ترامپ در فرصتی که دارد از تمام اهرم‌ ها استفاده خواهد کرد تا با اقدامات دقیقه نودی عملا زمینی سوخته برای بایدن به جای گذارد. البته پکن هم نباید به جایگزینی بایدن دل خوش کند و انتظار داشته باشد که روابط دو کشور به طرز چشمگیری تغییر کند.

 

به گزارش جماران، اگرچه دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا به روزهای پایانی خود نزدیک می شود، اما تصورات راهبردی واشنگتن با تاکید بر افزایش فشار بر چین همراه با ذهنیت جنگ سرد، بدترین روابط چهار دهه گذشته را برای دو کشور در عرصه های مختلف در این روزها رقم زده است.

پس از روشن شدن نتیجه انتخابات آمریکا، وبگاه آکسیوس به نقل از منابع آگاه از تصمیم ترامپ مبنی بر اتخاذ تدابیر خصمانه ‌تر علیه چین خبر داد تا پس از واگذاری کاخ سفید به «جو بایدن»، راه او را برای تغییر سیاست ‌های واشنگتن در قبال پکن سد کند.

این اقدامات شامل تنگ‌ تر کردن حلقه تحریم ‌ها یا محدودیت ‌ها علیه شرکت‌ های چینی، نهادهای دولتی و مقامات رسمی چین به بهانه‌ های حقوق بشری یا نقش آنها در تضعیف امنیت آمریکا خواهد بود.

به ادعای «جان یولیوت» سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید؛ با وضع این تدابیر سختگیرانه، مادامی که چین به بازیگری مسئول در صحنه بین ‌الملل تبدیل نشود؛ برای رئیس ‌جمهور آتی آمریکا تغییر سیاست در قبال پکن به منزله یک خودکشی سیاسی خواهد بود.

عرض اندام های نظامی

چین اخیرا در دریای جنوبی چین رزمایش نظامی بزرگ و گسترده ای به منظور تقویت توان جنگی و آمادگی ناوگان نظامی اش بر اساس سناریوهای دقیق نظامی برگزار کرد.

این رزمایش وسیع یک روز بعد از عبور کشتی های جنگی آمریکایی از منطقه برگزار شد. کشتی های جنگی آمریکا از دو سمت مختلف وارد منطقه شدند؛ به گونه ای که چین این اقدام را عرض اندامی که به ثبات منطقه آسیب می رساند تلقی کرد.

 

چین

 

روزنامه گلوبال تایمز چین نوشت نیروهای مسلح چین اخیرا مجموعه ای از کشتی های جنگی را به دریای جنوی چین فرستاد تا رزمایشی گسترده و بزرگ در مواضع آموزشی متعدد انجام دهند.

نیروی دریایی چین در این رزمایش  برای رهگیری موشک های دشمن و هدف قرار دادن آنها، حملات توپخانه از کشتی ها به سمت قایق های جنگی و نیز تاکتیک های نظامی آموزش دیده است.

تحریم های تازه

چین در عین حال روز سه شنبه در اعتراض‌ به تحریم‌ های تازه واشنگتن علیه این کشور یک دیپلمات ارشد آمریکایی را احضار کرد و وعده اقدام متقابل داد.

پکن در همین راستا یک دیپلمات ارشد آمریکایی مامور به خدمت در چین را احضار کرد تا مراتب اعتراض خود را نسبت به تحریم 14 مسئول چینی در هنگ‌ کنگ به گوش واشنگتن برساند.

دولت چین به این اقدام بسنده نکرده و وعده داده تا در اسرع وقت پاسخی متقابل به تحریم‌ های وضع شده از سوی واشنگتن بدهد.

وزارت خارجه چین روز سه شنبه با انتشار اطلاعیه‌ ای در وب سایت رسمی خود اعلام کرد که نماینده ارشد و عالی ‌رتبه سفارت آمریکا را در همین راستا برای دریافت اعتراض رسمی پکن احضار کرده است.

