جمهوریخواهان هوادار ترامپ قصد دارند آخرین تلاش خود را برای تغییر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بکنند، آیا می توانند موفق شوند؟
به گزارش جماران، شبکه سی ان ان، گروهی از قانونگذاران جمهوریخواه آمریکایی تلاش می کنند که به نتایج انتخابات ریاست جمهوری این کشور در جریان فرایند تأیید این نتیجه در 6 نوامبر در کنگره اعتراض کنند.
دو عضو جمهوریخواه کنگره آمریکا پیش بینی کردند که نزدیک به 140 تن از همکاران آنها در مجلس نمایندگان و شماری از اعضای مجلس سنا به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اعتراض کنند.
اعضای جمهوریخواه کنگره که هوادار «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا هستند در عمل هیچ فرصت و شانسی برای تغییر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ندارند.
در همین حال، «میچ مک کانل» رئیس اکثریت جمهوریخواه کنگره در مجلس سنا از همقطاران خود در حزب جمهوریخواه در مجلس سنا خواسته است که به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری اعتراض نکنند.
در همین حال، دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا روز گذشته-پنجشنبه- و یک روز زودتر از موعد مقرر، از تعطیلات در «فلوریدا» به واشنگتن بازگشت.
خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی ضمن اعلام این خبر نوشت، کاخ سفید دلیل بازگشت زودهنگام ترامپ به پایتخت را اعلام نکرده است.
تغییر در برنامه کاری رییس جمهوری کنونی آمریکا، که بیستم ژانویه قدرت را به جانشین خود تحویل خواهد داد، اواخر چهارشنبه اعلام شد.
این خبر پس از آن اعلام شد که یک سناتور جمهوریخواه گفت به تایید پیروزی جو بایدن در نشست مشترک ۶ ژانویه کنگره اعتراض خواهد کرد.
در تحولی دیگر، رئیس جمهور آمریکا هفته گذشته به شدت به جمهوریخواهان آمریکا حمله کرد و گفت که رهبران این حزب«رقت انگز هستند» و تصریح کرد که «آنها فقط می دانند که چگونه شکست بخورند».
ترامپ در توئیتی نوشت:من بر این باورم که اعضای منتخب کنگره این را فراموش کردند.
وی این پرسش را مطرح کرد که: آیا می توان تصور کرد که جمهوریخواهان انتخابات ریاست جمهوری را از دموکرات ها به سرقت ببرند...جهنم به راه می افتاد.
وی با حمله به هم حزبی های خود افزود: رهبران ما رقت انگیز هستند...آنها می دانند که چگونه شکست بخورند.بی تردید من از آنها نیستم.
این در حالی است که دیلی بیست در گزارشی نوشت که رسانه های آمریکایی فاش کردند که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا قصد دارد قبل از ترک کاخ سفید در ماه ژانویه آینده یک فرودگاه را به نام خودش نامگذاری کند.
برخی منابع آگاه گفتند که ترامپ اخیرا از برخی دستیاران و مشاوران خود درباره نامگذاری یکی از فرودگاه به نام یکی از روسای جمهور سابق آمریکا سئوال کرده است.
به گفته یکی از منابع رسانه ای، ترامپ اکنون تلاش می کند که قبل از ترک کاخ سفید یک فرودگاه به نام وی نامگذاری شود.
ترامپ از دستیاران و مشاوران خود بعد از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا درباره «اقدامات،شرایط و مدارک» لازم برای نامگذاری یک فرودگاه به نام یک رئیس جمهور سابق سئوال کرده است.
همچنین فردی نزدیک به ترامپ گفت که رئیس حمهور در دوران ریاست جمهوری اش و به طور خاص از اوایل سل 2018 درباره این موضوع دو بار صحبت کرده است و تمایل خود برای داشتن یک فرودگاه ملی یا بین المللی در ایالات متحده آمریکا به نام «دونالد ترامپ» را مطرح کرده است.
