ترامپ با نپذیرفتن شکست اش در انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا دارد از دموکرات ها به دلیل انتخابات سال 2016 انتقام می گیرد.

 

به گزارش جماران به نقل از سی ان ان، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا به خوبی می داند که در انتخابات ریاست جمهور آمریکا در سال 2020 شکست خورده است اما به عمد از انتقال قدرت به دموکرات ها جلوگیری می کند تا از آنها انتقام بگیرد زیرا آنها در پیروزی اش در سال 2016 با ترویج مساله«دخالت روسیه» در آن انتخابات شک و تردید کردند.

یک منبع نزدیک به ترامپ که نخواست نام خود را فاش کند گفت که مخالفت ترامپ با اذعان به شکست اش تا حدودی به ناراحتی اش از «هیلاری کلینتون» رقیب سابقش در انتخابات قبلی و نیز «باراک اوباما» رئیس جمهور سابق آمریکا مرتبط است که با گمانه زنی درباره دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال 2016 بر ریاست جمهوری وی تأثیر منفی گذاشتند.

همچنین ترامپ تلاش می کند که شوک روانی که به وی در پی شکست در برابر کاندیدایی که وی را بارها رقیب ناشایسته توصیف کرده بود را عبور کند؛ شکست ترامپ در برابر «جو بایدن» کاندیدای دموکرات ها نوعی اهانت و تحقیر ترامپ به شمار می رود.

در همین حال، ترامپ روز پنجشنبه در ملأ عام ظاهر نشد و در نخستین کنفرانس خبری تیم های کاری مربوطه وی در زمینه مبارزه با ویروس کرونا پس از گذشت شش ماه حاضر نشد. در عین حال، یکی از مسئولان ارشد در کاخ سفید گفت که ترامپ قصد دارد در نشست مجازی سران«اپک» مشارکت کند.

در تحولی دیگر،جو بایدن، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده آمریکا می‌گوید بی‌مسئولیتی دونالد ترامپ در پذیرش شکست در انتخابات سوم نوامبر باورکردنی نیست.

پیروزی جو بایدن در ایالت جورجیا با شکایت کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ به چالش کشیده شده است. با این حال آسوشیتدپرس روز پنجشنبه اعلام کردن بایدن در جورجیا پیروز شده و تمام ۱۶ رای الکترال این ایالت را از آن خود کرده است.

دونالد ترامپ بدون ارائه شواهد و مستندات ادعا می‌کند که در انتخابات سوم نوامبر تخلف و تقلب گسترده صورت گرفته است. رودی جولیانی، وکیل رئیس جمهوری ایالات متحده کارزار حقوقی علیه نتایج انتخابات را مدیریت می‌کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه  بایدن روز پنجشنبه و در پیامی از اقامتگاه خود در ویلمینگتون گفت: «آمریکایی‌ها شاهد یک بی‌مسئولیتی باورنکردنی هستند. [عدم پذیرش شکست در انتخابات از سوی ترامپ] پیام‌های به‌شدت مضری را درباره کارکرد دموکراسی به جهان می‌فرستد.»

رئیس جمهوری منتخب ایالات متحده همچنین با ابراز اطمینان از پیروزی و ادامه امور در روال عادی گفت: «فهمیدن اینکه این مرد چطور فکر می‌کند، سخت است اما باور دارم که خودش هم می‌داند شکست خورده و من ۲۰ ژانویه سوگند یاد خواهم کرد.»

براساس نتایج شمارش سراسری آرا، جو بایدن ۷۸ ساله با کسب حدود ۸۰ میلیون رای پیروز انتخابات سوم نوامبر شده است. حدود ۷۴ میلیون نفر به ترامپ رای داده‌اند. ۲۴۰ میلیون نفر از شهروندان ایالات متحده آمریکا برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری واجد شرایط بودند.

در ایالت جورجیا، جایی که جو بایدن تنها با ۱۴ هزار رای پیروز اعلام شده بود، پس از درخواست تیم حقوقی دونالد ترامپ، بازشماری دستی آرا انجام شد. مقام‌های محلی پس از این مرحله اعلام کردند که بایدن با ۱۲۲۰۰ رای، در این ایالت پیروز شده است.

با این وجود، دولت محلی جورجیا اعلام کرد که با توجه به اختلاف کمتر از نیم درصدی شمار آرای دو کاندیدا، نتیجه اعلام شده حتی پس از صدور گواهی صحت انتخابات قابل اعتراض است.

