دردسرهای یاران وفادار و نزدیک به ترامپ پس از رفتن وی و روی کار آمدن بایدن به عنوان رئیس جمهور جدید آغاز شده است.

 

به گزارش جماران، یاران و وفاداران نزدیک به «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا از وکیل مدافع وی گرفته تا اعضای حزب جمهوری خواه پس از آن که ترامپ کاخ سفید را در پی شکست در انتخابات ریاست جمهوری به شیوه ای تحقیر آمیز ترک کرد حالا خودشان در منگنه دادگاهی شدن  به خاطر دروغگویی و تخلف و انتقام خود ترامپ از آنها گرفتار شدند.

به نظر می رسد که شکست ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری اخیر آمریکا که در سوم نوامبر برگزار شد و تن ندادن وی به شکست در این انتخابات تا جایی که در مراسم تحلیف«جو بایدن» رئیس جمهور پیروز و کنونی آمریکا شرکت نکرد و پیروزی اش را نیز تبریک نگفت، اکنون دارد برای یاران نزدیک به وی دارد گران تمام می شود.

یاران ترامپ از یک سو با پیگرد قانونی و دادگاهی شدن به دلیل دنباله روی ترامپ  در انتخابات و ادعای ثابت نشده تقلب رو به رو هستند و از سوی دیگر با انتقام خود ترامپ رو به رو هستند زیرا وی آنها را عامل شکست خود می داند و گناه شکستش را گردن آنها انداخته است.

در جدیدترین اقدام علیه یاران وفادار ترامپ یک شرکت تولید کننده دستگاه‌های رای‌گیری در آمریکا از «رودی جولیانی» وکیل سابق دونالد ترامپ، به دلیل ادعای دروغ و ثابت نشده اعمال تقلب در انتخابات ماه نوامبر این کشور شکایت کرده است.

شرکت «دومینیون ووتینگ» سیستم می‌گوید طرفداران دونالد ترامپ پس از ادعاهای بروز تقلب به شدت مدیران این شرکت را به قتل تهدید کرده‌اند. حالا مدیران این شرکت تقاضای ۱.۳ میلیارد دلار معادل ۱.۰۷ میلیارد یورو غرامت کرده‌اند.

در طول روند مبارزات انتخاباتی در ایالات متحده، رودی جولیانی به همراه دونالد ترامپ بارها مدعی شدند به صورت سازمان‌دهی شده در انتخابات این کشور تقلب صورت گرفته است. جولیانی، ترامپ و دیگر متحدان نزدیک آنها بارها ادعا کردند که ماشین‌های رای‌شمار شرکت دومینیون رای‌ها را عوض می‌کنند.

شرکت دومینیون در شکایت خود علیه شهردار سابق نیویورک می‌گوید: «رودی جولیانی و همکارانشان دروغی بزرگ را ساخته و پرداخته و آن‌را در ابعادی گسترده منتشر کردند. در نتیجه این دروغ‌پراکنی میلیون‌ها نفر این ادعاهای نادرست را باور و ما را متهم کردند که آرا را دست‌کاری کرده‌ایم و نتیجه انتخابات را تغییر داده‌ایم.»

حالا شرکت دومینیون که می‌گوید هدفش از ثبت این شکایت اثبات حقیقت و دفاع از اعتبار شرکت و کارکنان آن است از جولیانی نزد دادگاه طلب ۱.۳ میلیارد دلار غرامت کرده است. دستگاه‌های رای‌شمار شرکت دومینیون در بسیاری از ایالت‌های آمریکا در جریان انتخابات مورد استفاده قرار گرفت و حملات طرفداران ترامپ باعث شده تا مدیران و کارمندان این شرکت در معرض تهدیدهای مختلفی قرار گیرند.

 ترامپ و متحدین او پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به مدت بیش از دو ماه از پذیرش نتایج انتخابات سرباز زدند و مدعی وقوع تقلب در روند شمارش آرا شدند. ادعایی که هرگز ثابت نشد و دوستان رئیس جمهوری سابق ایالات متحده هم نتوانستند اسنادی در تایید آن به مراجع قضایی ارائه کنند.

شرکت دومینیون همچنین ادعا کرده است که اتهامات آقای جولیانی باعث شده قراردادهای این شرکت با حدود ۳۰ ایالت در معرض تهدید قرار گیرد و تخمین می‌زند که در ۵ سال آینده حدود ۲۰۰ میلیون دلار سود خود را از دست دهد.

