گزارش جدید اداره سر مفتش ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان(SIGAR )نشان می دهد که ایالات متحده «بیهوده» میلیاردها دلار در این کشور هزینه کرده است.

 

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، براساس این گزارش، کاخ سفید در طول سال های گذشته میلیاردها دلار روی خودرو و تجهیزات و ساختمان‌هایی هزینه کرده است که امروز بی استفاده و ناکارآمد مانده‌اند.

از سال ۲۰۰۸ ایالات متحده ۷ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار هزینه کرده است که بر اساس گزارشSIGAR   تنها ۳۴۳ میلیون دلار از این سرمایه گذاری‌ها امروز مورد استفاده هستند.

گزارش این آژانس نشان می‌دهد که تنها ۱.۲ میلیارد دلار از ۷.۸ میلیاردی که برای پرداخت هزینه ساختمان‌ها و وسایل نقلیه و تجهیزات در نظر گرفته شده، در محل پیش بینی شده خرج شده است.

این در حالی است که بخش مهمی از بودجه بازسازی افغانستان، از سوی شهروندان آمریکایی و مالیات آنها تامین می شود.

«جان اف سوپکو» بازرس کل SIGAR در گزارش خود نوشته است:‌ «این واقعیت که بسیاری از دارایی‌هایی که برای سرمایه گذاری در افغانستان مورد استفاده قرار نگرفته و در راه‌های دیگری صرف شده و یا اینکه وسایل و تجهیزات بدون مراقبت مانده تا خراب و رها شوند، مایه نگرانی زیادی برای تمام سازمان‌هایی است که می‌خواهند در تامین مالی چنین پروژه‌هایی سهیم شوند.»‌

جنگ افغانستان و دخالت ایالات متحده در این کشور به‌زودی بیست ساله می شود.

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در حال حاضر توافق صلحی که یک سال پیش توسط دونالد ترامپ به امضا رسید را بررسی می کند.

 بایدن باید تصمیم بگیرد آیا طبق این توافق نیروهای خود را تا اول ماه مه، تقریبا دو ماه دیگر، از افغانستان فرا خواهد خواست یا نه؟

مقامات آمریکایی می گویند که هنوز تصمیمی در این باره گرفته نشده است.

بیل روجیو، تحلیل گر سیاسی می گوید که یکی از دلایل اصلی خسارات فراوان مالی آمریکا در افغانستان گروه طالبان است. این گروه در سال‌های اخیر حمله‌های متعددی به ساختمان‌ها، خودروها و تجهیزاتی که از سوی آمریکایی ها ساخته شده، کرده است.

به گفته این تحلیلگر «ساختن یک کلینیک و مدرسه یک چیز است، بهره برداری، نگهداری و دفاع در بسیاری از موارد از این زیرساخت ها در برابر حملات طالبان چیز دیگری است.»

از سوی دیگر،«زلمای خلیلزاد» نماینده ویژه ایالات متحده آمریکا در نخستین سالگرد امضای توافق دوحه برای رایزنی با دولت افغانستان، طالبان و بازیگران خارجی در عرصه تحولات سیاسی این کشور سفر منطقه‌ای خود را آغاز کرد.

 خلیلزاد روز دوشنبه با «محمود اشرف غنی»، رئیس جمهور و شماری از اعضای شورای عالی مصالحه ازجمله «عبدالله عبدالله» دیدار کرد.

توافق میان طالبان و ایالات متحده آمریکا سال گذشته و پس از ۱۸ دور مذاکره میان دو طرف امضاء شد. زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه دولت ترامپ هدایت تیم مذاکرکننده ایالات متحده را بر عهده داشت.

براساس توافق سال گذشته، طالبان و ایالات متحده موظف به توقف حملات علیه یکدیگر شدند. واشنگتن تعهد کرد که در یک روند تدریجی، نیروهای خود را تا ماه مه ۲۰۲۱، یعنی دو ماه دیگر، از افغانستان خارج کند. طالبان هم متعهد به قطع همکاری با گروه‌های تروریستی ازجمله القاعده شده و تعهد داده تا از شدت حملات خود بکاهد و مذاکرات صلح با دولت افغانستان را به پیش برد.

در حالی که در نخستین ماه‌های پس از این توافق و به‌ویژه پس از آزادی اسرای دو طرف به نظر می‌رسید مذاکرات با جدیت به پیش می‌رود، افزایش حملات طالبان علیه اهداف دولتی و غیرنظامی با واکنش نظامی ایالات متحده روبه‌رو شد. مذاکرات صلح به کندی پیش می‌رود و هر سه طرف، دیگری را به عهدشکنی متهم می‌کنند.

گروه طالبان در نخستین سالگرد صدور توافق صلح، با ابراز امیدواری به ادامه مذاکرات به نیروهای آمریکایی هشدار داد که هم‌اکنون به موشک و پهپاد مجهز است و «اگر جنگ از سر گرفته شود، امریکا آرزوی برگشت به گذشته را خواهد کرد.»

چند نهاد حکومت افغانستان با انتقاد شدید از طالبان، توافق صلح را عملا بی‌فایده توصیف کرده اند.

جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده خلیلزاد را در مقامش ابقا کرد. با این حال واشنگتن می‌گوید امکان بازنگری توافق صلح سال گذشته دولت پیشین با طالبان را بررسی می‌کند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.