این فرد تأکید کرد که ترامپ امیدوار است که تلاش و رویکردی برای انجام این کار باشد مانند نامگذاری فرودگاه ملی در منطقه واشنگن پایتخت به نام«رونالد ریگان» رئیس جمهور اسبق آمریکا.
مساله به فرودگاه محدود نشده است و یک منبع آگاه دیگر نیز گفت که وی یک بار از ترامپ در دوران ریاست جمهوری اش شنیده است که درباره نوع ناو هواپیمابری سخن می گوید که می خواهد بام«یو اس اس دونالد ترامپ» نامگذاری شود.
در همین حال، به رغم آن که نزدیک به 8 هفته از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گذشته است اما به نظر می رسد که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور شکست خورده آمریکا حاضر نیست که به شکست خود اذعان کند و همچنان به تبلیغات انتخاباتی خود ادامه می دهد.
ترامپ روز دوشنبه گذشته در صفحه خود در توئیتر ویدیوئی تبلیغی از ستاد انتخاباتی اش منتشر کرد که لحظات مختلفی از دوران ریاست جمهوری 4 ساله اش را به نمایش می گذارد.
انتشار این ویدیو باعث تمسخر وی توسط فالوورهایش شد.
این ویدیو شامل تحولات مختلفی می شود که ترامپ به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا پشت سر گذاشت.ترامپ این ویدیو را با شعارهای تبلیغاتی همراه کرد شعارهایی مانند:« ترامپ یعنی فرصت شغلی»،«ترامپ نماد آزادی است»،«ترامپ نماینده عدالت آمریکایی است» و «ترامپ نماینده قدرت نظامی ماست».
در همین حال، رئیس جمهور شکست خورده آمریکا روز یکشنبه گذشته اعلام کرد که در روز 6 ژانویه یعنی همان روزی که اعضای کنگره برای تأیید نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر آمریکا نشست تشکیل می دهند، به واشنگتن پایتخت این کشور بر می گردد.
ترامپ در توئیتی مبهم از هواداران خود خواست که فرصت بازگشت اش را از دست ندهند و وعده داد که بعدا اطلاعات بیشتری درباره این مساله ارائه می کند اما دقیقا مشخص نکرد که منظورش چیست!
رئیس جمهور شکست خورده آمریکا در توئیت دیگری نوشت که روز 4 ژانویه به ایالت«جورجیا»سفر می کند و در یک گردهمایی از «دیوید بوردو» و «کیلی اوفلز» دو سناتور جمهوریخواه که در دور دوم انتخابات مجلس سنای آمریکا شرکت می کنند، سخنرانی می کند. دور دوم انتخابات مجلس سنای آمریکا 5 ژانویه برگزار می شود.
ترامپ پیش از این به «مارلگو» در ایالت «فلوریدا» سفر کرده بود تا در جشن عید میلاد و آغاز سال جدید میلادی شرکت کند.
از سوی دیگر، رئیس جمهور آمریکا چند روز پیش نیز در سلسله توئیت هایی خواستار کمک سناتورهای جمهوریخواه برای تغییر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری این کشور شد.
«دونالد ترامپ» در صفحه توئیتر خود نوشت: زمان آن رسیده است که اعضای جمهوریخواه کنگره برای ریاست جمهوری مبارزه کنند همان کاری که دموکراتها در صورت پیروزی واقعی خود انجام میدادند.
ترامپ در ادامه به برخی از مدارک ادعایی درباره تقلب در انتخابات و مدارکی که «قابل بحث نیست»اشاره کرد و نوشت: کاهش چشمگیر برگههای رأی پستی در ایالتهای کلیدی، دستکاری صندوقهای رأی، افرادی که دو بار رأی دادند، رأی دهندگان متوفی، امضاهای جعلی، رأی دهندگان مهاجر غیرقانونی، جلوگیری از نظارت جمهوریخواهان، تعداد بیشتر آرا نسبت به رقم واقعی رأیدهندگان (دیترویت و فیلادلفیا را چک کنید) و بسیاری دیگر.