آمریکا روز دوشنبه 14 عضو دائم کنگره ملی خلق چین و خانواده ‌های آنها را به دلیل آنچه «نقش در تصویب قانون امنیت ملی و رد صلاحیت نمایندگان منتخب اپوزیسیون در هنگ کنگ» خوانده شده تحت تحریم های مالی و نیز ممنوعیت سفر به آمریکا قرار داد.

 

ترامپ

 

گفتنی است که واشنگتن پیشتر 15 مقام محلی در هنگ‌ کنگ از جمله «کری لام» رئیس اجرایی این منطقه تحت حاکمیت چین را تحت تحریم قرار داده بود.

این اقدامات به تلافی تصویب قانون جدید امنیت ملی در هنگ کنگ انجام شد که به موجب آن از ماه ژوئن به این سو با هرگونه تجمع اعتراضی،‌ فراخوان استقلال و گرایش جدایی طلبانه در این منطقه نیمه خودگردان تحت حاکمیت پکن به شدت برخورد می ‌شود.

این در حالی است که اخیرا آمریکا 24 شرکت چینی را به بهانه همکاری با ارتش این کشور، در لیست سیاه خود قرار داده است.

انتشار یک گزارش کاملا سیاسی

این در حالی است که وزارت خارجه آمریکا در روزهای پایانی کار ترامپ گزارش جدیدی را علیه چین منتشر کرده و اتهاماتی را مطرح کرده و 10 اقدام برای مدیریت آنچه «چالش چین» ادعا می کنند، مطرح کرده اند.

به نوشته شین هوا، گزارش جدید منتشر شده از سوی واشنگتن علیه چین، سرشار از دروغ و افترا است و بار دیگر ذهنیت ریشه دار و منسوخ جنگ سرد و تعصبات ایدئولوژیکی برخی از سیاستمداران آمریکایی را به تصویر کشیده است.

شین هوا نوشت: این مانور سیاسی وزارت خارجه آمریکا نیز مانند سایر ترفندهایی که خشونت طلبان ضد چین در آمریکا با هدف بی اعتبار کردن چین به کار گرفته اند، محکوم به شکست است.

 

چین آمریکا

 

در گزارش اخیر وزارت امور خارجه آمریکا با انتقاد از رویکرد توسعه سوسیالیستی چین، این اتهام مطرح شده است که پکن به دنبال زدن «مهر سوسیالیستی روی نظم جهانی» است.

این در حالیست که چین همواره تاکید داشته است که همه کشورهای جهان باید مسیر توسعه ای را پیش بگیرند که مناسب شرایط ملی اشان باشد. چین بر خلاف آمریکا که به دامن زدن به آتش مشکلات در سراسر جهان به نفع خودش مشهور است، علاقه ای به صادرات ایدئولوژی ندارد و در امور داخلی کشورهای دیگری نیز دخالتی نمی کند.

در ادامه گزارش ضد چینی وزارت خارجه آمریکا آمده است که پکن بدنبال بازنگری اساسی در نظم جهانی است.

به نوشته شین هوا، این نیز یک دروغ آشکار دیگر از سوی آمریکا علیه چین است؛ چین در کنار مشارکت عمیق خود با اقتصاد جهان از طریق رشد اقتصادی اش، پیشنهاد ساخت جامعه ای با آینده مشترک برای بشریت را مطرح کرده و در عین حال از همکاری های بین المللی در زمینه مقابله با طیف گسترده ای از چالش های جهانی از جمله تغییرات آب و هوایی، جلوگیری و کنترل بیماری های همه گیر و توسعه های نابرابر منطقه ای اعلام پشتیبانی کرده است. این در حالیست که واشنگتن در رویکردی متضاد، در طول چند سال اخیر چند جانبه گرایی را از طریق خروج از توافقنامه ها و نهادهای بین المللی مهم تضعیف و روابط بین الملل را به نحوی مدیریت کرده است که صرفا به نفع منافع آمریکا باشد؛ بنابراین، آمریکا یک مانع مهم و قابل توجه در مسیر حل مشکلات جهان محسوب می شود.

