با نزدیک شدن به برگزاری مراسم انتصاب جو بایدن به عنوان رئیس جمهور جدید آمریکا احتمال جدیدی درباره حمله به این مراسم مطرح شده است.

 

به گزارش جماران به نقل از اسکای نیوز عربی، همزمان با نزدیک شدن به زمان انتصاب «جو بایدن» به عنوان رئیس جمهور جدید آمریکا و آغاز کار وی، حرف و حدیث ها درباره حمله به وی بیشتر شده است. جدیدترین خبرها از احتمال «حمله از داخل» به بایدن حکایت دارد.

در حالی که تا پیش از این همه نگران حمله طرفداران ترامپ به مراسم انتصاب بایدن یا انجام حملاتی در ایالت های مختلف بودند حالا سناریوی جدید حمله از داخل و توسط نیروهای گارد ملی مطرح شده است که مکلف به تامین امنیت مراسم هستند.

برخی مسئولان در وزارت دفاع آمریکا(پنتاگون) گفتند که اف بی آی در حال بررسی های دقیقی درباره نیروهای گارد ملی است که در واشنگتن مستقر هستند.

این مسئولان گفتند که اف بی آی این بررسی ها را از ترس« حمله از داخل» توسط برخی از نیروهایی انجام می دهد که مکلف به حفظ امنیت مراسم انتصاب جو بایدن رئیس جمهور منتخب آمریکا هستند.

شبکه خبری سی بی اس نیز گزارش داد که یکی از ژنرل های بلندپایه آمریکایی گفت که اف بی آی درباره همه نیروهای گارد ملی که به واشنگتن اعزام شده اند،تحقیق می کند تا مبادا خطری امنیتی طی مراسم انتصاب جو بایدن رئیس جمهور منتخب شکل دهند.

در پی حمله هواداران ترامپ به ساختمان کنگره و آشوب آنها در ششم ژانویه کنونی مشخص شد که برخی از طرفداران رئیس جمهور شکست خورده که در این حمله دست داشتند در حال حاضر با ارتش ارتباط دارند یا در گذشته با ارتش در ارتباط بودند.

ژنرال «دانیل هوکانسون» رئیس دفتر گارد ملی در پاسخ به پرسشی به سی بی اس گفت که از همه نیروهای گارد ملی به محض رسیدن شان به واشنگتن تحقیقات صورت می گیرد.

هوکانسون افزود: با هماهنگی با دستگاه های اطلاعاتی و اف بی آی از همه نیروهایی که به واشنگتن می رسند تحقیقات صورت می گیرد.

در بیشتر مناطق واشنگتن در حال حاضر تدابیر شدید امنیتی برقرار شده است و موانع امنیتی و سیم های خاردار نصب شده است.

این در حالی است که پنتاگون مجوز استقرار ۲۵ هزار نیروی گارد ملی آمریکا در واشنگتن را برای تأمین امنیت مراسم تحلیف جو بایدن صادر کرد.

 شبکه خبری فاکس‌نیوز دو روز پیش گزارش داد که وزارت دفاع آمریکا مجوز استقرار 25 هزار نیروی گارد ملی این کشور در واشنگتن را برای تأمین امنیت مراسم تحلیف جو بایدن صادر کرده است.

پنتاگون پیش از این ابتدا مجوز استقرار 15 هزار نفر را صادر کرده و سپس آن را به 20 هزار نفر افزایش داده بود.

از سوی دیگر، هفته پیش نیز اف‌بی‌آی اعلام کرد که تهدیدات «قابل توجهی» را در واشنگتن، پایتخت ایالات متحده آمریکا در آستانه برگزاری مراسم ادای سوگند جو بایدن شناسایی کرده است.

«کریستوفر ورای» رئیس‌ پلیس فدرال آمریکا موسوم به «اف‌بی‌آی» روز پنج‌شنبه هفته گذشته اعلام کرد که این سازمان مشغول ردیابی پیام‌های آنلاین نگران کننده‌ای است که در میان آنها حتی اعتراض مسلحانه همزمان با مراسم ادای سوگند جو بایدن در هفته آینده نیز دیده می‌شود.

وی در اولین حضور علنی خود پس از شورش ۶ ژانویه، در جریان یک نشست امنیتی با شرکت «مایک پنس» معاون رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که اف‌بی‌آی همچنان نگران وقوع اعتراضات خشونت آمیز در واشنگتن همچنین در مراکز ایالت‌ها در سراسر کشور است.

وی هشدار داد که خطر نزدیک شدن افراد مسلح به نزدیکی ساختمان‌های دولتی، مقامات رسمی و نمایندگان منتخب وجود دارد.

کریستوفر ورای افزود که اف‌بی‌آی تاکنون میزان «قابل توجهی» از اطلاعات دربارۀ تهدیدات امنیتی احتمالی را دریافت و آنها را به دیگر مراکزِ مرتبط با مراسم ادای سوگند رئیس جمهور جدید منتقل کرده است تا مانع از غافلگیری نهادها و مراکز امنیتی و نظامی مانند آنچه در ۶ ژانویه روی داد، شود.

وی افزود: «اف‌بی‌آی در جستجوی افرادی است که ممکن است قصد تکرار خشونتهای هفته گذشته را داشته باشند.»

رئیس‌ پلیس فدرال آمریکا همچنین اعلام کرد از ۶ ژانویه تا کنون بیش از ۲۰۰ نفر از افراد مظنون شناسایی و بیش از ۱۰۰ نفر از شرکت کنندگان حمله به کاپیتول دستگیر شده‌اند و تحقیقات بیشماری همچنان در جریان است.