ترامپ افزود: دادگاهها بد هستند و دفتر تحقیقات فدرال و وزارت دادگستری به مسئولیت خود عمل نکردند.
وی ادامه داد: سیستم انتخاباتی ایالات متحده مانند سیستم یک کشور جهان سومی است. آزادی مطبوعات مدتها است که سپری شده است.
ترامپ در پایان گفت: هنگامی که همه چیز تمام شود و این برهه زمانی هم به یکی دیگر از فصلهای زشت تاریخ کشورمان تبدیل شود، ما پیروز خواهیم شد.
ترامپ پیش از این با مقایسه برگزاری انتخابات در کشورش با افغانستان گفت که انتخابات ایالات متحده «جهان سومی» بود.
رئیس جمهور آمریکا روز شنبه گذشته در صفحه توئیتر خود نوشت: «یک مرد نظامی جوان که در افغانستان کار می کند به من گفت که انتخابات در افغانستان خیلی امن تر و بهتر از رای گیری ۲۰۲۰ آمریکا برگزار می شود. انتخابات ما با میلیون ها و میلیون ها رای مخدوش ارسال شده یک رای گیری جهان سومی بود! رئیس جمهوری جعلی!»
استفاده رئیس جمهوری کنونی آمریکا از عبارت «رئیس جمهوری جعلی» در حالی صورت می گیرد که جو بایدن، رئیس جمهوری منتخب ایالات متحده در انتخابات روز سوم نوامبر (۱۳ آبان) بیش از هفت میلیون رای بیشتر از نامزد جمهوریخواهان به دست آورد. نامزد دموکرات ها همچنین با پیروزی در اکثر ایالت های سرنوشت ساز توانست با ۳۰۶ رای در برابر ۲۳۲ رای دونالد ترامپ را در کالج الکترال شکست دهد.
دونالد ترامپ که شکایت های متعددش از روند برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در دادگاه های فدرال و دیوان عالی آمریکا رد شده است تاکنون از پذیرش نتیجه انتخابات روز سوم نوامبر سر باز زده است. او در یکی از توئیت های دیگرش روز شنبه دیوان عالی ایالات متحده را «ناکارآمد» و «ضعیف» خواند.
انتقاد رئیس جمهوری کنونی آمریکا از عالی ترین نهاد قضایی این کشور در حالی مطرح می شود که از ۹ قاضی دیوان عالی آمریکا سه نفر منصوب شخص او هستند.
دوره زمامداری چهل و پنجمین رئیس جمهوری آمریکا 22 روز دیگر به پایان می رسد. او در یکی دیگر از توئیت های روز شنبه خود ضمن انتقاد از وزارت دادگستری و پلیس فدرال آمریکا به دلیل عدم رسیدگی به «تقلب انتخاباتی» نوشت: «تاریخ فراموش نخواهد کرد. هرگز تسلیم نشوید. وعده ما روز ششم ژانویه در واشنگتن!»
کنگره آمریکا قرار است روز شش ژانویه (۱۷ دی) در جلسه ای که بیشتر جنبه تشریفاتی دارد نتیجه انتخابات ریاست جمهوری و رای گیری در کالج الکترال را تائید کند.
مایک پنس، معاون رئیس جمهوری آمریکا به عنوان رئیس مجلس سنا رئیس آن جلسه خواهد بود. چهار سال پیش جو بایدن به عنوان معاون رئیس جمهوری وقت ریاست جلسه کنگره که پیروزی دونالد ترامپ در برابر هیلاری کلینتون را تائید کرد برعهده داشت.
از سوی دیگر، یک رسانه آمریکایی گزارش داد که «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا از معاونش «مایک پنس» که ریاست مجلس سنا را هم به عهده دارد خواسته است که نتایج رأیگیری در «مجمع گزینندگان» را تأیید نکند.
