رویارویی شبکه های اجتماعی با ترامپ و طرفدارانش که پس از حمله طرفدارانش به کنگره آغاز شد همچنان ادامه دارد.
به گزارش جماران، شبکه های اجتماعی به ویژه توئیتر پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و ادعای تقلب در این انتخابات که توسط «دونالد ترامپ» رئیس جمهور شکست خورده آمریکا مطرح شده است،تقابل و رویارویی با ترامپ و هوادارانش را تشدید کردند تا جایی که حساب ها و صفحه های ترامپ را در پی حمله هوادارانش به ساختمان کنگره آمریکا درششم ژانویه برای همیشه بستند.
در جدیدترین رویارویی، «مارجوری تیلور گرین» نمایندهٔ جمهوریخواه گردانندگان توییتر را به سانسور کردن محتوای حساب کاربری خود متهم کرد.
تیلور گرین که بهتازگی در ایالت «جورجیا» به نمایندگی برگزیده شده گفت: «حق آمریکاییها را میگیرند و صدایشان بهگوش کسانی که به آنها رأیدادهاند نمیرسد. شرکتهای بزرگ فناوری صدایشان را خفه میکنند. این سانسور باید قطع شود.»
توییتر حساب کاربری خانم تیلور گرین را به دلیل «چندین تخلّف» بهمدّت ۱۲ ساعت مسدود کرده بود. مسئولان توییتر پیش از این نیز دستکم به دو توییت وی برچسب «بحثانگیز» زده و از بازنشر آنها جلوگیری کرده بودند. توییتر میگوید این مطالب دربردارندهٔ «خطر خشونت» بوده است.
مارجوری تیلور گرین که طرفدار پروپاقرص دونالد ترامپ و مدافع تئوری توطئهٔ موسوم به «کیواِنان» است در انتخابات ماه نوامبر بهنمایندگی برگزیده شد و سوم ژانویه بهطور رسمی وارد کنگرهٔ آمریکا شد. پیروان تئوری توطئهٔ «کیواِنان» معتقدند که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده با یک فرقهٔ شیطانپرست جهانی مبارزه میکند.
این نمایندهٔ جمهوریخواه بارها، بدون ارائهٔ سند و مدرک، مدعی روی دادن تخلّف در انتخابات ۲۰۲۰ ریاست جمهوری آمریکا شده و دونالد ترامپ نیز او را «ستارهٔ جمهوریخواه آینده» نامیده است.
اقدام اخیر، تازهترین محدودیتی است که توییتر، پس از یورش هواداران تندروی دونالد ترامپ به ساختمان کنگره در ششم ژانویه، بر حساب کاربری سیاستمداران برجسته اعمال میکند. این شبکهٔ اجتماعی هفتهٔ گذشته در اقدامی بیسابقه، حساب کاربری دونالد ترامپ را برای همیشه بست.
تحریم ترامپ توسط شبکه های اجتماعی
شبکه های اجتماعی مختلف در پی حمله هواداران ترامپ به ساختمان کنگره به شکل گسترده ای وی را تحریم کردند.
هفته گذشته اپلیکشین پیام رسان «اسنپ چت»به جمع تحریم کنندگان ترامپ پیوست.
شرکت توسعه دهنده اپلیکیشن پیام رسان اسنپ چت اعلام کرد که حساب ترامپ را برای همیشه مسدود کرد.
اسنپ چت پیش از این حساب ترامپ را در پی حمله طرفدارانش به ساختمان کنگره آمریکا تا اطلاع ثانوی بسته بود.
در بیانیه شرکت توسعه دهنده اپلیکشین پیام رسان اسنپ چت آمده است:« هفته پیش اعلام کردیم که حساب ترامپ رئیس جمهور را تا اطلاع ثانوی بستیم و حالا برای سلامت عمومی و در سایه تلاش ها برای انتشار اطلاعات گمراه گننده و گفتمان تنفر و تحریک به خشونت که نقض آشکار قواعد ماست تصمیم گرفتیم که حساب وی را برای همیشه ببندیم».
این در حالی است که روز گذشته و در پی تحریم رئیس جمهور آمریکا توسط شبکه های اجتماعی به دلیل حمله طرفدارانش به ساختمان کنگره آمریکا، «یوتیوب » نیز اقدام به قطع کانال مربوط به وی بر روی اینترنت کرده است.