نویسندگان گزارش ضد چینی وزارت خارجه آمریکا همچنین پیشنهاد مهار و بازدارندگی چین را به عنوان بخشی از سیاست خارجی آمریکا ارائه کرده اند؛ چنین پیشنهاداتی در عین حال که باعث تحریک خصومت و تقابل می شود، نگرانی فزاینده برخی از سیاستمداران آمریکایی از ظهور مسالمت آمیز چین و همچنین قصد و تلاش آنها برای ممانعت از پیشرفت چین به هر قیمتی را به تصویر می کشد.

به نوشته شین هوا، گزارش ضد چینی آمریکا یک بخش تبلیغاتی است که دیدگاه های ساده لوحانه وزیر خارجه آمریکا که دوره تصدی اش در وزارت خارجه این کشور رو به پایان است را منعکس می کند.

پایین ترین سطح از مناسبات

جهان همواره توجه زیادی به تنش و رقابت بین پکن و واشنگتن داشته است و بررسی ها و نظرسنجی ها نشان می دهد که دو کشور شاهد پایین ترین سطح از مناسبات در طول چند دهه گذشته هستند و احساسات ضد آمریکایی در چین در حال تشدید است.

برای مثال روزنامه «گلوبال تایمز» ارگان حزب حاکم چین نظرسنجی انجام داده است که نتایج آن نشان می دهد مردم چین تا چه اندازه از سیاست های آمریکا ناخرسند هستند این نظرسنجی البته حاکی است که اتباع کشورهای دیگر هم از برتری طلبی و سیاست های سلطه جویانه آمریکا به شدت ناراضی هستند.

 

china-flag-reuters-760x349

 

نتایج این نظرسنجی نشان می دهد بیش از 85 درصد از چینی ها از آمریکا عصبانی هستند و بر مقاومت قاطع در برابر این کشور تاکید دارند. آنها می گویند که باید در مقابل اقدامات آمریکا ایستادگی کرد. بسیاری نیز برتری طلبی آمریکا و ذهنیت جنگ سرد این کشور در برابر چین و دیگر کشورهای دنیا را مانع بزرگ بهبود مناسبات بین کشورها و در جامعه بین المللی دانسته اند.

این نظرسنجی از میان بیش از 16 هزار نفر از 16 کشور از جمله چین، آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، اسپانیا، کره جنوبی، ژاپن، هند و آفریقای جنوبی انجام شده است و بیشتر شرکت کنندگان یعنی افزون بر 50 درصد، دارای تحصیلات عالی بوده اند و نهمین نظرسنجی سالانه افکار عمومی جهانی است که توسط مرکز نظرسنجی گلوبال تایمز چین انجام شده است.

این البته تبعات سیاست هایی است که دولت ترامپ در عرصه های تجاری،  سیاسی و بین المللی در قبال چین اتخاذ کرده است و تحریم ها و فشارهایی که باعث شده است تا مردم و دولتمردان چین نگرش منفی تری به واشنگتن داشته باشند.

در طول چند سال گذشته دولت آمریکا از هیچ فشاری بر دولت و ملت چین خودداری نکرده است از ممانعت از صدور روادید و جنگ تجاری گرفته تا تحریم مقام های چین به دلیل تصویب قانون امنیتی هنگ کنگ و همچنین جلوگیری از صادرات کالا از منطقه خودمختار سین کیانگ در شمال غرب چین و فروش های بزرگ تسلیحاتی به تایوان که چین آن را بخشی لاینفک از خاک خود می داند.

البته مستندات فراوانی موید شکل گیری شرایط امروز است تا جایی که «وانگ یی» وزیر خارجه چین گفته است اگر قرار باشد تحولی هم در روابط دو کشور قرار گیرد، لازم است تا آمریکا گام های درست برای برطرف کردن اشتباهات گذشته بردارد.