ترامپ روز چهارشنبه هفته گذشته در حساب کاربری خود در توییتر درخواست یکی از هوادارانش را که در آن از مایک پنس خواسته شده بود در جلسه روز ۶ ژانویه از تأیید رأیگیری مجمع گزینندگان خودداری کند، بازنشر کرد.
شبکه سیانان اکنون گزارش داده دونالد ترامپ چند ساعت قبل از بازنشر این پیام در توییتر دیداری در دفتر کارش با مایک پنس داشته است.
اعضای مجمع گزینندگان چند هفته پیش با شرکت در جلسهای در ایالتهای مختلف، بر اساس نتیجه انتخاباتی که سوم نوامبر برگزار شد به «دونالد ترامپ» یا «جو بایدن» رأی دادند. در پایان این رأیگیری جو بایدن همانطور که برآورد شده بود با ۳۰۲ رأی الکترال به عنوان رئیسجمهور منتخب آمریکا انتخاب شد.
آرای الکترال قرار است روز ۶ ژانویه ۲۰۲۱ طی جلسهای در کنگره با حضور اعضای مجلس سنا و مجلس نمایندگان شمارش شوند.
یک منبع مطلع به سیانان گفت: «ترامپ برای مبارزه با [نتیجه رأی] مجمع گزینندگان بسیار مصمم است و هنوز فکر میکرد کار به پایان نرسیده است.»
ترامپ اخیراً به اطرافیانش گفته که مایک پنس به اندازه کافی به او برای رسیدن به اهدافش جهت برگرداندن نتیجه انتخابات کمک نمیکند. او در روزهای اخیر روی نقش سنتیای متمرکز شده که مایک پنس قرار است روز ۶ ژانویه در راستای تأیید نتیجه رأیگیری الکترال انجام دهد. مایک پنس، رئیس سنا است و روال تأیید آرای الکترال زیر نظر او انجام میشود.
منابع آگاه میگویند ترامپ در روزهای اخیر مسئله را با مایک پنس مطرح کرده و از شنیدن اینکه پنس نمیتواند نتیجه انتخابات را در جلسه ۶ نوامبر تغییر بدهد متحیر شده است.
پنس و مقامهای کاخ سفید تلاش کردهاند به ترامپ بفهمانند که ریاست او بر آن جلسه جنبه تشریفاتی دارد و او نمیتواند به صورت یکنفره نتیجه آرای الکترال را رد کند.
آیا احتمال تغییر نتیجه به نفع ترامپ وجود دارد؟
تقریبا تمام شکایت هایی که ستاد انتخاباتی ترامپ و متحدانش برای به چالش کشیدن نتایج انتخابات مطرح کردهاند، با شکست مواجه شده است. آنها در دادگاههای ایالتی، دادگاههای فدرال و دادگاه عالی شکست خوردهاند. این چالش بدونشک تا زمان برگزاری جلسه کنگره برای شمارش نهایی آرا در تاریخ ششم ژانویه ادامه خواهد یافت؛ اما به نظر میرسد که هرگونه تلاشی در این راستا در روز شمارش آرا نیز با شکست مواجه خواهد شد.
در روز شمارش نهایی آرا، اعضای کنگره در مجلس نمایندگان تشکیل جلسه میدهند و مایک پنس، معاون رییس جمهوری، بر روند کار نظارت خواهد کرد. نقش او الزامی و تا حد زیادی اجرایی است؛ او آرای مهر و موم شده را باز میکند و آنها را به شمارشگران منتخب از میان اعضای مجلس و سنا میدهد تا با صدای بلند بخوانند.
در صورت مخالفت اعضای مجلس و سنا با شمارش آرا -اتفاقی که قطعا رخ خواهد داد زیرا چندین عضو جمهوریخواه مجلس قصد خود برای مخالفت را اعلام کردهاند- نهادهای قانونگذاری هر کدام در محل فعالیت خود برای بررسی به اعتراضها گرد هم خواهند آمد. مجلس نمایندگان و سنا حداکثر تا دو ساعت در مورد اعتراضها بحث و گفتوگو میکنند و هر عضو، پنج دقیقه فرصت دارد تا نظر خود را در مورد آن اعتراض اعلام کند. پس از آن، هر دو مجلس جداگانه به رای اعتراضی رای خواهند داد و تایید آن نیاز به رای اکثریت دارد. اعتراض وارده تنها درصورت توافق هر دو مجلس پذیرفته خواهد شد.
