بسیاری از کشورهای اروپایی همزمان با شیوع دوباره ویروس کرونا محدودیت‌های گسترده‌ای برای مقابله با گسترش بیماری اعمال کرده اند.

 

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، در حالی که آغاز واکسیناسیون در کشورهای اروپایی امیدها برای غلبه بر بیماری کووید-۱۹ را دوچندان کرده بود، موج دوم ویروس کرونا، با قدرت بیشتر بسیاری از دولت‌ها را به تعطیلی کامل یا نسبی، سراسری یا منطقه‌ای کشانده است. انگلستان بی‌شک بزرگ‌ترین قربانی موج دوم در روزهای اخیر است.

 

 انگلستان، اسکاتلند و ولز در قرنطینه

انگلیس در ۲۴ ساعت گذشته ۱۰۴۱ مورد مرگ ناشی از کووید-۱۹ را ثبت کرد. در همین بازه زمانی ۶۲هزار و ۳۲۲ مورد ابتلا به این بیماری را شناسایی کرد.

در حالی که ارقام مبتلایان و قربانیان کووید-۱۹ در بریتانیا همزمان با شیوع نوع جهش‌یافته ویروس افزایش می‌یابد، انگلستان، اسکاتلند و ولز شیوه‌های متفاوتی را برای رویارویی با بیماری در پیش گرفته اند.

در حالی‌که «بوریس جانسون» نخست وزیر محافظه‌کار انگلیس دستور به قرنطینه سراسری در این کشور داد. با این حال تا روز چهارشنبه تنها لندن و جنوب شرقی انگلستان مشمول این تعطیلی بزرگ شده اند. مداری برخلاف موج اول در فصل بهار و آغاز موج دوم در ماه نوامبر، تعطیل هستند.

با وجود آنکه بوریس جانسون پیشتر گفته بود که قرنطینه سراسری تا نیمه ماه فوریه ادامه خواهد داشت، مایکل گُو، مسئول هماهنگی برنامه‌های دولت اعلام کرد محدودیت‌ها تا ماه مارس ادامه می‌یابد.

«نیکولا استورجن» نخست وزیر اسکاتلند روز دوشنبه اعلام کرد که شهروندان این کشور وارد یک قرنطینه دیگر می‌شوند. به گفته خانم استورجن خانه‌نشینی و تعطیلی زمستان ۲۰۲۱، کاملا مشابه قرنطینه موج اول ویروس کرونا در مارس ۲۰۲۰ خواهد بود. در اسکاتلند، شهروندان موظف خواهند بود تا مانند سال گذشته در خانه بمانند تا از گسترش ویروس و به‌ویژه گونه جهش‌یافته آن جلوگیری کرد.

در همین زمینه نیکلا استورجن اعلام کرد به دلیل شیوه کرونا اجازه بازی گلف به «دونالد ترامپ» در خاک کشورش را نمی‌دهد.

برخی از رسانه‌ها گفته بودند که رئیس جمهوری آمریکا قصد دارد پیش از مراسم تحلیف، کمتر از ۱۴ روز دیگر، برای بازی به زمین گلف خود در اسکاتلند سفر کند.

نخست وزیر اسکاتلند دلیل اصلی مخالفت خود با این موضوع را شیوع ویروس کرونا دانست و اعلام کرد «ترامپ یا هر شهروند غیربریتانیایی دیگری نمی تواند بدون دلایل حیاتی به اسکاتلند سفر کند.» زمین گلف دونالد ترامپ در منطقه «ترنبری» قراردارد.

‌ ساندی پست، روزنامه چاپ گلاسکو پیش تر خبر داده بود که دونالد ترامپ می‌خواهد روز نوزدهم ژانویه، یعنی یک روز پیش از مراسم تحلیف رئیس جمهور جدید آمریکا برای بازی در زمین گلف شخصی‌اش به اسکاتلند برود.

در همین حال، ولز پیش از سایر نقاط بریتانیا وارد قرنطینه شد. دولت این کشور از ۲۰ دسامبر فرمان تعطیلی سراسری صادر کرد. با این حال و با وجود آنکه شرایط در ولز تحت کنترل‌تر به‌نظر می‌رسد، مارک دراکفورد، رئیس دولت این کشور اعلام کرد ک نباید به محدودیت‌ها خاتمه داد.

