیروز خواهد شد و یک بازگشت ظفرمندانه به کاخ سفید خواهد داشت. ترامپ در عین حال بدون اینکه به طور رسمی از قصد خود برای حضور در رقابت انتخاباتی سال 2024 سخن بگوید گفت مایلم بدانم او چه کسی خواهد بود.
این در حالی است که هفته پیش رسانه ها از احتمال تشکیل یک حزب مستقل توسط ترامپ خبر داده بودند. ترامپ با دستیاران و برخی از نزدیکان خود در مورد تشکیل یک نهاد سیاسی متعلق به خود صحبت کرده بود که بنا بر گزارش ها، قصد داشت آن را «حزب وطن پرست» بنامد.
اما او در این باره گفت که چنین چیزی صحت ندارد و بخشی از اخبار کذبی است که رسانه ها منتشر می کنند.
ترامپ بخش زیادی از سخنرانی خود را به انتقاد و حمله به دولت جو بایدن اختصاص داد. او گفت که دولت بایدن در نخستین ماه حکومت خود سیاست های مخربی را در پیش گرفته است.
او دولت بایدن را دولت «ضد کار، ضد خانواده، ضد مرزها، ضد انرژی، ضد زنان و ضد دانش» خوانده و گفته است که بایدن آمریکا را به ورطه کمونیسم می کشاند.
رئیس جمهور پیشین آمریکا پیش بینی کرد که ایالات متحده تحت رهبری جو بایدن از نظر تأمین نفت به روسیه و خاورمیانه وابسته خواهد بود و خاطرنشان کرد: ایالات متحده در حال حاضر ابر قدرتی خود را در بخش انرژی از دست داده و به زودی به نفت وارداتی وابسته خواهد شد.
وی افزود: در زمان دموکرات ها، قیمت بنزین در کشور به یک سوم افزایش یافته است.
رئیس پیشین کاخ سفید همچنین سیاست بایدن را «آمریکا در جایگاه آخر» توصیف کرد و گفت که «ماه نخست زمامداری جو بایدن «فاجعه بارترین ماه نخست حکومت روسای جمهور در تاریخ آمریکا» بوده است. دولت کنونی با بازگشایی مرزهای کشور به روی مهاجران، به ارزش های اساسی ما خیانت می کند. بایدن از آموزش به فرزندان مهاجران حمایت می کند، اما آموزش فرزندان آمریکا را نادیده می گیرد.»
وی در ادامه گفت: آنچه ما در زمینه دستیابی به واکسن کرونا انجام داده ایم دولت بایدن نمی تواند طی 10 سال انجام دهد. دولت من بود که موفق شد واکسن کرونا را در دسترس قرار دهد.
دونالد ترامپ افزود: بایدن با ملغی کردن خط انتقال نفت، موجب شد در یک روز 42 هزار فرصت شغلی از بین برود. شهروندان ما باید مالیات افزایش قیمت نفت را بپردازند، اما من قیمت نفت را حفظ کرده بودم.
رئیس جمهور سابق آمریکا نظام انتخاباتی این کشور را زیر سوال برد و گفت، برای تضمین صحت انتخابات نیاز است در نظام انتخاباتی کشور اصلاحات فراگیر انجام شود. نظام انتخاباتی ما مشکل دارد و نیازمند اصلاح است.
دونالد ترامپ اولین رئیس جمهور در تاریخ آمریکا که دو بار استیضاح شده است. او همچنین تنها رئیس جمهوری است که پس از ترک کاخ سفید در سنا محاکمه شد. مجلس سنا - که تحت کنترل جمهوری خواهان بود - روز 13 فوریه دونالد ترامپ را از اتهام «تحریک به شورش» علیه کنگره تبرئه کرد. دموکرات ها در مجلس نمایندگان مدعی شده بودند که ترامپ با ادعاهای کذب درباره تقلب انتخاباتی گسترده، هوادارانش را به یورش به کنگره تشویق کرده است - اتهامی که وکلای رئیس جمهور سابق بی اساس خواندند.
در پی آن حمله شبکه توئیتر حساب کاربری دونالد ترامپ را به طور کامل و دائمی بست.
او آن اقدام را «توطئه دموکرات ها و چپ های تندرو» توصیف کرد. دونالد ترامپ از زمان ترک کاخ سفید در اقامتگاه مارالاگو در فلوریدا سکونت دارد.
او در چند ایالت با تحقیقات کیفری مواجه است از جمله در ایالت نیویورک که دادستان دموکرات منهتن اخیرا با حکم دیوان عالی به سوابق مالیاتی ترامپ دست پیدا کرده است.
دونالد ترامپ تنها رئیس جمهور در تاریخ معاصر آمریکا بوده است که از انتشار مدارک مالیاتی سابق خود خودداری کرده بود.