وبسایت آکسیوس نوشت که یوتیوپ یک ویدیوی ترامپ را حذف کرده و انتشار ویدیوهای جدید را برای ترامپ به مدت یک هفته ممنوع کرد.
شبکه سی ان ان گزارش داد به دنبال مسدود شدن حساب کاربری ترامپ توسط شبکه یوتیوب، کسانی که قصد دسترسی به صفحه رئیس جمهوری آمریکا را دارند، با صفحه سیاه رنگی مواجه می شوند که داخل آن نوشته است« این حساب تعلیق شده است».
به دنبال تحریم و قطع دسترسی دونالد ترامپ از شبکه های اجتماعی همچون توئیتر، فیسبوک و قطع سرویس گوگل ، اکنون تنها شبکه اجتماعی مهم باقی مانده بر روی اینترنت، «یوتیوب» نیز با اعلام آنکه برخی از کلیپ های ویدئویی انتشار یافته بر روی کانال «دونالد ترامپ» حاوی پیام های خشونت آمیز است اقدام به تعلیق این شبکه کرد.
شبکه خبری سی ان ان دراین باره گزارش داد: یوتیوب پس از آنکه متوجه نقض قوانین این شبکه اینترنتی توسط محتوای برخی از کلیپ های موجود در کانال دونالد ترامپ شد، آن را به مدت یک هفته و احتمالا هم برای مدت طولانی تری تعلیق کرد و کلیپ ویدئویی را که حاوی تشویق به خشونت بود، از روی این شبکه حذف کرد.
یک سخنگوی یوتیوب نیز در بیانیه ای اعلام کرد: پس از بررسی دقیق و با وجود نگرانی های درباره خشونت های بالقوه پیش رو در آمریکا در استانه تحلیف جو بایدن، این شبکه اقدام به حذف یک کلیپ تازه بارگذاری شده بر روی کانال «دونالد جی. ترامپ » (Donald J. Trump channel) کرد و آنرا نقض قوانین این شبکه اجتماعی اعلام می کند، در نتیجه بنابر موازین این سامانه، کانال مربوط به دونالد جی. ترامپ حداقل به مدت یک هفته از امکان بارگذاری کلیپ جدید و یا امکان پخش زنده تصویری منع می شود.
شبکه خبری سی ان ان افزود: یوتیوب همچنین هرگونه امکان به روز کردن و یا نوشتاری در کانال ترامپ را غیرممکن ساخت. بنابر سیاست های این شبکه اجتماعی چنانچه کاربری اقدام به نقض قوانین کند، یوتیوب در وحله نخست به مدت یک هفته و نقض بار دوم به مدت دو هفته کانال مربوطه را به حالت تعلیق در آورده و در بار سوم به طور کامل آن را تعلیق خواهد کرد.
در همین حال، در پی آشوب هواداران دونالد ترامپ رئیس جمهور کنونی آمریکا و حمله آنها به ساختمان کنگره آمریکا فیس بوک موضع سختگیرانه ای را هفته گذشته در پیش گرفت.
بعد از تصمیم فیس بوک برای تعلیق حساب دونالد ترامپ تا اطلاع ثانوی،حالا فیس بوک اعلام کرد که همه مطالبی که جمله«سرقت را متوقف» دارند، در دوره قبل از انتصاب «جو بایدن» رئیس جمهور منتخب آمریکا در 20 ژانویه حذف می کند.
شرکت فیس بوک در بیانیه ای که مروز منتشر کرد نوشت:« اکنون در حال حذف محتوایی که دارای جمله«سرقت را متوقف کنید» هستیم و این کار را به موجب سیاست هماهنگی ضرر از فیس بوک و اینستاگرام انجام می دهیم».
در این بیانیه آمده است:« گروه Stop the Steal را در ماه نوامبر حذف کردیم و به حذف صفحه ها و گروه ها و رخدادهایی که سیاست های ما را نقض کند ادامه می دهیم؛ به ویژه صفحه هایی که به خشونت دعوت می کنند».
در این بیانیه آمده است: « اجازه دادیم درباه نتیجه انتخابات گپ و گفت و گو شود و این ادامه پیدا می کند اما ادامه تلاش ها برای به راه انداختن حادثه های علیه نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ممکن است منجر به خشونت شود. ما این اقدام اضافی را در دوره قبل از مراسم انتصاب انجام می دهیم.»