تیم حقوقی کارزار ترامپ با رد نتیجه بازشماری آرا در جورجیا می‌گوید نتایج به‌دست آمده، صرفا شمارش دوباره آرای غیرقانونی است.

از سوی دیگر، «رودی جولیانی» وکیل دونالد ترامپ، رئیس جمهور  آمریکا در جلسه دادگاه رسیدگی به ادعای تقلب در انتخابات، با اشاره به کارتون میکی موس و ماجرای تقلب در انتخابات زمان کندی، سبب خنده حضار شد.

پرونده ادعای دونالد ترامپ مبنی بر تقلب در آخرین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در جریان است اما وکلای دولت او تا اینجای کار تقریباً هر بار که به طرح موضوع در برابر قاضی پرداختند، در اثبات ادعای خود شکست خوردند.

جولیانی در دادگاه روز پنج شنبه ۱۹ نوامبر (۲۹ آبان) تنها به یک مورد خاص تقلب در «ویلیامزپورت» در ایالت پنسیلوانیا اشاره کرد که ظاهرا آن هم مورد پسند واقع نشد.

با وجود ادعای مطرح شده در شکایت ترامپ مبنی بر وجود «تقلب گسترده»، وکیل ترامپ اقرار کرد که نمی‌تواند به یک مورد خاص تقلب رای‌دهندگان اشاره کند. وی با تأکید بر این که «هیچ کس نمی‌داند کی رأی داده و کی رأی نداده»، به شوخی خطاب به قاضی گفت: «عالیجناب، تا آنجا که ما می‌دانیم، احتمالا آن برگه‌های رأی از طرف میکی موس بوده‌ است.»

این جمله شنوندگان مراسم دادگاه را به خنده انداخت.

جولیانی افزود: «خوشبختانه ما کارمندان انتخاباتی داریم که چنین کاری را بررسی می‌کنند و افرادی هم که خودشان ناظرند همین کار را انجام می‌کنند.»

گفته می‌شود که جولیانی در اظهارات خود یک نظریه قدیمی توطئه را نیز مطرح کرده که بر اساس آن ریچارد دالی در جریان انتخاب شهردار شیکاگو در سال ۱۹۶۰ تقلب کرده تا به انتخاب جان اف کندی در انتخابات ریاست جمهوری کمک کند. جمهوریخواهان تا کنون بارها این نظریه توطئه را مطرح کرده‌اند، اما بسیاری در آمریکا می‌گویند چنین ادعایی دروغ است.

در دادگاه، به نظر می‌رسید رودی جولیانی آمار رأی‌هایی را که به ادعای او باید باطل شود از قبل آماده نکرده بود زیرا یک بار شمار این رأی‌ها را ۶۸۰ هزار و بار دیگر یک میلیون و ۲۰۰ هزار برگه اعلام کرد.

وکیل ترامپ در جایی هم با تردید در مورد معنی واژه opacity (ابهام، عدم شفافیت) خطاب به قاضی گفت: «درباره معنی این واژه مطمئن نیستم. احتمالا به این معنی است که شما می‌توانید خوب ببینید. واژه سنگینی است، عالیجناب.»

برخی می‌گویند لغزش‌های جولیانی به خاطر آن است که او پس از ۳۰ سال، نخستین بار بود که برای بحث در مورد پرونده‌ای به عنوان وکیل در دادگاه حاضر می‌شد. با این حال گفته می‌شود که او قصد دارد در این پرونده روزی ۲۰ هزار دلار مطالبه کند.

جلسه بعدی این دادگاه، آخرین جلسه برای استماع شکایت انتخاباتی ترامپ خواهد بود، رئیس جمهوری که هنوز شکست خود در انتخابات را نپذیرفته است.

از جهتی دیگر، چندین شرکت وکلای مدافع برجسته از نبرد برای اعتراض حقوقی به نتیجه انتخابات که ستاد انتخاباتی ترامپ به راه انداخته پا پس کشیدند و وکلای مدافع، ترامپ را تنها گذاشتند و رهبری تلاش ها و اقدامات اعتراض به نتیجه را به رودی جولیانی وکیل مدافع شخصی ترامپ واگذار کردند.