در همین حال، در یک نظر سنجی که کنگره فعالیت سیاسی محافظه کار آمریکا انجام داد 55 درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی گفتند که در انتخابات مقدماتی احتمالی برای انتخابات ریاست جمهوری سال 2024 به «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق این کشور رای می دهند.
در این نظرسنجی که نشان داد ترامپ بر حزب جمهوری خواه آمریکا سیطره دارد 21 درصد گفتند که به «رون دسانتس»فرماندار «فلوریدا» رای می دهند و 4 درصد نیز گفتند که به «کریستی نویم» فرماندار ایالت «ساوث داکوتا»رأی می دهند.
همچنین نزدیک به 7 نفر از هر 10 نفر از شرکت کنندگان در این نظرسنجی گفتند که می خواهند ترامپ برای انتخابات ریاست جمهوری سال 2024 کاندیدا شود، در مقابل 15 درصد گفتند که تمایلی به کاندیداتوی ترامپ برای انتخابات سال 2024 ندارند و 17 درصد نیز گفتند هنوز مطمئن نیستند که چه خواسته ای دارند.
در همین حال، 95 درصد نیز گفتند که می خواهند حزب جمهوریخواه اهداف و سیاست های ترامپ را دنبال کند و 3 درصد نیز تأکید کردند که حزب جمهوریخواه باید سیاست های خود را تغییر دهد و 2 درصد نیز گفتند که مطمئن نیستند.
علاوه بر آن، 97 درصد نیز عملکرد شغلی ترامپ را تأیید کردند.
چالش های حقوقی ترامپ
خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی نوشت:دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا حال پس از ترک کاخ سفید با چندین پرونده کیفری دست و پنجه نرم می کند.
در تازه ترین مورد، یکی دیگر از اعضای دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا علیه رئیس جمهور پیشین این کشور طرح دعوی کرده است.
یک نماینده دموکرات کنگره آمریکا شکایتی را علیه دونالد ترامپ و «رودی جولیانی» وکیل او در دادگاه فدرال واشنگتن به جریان انداخت.
این دومین پرونده شکایتی است که در سه هفته گذشته علیه رئیس جمهور پیشین و متحدانش به ثبت می رسد.
این دادخواست 65 صفحه ای که در دادگاه فدرال واشنگتن تنظیم شده است، اتهاماتی را علیه دونالد ترامپ، رودی جولیانی، «دونالد ترامپ جونیور» پسر ارشد ترامپ و «مو بروکس» نماینده جمهوری خواه کنگره مطرح کرده است.
«اریک سوالول» عضو دموکرات کنگره و پدیدآورنده این دعوای حقوقی معتقد است که «تبعات مستقیم و پیش بینی پذیر» حمله به ساختمان اصلی کنگره آمریکا، نتیجه «اقدامات غیرقانونی» ترامپ و متحدانش قلمداد می شود.
سوالول از حامیان طرح استیضاح دونالد ترامپ در ماه گذشته بود. سنای آمریکا اما در پایان، ترامپ را از اتهام تحریک به شورش علیه کنگره تبرئه کرد.
حدود سه هفته پیش، «بنی تامپسون» دیگر نماینده دموکرات کنگره آمریکا و رئیس کمیته امنیت ملی این مجلس، شکایتی را با اتهاماتی مشابه علیه ترامپ و وکیلش در یکی از دادگاه های واشنگتن به ثبت رساند.
حالا دیگر وقت آن است که پس از چهار سال ترامپ در برابر دادستانان و احتمالا قضات پاسخگو باشد.
دونالد ترامپ دو پرونده در دادگاه ایالتی نیویورک دارد: یکی ماجرای مربوط به تخلفات اظهارنامه های مالیاتی است که در آن متهم است که آمار متفاوتی از گردش مالی خود به شرکا و بانک ها از یک سو، و اداره مالیات از سوی دیگر ارائه داده است.
از سوی دیگر دو زن، ترامپ را در همین دادگاه نیویورک به تعرض جنسی متهم کرده اند.
شماری از دموکرات ها هم برای به راه انداختن دوباره ماجرای تامین مالی غیرقانونی کارزار ریاست جمهوری فراخوان داده اند؛ پرونده ای که یک بار در دوران وزارت دادگستری «ویلیام بار» مختومه اعلام شده بود.
ماجرای تخلفات مالیاتی
دادگاه منهتن از چندین ماه پیش درباره تخلفات مالیاتی ترامپ تحقیق می کند. با این حال مشخص نیست آیا «سایروس ونس» قاضی تحقیق این پرونده می تواند مدارک و شواهد لازم برای اثبات این دست تخلفات را جمع آوری کند یا نه. ماجرا برای دستگاه قضایی فدرال جایی سخت تر می شود که بدانیم پیگرد کیفری اتهام دستکاری در مدارک و حساب های تجاری، طبق قوانین نیویورک پس از دو سال مشمول مرور زمان می شود. اتهام دونالد ترامپ مربوط به بیش از دو سال پیش می شود.