جولیانی که همچنان بر ادعاهای پیشین خود تاکید دارد، در جریان مبارزات انتخاباتی یک کمپین اینترنتی علیه شرکت دومینیون به راه انداخت که میلیون‌ها نفر از هواداران دونالد ترامپ به آن پیوستند و این شرکت را به دست‌کاری آرای انتخاباتی متهم کردند.

واشنگتن پست دو روز پیش در گزارشی نوشت که رئیس جمهور سابق که از محل اقامتش در «مارالاگو» فعالیت می ‌کند به کارمندانش گفته است که در زمینه راه ‌اندازی یک حزب سوم که شاید حزب «میهن ‌پرست» نام ‌گذاری شود، تحقیق کنند. هدف، به چالش کشیدن 10 عضو جمهوری‌ خواه مجلس نمایندگان است که اوایل ماه جاری به استیضاح او رای دادند. چشم‌ انداز چنین رویدادی از هم اکنون موجب نگرانی شده است. 

گرچه «جیسون میلر» مشاور ارشد کارزار انتخاباتی ترامپ در سال 2020 این خبر را رد کرده، اما شواهد گویای چیز دیگری است.

در هفته های اخیر، دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق بارها و بارها ایده ایجاد یک حزب سوم را مطرح کرده است، و ترس از ایجاد یک انشعاب بزرگ در میان جمهوری خواهان را افزایش داده است.

اما درست مانند شعار «اول آمریکا» ترامپ که در ابتدا توسط آمریکایی ها در همبستگی با نازی ها در دهه 1930 مورد استناد قرار گرفت، نام حزب اش «میهن پرست» نیز قبلا استفاده شده - و این حزب ممکن است دقیقاً همان چیزی نباشد که رئیس جمهور سابق و متحدانش در ذهن دارند.

گفته می ‌شود دونالد ترامپ قصد دارد به منظور به چالش کشیدن جمهوری‌ خواهان خائن و سست ‌پیمان که به استیضاح او در کنگره کمک کردند یا در سنا رای به محکومیت او می‌ دهند، حزب جدیدی موسوم به «آمریکا را دوباره با عظمت کن» (به اختصار ماگا) راه ‌اندازی کند. 

 به همین گونه، ماه آینده اعضای سنا در مورد سرنوشت پرونده استیضاح رئیس جمهور سابق تصمیم خواهند گرفت. اگر ترامپ به عنوان نخستین رئیس جمهور آمریکا که دوبار مورد استیضاح قرار گرفته است، از طرف مجلس سنا محکوم شود، احتمال دارد برای همیشه از احراز مقام‌ های دولتی خلع شود.   

گزارش‌ ها حاکی از آن است که در آخر هفته‌ ای که گذشت ترامپ که این روزها را در اقامتگاه خصوصی‌ اش در فلوریدا می‌ گذراند، در مورد ایجاد یک حزب سیاسی با مشاورانش گفت ‌و گو کرده است. گفته می ‌شود این حزب، «میهن ‌پرست» یا در اشاره به شعار کارزار انتخاباتی ترامپ «آمریکا را دوباره با عظمت کن» نام‌ گذاری خواهد شد. 

در عین حال، شخصیت ‌هایی از جمله «شون هَنیتی» مجری شبکه فاکس‌ نیوز که هرچند منتخب مردم نیست اما نفوذ بسیاری در میان جمعی از محافظه‌ کاران دارد، به «میچ مک کانل» رهبر جمهوری ‌خواه سنا هشدار داده‌ که اگر به محکومیت ترامپ رای دهد، در انتخابات مقدماتی با چالش روبرو خواهد شد. 

هرچند تاکنون سه رئیس جمهور آمریکا - «اندرو جانسون، بیل کلینتون و دونالد ترامپ» - در کنگره استیضاح شده اند، اما هیچ یک از آنها از طرف سنا محکوم نشده‌ اند. قرار است سنا در هفته نخست ماه فوریه دادرسی پرونده استیضاح ترامپ را آغاز کند. 

در این گزارش آمده است که در هفته‌ های اخیر، رئیس جمهور سابق به فکر ایجاد یک حزب سیاسی سوم افتاده است و «به مشاورانش دستور داده تا برای به چالش کشیدن قانون‌ گذارانی که در هفته ‌های پایانی ریاست جمهوری او به او پشت کردند، تدارک ببینند». 

این گزارش می ‌افزاید: «بسیاری از اطرافیان ترامپ می ‌گویند ترامپ به آنها گفته است که تهدید حزب سوم به او اهرم نفوذی می ‌دهد تا از رای سنا به محکومیت او جلوگیری کند.»  

