در پی آشوب و خشونت هواداران ترامپ، وزارت دفاع آمریکا هزاران نیروی گارد ملی را به پایتخت گسیل می کند.

 

به گزارش جماران به نقل از اسکای نیوز عربی، در پی آشوب هواداران «دونالد ترامپ» رئیس جمهور شکست خورده آمریکا و حمله آنها به ساختمان کنگره آمریکا، سرپرست وزارت دفاع آمریکا دستور اعزام هزاران نیروی تازه نفس به واشنگتن را صادر کرد.

«کریس میلر» دستوری برای اعزام 6200 نیروی تازه از نیروهای گارد ملی به واشنگتن را امضا کرد.

پس از حمله هواداران ترامپ به ساختمان کنگره وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که 1100 نیروی دیگر از نیروهای گارد ملی را به پایتخت فراخونده است اما هنوز مشخص نیست که این نیروها در ساختمان کنگره مستقر می شوند یا در مکان دیگری در منطقه.

برخی مسئولان در وزارت دفاع آمریکا نیز گفتند که نیروهای گارد ملی تا روز 20 ژانویه یعنی روز به قدرت رسیدن بایدن در حالت آماده باش در واشنگتن باقی می مانند.

معاون وزیر امنیت داخلی آمریکا نیز به فاکس نیوز گفت: روز انتصاب بایدن یک روز امن خواهد بود و از اتفاقات روز گذشته درس گرفته و استفاده می کنیم.

در همین حال، اف بی آی نیز از آمریکایی ها خواست که هر گونه اطلاعاتی را که به مشخص کردن هویت حمله کنندگان به کنگره کمک کنند ارائه کنند.

این در حالی است که کنگره ایالات متحده آمریکا پیروزی «جو بایدن» در انتخابات ریاست جمهوری این کشور را تایید کرد و به این ترتیب او رسما رئیس جمهور آمریکا شد.

آرای الکترال کالج پس از آنکه قانونگذاران در دو مجلس سنا و نمایندگان اعتراض‌ها آرای پنسیلوانیا و آریزونا را رد کردند، تایید شد.

قانونگذاران همچنین با فعالیت «کامالا هریس» به عنوان معاون جو بایدن در دولت جدید این کشور موافقت کردند.

تایید آرای الکترال با از سر گیری کار کنگره در عصر چهارشنبه به وقت ایالات متحده، با پایان یافتن حادثه حمله به ساختمان کاپیتول ممکن شد.

در این روز سرانجام پس از سپری کردن چهار ساعت پر از دلهره که در تاریخ سیاسی آمریکا سابقه نداشت، قانونگذاران کنگره بار دیگر تشکیل جلسه دادند تا به پروسۀ تایید آرای کالج الکترال برای تایید جو بایدن به عنوان رئیس جمهور آینده این کشور ادامه دهند.

عصر چهارشنبه در میانۀ شنیدن اظهارات موافقان و مخالفان آرای الکترال تایید شده هر ایالات، گروهی از هواداران دونالد ترامپ که در مقابل کاپیتول دست به تجمع زده بودند، به سمت ماموران یورش برده و سپس داخل ساختمان کاپیتول شده و برای حدود چهار ساعت آن را با اشغال خود درآوردند.

در این مدت، برای حفظ جان قانونگذاران و برگرداندن نظم و امنیت، جلسه بررسی آرای الکترال کالج، موقتا به حالت تعلیق درآمد.

پس از بازداشت آشوبگران یا بازگشت دوبارۀ کنترل این ساختمان و منطقه اطراف به دست نیروهای امنیتی، جلسه از سر گرفته شد.

پلیس واشنگتن دی‌سی اعلام کرد که در جریان حوادث روی داده در این روز دست‌کم چهار نفر جان خود را از دست دادند  و 52 نفر بازداشت شدند.

افرادی که عصر چهارشنبه در جریان حمله به کاپیتول وارد ساختمان نهاد قانونگذاری ایالات متحده شدند، علاوه بر غارت این بنا، آسیبهای بسیاری نیز به اموال آن وارد کردند.

چه کسانی در اعتراضات روز چهارشنبه واشنگتن شرکت کردند؟

طرفداران تئوری توطئه «کیو-‌انان» در کنار گروههای راست افراطی طرفدار دونالد ترامپ، اصلی‌ترین شرکت کنندگان اعتراضات روز چهارشنبه در واشنگتن بودند.

این افراد از مدتها قبل برای تظاهرات در این روز برنامه‌ریزی و در شبکه‌های اجتماعی برای بسیج طرفدارانشان فعالیت کرده بودند.