عصبانیت مردم چین

«دیائو دامینگ» دانشیار دانشگاه مردم در پکن می گوید: عصبانیت مردم چین نسبت به هژمونی آمریکا ناشی از تحریکات و اقدامات نادرست برخی از سیاستمداران آمریکایی است که به طور یک جانبه به روابط دو جانبه آسیب رسانده اند.

اما نتیجه بررسی نشان می دهد که این سیاستمداران نماینده افکار عمومی در آمریکا نیستند. این همچنین نشان می دهد که امید به بهبود روابط چین و آمریکا و بهبود چهره چین در آمریکا وجود دارد.

 

157710312

 

در این نظرسنجی از مردم پرسیده شده بود که بیشترین نگرانی آنها در مورد آمریکا در سال 2020 میلادی چیست که در این میان 68.5 درصد از شرکت کنندگان چینی، 31.1 درصد شرکت کنندگان آمریکایی و 45.1 درصد شرکت کنندگان سایر کشورها گزینه «تنش با چین» را به عنوان اصلی ترین مساله نگران کننده انتخاب کرده اند.

این آمارها ثابت می کند که تنش و درگیری بین این دو اقتصاد و دو قدرت بزرگ نه تنها بر مردم دو کشور بلکه بر اقتصاد و تجارت جهانی نیز تأثیر می گذارد و آثار آن در جهان محسوس است.

ذهنیت جنگ سرد،  تحریم ها و فشارها و مشکلاتی که آمریکا برای چین ایجاد کرده مردم را خشمگین کرده است اما در حال حاضر آنچه محرز شده اینکه واشنگتن موفق به مهار پکن و توسعه صلح آمیز این کشور نیست.

«لو شیانگ» یکی از محققان مرکز مطالعات آمریکا در آکادمی علوم اجتماعی چین بر این باور است که مردم و دولت چین درک مشترکی از هژمونی جهانی آمریکا دارند و از آن ناخرسند هستند این باعث خواهد شد تا قدرت مقاومت در چین در برابر آمریکا افزایش یابد.

پژوهشگر چینی افزود: دولت «جو بایدن» رئیس جمهور منتخب آمریکا نیز فقط می تواند تغییراتی در اقدامات و تاکتیک های آمریکا در زمینه مهار چین بدهد، اما اینکه دو طرف تا چه حد می توانند از درگیری جلوگیری کنند، به این بستگی دارد که آیا آنها می توانند قوانینی برای رقابت تنظیم کنند و راه های همکاری را پیدا کنند.

در همین حال «وانگ یی» وزیر خارجه چین روز دوشنبه در دیداری با اعضا و مسئولان شورای تجارت آمریکا و چین گفت که تصمیم گیری صحیح درباره آینده چین - آمریکا به عهده واشنگتن است و خواستار آن شد که گفت و گوها در همه سطوح از سرگرفته شود.

وزیر خارجه چین در این خصوص گفت: پیشنهاد و انتظار چین از آینده روابط با آمریکا بر پایه اصول عدم رویارویی، احترام متقابل، تأمین منافع مشترک و کنترل اختلافات برای پیشبرد توسعه سالم و باثبات است.

«وانگ یی» افزود: مهم این است که دو طرف باید با تلاش مشترک و با رفع همه موانع و فشارها، ثبات را در روابط چین و آمریکا تحقق ببخشند. دو طرف باید در جهت تأمین منافع مردم دو کشور حرکت کنند و در مرحله بعدی نیز گفت و گوی چین و آمریکا از سر گرفته شود و روابط دو کشور به حالت عادی باز گردد و اعتماد متقابل بازسازی شود. توسعه روابط دو کشور در آینده بر اساس اصلاح تفاهم راهبردی، تقویت ارتباطات و گفت و گو، گسترش همکاری مشترک سودمند، مدیریت تعارضات و اختلافات و بهبود افکار عمومی پیشنهاد می شود.

وی در این نشست درخواست هایی را از آمریکا مطرح کرد که بر اساس آن تا زمانی که محقق نشود امیدی به برطرف شدن تنش ها نیست؛ از جمله اینکه آمریکا باید به تصورات راهبردی و تعصبات ایدیولوژیک و ذهنیت جنگ سرد پایان دهد.