حتی پیش از خروج ترامپ از کاخ سفید، گفت‌ و گوهایی در مورد احتمال راه‌ اندازی یک حزب سوم در جریان بود. هرچند احزاب سوم از جمله حزب «سبز» یا «آزادی‌ خواه» معمولا در سطح ملی دستاورد چندانی نداشته ‌اند اما استثناهایی نیز در این مورد وجود دارد. 

در سال 1992، بازرگانی به نام «راس پروت» از حزب «اصلاحات» در یک کارزار انتخاباتی سه‌گانه با «جورج دبلیو بوش و بیل کلینتون» 19 درصد آرا را از آن خود کرد.  

هرچند بخش عمده‌ ای از اعضای حزب جمهوری‌ خواه از ترامپ خوششان نمی ‌آمد، اما در دوره ریاست جمهوری اش از او حمایت کردند زیرا تصور می‌ کردند دونالد ترامپ می ‌تواند به آنها کمک کند.

میزان محبوبیت ترامپ هم به زیر 40 درصد افت کرده که هنوز به معنی آن است که بخش قابل توجهی از اعضای حزب جمهوری‌ خواه همچنان به او وفادارند و ممکن است به حزب سومی که او در صدر آن باشد، بپیوندند. 

با توجه به این نحوه رفتار برخی جمهوری ‌خواهان از جمله میچ مک کانل که پس از رویداد حمله به کنگره در 6 ژانویه از ترامپ فاصله گرفتند، افق ایجاد این حزب محتمل ‌تر به نظر می‌ رسد.

خطر آن که هواداران ترامپ کسانی را که به استیضاح او رای داده ‌اند مجازات کنند، بسیار واقعی است. 

تنها 10 نماینده حزب جمهوری ‌خواه به استیضاح ترامپ رای دادند: «لیز چنی از ایالت وایومینگ، تام رایس از کارولینای جنوبی، دَن نیوهاوس از ایالت واشینگتن، آدام کینزینگر از ایلینوی، آنتونی گونزالس از اوهایو، فرد آپتون از میشیگان، جِیمی هررا بوتلر از ایالت واشینگتن، پیتر مِیجِر از میشیگان، جان کاتکو از نیویورک و دیوید والادائو از کالیفرنیا. »

کینزینگر، نماینده ناحیه ششم ایالت ایلینوی تنها فردی بود که در مورد تصمیمش توضیح داده است؛ سایرین سعی کرده ‌اند خود را از انظار عمومی دور نگاه دارند. 

او به شبکه سی ان ان گفت: «فکر می ‌کنم این رای در این مقطع زمانی فرای پیامدهای سیاسی است. این رایی است که در 80 سالگی که به عقب نگاه می ‌کنید، درباره ‌اش صحبت خواهید کرد.»  

او افزود:«نمی ‌دانم در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد. نمی‌دانم این (رای) از نظر سیاسی چه مفهومی برای من دارد اما می ‌دانم در حال حاضر در آرامش به سر می ‌برم.» 

از سوی دیگر موقعیت خانم چنی به عنوان عضو جمهوری ‌خواه رده سوم مجلس نمایندگان با چالش روبرو شده است. اخیرا نشریه نیویورک تایمز مقاله ‌ای با عنوان «ده نماینده به استیضاح ترامپ رای دادند. واکنش آن سریع بوده است» منتشر کرد.  

مسائل ناشی از چشم‌ انداز ایجاد حزب سیاسی سوم از طرف ترامپ، بر سایر مشکلاتی که حزب جمهوری ‌خواه با آن روبروست، سایه خواهد افکند. 

با توجه به این که نگاه ‌ها هم اکنون به انتخابات 2024 دوخته شده است، جمهوری‌ خواهان باید تصمیم بگیرند می‌ خواهند بار دیگر به دونالد ترامپ رای بدهند یا پسرش «دونالد ترامپ جونیور» را برگزینند. در غیر این صورت ممکن است یک کاندیدای سنتی دیگر مثل «نیکی هیلی» یا بالقوه «مایک پنس» را انتخاب کنند. 

اگر ترامپ از ورود به مبارزات انتخاباتی منع شود، راه برای چالش ‌گران دیگر باز می‌ شود و به حامیان مالی آنها اجازه خواهد داد کاندیدای مورد نظر خود را برگزینند. 

با این حال اگر  ترامپ حزب خودش را راه ‌اندازی کند، حتی اگر خود کاندیدای آن نباشد، این امر آرای حزب جمهوری‌ خواه را به دو قسمت خواهد کرد که بی‌ تردید به دور دوم ریاست جمهوری دموکراته ها منجر خواهد شد. در سال 1992 بوش گناه شکستش به بیل کلینتون را به گردن «راس پروت» نماینده مستقل انداخت. 