 

 

دردسرهای ترامپ بعد از ترک کاخ سفید

دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده پس از ترک کاخ سفید با چندین پرونده کیفری دست و پنجه نرم خواهد کرد. اگرچه رسوایی‌های پیاپی آقای رئیس جمهور در چهار سال گذشته با مصونیت قضایی وی، راه به جایی نبرده است، دو ماه دیگر و زمانی که وی مجبور به ترک منصب کنونی شود، باید در برابر دادستانان و احتمالا قضات پاسخگو باشد.

دونالد ترامپ دو پرونده در دادگاه ایالتی نیویورک دارد: یکی ماجرای مربوط به تخلفات اظهارنامه‌های مالیاتی است که در آن رئیس جمهوری ایالات متحده متهم است که آمار متفاوتی از گردش مالی خود به شرکا و بانک‌ها از یک سو، و اداره مالیات از سوی دیگر ارائه داده است.

از سوی دیگر دو زن، ترامپ را در همین دادگاه نیویورک به آزار جنسی متهم کرده‌اند.

شماری از دموکرات‌ها هم برای به راه انداختن دوباره ماجرای تامین مالی غیرقانونی کمپین ریاست جمهوری، فراخوان داده‌اند؛ پرونده‌ای که یک بار در دوران وزارت دادگستری ویلیام بار مختومه اعلام شده بود.

ماجرای تخلفات مالیاتی

به گزارش یورونیوز، دادگاه «منهتن» از چندین ماه پیش درباره تخلفات مالیاتی ترامپ تحقیق می‌کند. با این حال مشخص نیست آیا «سایروس ونس» قاضی تحقیق این پرونده می‌تواند مدارک و شواهد لازم برای اثبات این دست تخلفات را جمع‌آوری کند یا نه. ماجرا برای دستگاه قضایی فدرال جایی سخت‌تر می‌شود که بدانیم پیگرد کیفری اتهام دستکاری در مدارک و حساب‌های تجاری، طبق قوانین نیویورک پس از دو سال مشمول مرور زمان می‌شود. اتهام دونالد ترامپ مربوط به بیش از دو سال پیش می‌شود.

با این حال اگر دادستانی بتواند اثبات کند که دستکاری مدارک تجاری با هدف ارتکاب جرم مهمتری نظیر فرار مالیاتی صورت گرفته، این اتهام دیگر مشمول مرور زمان نخواهد شد.

آقای ونس، قاضی دموکرات منهتن، تا کنون و با استناد به اصل محرمانه بودن تحقیقات، حاضر نشده جزئیاتی از این پرونده را منتشر کند. با این حال دفتر همین مرجع قضایی اعلام کرده است که اتهام‌های دونالد ترامپ با گزارش‌های مدعی ‌العموم درباره «رفتارهای مجرمانه گسترده و طولانی سازمان ترامپ» مرتبط است.

«مایکل کوهن» وکیل و کارچاق‌کن پیشین دونالد ترامپ در جریان تحقیقات کنگره، به نمایندگان ایالات متحده گفته بود که موکلش در بیشتر موارد دارایی‌های خود را برای گرفتن وام یا شراکت بیش از حد واقعی نشان می‌دهد اما در اظهارنامه‌های مالیاتی، دارایی‌ و حساب‌های خود را کمتر از این اعلام می‌کند.

زمانی که دونالد ترامپ قدرت را در دست داشت، به دست آوردن مدارک یا حتی آغاز تحقیقات علیه وی کار ساده‌ای نبود: اینکه آیا می‌توان رئیس جمهوری ایالات متحده را به دادگاه کشید یا انکه اساسا وی در دوره ریاست در برابر دادگاه‌های ایالتی مصونیت قضایی دارد. دیوان عالی ایالات متحده اعلام کرده است که دادستان‌های نیویورک می‌توانند به اسناد مالیاتی رئیس جمهوری دسترسی داشته باشند.

با این همه معلوم نیست پایان مرحله تحقیق و شاید شروع یک دادگاه کی قرار است به نتیجه برسد. به هر حال ترامپ تحقیقات دادگاه منهتن و قاضی آن سایروس ونس را بدترین شکل «جادوگر کشی» توصیف کرده؛ آنچه در ادبیات عامیانه غرب به معنای اذیت و آزار با هدف ارعاب است.

 پای ایوانکا ترامپ هم در میان است

ماجرای کوچک و بزرگ کردن حساب‌ها از سوی یک مرجع قضایی دیگر در نیویورک هم پیگیری می‌شود: «لتیسیا جیمز» دادستان کل نیویورک، پرونده‌ای حقوقی، و نه کیفری را برای رسیدگی به همین مورد باز کرده است. اریک ترامپ، پسر دونالد ترامپ با وجود همه اعتراض‌ها و پس از پافشاری دادگاه مجبور شد برای پاسخ به ابهامات این پرونده به محکمه ایالتی مراجعه کند.