از دیدگاه وزیر خارجه چین، آمریکا نباید باعث شود تا این روند منجر به شکل گیری دیدگاهی شود مبنی بر اینکه چین یک دشمن است به نظر می رسد این درخواست ها تلاشی برای این است که دولت آمریکا در مسیر صحیح روابط گام بردارد.

چین و آمریکا بزرگ ترین کشورهای درحال رشد و توسعه یافته دنیا هستند و به اعتقاد لو شیانگ روابط آنها بر اقتصاد و سیاست و بسیاری عرصه های دیگر داخلی و خارجی تاثیرگذار است.

آنچه امروز شاهد هستیم تلخ ترین بخش از صفحات روابط این دو کشور است و میراث دولت ترامپ برای روابط دو کشور کشاندن آن به پایین ترین سطح ممکن است و تا زمانی که دولت آینده آمریکا در همان مسیر گام بردارد، تبعاتی جز تشدید تنش ها در روابط نخواهد داشت.

تدام خصومت در دوره بایدن

تحریم ‌ها و اتهام زنی‌ ها علیه چین که طی یک سال اخیر و با شیوع ویروس کرونا ابعاد بسیار گسترده تری نیز به خود گرفته، در حالی صورت می‌گیرد که دونالد ترامپ روز‌های پایانی خود را در کاخ سفید سپری می ‌کند. ترامپ در فرصتی که دارد از تمام اهرم‌ ها استفاده خواهد کرد تا با اقدامات دقیقه نودی عملا زمینی سوخته برای بایدن به جای گذارد.

 

55600239_303

 

با این وجود به نظر می ‌رسد که تنش میان چین و آمریکا در دوره بایدن نیز ادامه خواهد یافت.

بایدن به تازگی در مصاحبه با روزنامه نیویورک تایمز اعلام کرد که تعرفه‌ های اعمال شده بر کالا‌های چینی از سوی ترامپ را لغو نخواهد کرد. بایدن گفته است که برای اعمال فشار به چین به اهرم فشار‌هایی نیز دارد و تعرفه ‌ها پا برجا باقی می ‌مانند.

‌بایدن وعده داده است تا همکاری نزدیک‌ تری را با متحدان آمریکا در راستای تقابل تجاری با چین انجام دهد و به ‌نظر نمی ‌رسد که او بخواهد در آینده ای نزدیک تعرفه‌‌ هایی که ترامپ بر واردات فولاد، آلومینیوم، کالاهای چینی و اروپایی اعمال کرده است را کنار بگذارد.

«نسیم فاسل» کنسول سابق تجاری جمهوری‌ خواه در کمیته بازرگانی سنا می ‌گوید: «به من گفته‌ اند اگر چشم ‌هایم را ببندم، متوجه ایجاد تغییر در سیاست‌ های تجاری بایدن و ترامپ نخواهم شد. بایدن قرار نیست به این زودی برای برداشتن برخی از این تعرفه‌ ها اقدام کند.»

مهم‌ ترین اولویت اقتصادی بایدن احیای اقتصادی آمریکا است که لطمه دیده است، بنابراین توافق ‌نامه‌ های تجاری احتمالا اولویت‌ کمتری نسبت به اقدامات برای محرک ‌ها و توسعه زیرساخت خواهد داشت.

مشاوران بایدن می‌ گویند که او به دنبال آن است تا به «جنگ ‌های تجاری مصنوعی» با اروپا خاتمه دهد و پیش از هرگونه تصمیمی در مورد آینده تعرفه ‌های تجاری آمریکا علیه چین با شرکای اروپایی مشورت کند؛ تلاشی که بتواند امکان استفاده از «اهرم جمعی» را ایجاد کند.

