در جریان جلسه ناتو اختلاف بین وزیر خارجه آمریکا و وزیر خارجه ترکیه شدت گرفت.

 

به گزارش جماران به نقل از پولتیکو، در جریان جلسه محرمانه ناتو اختلاف بین «مایک پومپئو» وزیر خارجه آمریکا و «مولود چاووش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه شدت گرفت.

پومپئو در جریان جلسه محرمانه ناتو ضمن انتقاد شدید از ترکیه گفته است که آنکارا مغایر با اصول این ائتلاف رفتار می‌ کند و به انسجام آن ضربه می ‌زند.

به گفته منابع دیپلماتیک، پومپئو فعالیت ‌های آنکارا در مدیترانه شرقی، لیبی، سوریه و قره باغ را تحریک ‌‌آمیز خواند و گفت که دستیابی ترکیه به سامانه موشکی «اس-400» هدیه‌ ای به روسیه از جانب یک متحد ناتو بود. پومپئو همچنین گفت که سازوکار تنش‌ زدای مورد توافق آتن و آنکارا به دلیل اقدامات ترکیه کارایی ندارد.

ظاهرا مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه نیز از این سخنان برآشفته، و آمریکا را به حمایت از سازمان ‌های تروریستی متهم کرده است.

درگیری شدید در کنفرانس ویدئویی، که توسط چندین هیئت متحد تأیید شد، در حالی رخ داد که پومپئو در حال شرکت در آخرین نشست ناتو به نمایندگی از دونالد ترامپ بود - جلسه ای که هدف اصلی آن یک گزارش جدید در مورد چگونگی سیاست گزاری ناتو برای دهه آینده بود. برخی دیپلمات ها حدس می زدند که پومپئو از آخرین جلسه خود برای تنش افروزی استفاده کند تا وضعیت را برای دولت جدید رئیس جمهور منتخب جو بایدن دشوار کند.

چندین متحد با صحبت علیه ترکیه از پومپئو حمایت کردند، از جمله «ژان ایو لودریان» وزیر خارجه فرانسه که رفتار آنکارا را محکوم کرد و گفت اگر ترکیه از مداخلات تهاجمی روسیه تقلید کند، پذیرش او در پیمان غیرممکن است.

با پایان جلسه، مشخص شد که ترکیه عملا در بین 30 عضو ناتو منزوی است. درخواست جدید چاوش اوغلو از ناتو برای نقش آفرینی در جنگ داخلی لیبی توسط دیگر متحدان رد شد. آنها ترکیه را متهم کرده اند که با ارسال سلاح و مزدوربرای حمایت از دولت توافق ملی مستقر در طرابلس، جنگ را تشدید می کند.

روابط میان آنکارا و واشنگتن بر سر موضوعاتی از جمله سیاست ‌های دو طرف در قبال سوریه تا اقدام ترکیه برای خرید سامانه اس-400 از روسیه متشنج شده است.

ترکیه قصد داشت در یک بازه زمانی مشخص 100 فروند از جنگنده نسل پنجمی اف 35 را  از آمریکا خریداری کند، اما بابت خرید سامانه دفاع موشکی  اس 400 از روسیه و بی توجهی به هشدارهای آمریکا از این پروژه اخراج شد و در عمل هیچ جنگنده اف 35 به ترکیه ارسال نشد.

این در حالی است که «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو در نشست اخیر مجمع پارلمانی ناتو درباره تصمیم ترکیه برای خرید و استقرار سامانه اس 400 ابراز نگرانی کرد و گفت در سفر اخیر خود به آنکارا با رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه درباره این موضوع و مسائل دیگر از جمله تحولات لیبی و تنش ها در شرق مدیترانه صحبت کرد. 

ترکیه سال ها با سایر متحدانش در ناتو درگیری های شدیدی داشته است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.