مشاور امنیت ملی سابق دولت ترامپ بار دیگر به رئیس جمهور شکست خورده آمریکا حمله کرد.

 

به گزارش جماران به نقل از روسیا الیوم، در سایه افزایش شکاف و اختلاف میان «دونالد ترامپ» رئیس جمهور کنونی آمریکا با برخی از رهبران حزب جمهوریخواه، «جان بولتون» مشاور امنیت ملی سابق دولت ترامپ، رئیس جمهور شکست خورده آمریکا را متهم کرد که به دنبال از هم پاشیدن حزب جمهوریخواه است.

بولتون در توئیتی امروز شنبه نوشت: به نظر می رسد که آخرین هدف ترامپ از هم پاشیدن حزب اش است، او با دست خودش  و با حمله به جمهوریخواهانی که جرأت کردند به خواسته هایش تن ندهند،تشییع جنازه سیاسی اش را آتش می زند.

حمله جدید بولتون که پیش از این نیز بارها به ترامپ حمله کرده بود، درحالی رخ می دهد که ترامپ روز گذشته -جمعه- در توئیتی به «جان تون» مرد شماره 2 جمهوریخواه حمله کرد. تون از جمله جمهوریخواهان برجسته است که گفتند باید نتایج رای گیری مجمع برگزینندگان و پیروزی «جو بایدن» رئیس جمهور منتخب را پذیرفت و این مساله ترامپ را به شدت ناراحت کرد.

در همین حال، رئیس جمهور آمریکا از هواداران خود خواست که علیه تأیید نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا توسط کنگره تظاهرات کنند.

ترامپ به هواداران خود گفت که صبح روز 6 نوامبر در نیویورک خواهد بود؛ همان جایی که قرار است هوادارانش تظاهرات کنند.

ترامپ در توئیتی نوشت:«تجمع اعتراضی در ساعت 11 صبح 6 ژانویه کنونی...سرقت(انتخابات) را متوقف کنید»

این در حالی است که ترامپ روز جمعه اولین شکست بزرگ خود را در سال جدید میلادی تجربه کرد.

کنگره آمریکا روز جمعه برای اولین بار در طول دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ رای به لغو وتوی او داد.

رئیس جمهور آمریکا مصوبه کنگره برای تامین بودجه ۷۴۰ میلیارد دلاری وزارت دفاع را وتو کرده بود. مجلس سنای ایالات متحده با ۸۱ رای موافق در برابر ۱۳ رای مخالف به لغو وتوی رئیس جمهوری علیه مصوبه تامین بودجه دفاعی رای داد. این رای‌گیری در جریان جلسه مجلس سنا که به طور استثنایی در اولین روز سال ۲۰۲۱ برگزار شد، صورت گرفت.

مجلس نمایندگان آمریکا نیز روز دوشنبه گذشته به لغو وتوی دونالد ترامپ علیه مصوبه تامین بودجه دفاعی رای داده بود. اکثریت سناتورهای جمهوریخواه نیز به همراه همکاران دموکرات خود به لغو وتوی دونالد ترامپ رای مثبت دادند.

دونالد ترامپ در طول دوران ریاست جمهوری خود ۹ مصوبه کنگره را وتو کرده اما این برای اولین بار است که اعضای کنگره با رای دو سومی خود موفق به لغو وتوی او می شوند. به این ترتیب مصوبه کنگره برای تامین بودجه ۷۴۰ میلیارد دلاری وزارت دفاع با وجود مخالفت دونالد ترامپ به اجرا در خواهد آمد.

همراهی اکثریت اعضای جمهوریخواه کنگره آمریکا با دموکرات ها برای لغو وتوی دونالد ترامپ در حالی روی داد که شکاف در حزب جمهوریخواه بر سر اعتراض‌ها به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری روز سوم نوامبر (۱۳ آبان) افزایش یافته است. تصمیم یکی از سناتورهای جمهوریخواه برای اعتراض به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در جلسه هفته آینده کنگره اعتراض برخی از هم حزبی‌های او در مجلس سنا را برانگیخته است.