 

download-3-1280x640

 

مقامات سابق تجاری دولت ‌های اوباما و ترامپ می‌ گویند  در قبال برداشته شدن تعرفه ‌های آمریکا علیه چین، بایدن نیز احتمالا همان امتیازاتی را طلب می ‌کند که ترامپ از چینی‌ ها خواسته بود. امتیازاتی نظیر ممانعت از تخصیص یارانه ‌های گسترده به شرکت‌ های دولتی، خاتمه دادن به سیاست ‌هایی که شرکت ‌های آمریکایی را وادار به انتقال فناوری به‌ طرف چینی می ‌کنند و گشایش بازارهای دیجیتال داخلی برای شرکت‌ های فناوری آمریکا.

بایدن هنوز یک استراتژی دقیق در مورد چین ارائه نکرده است، اما همه نشانه ‌ها می ‌گویند او به رویکرد سرسختانه علیه پکن ادامه می ‌دهد.

بایدن حتی گاهی نسبت به حملات ترامپ، مواضع شدید‌تری علیه پکن اتخاذ کرده است. بایدن، رئیس‌جمهور چین را «گردن ‌کلفت» توصیف کرده و وعده داده است تا رهبری یک کارزار جهانی را برای اعمال فشار و تنبیه علیه چین و انزوای آن رهبری کند. بایدن همچنین اقدامات دولت چین علیه مسلمانان سین‌ کیانگ را «نسل‌ کشی» خطاب کرده است

اما در عین حال بایدن برای همکاری با پکن در زمینه‌هایی که دو طرف منافع مشترک دارند(تغییرات آب ‌و ‌هوایی، عدم اشاعه تسلیحات و امنیت بهداشت جهانی)، اعلام آمادگی کرده است.

با این حال دیدگاه رهبران چینی با آمریکایی ها در تضاد 180 درجه ای است. از دیدگاه رهبران چین، کشورها در حال حاضر بیشتر از هر زمانی به همبستگی و همکاری برای مهار کرونا و عبور از رکود اقتصادی نیاز دارند و آمریکا به عنوان یک قدرت جهانی باید به مسئولیت هایش عمل کند در غیر این صورت آسیب های آن به کل نظام بین المللی خواهد بود.

وزیر خارجه چین می گوید که آمریکا باید در زودترین زمان ممکن به مسیر عقلانیت بازگشته و عینی تر با مسایل برخورد کند این درخواست نشان می دهد که اصلی ترین مایه نگرانی دو کشور هنوز نیز برخورد آمریکا با چین در چارچوب ذهنیت جنگ سرد است.  

 

157579996

 

شین هوا می نویسد: اکنون زمان مناسبی است که سیاستمداران آمریکایی این موضوع را درک کنند که ذهنیت جنگ سرد هیچ جایگاهی در جهان امروز ندارد و در عوض همکاری به جای تقابل است که تنها راه صحیح پیش روی روابط آمریکا و چین محسوب می شود.

به نظر می رسد دولت بایدن حداقل در مسائل اقتصادی نرم تر با چین برخورد کند و جنگ تجاری را عادلانه تر به پیش ببرد. با این حال باید هنوز منتظر ماند و دید روابط دو کشور چگونه خواهد شد.

 

تشدید رقابت آمریکا و چین در آفریقا در دوره بایدن

توجه آمریکا به قاره سیاه در دوران بایدن بر خلاف دوران ترامپ افزایش خواهد یافت و این مساله منجر به افزایش رقابت با چین در این قاره می شود؛ چین در سالهای اخیر حضور خود را در قاره آفریقا افزایش داده است.

یک کارشناس مسائل آفریقا، اظهار کرد: دولت بایدن تلاش خواهد کرد که روابط تجاری خود را با کشورهای آفریقایی گسترش داده و به موضوعاتی همچون بهداشت و حقوق بشر در این کشورها توجهات جدی تری داشته باشد.

جواد قنادباشی در گفت وگو با ایسنا، در ارتباط با سیاست خارجی دولت بایدن در رابطه با آفریقا و  تفاوت آن با دولت ترامپ خاطرنشان کرد: آقای ترامپ سیاست ویژه‌ای را در مورد آفریقا به کار گرفت که این باعث برانگیخته شدن احساسات ضد آمریکایی در آفریقا شد. چنان که بعضا تجمعاتی در برخی از کشورهای آفریقایی در اعتراض به نوع ادبیات  ترامپ در مورد کشورهای آفریقایی و سیاه پوستان برگزار شد.