طرفداران تئوری «کیو-‌انان» بر این باورند که دونالد ترامپ به همراه تیمی مخفی از افسران ارتش آمریکا، در حال جنگ با پدوفیل‌های شیطان‌پرست در درون حزب دموکرات هستند.

طرفداران جنبش انتخاباتی «توقف دزدی» همچنین اعضای گروه «پسران مفتخر» نیز فعالانه شرکت در این اعتراضات را تشویق کرده بودند.

گروه خودخوانده «کاروان‌های میهن پرست» و ابتکارات دیگری نیز برای کمک به انتقال هواداران ترامپ به واشنگتن در این روز تشکیل شده و در شبکه‌های اینترنتی بسیار فعال بودند.

در روزهای گذشته در برخی از پلتفرم‌های اینترنتی محبوب میان گروههای راست افراطی در شبکه‌های اجتماعی، سازمان دهندگان این اعتراضات بر این موضوع تاکید داشتند که هر چیزی غیر از لغو نتیجه انتخابات از سوی کنگره، باعث می‌شود که «میهن پرستان» آمریکا مجبور شوند کشورشان را تحویل خائنان، کمونیستها و شیطان‌پرستان بدهند.

 

کدام سناتورها با تایید نتایج کالج انتخاباتی در برخی ایالت‌های آمریکا مخالفت کردند؟

کنگره در حالی سرانجام عصر چهارشنبه علیرغم اتفاقات ناخوشایند این روز، نتایج الکترال کالج را برای تایید پیروزی جو بایدن به رسمیت شناخت که در مجموع ۸ سناتور جمهوریخواه، در اعتراض به نتایج اعلام شده از سوی الکترال کالج در دو ایالت آریزونا و پنسیلوانیا، رای منفی دادند

این ۸ سناتور عبارت بودند از: تد کروز از ایالت تگزاس، جاش هاولی از ایالت میسوری، راجر مارشال از ایالت کانزاس، تامی توبرویل از ایالت آلاباما، سیندی هاید اسمیت از ایالت می‌سی‌سی‌پی، جان کندی از ایالت لوئیزیانا، ریک اسکات از ایالت فلوریدا و درنهایت سینتیا لومیس از ایالت وایومینگ.

 

هر چهار رئیس جمهور در قید حیات آمریکا، حمله به کاپیتول را محکوم کردند

باراک اوباما، جورج دبلیو بوش، بیل کلینتون و جیمی کارتر، چهار رئیس جمهور پیشین آمریکا که در قید حیات هستند، با انتشار بیانیه‌هایی با تاکید بر ضرورت انتقال مسالمت‌آمیز قدرت، بار دیگر خشونت‌های عصر چهارشنبه در واشنگتن را تقبیح کردند.

باراک اوباما نوشت که تاریخ این حادثه را که به تحریک رئیس جمهور وقت انجام شد و باعث شرمندگی ملت ما گردید، به خاطر خواهد سپرد.

جورج دبیلیو بوش نوشت که صحنه‌های این حمله را با ناباوری تماشا کرده و آنچه در این روز روی داد را شایسته «جمهوری موزفروشان» می‌داند «نه جمهوری دموکراتیک ما». او افزود: من از رفتارهای نسنجیده برخی رهبران سیاسی از زمان انتخابات تا کنون و بی‌احترامی که امروز در قبال نهادها، سنت‌ها و قانونگذارانمان دیدم، مبهوت ماندم.

بیل کلینتون سیاست «قرار دادن آمریکایی‌ها مقابل یکدیگر» را محکوم کرد و آنچه در واشنگتن روی داد را حمله به قانون اساسی آمریکا توصیف کرد.

کارتر حوادث روز چهارشنبه را «تراژدی ملی» خواند و اظهار امیدواری کرد تا مردم آمریکا با اتحاد دوباره از این «پرتگاه» برگردند.

پیش از این هیلاری کلینتون نیز این حادثه را «حمله تروریست‌های داخلی به بنیاد دموکراسی آمریکا» توصیف کرده بود.

جو بایدن ۳۰۶ رای کالج الکترال را از آن خود کرد 

«مایک پنس» رئیس موقت سنا در جریان نشست کنگره برای تایید نتایج آرای الکترال کالج آمریکا تایید کرد که از مجموع ۵۳۸ رای کالج انتخاباتی، جو بایدن و کامالا هریس ۳۰۶ رای و دونالد ترامپ و مایک پنس ۲۳۲ رای دریافت کرده‌اند.

او همچنین اعلام کرد که رئیس جمهور جدید این کشور از ۲۰ ژانویه ۲۰۲۱ میلادی کار خود را آغاز خواهد کرد.  