یونان

دولت یونان روز شنبه هفته گذشته یک بار دیگر محدودیت‌ها شدید در این کشور را که از دو ماه پیش آغاز شده بود تا ۱۰ ژانویه تمدید کرد. محدودیت‌ها در یونان تنها در فاصله کریسمس تا جشن سال نو کاهش یافته بود.

از دو ماه پیش تاکنون، شهروندان یونان تنها برای رفتن به خرید، معاینه پزشکی و تمرین ورزشی روزانه حق خروج از خانه را دارند. بسیاری از کارگران و کارمندان دورکاری می‌کنند و تنها فروشگاه‌های مواد غذایی و داروخانه‌ها باز هستند.

آلمان قهرمان کنترل موج اول، قربانی موج دوم

آلمان که در دور نخست شیوع ویروس کرونا یکی از بهترین عملکردها در کنترل بیماری کووید-۱۹ را داشت، در جریان موج دوم مجبور به برقراری قرنطینه شد. تعطیلی گسترده که از ۱۶ دسامبر برقرار شده بود، دست‌کم تا ۳۱ ژانویه پابرجا خواهد ماند.

تمام کسب‌وکارها، به‌جز فروشگاه‌های مواد غدایی، فروشگاه‌ها، مراکز فرهنگی و رستوران‌ها تعطیل هستند.

براساس آخرین تصمیم‌ها، تمام دورهمی‌های خصوصی خارج از ملک شخصی با بیش از یک مهمان ممنوع است. این در حالی است که تاکنون اجازه تجمع در خانه با پنج مهمان داده می‌شد. به‌علاوه در مناطق به شدت آسیب دیده که شمار مبتلایان در آن ۲۰۰ مورد جدید در ۱۰۰ هزار نفر است، خروج از خانه تنها تا شعاع ۱۵ کیلومتری مجاز است.

ایتالیا

موازین سخت‌گیرانه در ایتالیا برای مقابله با موج دوم کرونا از ۲۱ دسامبر و به‌ویژه برای جلوگیری از دید و بازدیدهای خانوادگی در جریان کریسمس آغاز شد.

در حالیکه قرار بود محدودیت‌ها تا امروز، ششم ژانویه ادامه یابند، هیات وزیران ایتالیا با صدور یک بخشنامه جدید اعلام کرد مدارس یک هفته دیرتر باز می‌شوند. به علاوه محدودیت سفر میان مناطق هم تا ۱۵ ژانویه پابرجا خواهد بود. از سوی دیگر کسب وکارهای غیر ضروری و از جمله بارها و رستوران‌ها در تعطیلات آخر این هفته بسته می‌مانند.

دانمارک

دانمارک که از میانه ماه دسامبر در وضعیت نیمه قرنطینه به سر می‌برد، روز سه‌شنبه اعلام کرد که مقررات سخت‌گیرانه را تشدید می‌کند. دولت مت فردریکسن از مردم این کشور خواست تا مراودات اجتماعی را به منظور حفظ کارکرد نظام درمانی به صفر برسانند.

در دانمارک از ۶ ژانویه اجتماع بیش از ۵ نفر به ملی ممنوع است و فاصله اجتماعی از یک متر به دو متر افزایش می‌یابد.

درصورت کاهش چشمگیر نرخ شیوع ویروس، مقررات سخت‌گیرانه از ۱۷ ژانویه متوقف می‌شود. با این حال تخست وزیر دانمارک گفته است با روند کنونی، امکان تمدید و حتی تشدید این مقررات وجود دارد.

اسپانیا

در اسپانیا از ۲۳ دسامبر تا ۶ ژانویه مقررات منع رفت‌وآمد میان مناطق (به‌جز بارسلون و جزایر قناری) حکمفرما بود. با این حال ساعت منع آمد و شد در هر منطقه متفاوت بود.

با این حال از روز سه‌شنبه مناطق خودمختار محدودیت‌های محلی جدیدی وضع کردند. منطقه خودمختار والنسیا (شرق) هرگونه ورود و خروج به مرزهای خود را تا ۳۱ ژانویه ممنوع و ساعت منع آمد و شد را ۱۰ شب اعلام کرد.

منطقه خودمختار اکسترمادورا (غرب) برگزاری کلاس‌های حضوری را به جز مقطع ابتدایی به ۱۷ ژانویه موکول کرد. راخویا (شمال) تمام اجتماعات بیش از ۴ نفر پیش از زمان منع آمدوشد در ساعت ۱۰ شب ممنوع اعلام کرد. منطقه خودمختار کاتالونیا در شرق هم رفت‌و‌آمد میان شهرها و شهرستان‌های این ناحیه را از ۷ تا ۱۷ ژانویه ممنوع اعلام کرد.

