در حالی که بیشتر کشورهای غربی به شکل گسترده ای به حمله هواداران ترامپ به کنگره آمریکا واکنش نشان داد، حکومت های عرب سکوت محض اختیار کرده اند.

 

به گزارش جماران به نقل از وبسایت عربی21، در حالی که بیشتر کشورهای غربی به حمله هواداران «دونالد ترامپ» رئیس جمهور شکست خورده آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری به ساختمان کنگره آمریکا واکنش نشان دادند اما حکومت های عرب سکوت محض اختیار کردند.

برعکس حکومت ها، مردم کشورهای عربی در شبکه های اجتماعی به این اتفاق کم سابقه که 4 کشته در پی داشت واکنش نشان دادند و بسیاری خوشحالی خود را پنهان نکردند.

این در حالی است که «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با صدور بیانیه ای «حمله به دموکراسی آمریکا» را محکوم کرد و تاکید کرد: نتایج انتخابات 3 نوامبر باید کاملا محترم شمرده شود.

«دیوید ساسولی» رئیس پارلمان اروپا در توئیتی تحولات آمریکا را «عمیقا نگران» کننده خواند و نوشت: باید به آرای دموکراتیک احترام گذاشته شود. ما اطمینان داریم که آمریکا از حاکمیت قانون حفاظت خواهد کرد.

«بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس اعلام کرد صحنه ‌هایی که در کنگره آمریکا مشاهده می‌ شود، شرم آور است.

او در توئیتی نوشت: « آمریکا پیشتاز دموکراسی در تمام جهان است و مهم است که اکنون در صلح و نظم فرآیند انتقال قدرت را در پیش بگیرد.»

«دومینیک راب» وزیر خارجه انگلیس در توئیتر خود نوشت: «ایالات متحده به درستی به دموکراسی خود افتخار می کند و هیچ توجیهی برای این تلاش های خشونت آمیز برای ممانعت از انتقال قانونی و مناسب قدرت وجود ندارد.»

«تام توگندهات» رئیس کمیته پارلمانی روابط خارجی انگلیس در توئیتی نوشت: «امروز بسیاری با ترس نظاره گر این حقیقت هستند که قدرت حاکمان عوام فریب که ادعا می ‌کنند مدافع جریان ناتوان هستند، قانون را نقض، و طرف قوی را مهار، و ضعیف را حفاظت می ‌کنند. اقدامات دونالد ترامپ همه ما را تهدید می‌ کند.»

«مایکل مارتین» نخست وزیر ایرلند در توئیتی نوشت: «مردم ایرلند ارتباط عمیقی با آمریکا دارند که در طی نسل های زیادی ایجاد شده است. من می دانم که بسیاری، مانند من، با نگرانی و دلهره زیادی شاهد صحنه هایی هستند که در واشنگتن دی سی در جریان است.»

«نیکلا استورجن» نخست وزیر اسکاتلند در توئیتی تحولات کنگره را هولناک خواند و با آنهایی که طرف دموکراسی و انتقال مسالمت ‌آمیز قدرت در آمریکا هستند اعلام همبستگی کرد. وی افزود: شرم بر آنهایی که این حمله علیه دموکراسی را سازمان دهی کردند.

«ژان ایو لودریان» وزیر خارجه فرانسه اعلام کرد خشونت علیه نهادهای آمریکایی «حمله جدی به دموکراسی» است. من آنها را محکوم می کنم. باید به نتیجه انتخابات آمریکا احترام گذاشته شود.

«پدرو سانچز» نخست ‌وزیر اسپانیا یورش هواداران ترامپ به کنگره را اقدامی کاملا غیر قابل قبول و حمله علیه دموکراسی خواند و از رئیس جمهور آمریکا خواست تا به این نا آرامی ‌ها پایان دهد. 

وی با اشاره به اینکه با نگرانی اخبار کنگره را دنبال می ‌کند به طعنه گفت که با آغاز جمهوری جو بایدن این دوران تنش به پایان می‌ رسد و آمریکا متحد می شود.

«آنگلا مرکل» صدر اعظم آلمان در واکنش به حمله هواداران ترامپ به کنگره گفت که وی از این رخداد غمگین و عصبانی است.