«لاری ساباتو» استاد علوم سیاسی دانشگاه ویرجینیا می ‌گوید: «راه‌ اندازی یک حزب سیاسی پیچیده است و کار زیادی می‌ خواهد.» 

او می ‌افزاید: «دموکرات‌ ها باید پا پیش بگذارند و حزب سوم خود را تاسیس کنند. حزب میهن ‌پرستان در آرای حزب جمهوری‌ خواه شکاف می ‌اندازد و تقریبا پیروزی دموکرات ‌ها را تضمین می ‌کند.» 

برای مثال «ریک اسکات» نماینده جمهوری‌ خواه ایالت فلوریدا و متحد پرسابقه ترامپ می ‌گوید در جایگاهش به عنوان دبیر بازوی کارزارهای انتخاباتی جمهوری‌ خواهان سنا، در انتخابات مقدماتی از کاندیداهای جمهوری ‌خواه حزب سوم حمایت خواهد کرد. 

از سوی دیگر، سی ان ان گزارش داد که  اعضای موسوم به مدیران استیضاح که منتخب مجلس نمایندگان آمریکا هستند، پرونده استیضاح ترامپ را شامگاه دوشنبه به اتهام «تحریک برای شورش» به مجلس سنا فرستادند تا در جلسات محاکمه ‌ای که قرار است از 20 بهمن ماه تشکیل شود، رسیدگی شود.

آنها در حالی که طرح استیضاح را در دست داشتند در داخل ساختمان کنگره از مجلس نمایندگان تا سنا در کنگره راه رفتند.

 

پس از رسیدن پرونده به سنا، «جیمی راسکین» سرپرست تیم مدیران استیضاح از مجلس نمایندگان، دادخواست اتهامی ترامپ را قرائت کرد.

مجلس نمایندگان آمریکا 25 دی پس از بحثی حدود 5 ساعته،  وارد رای‌ گیری برای دومین استیضاح ترامپ در مدت چهار سال شد که 232 نفر با آن موافقت و 197 نفر با آن مخالفت کردند.

10 نفر از جمهوری‌ خواهان نیز به نفع موافقان استیضاح ترامپ رأی دادند. ضمن آنکه 5 نماینده نیز از رأی دادن امتناع کردند.

پس از حادثه یورش به ساختمان کنگره آمریکا که به کشته شدن 6 نفر و مجروح شدن تعداد زیادی منجر شد، استیضاح ترامپ در دستور کار نمایندگان عمدتا دموکرات قرار گرفت. ابتدا آنها کوشیدند تا «مایک پنس» معاون رئیس جمهور را متقاعد سازند با استفاده از متمم 25 قانون اساسی، رئیس جمهور آمریکا را برکنار کند و اختیارات را در دست گیرد. این درخواست با وجود تصویب یک قطعنامه درباره آن، با مخالفت پنس مواجه شد.

ترامپ هم به جای پذیرش مسئولیت آنچه که در چهارشنبه گذشته در پایتخت آمریکا رخ داد، سخنرانی و اقدامات خود را کاملا مناسب خواند. او در عین حال تهدید کرد استیضاح وی منجر به برافروخته شدن خشم بیشتر خواهد شد.

اما مخالفان وی معتقدند که همه آنچه که در کنگره رخ داد به واسطه فراخوان و تحریک های ترامپ و حمایت ‌های وی رخ داده است. این موضوع فقط در میان دموکرات‌ ها مطرح نیست بلکه برخی جمهوری ‌خواهان هم به آن باور دارند. 

این در حالیست که «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا روز دوشنبه  در گفت و گو با سی ان ان گفت بر این باور نیست که رای کافی برای محکومیت ترامپ در محاکمه استیضاح در مجلس سنا وجود داشته باشد. 

بایدن افزود فکر نمی‌ کند 17 نماینده سنا از حزب جمهوری خواه به محکومیت ترامپ رای دهند.

در صورتی که هر 50 عضو حزب دمکرات آمریکا به محکومیت ترامپ رای دهند باید 17 عضو حزب جمهوری خواه نیز همین رای را بدهند تا محکومیت وی تصویب شود..

همزمان با ارسال پرونده استیضاح ترامپ به سنا، رئیس جمهور سابق آمریکا در بیانیه‌ ای از آغاز دفتر رسمی خود در پالم بیچ فلوریدا خبر داد که تمام فعالیت‌ های رسمی همچون ارتباط با خبرنگاران در آن انجام می‌ شود.

 

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.