تنها چند ساعت مانده به آغاز آخرین روز رای ‌گیری در آمریکا که رسما روز انتخابات در این کشور است، باز هم نظرسنجی ها به نفع بایدن است. انتخابات امسال ریاست جمهوری آمریکا از همین حالا دارد رکورد مشارکت رای ‌دهندگان را می‌ شکند.

 

به گزارش جماران، نظرسنجی ‌ها در سطح ملی، همچون شش ماه گذشته، از پیشتازی قابل توجه جو بایدن خبر می دهند اما این فاصله در چند ایالت کلیدی که ممکن است سرنوشت انتخابات را رقم بزنند، کمتر است.

نظرسنجی جدید رویترز-ایپسوس حاکی است جو بایدن کاندیدای دموکرات ریاست جمهوری آمریکا در ایالت های مهم و تعیین کننده که دونالد ترامپ در سال 2016 با اختلاف اندکی به پیروزی رسیده بود، همچنان پیشتاز است.

در ایالت میشیگان 52 درصد رای دهندگان از بایدن و 43 درصد از ترامپ حمایت کرده‌ اند.

در ویسکانسین 53 درصد رای دهندگان حمایت خود را از بایدن اعلام کرده و 43 درصد نیز گفته ‌اند از ترامپ حمایت می ‌کنند.

در پنسیلوانیا نیز 50.5 درصد از رای دهندگان از بایدن حمایت کرده ‌اند و 43 درصد از ترامپ حمایت می‌ کنند.

در ایالت کارولینای شمالی رقابت تنگاتنگ است. 49 درصد رای دهندگان از بایدن و 48 درصد از ترامپ حمایت کرده‌ اند.

در ایالت فلوریدا 50 درصد رای دهندگان از بایدن و 46 درصد از ترامپ حمایت کرده‌ اند.

نظرسنجی کوئینیپیاک هم از پیشتازی بایدن در ایالت اوهایو با 47 درصد در مقابل 43 درصد ترامپ حکایت دارد..

بر اساس آخرین نظرسنجی رادیوی ملی آمریکا، جو بایدن پیشاپیش انتخابات روز سه‌ شنبه برتری محسوسی دارد، اما دونالد ترامپ هم هنوز بخت پیروزی را از دست نداده است.

هرچند که بایدن در نظرسنجی ‌های ملی پیشرو است، اما رقابت در ایالت ‌هایی که «میدان نبرد» خوانده می ‌شوند و می ‌تواند تعیین‌ کننده باشد، نزدیک است و امکان دارد که ترامپ بتواند 270 رای الکترال کالج لازم برای پیروزی را به‌ دست آورد.

در میان ایالت‌ هایی که تمایل خاصی به یک کاندیدا دارند، بایدن با 279 رای کالج الکترال در برابر 125 رای ترامپ پیش است. معنای این آمار این است که اگر ترامپ بتواند همه ایالت ‌های نوسانی یا مردد را ببرد، ممکن است باز هم 11 رای الکترال کمتر از بایدن داشته باشد. در این صورت، همه چیز در گروی پیروزی او در ایالت پنسیلوانیا خواهد بود.

فرمانداران دموکرات میشیگان، پنسیلوانیا و ویسکانسین گفته‌ اند که از شانس بایدن در ایالت ‌های خود خوشحال هستند. فرماندار جمهوری‌ خواه اوهایو نیز پیش ‌بینی کرد ترامپ در این ایالت با چند درصد بالاتر از رقیب، پیروزی به ‌دست آورد.

مجلس سنا

در حال حاضر اکثریت مجلس سنا آمریکا در اختیار جمهوری خواهان است. آنها از مجموع 100 کرسی این مجلس، 53 کرسی را در اختیار دارند.

قرار است سرنوشت 35 کرسی مجلس سنا از نو تعیین شود. موضوعی که می ‌تواند به چرخشی در توزیع کرسی ‌ها در مجلس سنا بیانجامد.

تاکنون روشن است که دموکرات‌ ها می ‌توانند بر روی کسب 45 کرسی حساب کنند. جمهوری خواهان نیز قادر به کسب 46 کرسی خواهند شد. موضوع تکلیف 9 کرسی دیگر است. ناظران احتمال اینکه اکثریت به دست دموکرات‌ ها بیافتد را منتفی نمی ‌دانند.

مجلس نمایندگان

وضعیت در مجلس نمایندگان از سال 2018 به بعد روشن ‌تر است. اکثریت با دموکرات‌ ها است. اما در انتخابات امسال، همه 435 کرسی این مجلس از نو انتخاب می‌ شود.

 پیش بینی می ‌شود که دموکرات‌ها بتوانند 214 کرسی مجلس نمایندگان را از آن خود کنند. جمهوری خواهان هم در مورد کسب 182 کرسی می ‌توانند مطمئن باشند.

موضوع این جا بر سر 39 کرسی دیگر است. ناظران با توجه به اختلاف بین کرسی‌ های دموکرات ‌ها و جمهوری خواهان بر این باورند که احتمال موفقیت دموکرات‌ها برای حفظ اکثریت کرسی‌ های مجلس نمایندگان بسیار زیاد است.

بر اساس اطلاعات رسمی تاکنون بیش از 97 میلیون رای زودهنگام، به صورت حضوری یا از طریق پست ارسال شده است، پدیده ‌ای که انتظار می رود شانس بایدن را افزایش دهد.

یک کارشناس انتخاباتی در دانشگاه فلوریدا می‌ گوید بیش از 65 درصد واجدان شرایط در انتخابات شرکت خواهند کرد. این رقم در برخی ایالت‌ ها حتی بیشتر است. مثلا در تگزاس، هم ‌اکنون شمار رای‌ های به صندوق ریخته شده، 700 هزار برگ بیشتر از چهار سال پیش است. به اعتقاد بیشتر کارشناسان، انتخابات ریاست جمهوری امسال، یک همه‌ پرسی درباره دونالد ترامپ است، رئیس جمهوری که که عده زیادی را به رای دادن واداشته است.

مانند بیشتر انتخابات دور دوم، این یک همه ‌پرسی در باره عملکرد رئیس جمهور در دور اول زمامداری است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.