مرکل تأکید کرد که ترامپ مسئول خشونتی است که روز گذشته رخ داد.

«هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان نیز در توئیتی نوشت: «دشمنان دموکراسی با این تصاویر باورنکردنی از واشنگتن دی سی خوشحال خواهند شد. کلمات دیوانه وار به اقدامات خشونت آمیز تبدیل می شوند . بیزاری از نهادهای دموکراتیک ویرانگر است. ترامپ و طرفدارانش باید سرانجام تصمیم رای دهندگان آمریکایی را بپذیرند و پایمال کردن دموکراسی را متوقف کنند.»

«اسکات موریسون» نخست وزیر استرالیا هم صحنه ها را «بسیار ناراحت کننده» توصیف کرد و افزود: «ما این اقدامات خشونت آمیز را محکوم می کنیم و منتظر انتقال مسالمت آمیز دولت قبلی به دولت منتخب طبق سنت بزرگ دموکراتیک آمریکا هستیم.»

«کارل بیلدت» نخست‌ وزیر پیشین سوئد و عضو شورای اروپا با انتشار تصویر معترضان در داخل ساختمان کنگره آمریکا نوشت: «چپاول دموکراسی!»

«جاستین ترودو» نخست وزیر کانادا با اعلام این که نگران خشونت ‌ها در واشنگتن است، گفت اوضاع را به دقت رصد می‌ کند.

وی به رادیو ونکوور گفت: «کانادا عمیقا از انچه در واشنگتن روی می دهد شگفت زده شده است. انتقال صلح آمیز قدرت بنیادی ترین اصل دموکراسی است».

«ینس استولتنبرگ» دبیر کل ناتو اعلام کرد: «صحنه‌ ها در واشنگتن دی سی تکان دهنده است. باید به نتیجه این انتخابات دموکراتیک احترام گذاشته شود.»

برخلاف موضع گیری گسترده غربی ها و واکنش فوری غرب، حکومت های عربی در قبال حمله هواداران ترامپ به ساختمان کنگره آمریکا و تخریب داخل آن تا کنون سکوت محض اختیار کرده اند.

اما بسیاری از فعالان عرب در شبکه های اجتماعی تا صبح امروز حوادث آمریکا را پیگیری کردند و بسیاری از آنها بر این مساله توافق نظر داشتند که اقدام هواداران ترامپ آنها را به یاد حوادثی در کشورهای عربی طی سال های گذشته می اندازد.

فعالان عرب نوشتند که ترامپ رئیس جمهور آمریکا ایده شورش و تمرد علیه دموکراسی و تشکیک در نتیجه انتخابات را در ذهن هوادارانش جا انداخت و به احتمال زیاد این ایده را از برخی حاکمان عرب الهام گرفته است.

بنابراین گزارش، عصر چهارشنبه در میانۀ شنیدن اظهارات موافقان و مخالفان آرای الکترال تایید شده هر ایالت، گروهی از هواداران دونالد ترامپ که در مقابل کاپیتول دست به تجمع زده بودند، به سمت ماموران یورش برده و سپس داخل ساختمان کاپیتول شده و برای حدود چهار ساعت آن را با اشغال خود درآوردند.در این مدت، برای حفظ جان قانونگذاران و برگرداندن نظم و امنیت، جلسه بررسی آرای الکترال کالج، موقتا به حالت تعلیق درآمد.پس از بازداشت آشوبگران یا بازگشت دوبارۀ کنترل این ساختمان و منطقه اطراف به دست نیروهای امنیتی، جلسه از سر گرفته شد.پلیس واشنگتن دی‌سی اعلام کرد که در جریان حوادث روی داده در عصر چهارشنبه دست‌کم چهار نفر جان خود را از دست داده‌اند و 52 نفر نیز بازداشت شدند.پلیس آمریکا اعلام کرد که ۵۲ نفر در جریان حوادث عصر چهارشنبه بازداشت شده‌اند که علت دستگیری ۴۷ تن از آنها، نقض قانون منع آمد و شد در پایتخت بوده است.پس از حوادث کاپیتول، مقررات منع آمد و شد در واشنگتن به اجرا گذاشته شد و نیروهای ضدشورش نیز در سطح شهر مستقر شدند. 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.