با وجود آغاز انتقال قدرت به جو بایدن رئیس جمهور منتخب آمریکا ترامپ همچنان حاضر نیست نتایج انتخابات را بپذیرد.

 

به گزارش جماران به نقل از روسیا الیوم، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور کنونی آمریکا اعلام کرد که تصمیم اداره خدمات عمومی(جی اس ای)برای آغاز فرایند انتقال قدرت به «جو بایدن» به معنای موافقتش با نتیجه انتخابات نیست.

ترامپ در توئیتی در حساب توئیتری خود نوشت:« چه ارتباطی میان اجازه دادن به اداره خدمات عمومی برای همکاری مقدماتی با دموکرات ها با ادامه پیگیری مسائل مان در دادگاه های مختلف درباره آن چه فاسد ترین انتخابات در تاریخ سیاسی آمریکا به شمار می رود، وجود دارد؟ ما با بالاترین سرعت پیش می رویم.»

این در حالی است که دولت فدرال ایالات متحده آمریکا،«جو بایدن» را به‌عنوان «برنده ظاهری» انتخابات ۳ نوامبر به رسمیت شناخت و کار انتقال قدرت به‌طور رسمی آغاز شد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری فعلی آمریکا در توییتی اذعان کرد، زمان آن رسیده است تا اداره خدمات عمومی «آنچه را باید انجام شود، انجام دهد». وی این اقدام را در راستای منافع کشور برشمرد.

«امیلی مورفی» رئیس سازمان خدمات عمومی دولت ترامپ در نامه‌ای به جو بایدن گفت که منابع لازم برای انتقال قدرت را در اختیار او می‌گذارد.

با این حال ترامپ در توییت خود همچنان از قبول نتیجه انتخابات امتناع کرده است: «پرونده ما به‌طور جدی ادامه دارد، مبارزه خوبی را ادامه می‌دهیم و من معتقدم که پیروز خواهیم شد.»

ترامپ همچنین تاکید کرده است که امیلی مورفی در این مدت مورد تهدید و آزار قرار گرفته است.

خانم مورفی از سوی دیگر گفته است که از سوی کاخ سفید تحت فشار قرار نگرفته است تا انتقال رسمی را به تاخیر بیاندازد و «از ترس یا طرفداری» تصمیمی نگرفته است.

این چراغ سبز بدین معنا است که هم اکنون تیم بایدن به بودجه، فضای اداری و امکان ملاقات با مقامات فدرال دسترسی خواهد داشت.

چند ساعت پیش از اعلام این تصمیم مقام‌های انتخاباتی ایالت میشیگان، نتایج انتخابات این ایالت را با پیروزی جو بایدن تایید کردند. این ایالت ۱۶ رای الکترال دارد.

«یوهانسون آبراهام» مدیر اجرایی انتقال قدرت جو بایدن گفت که این تصمیم «یک گام ضروری برای شروع مقابله با چالش‌های پیش‌روی ملت ما از جمله مهار همه‌گیری و کنترل همه‌ جانبه اقتصاد است.»

یک مقام نزدیک به بایدن گفت که فوری‌ترین نیاز امکان دسترسی به داده‌های کووید-۱۹ و برنامه‌های توزیع واکسن است.

«چاک شومر» رهبر دموکرات‌ها در سنای آمریکا در واکنش به نامه اداره خدمات عمومی آمریکا، آن را نشان سازش توصیف کرد و گفت که هم اکنون نیاز است تا متحد شویم.

از سوی دیگر، جو بایدن، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده آمریکا نام چند نفر افرادی را که برای سمت‌های عالی امنیتی در دولت آینده خود در نظر گرفته است، اعلام کرد.

رئیس جمهور منتخب آمریکا در شرایطی که رقیبش دونالد ترامپ هنوز نتایج آخرین انتخابات ریاست جمهوی و شکست خودش را نپذیرفته، روز دوشنبه ۲۳ نوامبر (۳ آذر) با بیانیه‌ای «جک سالیوان» را به عنوان مشاور امنیت ملی، «لیندا توماس گرینفیلد» را به عنوان سفیر ایالات متحده در سازمان ملل متحد و «جان کری» را به سمت نماینده ویژه رئیس‌جمهوری در امور تغییرات اقلیمی در دولت آتی معرفی کرد.

جو بایدن که روز دوشنبه چند بیانیه منتشر کرد، پیش از معرفی نام این چند تن، «آنتونی بلینکن» مشاور قدیمی سیاست خارجی را نیز به عنوان وزیر امور خارجه معرفی کرده بود.

وی همچنین از قصد خود برای تعیین «الخاندرو مایورکاس» در سمت وزیر امنیت ملی خبر داده و گفته است که «آوریل هینس» را نیز به عنوان مدیر اطلاعات ملی در نظر گرفته است.

گزارش ها همچنین حاکی است بایدن، «جنت لوییز یلن» ۷۴ ساله را نیز به سمت وزیر خزانه داری خود برگزیده است. خانم یلن، رئیس سابق بانک مرکزی آمریکا، اولین بانویی خواهد بود که اگر رسما انتخاب و توسط مجلس سنا تایید شود، عهده دار وزارت خزانه داری آمریکا خواهد شد.

به جز بلینکن که از طرفداران توافق هسته‌ای با ایران به شمار می‌رود، حضور جان کری در ترکیب کابینه آتی آمریکا، ولو در سمتی پایین‌تر، نشان از قصد کاخ سفید برای نزدیکی و ظاهرا بازگشت به توافق برجام دارد. جان کری به عنوان وزیر امور خارجه آمریکا در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما، نمایندگی این کشور را برای امضای توافق هسته‌ای با ایران به عهده داشت.

از جهتی دیگر،وزارت دفاع آمریکا«پنتاگون» نیز اعلام کرد که  برای انتقال قدرت به شکل منظم و حرفه ای به تیم بایدن آماده است.

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.