یکصد و هشتادمین نشست اوپک در حالی آغاز به کار کردهکه میان عربستان و روسیه اختلافات آشکاری دیده می شود.

 

به گزارش جماران، فایننشال تایمز گزارش داد در حالی دقایقی پیش یکصد و هشتادمین نشست اوپک آغاز شده که اختلاف در بین برخی اعضا باعث شده تا قیمت نفت کاهش 1.2 درصدی را در بازارهای جهانی تجربه کند.

این نشست در شرایطی برگزار می ‌شود که اعضای کمیته مشترک وزارتی نظارت بر توافق اوپک - غیراوپک (JMMC) در نشست شامگاه یکشنبه نتوانستند درباره سیاست ‌های تولید اوپک پلاس به اجماع برسند.

یکی از مسائل عمده در تصمیم‌ گیری تولیدکنندگان نفت، پایین بودن تقاضای جهانی است. تحلیلگران «گلدمن ساکس» معتقدند موج زمستانی کرونا تقاضای جهانی نفت را روزانه سه میلیون بشکه کاهش داده است.

امروز هر بشکه نفت برنت به 47 دلار و 60 سنت رسید که حدود 1.2 درصد کاهش داشت؛ هر بشکه نفت غرب تگزاس هم با 90 سنت کاهش به بالای 45 دلار رسید.

این در حالی است که هفته گذشته قیمت نفت تحت تاثیر موفقیت در ساخت واکسن کرونا، رشدی 7 درصدی را به ثبت رساند. این در حالی است که همچنان زمان قطعی توزیع جهانی واکسن کرونا و بازگشت اقتصاد به شرایط پیش از شیوع کووید19 اعلام نشده است.

اختلاف در اوپک باعث شده تا نگرانی ‌ها نسبت به تمدید توافق کاهش تولید 7.7 میلیون بشکه‌ای نفت ناکام بماند و از ابتدای سال آینده میلادی، ‌ عرضه نفت به بازارهای جهانی بیشتر شود. 

افزایش عرضه در شرایطی رخ خواهد داد که همچنان فاکتورهای موثر بر رشد تقاضا در جهان دیده نمی ‌شود.  

با این حال سخنگوی کاخ کرملین امروز اعلام کرد که اوپک و روسیه مانند اوایل سال 2020 میلادی اختلاف اساسی ندارند. «دیمیتری پسکوف» گفت: در حالی که تولیدکنندگان بزرگ نفت درباره آینده توافق سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش از جمله روسیه در زمینه کاهش تولید نفت گفت‌ و گو می‌ کنند، اختلاف ‌های اساسی بین روسیه و اوپک وجود ندارد. 

این در حالیست که سخنگوی کاخ کرملین تصریح کرد که «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه قصد ندارد پیش از نشست اوپک پلاس با پادشاه عربستان تماس بگیرد.

‌قیمت نفت در هفته ‌های اخیر با افزایش همراه بود و حتی برخی از کارشناسان معتقد بودند قیمت نفت تا پیش از زمستان از 50 دلار فراتر می رود. با این حال اختلاف در بین برخی اعضای اوپک باعث شده تا امید به نفت 50 دلاری به ماه ‌های آینده موکول شود.  

در ابتدا مذاکرات نفتی این ائتلاف در ماه مارس با شکست روبرو شد، زیرا روسیه و عربستان نتوانستند درباره مقدار کاهش تولید نفت به توافق برسند. این توافق سرانجام در ماه آوریل امضا شد.

برخی منابع گفته‌ اند اوپک پلاس هم اکنون تمدید کاهش روزانه 7 میلیون و 700 هزار بشکه ‌ای را تا اولین ماه های 2021 مدنظر دارد؛ موضعی که بعضی اعضا نظیر عربستان از آن حمایت می ‌کنند. از سوی دیگر، محور مذاکرات کنونی بر تمدید کاهش تولید کنونی در سه تا چهار ماه اول سال آینده میلادی یا افزایش تدریجی تولید از ماه ژانویه متمرکز است؛ که باید بین این دو گزینه تصمیم‌ گیری شود. گزینه دوم مورد حمایت روسیه است.

تحلیلگران و سهامداران بازار نفت انتظار دارند کشورهای عضو اوپک و تولیدکنندگان بزرگ غیر عضو (ملقب به اوپک پلاس) افزایش برنامه ‌ریزی شده تولید را برای سال آینده میلادی (2021) به تعویق بیاندازند که علت آن تقاضای پایین این کالا در جهان به دلیل موج دوم بیماری کروناست.

گفتنی است یکصد و هشتادمین نشست سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) دقایقی پیش با حضور وزیران نفت و انرژی این سازمان از طریق ویدئوکنفرانس آغاز شد.

اوپک در نشست امروز با خواسته امارات برای افزایش سهمیه، درخواست نیجریه برای قرار گرفتن میدان آگبامی در طبقه بندی میعانات گازی و تغییر مرجع نفت خام این کشور و همچنین چالش متعهد نبودن کشورهایی مانند عراق و نیجریه در کنار افزایش تولید روزانه نفت لیبی به بیش از یک میلیون و 200 هزار بشکه روبروست.

نشست وزیران اوپک و دوازدهمین نشست وزیران اوپک و غیراوپک به ترتیب در تاریخ‌ های 30 نوامبر و یکم دسامبر (10 و 11 آذرماه) برگزار می‌ شود.

بازار نفت در انتظار تصمیم این سازمان است تا ببیند برای توازن بازار، حجم تولید این کالا در ماه های آینده در چه سطحی خواهد ایستاد. 

از ابتدای سال جاری میلادی، بازار نفت به طور مداوم شاهد کاهش قیمت بوده است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.