این در حالی است که توئیتر روز جمعه حساب کاربری دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا را در پی حمله طرفدارانش به کنگره آمریکا برای همیشه بست.
مسئولان شبکه اجتماعی توییتر روز جمعه ۸ ژانویه (۱۹ دی) با اعلام این موضوع در بیانیهای گفتند که پس از «بررسی دقیق» توییتهای اخیر این حساب کاربری و به دلیل «خطر تحریک بیشتر به خشونت» این تصمیم را گرفتهاند.
حساب کاربری رئیس جمهور آمریکا روز چهارشنبه نیز به دنبال هجوم شماری از هواداران افراطی دونالد ترامپ به ساختمان کنگره به مدت ۱۲ ساعت بسته شده بود.
در بیانیه توییتر آمده است: «با توجه به وقایع وحشتناک این هفته، ما روز چهارشنبه روشن کردیم که تخلفات تازه از قوانین توییتر میتواند به طور بالقوه به چنین اقدامی منجر شود.»
علت حذف حساب کاربری ترامپ در توییتر دو توییتی بوده که او بعد از ظهر روز جمعه همرسان کرده بود. توییتر این دو توییت را در جهت «تجلیل از خشونت» ارزیابی کرده و گفته است که آنها در تناقض با خط مشی و سیاست این شرکت هستند.
توییتر همواره رسانه اجتماعی مورد علاقه دونالد ترامپ بوده و او در طول دوران ۴ ساله ریاست جمهوری، بسیاری از تصمیمات و مواضع مهم سیاسی خود را در این شبکه اعلام کرده بود. حساب کاربری او در زمان بسته شدن نزدیک به ۸۹ میلیون فالوئر داشت.
شبکه اجتماعی توئیتر همچنین پس از آنکه حساب شخصی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا را هفته گذشته به علت نوشتن مطالب تحریک آمیز برای یورش به کنگره آمریکا بطور دائم حذف کرد، اکنون حساب کاربری ۷۰ هزار کاربر خشونت گرای هوادار ترامپ را نیز مسدود کرد.
«نیویورک تایمز» با انتشار این خبر نوشت: این کاربران از اعضای گروه افراطی «کیو انان» (QAnon) طرفدار ترامپ هستند.
«کیو انان» بنابر گزارش ایندیپندنت، « جنبشی افراطی است که ترامپ را فرستاده خدا میداند».
ایندیپندنت درباره این گروه نوشت: جنبش «کیو انان» حرکتی است در جامعه آمریکا که ریشههای آن به تئوری توطئهای بازمیگردند که از سال ۲۰۱۷ در چترومهای اینترنتی شکل گرفت و اکنون نه تنها به یک نگرانی امنیتی در آمریکا بدل گشته که در بیش از ۷۰ کشور طرفدار دارد؛ جنبشی که به شدت طرفدار دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا است و از او در سطح چهرهای الهی نام میبرد.
بنابراین گزارش توئیتر درباره حذف و مسدود کردن ده ها هزار حساب کاربری مربوط به کاربران کیو انان اعلام کرد: این حساب ها در زمینه نشر «عقاید مضر» انجمن کیو انان و ترویج تئوری توطئه از طریق این شبکه اجتماعی بودند.
مقامات آمریکا و مردم نگران آن هستند که پیروان این گروه افراطی و طرفداران خشونت طلب ترامپ بار دیگر حادثه حمله به ساختمان کنگره را تکرار کنند.
فیسبوک هم روز چهارشنبه گفته بود که دست کم تا پایان مراسم تحلیف ریاست جمهوری آمریکا و انتقال قدرت به جو بایدن، حساب کاربری دونالد ترامپ در فیسبوک و اینستاگرام را بسته نگاه خواهد داشت. چند شبکه اجتماعی دیگر از جمله یوتیوب هم از تصمیمات مشابهی در مورد حسابهای کاربری رئیس جمهوری آمریکا خبر دادهاند.
«مارک زاکربرگ» رئیس فیس بوک اعلام کرد که فیس بوک و اینستاگرام حسابهای ترامپ را «برای مدت نامحدود و حداقل برای دو هفته آینده تا زمان کامل انتقال قدرت مسالمت آمیز» مسدود نگه میدارند.
فیسبوک و اینستاگرام پیش از این حساب آقای ترامپ را به مدت ۲۴ ساعت بستند. یوتیوب هم گفت که ویدیوی ترامپ را حذف کرده است.