با این حال اگر دادستانی بتواند اثبات کند که دستکاری مدارک تجاری با هدف ارتکاب جرم مهم تری نظیر فرار مالیاتی صورت گرفته، این اتهام دیگر مشمول مرور زمان نخواهد شد.
ونس قاضی دموکرات منهتن، تاکنون و با استناد به اصل محرمانه بودن تحقیقات، حاضر نشده جزئیاتی از این پرونده را منتشر کند. با این حال دفتر همین مرجع قضایی اعلام کرده است که اتهام های دونالد ترامپ با گزارش های مدعی العموم درباره «رفتارهای مجرمانه گسترده و طولانی سازمان ترامپ» مرتبط است.
«مایکل کوهن» وکیل و کارچاق کن پیشین دونالد ترامپ در جریان تحقیقات کنگره، به نمایندگان آمریکا گفته بود که موکلش در بیشتر موارد دارایی های خود را برای گرفتن وام یا شراکت بیش از حد واقعی نشان می دهد اما در اظهارنامه های مالیاتی، دارایی و حساب های خود را کمتر از این اعلام میکند.
زمانی که دونالد ترامپ قدرت را در دست داشت، به دست آوردن مدارک یا حتی آغاز تحقیقات علیه وی کار ساده ای نبود اما دیگر این مصونیت برداشته شده.
با این همه معلوم نیست پایان مرحله تحقیق و شاید شروع یک دادگاه کی قرار است به نتیجه برسد. به هر حال ترامپ تحقیقات دادگاه منهتن و قاضی آن سایروس ونس را بدترین شکل «جادوگر کشی» توصیف کرده؛ آنچه در ادبیات عامیانه غرب به معنای اذیت و آزار با هدف ارعاب است.
ماجرای کوچک و بزرگ کردن حساب ها از سوی یک مرجع قضایی دیگر در نیویورک هم پیگیری می شود: «لتیشیا جیمز» دادستان کل نیویورک پرونده ای حقوقی و نه کیفری را برای رسیدگی به همین مورد باز کرده است. «اریک ترامپ» پسر دونالد ترامپ با وجود همه اعتراض ها و پس از پافشاری دادگاه مجبور شد برای پاسخ به ابهامات این پرونده به محکمه ایالتی مراجعه کند.
همچنین مشخص شده که هم دادستان کل و هم قاضی ونس مدارک جدیدی را به پرونده ضمیمه کرده اند که با پرداخت های ترامپ به دخترش ایوانکا مرتبط بوده است. این پرداخت ها یکی از استدلال های ترامپ برای پرداخت مالیات کمتر بوده است.
تعقیب کیفری رئیس جمهور آمریکا امری بی سابقه در تاریخ این کشور به شمار می رود.
دونالد ترامپ پیشتر گفته بود که داشتن قدرت تام برای عفو خود در برابر هر شکایت فدرالی را «حق مسلم» رئیس جمهور می داند.
دونالد ترامپ از حق عفو برای کمک به دوستان و وکیل مدافعش استفاده کرده است: «راجر استون» در ماه ژوئیه مورد بخشودگی رئیس جمهور قرار گرفت. همین رویکرد در ماه فوریه «رود بلاگوجویچ» فرماندار پیشین ایلینوی را از مجازات نجات داد.
بخشی از تحقیقات سایروس ونس با پرداخت حق السکوت ترامپ به دو زن در جریان کارزار انتخاباتی سال 2016 همپوشانی دارد. ترامپ برای جلوگیری از علنی شدن رابطه با «استورمی دانیلز» هنرپیشه فیلم های مستهجن و «کارن مک دوگال» مبالغی را به عنوان حق السکوت به آنها پرداخته بود.
با وجود آنکه مایکل کوهن در جریان تحقیقات مرتبط با این پرونده تخلفات خود را پذیرفت، دونالد ترامپ با انکار تمام اتهام ها می گوید پرداخت حق السکوت یک مساله کاملا شخصی است و ربطی به هزینه های کارزار انتخاباتی ندارد.
با اینکه به نظر می رسد دادگستری دولت دموکرات آمریکا امکان پیگرد کیفری ترامپ را در پرونده مختومه «رابرت مولر» درباره دخالت روسیه در انتخابات سال 2016 دارد، اما جو بایدن صراحتا اعلام کرده است که شخصا برنامه ای را برای کشاندن پای ترامپ به دادگاه در دستور کار ندارد.
شماری از سیاستمداران دموکرات هشدار می دهند در جامعه قطبی شده آمریکا، تعقیب قضایی و مجازات رئیس جمهور پیشین می تواند هزینه های پیش بینی نشده ای برای متحد کردن شهروندان و کاهش اختلاف ها و تضادهای این کشور در پی داشته باشد.