ترامپ پیروزی بایدن در انتخابات را پذیرفت و وعده انتقال قدرت داد

پس از تایید پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از سوی کنگره، دونالد ترامپ نیز ضمن پذیرش این تصمیم اعلام کرد که این تصمیم «نمایانگر پایان اولین مرحله از بهترین دوره در تاریخ ریاست جمهوری آمریکا است». او در بیانیه‌ای اعلام کرد که اگرچه کاملا با این نتیجه محالف است اما در ۲۰ ژانویه قدرت را منتقل خواهد کرد.

در این بیانیه آمده است: همانطور که همیشه گفته‌ام به مبارزه خود برای اطمینان از اینکه تنها آرای قانونی شمرده شود، ادامه خواهیم داد. اگرچه این تصمیم نشان دهنده پایان اولین مرحله از بهترین دوره در تاریخ ریاست جمهوری آمریکاست، اما این تنها آغاز نبرد ما برای بازرگرداندن بزرگی به آمریکاست.

 

اروپا در شوک

حمله به ساختمان کنگره در واشنگتن آمریکا آنقدر بی سابقه و شوک آور بود که برخی از رهبران اروپایی، تاریخی ترین متحدان ایالات متحده، را به واکنش های فوری واداشت.

«امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه با انتشار یک ویدئو نسبت به اتفاقات روز گذشته در ساختمان کنگره آمریکا موضع گیری کرد. این ویدئو که مستقیما از کاخ ریاست جمهوری، الیزه پخش می شد ساعت سه صبح به وقت پاریس روی شبکه های اجتماعی و وب سایت دولت قرارگرفت.

ماکرون ابتدا گفت که «آنچه که در واشنگتن شاهدش بودیم قطعا آمریکایی نبود.»‌ در حالی که برخی از حامیان ماکرون، معترضان دولت از جمله جلیقه زردهای فرانسوی را به هواداران ترامپ نسبت می دهند گفت:‌« ما سرتسلیم دربرابر خشونتی که دموکراسی را تهدید می کند فرود نخواهیم آورد.»

رئیس جمهوری فرانسه در بخش دیگری از سخنان خود گفت:‌ « زمانی که حامیان رئیس جمهوری که با توجه به آرا شکست خورده است، مسلح، به نتیجه انتخابات می تازند آنها در واقع ایده جهانی دموکراسی یعنی هر «شهروند یک رای» را به چالش می کشند.»

«اورزولا فن درلاین» رئیس کمیسیون اروپا هم با انتشار یک توییت بدون کوچکترین اشاره ای بنام دونالد ترامپ گفت:‌ « من به قوت و پایداری نهادهای دموکراتیک آمریکا معتقدم. انتقال صلح آمیز قدرت هدف اصلی این نهادهاست. جوبایدن پیروز انتخابات است و بی صبرانه منتظرانه همکاری با وی هستم.

«آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان هم صبح پنجشنبه به اتفاقات کنگره آمریکا واکنش نشان داد و انگشت اتهام را به سمت دونالد ترامپ برد و گفت:‌ «رییس جمهور آمریکا مسئول اصلی اتفاقات دیروز است.» اتفاقاتی که به گفته خانم مرکل او را «عصبانی و غمگین»‌ کرد.

«شارل میشل»  رییس شورای اروپایی هم با بیان اینکه «کنگره آمریکا»، «معبد دموکراسی» است(!) در صفحه توییتر خود نوشت که دیدن اتفاقات چهارشنبه شوکه کننده بودند. نخست وزیر پیشین بلژیک گفت به معتقد است آمریکا می تواند در صلح و آرامش انتقال قدرت به جو بایدن را انجام دهد.

اتفاقات روز گذشته حتی بسیاری از رهبران حامی ترامپ در اروپا را نیز به واکنش واداشت. از جمله رئیس جمهوری چک، اندره بابیش. این رئیس جمهور اقدامات هواداران دونالد ترامپ در ساختمان کنگره را محکوم کرد و تاکیدکرد که انتقال قدرت در جوامع دموکراتیک باید با احترام به نهادهای قانونی انجام گیرد. اتفاق مهم این بود که پس از اتفاقات دیشب رهبر راستگرای افراطی جمهوری چک ناگزیر عکس خود در صفحه توئیتر را که با کلاه کاسکت قرمز، به سبک هواداران ترامپ، بود را تغییرداد.

«مارین لوپن» رهبر راستگرایان افراطی نه در یک بیانیه رسمی بلکه در مصاحبه ای تلویزیونی اقدامات روز چهارشنبه در کنگره را محکوم کرد و البته دلیل خشم هواداران ترامپ را «سانسور گسترده صدای مردم از سوی رسانه هایی که مرتب در کار جعل خبر هستند»،‌ دانست. مارین لوپن با شبکه دو تلویزیون دولتی فرانسه گفتگو می کرد.  

     


 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.