اف‌بی‌آی در اوایل هفته گذشته نیز با انتشار گزارشی، نسبت به احتمال وقوع حمله مسلحانه در همۀ ۵۰ ایالت آمریکا هشدار داده بود و بر این اساس ایالت‌ها در سراسر آمریکا از فردا، شنبه برای مقابله با خشونتهای احتمالی بویژه امکان حمله به مراکز قانوگذاری منطقه‌ای، در حال آماده باش خواهند بود.

مایک پنس، معاون رئیس جمهوری آمریکا نیز روز پنج‌شنبه برای اولین بار پس از حمله به کاپیتول، به ساختمان کنگره آمریکا رفت و تدابیر امنیتی جدید اتخاذ شده در نهاد قانونگذاری آمریکا از جمله استقرار نیروهای گارد ملی در ساختمان و اطراف آن را از نزدیک دید.

درتحولی دیگر،سی ان ان گزارش داد کهش «دونالد ترامپ» رئیس جمهور کنونی آمریکا به رغم «لکه ننگ»دو بار اقدام برای برکناری اش، برای«لحظه پایانی و آخر به عنوان رهبر» برای ترک کاخ سفید برنامه ریزی می کند.

صبح روز بیستم ژانویه و قبل از مراسم انتصاب « جو بایدن» رئیس جمهور منتخب آمریکا انتظار می رود که کاخ سفید مراسم بزرگی برای خروج ترامپ برگزار کند که شامل رژه شماری از نیروهای محافظ و تیم نظامی ، شلیک 21 گلوله و فرش قرمز می شود.

برعکس ورود ترامپ به کاخ سفید وی کاری را که «میشل و باراک اوباما» رئیس جمهور سابق و همسرش کردند  برای خانواده بایدن انجام نمی دهد زیرا وی در مراسم انتصاب  بایدن حاضر نمی شود و در زمان رسیدن بایدن به کاخ سفید آن را ترک کرده است.

همپیمانان ترامپ می گویند که پس از حمله طرفداران ترامپ به ساختمان کنگره در ششم ژانویه بهتر است که کار به همین شکل و شیوه پیش برود.

از سوی دیگر، انتظار می رود که «مایک پنس» معاون رئیس جمهور کنونی آمریکا در مراسم انتصاب بایدن شرکت کند. 

سی ان ان تأکید کرد که پنس اکنون سرپرست ریاست جمهوری آمریکا شده است زیرا وی با «کامالا هریس» معاون رئیس جمهور منتخب تماس گرفته و به وی تبریک گفته است کاری که ترامپ حاضر نشد انجام دهد همچنین پنس با حضور در میان نیروهای گارد ملی به خاطر حمایت آنها از ساختمان کنگره تشکر کرد.

یک منبع که جزو تیم برنامه ریزان خروج ترامپ است گفت که رئیس جمهور پس از رسیدنش به «پالم بیچ» ،مقر اقامتش، در روز انتصاب بایدن هیچ التزامی به برنامه های کاری اش ندارد.

سی ان ان تأکید کرد که یکی از کارهایی که ترامپ می تواند انجام دهد توئیت کردن است زیرا یکی از مسئولان در شرکت توئیتر گفت که حساب ترامپ تا زمان خروجش از کاخ سفید و پایان ریاست جمهوری اش معلق می ماند.

این در حالی است که اقدامات ترامپ در نپذیرفتن نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و شکستش و نیز تحریک هوادارانش برای اعتراض به نتایج انتخابات در نهایت منجر به حمله آنها به ساختمان کنگره آمریکا در روز ششم ژانویه یعنی همان روزی که کنگره باید در یک جلسه پیروزی بایدن را تأیید می کرد.

چهارشنبه ششم ژانویه و تنها ساعتی بعد از پایان سخنرانی ترامپ در اجتماع هواداران خود، نشست مشترک کنگره با ریاست مایک پنس آغاز شد اما در همان ساعات اولیه، نمایندگانی که در حال تایید آرای الکترال کالج بودند، به خاطر هجوم حامیان ترامپ به ساختمان کنگره، مجبور به خروج از سالن یا پناه گرفتن در پشت صندلی‌ها شدند.نشست مشترک مجلس نمایندگان و سنای آمریکا برای شمارش آرای گزینشگران انتخابات ریاست جمهوری که با شور و یورش هواداران دونالد ترامپ به داخل ساختمان کنگره متوقف شد واکنش‌های بین‌المللی را در پی داشت و بسیاری از سران و مقامات عالی جهان ضمن سرزنش اقدام ترامپ و هوادارانش در به راه انداختن شورش، نسبت به وقایع واشنگتن ابراز نگرانی کردند.

در تیراندازی‌های رخ داده در جریان این شورش، دست کم 5 نفر کشته و دهها نفر هم زخمی شدند که تعدادی از آنها از نیروهای پلیس هستند. دست کم 68 نفر هم در جریان شورش بازداشت شدند. یکی از کسانی که در جریان حمله به ساختمان کنگره کشته شد یک افسر پلیس محافظ ساختمان کنگره بوده است و یکی دیگر نیز یک نظامی سابق در نیروی دریایی آمریکا بود.جو بایدن رئیس جمهوری منتخب آمریکا هم این حادثه را محکوم کرد و آن را تروریسم داخلی نامید.

بعد از حمله به کنگره آمریکا این کشور در وضعیت بی سابقه و ملتهبی قرار گرفته است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.