وی با بیان این که به طور کلی دموکرات ها و جمهوری خواهان در نوع برخورد با آفریقا دارای یک سری دیدگاه‌های مشترک هستند ولی در برخی امور متفاوت از همدیگر عمل می کنند، اظهار کرد: دموکرات‌ها به خصوص در دوران اوباما تلاش کردند که با کشورهای آفریقایی رابطه جدی تری برقرار کنند و حضور خود را در این منطقه گسترش دهند، در زمان آقای کلینتون نیز شاهد ایجاد یک فصل تازه در روابط آفریقا و آمریکا بودیم.

وی با بیان این که رویکرد دموکرات ها  در موضوع آفریقا افزایش تعاملات اقتصادی و توجه جدی تر به موضوع حقوق بشر است گفت: ولی جمهوری خواهان به طور معمول چندان رویکردی جهت همکاری با آفریقا ندارند.

این کارشناس مسائل آفریقا با بیان این که در چند سال اخیر رویکرد آمریکا به آفریقا عوض شده و این کشور تلاش کرده حضور نظامی ، سیاسی و اقتصادی بیشتری در این قاره داشته باشد، خاطر نشان کرد: پیش از این آمریکایی‌ها ، آفریقا را حیات خلوت کشورهای   اروپایی چون انگلیس و فرانسه می دانستند ولی چندین سالی است در این تفکر خود تجدید نظر کرده اند .

 قنادباشی به سیاست‌های ترامپ در مورد آفریقا اشاره کرد و افزود : نگاه آقای ترامپ به نوعی ضد سیاهان بود و چندین بار به مردم در این منطقه توهین کرد و از لفظی همچون «« چاه توالت » استفاده کرد و در واقع تمام تلاش هایی که اوباما در زمینه جلب نظر مردم آفریقا نسبت به آمریکا انجام داده بود که  باعث ایجاد یک خوش بینی شده بود ، از بین برد ، از دیگر سو نام برخی از کشورهای آفریقایی را نیز در لیست کشورهایی گذاشت که شهروندان آنها حق سفر به آمریکا را ندارند و اینها همه باعث جریحه دار شدن احساسات در آفریقا نسبت به آمریکا شد.

وی با بیان این که آمریکا همچنان به آفریقا نیاز دارد ، گفت: در گذشته بیشتر نیاز آمریکا به آفریقا نفتی بود و این کشور برخی از نیازهای خود در زمینه انرژی و نفت را از کشورهایی چون نیجریه و لیبی تامین می‌کرد ولی اکنون آمریکا خود وارد عرصه صادرات نفت شده است ولی همچنان به معادن آفریقا و دیگر پتانسیل‌هایی که در این قاره هست ،چشم دوخته و به آنها نیاز دارد .

قنادباشی با بیان این که در چند سال اخیر حضور کشور چین در آفریقا گسترش پیدا کرده است و این موضوع باعث نگرانی آمریکا و برخی متحدان اروپایی شده است ،خاطر نشان کرد: یکی دیگر از دلایلی که باعث خواهد شد که آمریکا حضور پر رنگ تری  در آفریقا داشته باشد ایجاد محدودیت در چین جهت گسترش نفوذ خود در این قاره است، چنان که شاهد  افزایش رقابت بین چین و آمریکا برای گسترش حوزه نفوذ در این قاره خواهیم بود .

وی تاکید کرد :  به نظر می‌رسید که دولت بایدن تلاش کند روابط اقتصادی آمریکا با کشورهای آفریقایی را گسترش دهد رفت و آمد بیشتری بین مقامات این کشور و کشورهای آفریقایی صورت بگیرد و  در کنار توجه به مسائل اقتصادی به موضوع حقوق بشر و بهداشت در آفریقا نیز توجه کند.

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
3 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.