زاکربرگ رئیس فیس بوک تأکید کرد که خطرات اجازه دادن به آقای ترامپ برای ارسال پست در شبکههای اجتماعی«بسیار زیاد است».
این بدان معناست که دونالد ترامپ حداقل تا پس از انتقال قدرت به جو بایدن در 20 ژانویه قادر به ارسال پست در فیس بوک و اینستاگرام نخواهد بود.
دونالد ترامپ در نخستین واکنش به بسته شدن حسابهای کاربریاش در شبکههای اجتماعی، از قصد خود برای ایجاد «پلتفرم و تریبون» جدید برای انتشار پیامهایش خبر داد.
از سوی دیگر، پس از آنکه شرکتهای گوگل و اپل نرمافزار شبکه اجتماعی «پارلِر» را به خاطر اجازه دادن به انتشار پیامهای خشونتطلب از فروشگاههای آنلاین خود حذف کردند، روز یکشنبه شرکت آمازون هم به همین روند پیوست.
اخیرا و پس از آنکه توئیتر حساب دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، در این شبکه اجتماعی را به خاطر «ترغیب» شماری از هواداران خشونتطلب او در هجوم به ساختمان کنگره ایالات متحده بست، گروهی از هواداران او فعالیت خود را به پارلر منتقل کردند.
پارلر که کار خود را از دو سال پیش آغاز کرده در آغاز محلی برای تبادل پیام بین افراد افراطی بود و سپس شمار زیادی از کاربران هوادار دونالد ترامپ نیز به این شبکه پیوستند. شرکت آمازون میگوید در پستهای این شبکه ۹۸ پیام با محتوای فراخوان به خشونت پیدا کرده است.
شرکتهای بزرگی چون آمازون، گوگل و اپل میگویند پیامهای پشتیبانی از حمله روز چهارشنبه به کنگره، به همراه فراخوان برای اقدامات جدید، در پارلر رواج زیادی پیدا کرده است.
پارلر اکنون به دنبال یک میزبان وب جدید است و جان متز، بنیانگذار پارلر گفته است که تا آن زمان ممکن است این شبکه به مدت یک هفته از دسترس خارج شود.
در حالی که دونالد ترامپ در پارلر حسابی باز نکرده است اما چهرههای مختلف جمهوریخواه یا هوادار آن حزب در آن حضور دارند، ازجمله «تد کروز» سناتور تگزاس با ۴.۹ میلیون دنبالکننده در پارلر و «شان هنتی» مجری شبکه خبری فاکسنیوز که او نیز در پارلر حدود هفت میلیون دنبالکننده دارد.
چهارشنبه ششم ژانویه و تنها ساعتی بعد از پایان سخنرانی ترامپ در اجتماع هواداران خود، نشست مشترک کنگره با ریاست مایک پنس آغاز شد اما در همان ساعات اولیه، نمایندگانی که در حال تایید آرای الکترال کالج بودند، به خاطر هجوم حامیان ترامپ به ساختمان کنگره، مجبور به خروج از سالن یا پناه گرفتن در پشت صندلیها شدند.نشست مشترک مجلس نمایندگان و سنای آمریکا برای شمارش آرای گزینشگران انتخابات ریاست جمهوری که با شور و یورش هواداران دونالد ترامپ به داخل ساختمان کنگره متوقف شد واکنشهای بینالمللی را در پی داشت و بسیاری از سران و مقامات عالی جهان ضمن سرزنش اقدام ترامپ و هوادارانش در به راه انداختن شورش، نسبت به وقایع واشنگتن ابراز نگرانی کردند.
در تیراندازیهای رخ داده در جریان این شورش، دست کم 5 نفر کشته و دهها نفر هم زخمی شدند که تعدادی از آنها از نیروهای پلیس هستند. دست کم 68 نفر هم در جریان شورش بازداشت شدند. یکی از کسانی که در جریان حمله به ساختمان کنگره کشته شد یک افسر پلیس محافظ ساختمان کنگره بوده است و یکی دیگر نیز یک نظامی سابق در نیروی دریایی آمریکا بود.جو بایدن رئیس جمهوری منتخب آمریکا هم این حادثه را محکوم کرد و آن را تروریسم داخلی نامید.
بعد از حمله به کنگره آمریکا این کشور در وضعیت بی سابقه و ملتهبی قرار گرفته است.