روز پنجشنبه همچنین مشخص شد که هم دادستان کل و هم قاضی ونس مدارک جدیدی را به پرونده ضمیمه کرده‌اند که با پرداخت‌های ترامپ به دخترش ایوانکا مرتبط بوده است. این پرداخت‌ها یکی از استدلال‌های ترامپ برای پرداخت مالیات کمتر بوده است.

آیا عفو ریاست جمهوری حق مسلم ترامپ است؟

تعقیب کیفری رئیس جمهوری ایالات متحده امری بی‌سابقه در تاریخ این کشور به شمار می‌رود.

دونالد ترامپ پیش‌تر گفته بود که داشتن قدرت تام برای عفو خود در برابر هر شکایت فدرالی را «حق مسلم» رئیس جمهوری ایالات متحده می‌داند. با این حال با توجه به موازین حقوقی ایالات متحده، این «حق مسلم» چندان بدیهی به نظر نمی‌رسد. وزارت دادگستری آمریکا در سال۱۹۷۴ و با صدور یک نظریه مشورتی اعلام کرده است که رئیس جمهور امکان عفو خود را ندارد، چراکه در چنین فرضی، قاعده بنیادین ممنوعیت قضاوت شخص درباره خودش، نقض می‌شود.

دونالد ترامپ از حق عفو برای کمک به دوستان و وکیل مدافعش استفاده کرده است: راجر استون در ماه ژوئیه مورد بخشودگی رئیس جمهور قرار گرفت. همین رویکرد در ماه فوریه «رود بلاگوجویچ» فرماندار پیشین «ایلینوی» را از مجازات نجات داد. بسیاری از تحلیلگران سیاسی و حقوقدانان در ایالات متحده معتقدند ترامپ پتانسیل استفاده مجدد از این حق را تا دو ماه آینده دارد.

فراتر از این، تحقیقات سایروس ونس ممکن است ترامپ را با اتهام‌های فدرالی مواجه کند که امکان استفاده از «عفو ریاست جمهوری» را حتی با تفسیر موسع آن هم، ندارد.

جنجال حق‌الکسوت ها

بخشی از تحقیقات سایروس ونس با پرداخت‌ حق‌السکوت ترامپ به دو زن در جریان کمپین انتخاباتی سال ۲۰۱۶ همپوشانی دارد.رئیس جمهوری ایالات متحده برای جلوگیری از علنی شدن رابطه با «استورمی دانیلز»، هنرپیشه فیلم های مستهجن و «کارن مک‌دوگال» مبالغی را به عنوان حق‌السکوت به آن‌ها پرداخته بود.

با وجود آنکه مایکل کوهن در جریان تحقیقات مرتبط با این پرونده تخلفات خود را پذیرفت، دونالد ترامپ با انکار تمام اتهام‌ها می‌گوید پرداخت حق‌السکوت یک مساله کاملا شخصی است و ربطی به هزینه‌های کارزار انتخاباتی ندارد.

هزینه‌های تعقیب کیفری ترامپ برای دولت بایدن

رویه سنتی وزارت دادگستری ایالات متحده بر این پایه استوار است که تعقیب کیفری رئیس جمهور در دوران حضور در کاخ سفید ناقض قانون اساسی این کشور است.

با اینکه به نظر می‌رسد دادگستری دولت دموکرات ایالات متحده امکان پیگرد کیفری ترامپ را در پرونده مختومه رابرت مولر درباره دخالت روسیه در انتخابات سال ۲۰۱۶ دارد، اما جو بایدن، رئیس جمهوری منتخب صراحتا اعلام کرده است که شخصا برنامه‌ای را برای کشاندن پای ترامپ به دادگاه در دستور کار ندارد.

شماری از سیاستمداران دموکرات هشدار می‌دهند در جامعه قطبی شده ایالات متحده، جایی که ۷۴ میلیون نفر به دونالد ترامپ رای داده‌اند، تعقیب قضایی و مجازات رئیس جمهوری پیشین می‌تواند هزینه‌های پیش‌بینی نشده‌ای برای متحد کردن شهروندان و کاهش اختلاف‌ها و تضادهای این کشور در پی داشته باشد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

کلمات کلیدی دونالد ترامپ
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.