چین در سایه شیوع کرونا در سال گذشته در عرصه جذب سرمایه های خارجی بر آمریکا برتری پیدا کرد.
به گزارش جماران به نقل از روزنامه هیل،یکی از آژانس های وابسته به سازمان ملل اعلام کرد که چین به عنوان بزرگترین دریافت کننده سرمایه گذاری های مستقیم خارجی(اف دی آی) در سال 2020 از ایالات متحده آمریکا پیشی گرفته است.
آژانس تجارت و توسعه سازمان ملل(UNCTAD) تأکید کرد که چین تبدیل به بزرگترین دریافت کننده سرمایه های خارجی مستقیم در سال گذشته شده است و بر آمریکا برتری پیدا کرده است به طوری که ورود سرمایه ها به این کشور 4درصد افزایش یافته است و به 163 میلیارد دلار رسیده است.
این آژانس بین المللی با صدور بیانیه ای تصریح کرد که چین به رشد تولید ناخالص ملی مثبت و برنامه هدایت سرمایه هدفمند بازگشته است امری که به افزایش سطح سرمایه گذاری خارجی مستقیم در این کشور کمک کرده است.
در این بیانیه آمده است که بیشتر کشورهای جهان از جمله ایالات متحده آمریکا در سال گذشته به دلیل شیوع بیماری کرونا شاهد کاهش ورود سرمایه های خارجی مستقیم بودند. آمریکا در سال گذشته شاهد کاهش 49 درصدی در ورود سرمایه های خارجی بود و نزدیک به 134 میلیارد دلار سرمایه خارجی به این کشور وارد شده است.
انتظار می رود که سرمایه گذاری خارجی مستقیم در سال 2021 همچنان شکننده باقی بماند زیرا تأثیر شیوع ویروس کرونا همچنان بر اقتصاد جهانی ادامه می یابد.
«جیمز زان» مدیر بخش سرمایه گذاری در UNCTAD در بیانیه ای گفت که تأثیرات شیوع کرونا بر سرمایه گذاری ادامه می یابد و به احتمال زیاد سرمایه گذاران در اختصاص سرمایه برای تولید در خارج محتاط عمل کنند.
ین در حالی است که اخیرا روزنامه گلوبال تایمز چین گزارش داد که دفتر ملی آمار چین اعلام کرد که پکن موفق شده است که 11.86 میلیون فرصت شغلی جدید در سال 2020 ایجاد کند؛ این یعنی دولت چین نزدیک به سه میلیون فرصت شغلی بیش از پیش بینی ها و اهداف مشخص شده دولتی ایجاد کرده است. بر اساس پیش بینی ها و اهداف دولت چین 9 میلیون فرصت شغلی در سال 2020 باید ایجاد می شد.
این ارقام و اعداد حکایت از بهبود و رشد اقتصاد چین بعد از کنترل شیوع ویروس کرونا در شش ماه اول سال گذشته میلادی بوده است.
کرونا اواخر سال 2019 و از شهر «ووهان» چین شیوع پیدا کرد و به نقاط مختلف جهان رسید اما چینی ها موفق شدند بعد از گذشته چند ماه شیوع کرونا را کنترل کنند این در حالی است که بسیاری از کشورهای جهان به ویژه آمریکا همچنان درگیر شیوع کرونا هستند و با وجود آغاز واکسیناسیون ضد کرونا نتوانسته اند آن را کنترل کنند.