کسانی که در فیلیپین فاصله اجتماعی را رعایت نمی کنند چوبکاری می شوند.
به گزارش جماران به نقل از رویترز، پلیس فیلیپین تهدید کرد کسانی که به قواعد فاصله اجتماعی ملزم نمی شوند را چوبکاری می کند این در حالی است که این کشور با شیوع ویروس کرونا در موسم طولانی ترین اعیاد در جهان رویارویی می کند؛ موسمی که از ماه سپتامبر گذشته آغاز شده است.
سرلشکر«سزار پینتاج»فرمانده تیم مبارزه با کرونا در فیلیپین در کنفرانسی مطبوعاتی که امروز جمعه برگزار شد گفت: نیروهای پلیس و ارتش در مکان های عمومی در مانیلا پایتخت و کانون های شیوع کرونا گشتی هایی را به راه می اندازند و با خود چوب های از خیزران به طول یک متر برای اندازه گیری فاصله اجتماعی دارند.
پیتناج افزود: از این چوب ها می توان برای کتک زدن کسانی که لجبازی کرده و فاصله اجتماعی را رعایت نمی کنند استفاده کرد.
وی تصریح کرد: گشت های فاصله اجتماعی بر مناطق پرجمعیت مانند بازارهای شلوغ و ایستگاه های حمل و نقل متمرکز می شوند.
فیلیپین نزدیک به 436 هزار مورد ابتلا به کرونا و نزدیک به 8500 مورد فوتی در اثر ویروس ثبت کرده است و بعد از اندونزی دومین کشور در جنوب شرق آسیا به شمار می رود که بالاترین موارد ابتلا به کرونا را ثبت کرده است.
در حال حاضر آمریکا بیشترین موارد ابتلا و فوتی در اثر کرونا را ثبت کرده است.
شمار مبتلایان و قربانیان کووید۱۹ در ایالات متحده همچنان رو به افزایش است و این کشور در ۲۴ ساعت منتهی به جمعه با تایید بیش از ۲۱۰ هزار مورد جدید ابتلا به این بیماری، یک رکورد جهانی را به ثبت رساند.
اگرچه آمریکا در ماه گذشته دو بار از مرز ۲۰۰ هزار مبتلای جدید در یک شبانهروز گذشته بود اما هرگز در یک سال گذشته آمار مبتلایان با این سرعت افزایش نیافته بود.
این کشور همزمان روز پنجشنبه مرگ بیش از ۲۹۰۰ نفر از مبتلایان به کووید۱۹ را نیز تایید کرد که یکی از بدترین آمارهای تلفات ثبت شده در چند ماه اخیر محسوب میشود.
شمار بیمارانی که لازم است در بیمارستانها بستری شوند افزایشی قابل توجه داشته؛ آمار این افراد نیز روز چهارشنبه برای اولین بار از زمان شیوع ویروس کرونا در این کشور به بیش از ۱۰۰ هزار نفر در روز رسید.
به این ترتیب ایالات متحده آمریکا تا کنون در مجموع ابتلای بیش از ۱۴ میلیون و ۵۳۵ هزار نفر و مرگ بیش از ۲۸۲ هزار نفر را در اثر ابتلا به ویروس کرونا تایید کرده است.
مقامات بهداشت این کشور پیش از این نگرانی خود را از احتمال افزایش کمسابقۀ شمار مبتلایان به کووید۱۹ در پی برگزاری جشنهای شکرگزاری بیان کرده بودند و جو بایدن، رئیس جمهور منتخب نیز طی سخنانی از مردم این کشور خواسته بود که امسال این جشنها را بسیار کوچک و محدود و به گونهای متفاوت با دیگر سالها برگزار کنند.
«جو بایدن» رئیس جمهور منتخب آمریکا روز پنجشنبه از مردم کشورش خواست تا در ۱۰۰ روز نخست حضور او در کاخ سفید، ماسک بزنند و به این ترتیب از شیوع بیشتر این ویروس جلوگیری کنند.
او در گفتگو با شبکه خبری سیانان همچنین اعلام کرد که قصد دارد استفاده از ماسک را در همه ساختمانهای دولتی آمریکا اجباری کند.
بایدن گفت: «معتقدم که با ماسک زدن و واکسن زدن میتوانیم باعث کاهش قابل توجه شمار مبتلایان شویم.»
اصرار آقای بایدن به ماسک زدن آمریکاییها در حالی مطرح میشود که کارشناسان قانون اساسی این کشور میگویند رئیس جمهور هیچ قدرت قانونی برای «اجباری کردن» استفاده از ماسک برای آمریکاییها ندارد.
پیش از این «دونالد ترامپ» نیز با رد درخواست کارشناسان بهداشت این کشور برای اجباری کردن ماسک در سیستم حمل و نقل عمومی، اعلام کرده بود که این کار مردم را «بیش از حد محدود میکند».
جو بایدن همچنین در جریان این گفتگو اعلام کرد دکتر «آنتونی فائوچی» از بزرگترین متخصصان بیماریهای عفونی در ایالات متحده را به عنوان مشاور ارشد پزشکی تیم مبارزه با کووید۱۹ در دولتش حفظ خواهد کرد.
او همچنین از موضع دکتر فانوچی که معتقد است برای مقابله با کرونا لازم نیست فعالیتهای اقتصادی تعطیل شوند، دفاع کرد.