چالشها در شمارش آرا -که به احتمال زیاد رخ خواهند داد - بسیار بعید است که به نتیجه برسند. برای پذیرش و موفقیت یک اعتراض، اکثریت اعضای مجلس نمایندگان -که تحت کنترل دموکراتهاست- باید با آن اعتراض موافقت کنند. به عبارت سادهتر، این اتفاق نخواهد افتاد. بهعلاوه، هر چالش مستلزم موافقت یک سناتور با اعتراض وارده در مجلس است. میچ مککانل، رهبر اکثریت مجلس سنا، پیروزی بایدن بهعنوان برنده انتخابات ۲۰۲۰ را تأیید کرده و از سناتورها خواسته است تا در روز ششم ژانویه به شمارش آرا اعتراض نکنند.
تاکنون تنها سناتور «تامی توبرویل»، مربی پیشین فوتبال کالجی، اعلام کرده است که قصد دارد از چالشهای احتمالی که در مجلس مطرح میشود، حمایت کند.
سناتور «جان تون» یک جمهوریخواه از ایالت داکوتای جنوبی، گفته است که هرگونه تلاش برای به چالش کشیدن نتایج انتخابات قطعا بینتیجه خواهد بود. او هفته گذشته به خبرنگاران گفت که این چالش «راه به جایی نخواهد داشت. مثل سگ تیرخورده شکست خواهد خورد.»
ارزیابی ناخوشایند تون از احتمال موفقیت هواداران آقای ترامپ در مجلس، توجه رییس جمهوری را جلب کرد. او در مورد آقای تون چنین توییت کرد: «داکوتای جنوبی ضعف را دوست ندارد. او در انتخابات سال ۲۰۲۲ به چالش کشیده خواهد شد، فعالیت سیاسی تمام!!!»
همه این چالش حول محور متمم دوازدهم میگردد. طبق این اصلاحیه و قانون شمارش آرای الکترال سال ۱۸۸۷، اگر شمارش آرای کالج الکترال با مخالفت روبهرو شود و اکثریت مشخصی وجود نداشته باشد، وظیفه انتخاب رییس جمهوری بهعهده مجلس نمایندگان است. هر هیأت مجلس نمایندگان -و نه اعضای آن- یک رای برای انتخاب رییس جمهوری دارند. گرچه دموکراتها مجلس نمایندگان را اداره میکنند، اما تعداد ایالتهای جمهوریخواه (۲۷ ایالت) از ایالات دموکرات بیشتر است. در صورتی که جمهوریخواهان به ترامپ رای دهند، او برنده آن انتخابات اعلام خواهد شد، اما بعید بهنظر میرسد که چنین وضعیتی پیش بیاید، زیرا تقریبا مسلم است که مجلس نمایندگان به تغییر هر تصمیم الکترال ایالتی که به پیروزی ترامپ منجر شود، رای مثبت نخواهند داد. البته با وجود پایین بودن این احتمال، روند رسیدگی میتواند بسته به تعداد شکایتهای ارائهشده، تا ساعتها طول بکشد.
شرایط خارج از دو مجلس احتمالا بهمراتب ملتهبتر از داخل خواهد بود؛ ترامپ از طرفداران خود خواسته است تا در روز ششم ژانویه و در حین شمارش نهایی آرا در کنگره، در پایتخت اعتراضهای «بسیار بزرگ» برپا کنند و «بسیار وحشی» باشند. سازمان پارکهای ملی ایالاتمتحده آمریکا هنوز به برگزارکنندگان این اعتراضها مجوز نداده است.