این واقعیت که جو بایدن برای تماس با بنیامین نتانیاهو این دست و آن دست می کند، و عدم اشاره وی به رژیم اسرائیل یا تهدید ایران در اولین سخنرانی اش در زمینه سیاست خارجی، صهیونیست ها را به شدت نگران کرده است.
به گزارش جماران، المانیتور در گزارشی نوشت: صبح امروز 5 فوریه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی همچنان در حالی که منتظر تماس کاخ سفید بود، ناخن هایش را می خورد. همانطور که نتانیاهو وقت خود را به تبریک گفتن به «جو بایدن» رئیس جمهور منتخب آمریکا در انتخابات در برابر «دونالد ترامپ» رئیس جمهور پیشین در ماه نوامبراختصاص داد ، اکنون نیز بایدن رئیس جمهور وقت باید به این تماس پاسخ دهد ولی خبری نیست. این هرگز در مورد ترامپ اتفاق نمی افتاد. تماس تلفنی با نتانیاهو در راس لیست کارهای ترامپ در زمان ورود به کاخ سفید در سال 2017 قرار داشت. حال چهار سال بعد، نتانیاهو به حاشیه رانده شده و خود را فردی می بیند که مجازات شده و باید در گوشه ای بایستد.
یک منبع دیپلماتیک صهیونیست که خواست نامش فاش نشود، به المانیتور گفت: این ممکن است عمدی نبوده نباشد. آمریکایی ها در حال حاضر روی نتانیاهو و تجارتش متمرکز نیستند. آنها چیزهای دیگری برای مقابله دارند شاید بایدن احساس نمی کند لازم باشد در آستانه انتخابات رژیم صهیونیستی یک امتیاز انتخاباتی به نتانیاهو بدهد. از این گذشته، بایدن از اینکه با چه کسی سر و کار دارد کاملاً آگاه است و می داند دفتر نتانیاهو چگونه اولین تماس تلفنی را بین آنها برقرار می کند.»
در هر صورت، تنش ها در دفتر نخست وزیری بسیار زیاد است و تا سفارت رژیم صهیونیستی در واشنگتن پیش می رود؛ جایی که «گیلاد اردان» سفیر تازه منصوب شده در تلاش است تا رمز و راز سکوت ریاست جمهوری را حل کند. چطور بایدن در ماه نوامبر با ملک عبدالله پادشاه اردن تماس گرفت ولی هنوز با نتانیاهو تماس نگرفته است؟ با این حال، با فرض اینکه تماس تلفنی مورد نظر در روزهای آینده انجام شود، هیچ کس تردیدی ندارد که با وجود این تاخیر، نتانیاهو از آن بیشترین بهره را خواهد برد و تلاش خواهد کرد آن را برای رای دهندگان اسرائیلی به عنوان رابطه صمیمی خود با سناتور سابق و معاون رئیس جمهور در حدود چهار دهه توصیف کند.
در پشت صحنه، نگرانی های رژیم صهیونیستی در حال افزایش است. بایدن در اولین سخنرانی خود در زمینه سیاست خارجی، نه از رژیم صهیونیستی و نه از تهدید ایران نامی نبرد. و علائم نگران کننده دیگری نیز وجود دارد. برخی در سرزمین های اشغالی به یاد می آورند که «رابرت مالی» پیش از انتصاب به عنوان نماینده ویژه دولت بایدن در ایران، نسبت به ترور سال گذشته «محسن فخری زاده» که رسانه های خارجی به رژیم صهیونیستی منتسب دانسته اند، انتقاد کرد. برخی دیگر اظهارات آشتی جویانه اخیر را که در هفته های اخیر از واشنگتن منتشر شده نشانه تمایل آشکار آمریکا برای مذاکره مجدد با ایران در مورد توافق نامه هسته ای می دانند.
یکی دیگر از منابع ارشد دیپلماتیک صهیونیست به شرط اینکه نامش فاش نشود، گفت: «همه چیز خیلی ساده نیست. اختلافات پیچیده ای بین ما و آمریکایی ها در مورد درک تهدید ایران وجود دارد.» به گفته این منبع، در این مرحله نتانیاهو توصیه های دستیاران حرفه ای را پذیرفته است تا با صبر منتظر شروع گفت و گوی صمیمی و مخفیانه با دولت بایدن باشند و از انتقاد عمومی از رئیس جمهور و مردمش جلوگیری کنند.
با این وجود، انتخابات 23 مارس نزدیک است و احتمالاً نتانیاهو از تعهد خود برای گفت و گوی آرام با واشنگتن صرف نظر می کند و سخنان آتشین و تهدیدآمیز علیه ایران را آغاز می کند. ایران در گذشته به عنوان یکی از قوی ترین کارت های انتخاباتی نتانیاهو بوده است و او اجازه نمی دهد هرگونه گفت و گوی احتمالی با بایدن وی را از استفاده مجدد از آن منصرف کند. یکی از نزدیکان نخست وزیر که خواست نامش فاش نشود گفت: «سرانجام نتانیاهو هر کاری را که فکر می کند به او کمک می کند، انجام خواهد داد.»
این منبع یادآوری کرد که چگونه نتانیاهو در خفا از باراک اوباما رئیس جمهور وقت آمریک رفت و فقط دو هفته قبل از انتخابات در سرزمین های اشغالی در مارس 2015، با جمهوری خواهان برجسته توافق کرد که در یک جلسه مشترک کنگره به منظور لغو توافق هسته ای قریب الوقوع با ایران سخنرانی کنند. این منبع به المانیتور گفت: اکنون آمریکایی ها بیش از تهدیدهای ایران نگران تهدیدهای صهیونیستی هستند. وی گفت: هدف اصلی آنها آرام کردن نتانیاهو است. هنوز هم تأخیر در تماس تلفنی بایدن بهترین راه برای رسیدن به این هدف نیست.
اعتماد، یا بهتر بگوییم فقدان آن، مانع اصلی ایجاد کانال ارتباطی معتبر بین کاخ سفید و دفتر نخست وزیر است. در واقع نتانیاهو و بایدن در گذشته از یک رابطه صمیمانه برخوردار بوده اند. از طرف دیگر، نتانیاهو حتی یک کلمه از حرف آمریکایی ها را خصوصاً وقتی صحبت از دموکرات ها می شود، باور ندارد.
علاوه بر این ، نتانیاهو معتقد است که بیشتر انتصابات مهم سیاست خارجی بایدن برای رژیم صهیونیستی مطلوب نیست. بسیاری از آنها در دولت اوباما خدمت می کردند و در توافق نامه هسته ای با ایران نقش داشتند. نتانیاهو خود را برای بدترین سناریو آماده می کند. بایدن نیز کاملاً متوجه شده است که پس از شروع گفت و گو با نتانیاهو و افرادش، آنچه را که متعهد شده باید انجام دهد و هیچ یک از اینها خوب نیست.