شبکه سی ان ان نیز روز گذشته گزارش داد که گروهی از قانونگذاران جمهوریخواه آمریکایی تلاش می کنند که به نتایج انتخابات ریاست جمهوری این کشور در جریان فرایند تأیید این نتیجه در 6 نوامبر در کنگره اعتراض کنند.

دو عضو جمهوریخواه کنگره آمریکا پیش بینی کردند که نزدیک به 140 تن از همکاران آنها در مجلس نمایندگان و شماری از اعضای مجلس سنا به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اعتراض کنند.

اعضای جمهوریخواه کنگره که هوادار «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا  هستند در عمل هیچ فرصت و شانسی برای تغییر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ندارند.

رئیس جمهور کنونی آمریکا که 18 روز دیگر دوره ریاست جمهوری‌اش به پایان می‌رسد شکست خود در مقابل جو بایدن، رئیس جمهوری منتخب این کشور را نپذیرفته است. او چند روز پیش از «رهبری ضعیف و خسته» حزب جمهوریخواه نیز انتقاد کرده بود.

شکاف‌ها در حزب جمهوریخواه به دنبال تبریک میچ مک کانل، رهبر اکثریت جمهوریخواه در مجلس سنا به جو بایدن برای پیروزی در رای گیری کالج الکترال آغاز شد. دونالد ترامپ از مصوبه تامین بودجه دفاعی آمریکا به دلیل فراهم کردن امکان تغییر نام پایگاه‌های نظامی این کشور انتقاد کرده است. نام شماری از فرماندهان نظامی ایالت‌های جنوبی آمریکا در جریان جنگ داخلی بر روی برخی از پایگاه‌های نظامی ایالات متحده گذاشته شده است. فرماندهان نظامی ایالت‌های جنوبی در جریان جنگ داخلی آمریکا از برده‌داری دفاع می کردند.

در این لایحه 713 میلیارد و 400 میلیون دلار بودجه برای وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در نظر گرفته شده است. همچنین 26.6 میلیارد دلار از بودجه دفاعی آمریکا نیز به وزارت انرژی این کشور زیر عنوان بند ظرفیت سلاح‌های هسته‌ای اختصاص یافته است.

همچنین تخصیص 2.2 میلیارد بودجه اضافی به فرماندهی ارتش آمریکا در منطقه هند و اقیانوس آرام به منظور مقابله با تهدیدات چین اختصاص یافته است.

در لایحه بودجه نظامی سال جدید آمریکا کمک 250 میلیون دلاری به اوکراین به منظور مقابله با تهدیدات مسکو و اشغال شبه‌جزیره کریمه توسط روسیه پیش بینی شده است.

از سوی دیگر در یکی از بندهای این لایحه کاهش شمار نظامیان آمریکا در کره و آلمان ممنوع اعلام شده است.

پیش از این ترامپ در حالی مطابق تهدیدات قبلی‌اش قانون اختیارات دفاع ملی آمریکا برای سال 2021 را وتو کرده است که این قانون در هر دو مجلس قانونگذاری آمریکا یعنی مجلس نمایندگان و مجلس سنا با بیش از دوسوم آرا به تصویب رسیده است.

مجلس سنای آمریکا روز 21 آذرماه قانون اختیارات دفاع ملی آمریکا برای سال 2021 را با 84 رأی موافق در برابر تنها 13 رأی مخالف تصویب کرد. پیش از آن مجلس نمایندگان آمریکا با 355 رأی موافق در برابر 78 رأی مخالف این قانون را تصویب کرده بود.

دونالد ترامپ پیش از تصویب قانون اختیارات دفاع ملی آمریکا برای سال 2021 به دلیل مخالفت با بندهایی از این قانون -از جمله بندهای مرتبط با چین و افغانستان- تهدید کرده بود که آن را وتو خواهد کرد. وی پس از تصویب این قانون نیز در پیامی توئیتری اعلام کرد: «بزرگترین برنده لایحه بودجه دفاعی ما چین است! من آن را وتو می‌کنم!»

رئیس‌جمهور آمریکا از زمان تصویب این قانون در سنا 10 روز (بدون احتساب یکشنبه‌ها) فرصت داشت که آن را وتو کند و دقیقاً در آخرین روز اقدام به این کار کرد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.