اعتراض مردم چک

قرنطینه و تعطیلی بخش های مختلف در جمهوری چک اعتراض مردم این کشور را در پی داشت.

صدها نفر از صاحبان و کارکنان بارها، رستوران‌ها و هتل‌ها در پراگ، پایتخت جمهوری چک به تصمیم دولت برای تعطیلی کسب و کارشان به دلیل کرونا اعتراض کردند.

معترضان روز یکشنبه هفته جاری در اعتراضی نمادین، صدها لیوان خالی را که در بعضی از آنها شمع روشن کرده بودند، در خیابان‌ها و پیاده‌روها و به ویژه در برابر ساختمان‌های دولتی قرار دادند.

به دنبال افزایش آمار مبتلایان به کرونا، تمامی رستوران‌های چک از تاریخ ۲۷ دسامبر گذشته به دستور دولت این کشور تنها پس از ۳ هفته بازگشایی، بار دیگر تعطیل شدند.

 

موافقت اروپا با واکسن مودرنا

کمیسیون اتحادیه اروپا روز گذشته -چهارشنبه- به دنبال موافقت اداره دارویی اروپا با استفاده از واکسن شرکت «مدرنا» برای مقابله با همه گیری بیماری «کووید ۱۹» مجوز تزریق این واکسن در کشورهای عضو اتحادیه اروپا را صادر کرد.

در بیانیه اداره دارویی اروپا مستقر در آمستردام آمده که توصیه این نهاد صدور مجوز مشروط برای واکسن شرکت «مدرنا» در راستای واکسیناسیون افراد بالای ۱۸ سال است. اداره دارویی اروپا پیش از این با استفاده از واکسن شرکت های «فایزر» و «بیون تک» موافقت کرده بود. کشورهای عضو اتحادیه اروپا از روز ۲۷ دسامبر (هفتم دی) کارزار واکسیناسیون در برابر بیماری همه گیر «کووید ۱۹» را با واکسن «فایزر» و «بیون تک» آغاز کردند.

اداره دارویی اروپا در حالی با استفاده از واکسن شرکت «مدرنا» موافقت کرده که انتقادها از روند کند واکسیناسیون در کشورهای عضو اتحادیه اروپا طی روزهای گذشته در برخی از این کشورها همچون فرانسه و آلمان افزایش یافته بود. روند واکسیناسیون در برابر ویروس کرونا در کشورهای عضو اتحادیه اروپا در مقایسه با کشورهای آمریکا، بریتانیا و اسرائیل کندتر بوده است.

«امر کوک» دبیرکل اداره دارویی اروپا واکسن شرکت داروسازی «مدرنا» را «ابزاری» دیگر برای رویارویی با «شرایط اضطراری کنونی» توصیف کرد. «اورزولا فن درلاین» رئیس کمیسیون اروپا موافقت اداره دارویی اروپا با استفاده از واکسن «مدرنا» را «خبری خوب» توصیف کرد. او در صفحه توئیتر خود نوشت: «ما به اروپایی ها واکسن ها ایمن و موثر می رسانیم.»

به گفته رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا کشورهای عضو این اتحادیه دو میلیارد دوز از واکسن های بالقوه کرونا را سفارش داده اند. رقمی که از نظر ارزولا فن درلاین برای مصنویت همه اروپایی ها کافی است.

«شارل میشل» رئیس شورای اتحادیه اروپا روز سه شنبه اعلام کرد که سران اتحادیه اروپا پیش از پایان ماه ژانویه اجلاسی مجازی برای بررسی بحران همه گیری کرونا برگزار خواهند کرد.

داده های علمی نشان می دهد که میزان کارایی واکسن شرکت «مدرنا» ۹۴.۱ درصد است. اداره دارویی اروپا هفته گذشته اعلام کرده بود که موافقت با استفاده از واکسن شرکت «آسترازنکا» پیش از پایان ماه ژانویه صورت نخواهد گرفت.

همه گیری بیماری «کووید ۱۹» در قاره اروپا این روزها منجر به وضع محدودیت های سختگیرانه در بسیاری از کشورها شده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.