یک دختر 20 ساله معترض میانماری به ضرب گلوله کشته شد تا تبدیل به اولین قربانی اعتراضات به کودتای ارتش شود.

 

به گزارش جماران به نقل از سی ان ان، یک معترض به کودتای نظامی ارتش و سرنگونی دولت مدنی این کشور به ضرب گلوله کشته شد.

این معترض که دختری 20 ساله است در اثر اصابت گلوله به سرش و پس از انتقال به بیمارستان جان خود را از دست داد.

این معترض نخستین معترضی به شمار می رود که در جریان اعتراض های گسترده مردمی به کودتای نظامی توسط کودتاچیان کشته می شود.

در همین حال،معترضان به کودتای نظامیان در میانمار از دو روز پیش تاکنون بارها با رها کردن خودروهای شخصی، تاکسی، اتوبوس و کالسکه های خود در خیابان های یانگون باعث اخلال در رفت و آمد درون شهری شده اند.

آنها وانمود می کنند که خودروی شان خراب شده اند تا به این ترتیب از ورود خودروهای زرهی ارتش به مرکز یانگون، بزرگترین شهر میانمار جلوگیری کنند. از زمان کودتای ارتش در میانمار اکثر شهرهای این کشور صحنه تظاهرات علیه نظامیان بوده است. بنا به گزارش ها خیابان های یانگون، بزرگترین شهر میانمار روز پنجشنبه در عمل تبدیل به پارکینگ بزرگی برای خودروها شده بود.

از سوی دیگر معترضان روز پنجشنبه با وجود بازداشت های گسترده به برگزاری تظاهرات و راهپیمایی در خیابان ها ادامه دادند. انجمن دفاع از زندانیان سیاسی در میانمار اعلام کرده است که از زمان سرنگونی دولت تحت رهبری« آنگ سان سوچی» در این کشور بیش از ۵۰۰ نفر بازداشت شده اند.

شماری از بازداشت شدگان را کارکنان دولت که از همکاری با حکومت نظامیان خودداری کرده اند تشکیل می دهند.

دهها هزار نفر روز چهارشنبه در بسیاری از شهرها و روستاهای میانمار در اعتراض به سرنگونی دولت تحت رهبری آنگ سان سوچی تظاهرات کرده بودند. فراخوان های زیادی نیز برای اعتصاب و نافرمانی مدنی در بخش های مختلف اقتصاد میانمار داده شده است.

از سوی دیگر «تام اندروز» گزارشگر مستقل سازمان ملل متحد از شواهد به دست آمده مبنی بر انتقال نیروهای نظامی از مناطق مرزی به شهرها ابراز نگرانی کرد. به گفته وی احتمال «خونریزی» در جریان سرکوب معترضان وجود دارد.

در تحولی دیگر گروهی از هکرها روز پنجشنبه به چند پایگاه اینترنتی دولت میانمار حمله کردند. این حمله سایبری به دنبال اختلال شدید در دسترسی به اینترنت در میانمار طی روزهای گذشته صورت گرفت.

شماری از هکرها برخی از وب‌سایت‌های متعلق به حکومت نظامی کودتایی این کشور را هدف حمله سایبری قرار داده‌اند. روز پنجشنبه ۱۸ فوریه (۳۰ بهمن) هکرهایی که خود را "هکرهای میانمار" می‌نامند به سایت بانک مرکزی این کشور حمله کردند.

گفته می‌شود که وب‌سایت‌های بخش روابط عمومی ارتش میانمار، اداره نظارت بر توزیع دارو و مواد خوراکی و همچنین فرستنده تلویزیونی دولتی "ام‌آر‌تی‌وی" از جمله نهادهایی هستند که مورد حمله هکرهای یاد شده قرار گرفته اند.

این گروه در حساب کاربری خود در فیس‌بوک هدف خود را "مبارزه برای عدالت در میانمار" اعلام کرده است.

اعضای این گروه هکری فعالیت‌های خود را بخشی از اعتراضات توده‌ای مردم در رانگون و دیگر شهرهای میانمار می‌دانند.

«مت وارن» کارشناس امنیت سایبری در دانشگاه "آر‌ام‌آی‌تی" ملبورن گفته است که حملات سایبری این گروه با هدف کسب اعتبار بوده و نتوانسته آسیبی جدی به وب‌سایت‌های یادشده وارد سازد.

این کارشناس امنیت سایبری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فرانسه در عین حال گفته است که این اقدامات می‌تواند بر آگاهی بیشتر جامعه نسبت به کاستی‌ها و نابسامانی‌ها در این کشور بیافزاید.

باید یادآور شد که روز یکشنبه ۱۴ فوریه نیز گروهی از هکرهای میانمار خبر از حمله سایبری به یکی از روزنامه نزدیک به دولت نظامی داده بود.

این گروه در پست توییتری خود ضمن بازتاب خبر حمله سایبری به این روزنامه اعلام کرده بود که در راستای کسب دموکراسی و عدالت برای میانمار مبارزه می‌کند.

در همین حال، فرستنده تلویزیون دولتی "ام‌آرتی‌وی" در گزارش خود اعلام کرده که ارتش برای مقابله با اعتراضات، اقدام به دستگیری هفت نفر از افراد نام‌آشنای رسانه‌ای و موسیقی در میانمار کرده است.

به این افراد اتهام زده‌ شده که از نام و شهرت خود علیه دولت میانمار و به سود معترضان بهره‌ گرفته‌ و شاغلان دولتی را به مشارکت در اعتراضات فراخوانده‌اند. گفته می‌شود که در صورت تایید این اتهام، دو سال زندان در انتظار این افراد است.

این در حالی است که لو مین، یکی از هنرپیشه‌های سرشناس میانمار که تا کنون چهار بار جایزه آکادمی این کشور را دریافت کرده، آشکارا از دولت نظامی انتقاد کرده و کودتای اول فوریه را محکوم کرده است.

لو مین گفته است: «وحدت مردم میانمار شگفت‌انگیز است. باید قدرت بار دیگر به مردم برگردانده شود.»

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.