صهیونیست ها به ویژه شهرک نشینان نسبت به پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بدبین هستند.
به گزارش جماران به نقل از وبسایت عرب48، رهبران صهیونیست های شهرک نشین در سرزمین های اشغالی فشار بر «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی را به منظور الحاق شهرک های یهودی نشین در کرانه باختری در صورت شکست «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری روز سه شنبه هفته جاری آغاز کردند.
به گفته منابع صهیونیستی شهرک نشینان یهودی نسبت به امکان پیروزی ترامپ در انتخابات پیش روی آمریکا بدبین هستند و رهبران آنها بر این باورند که«پنجره فرصت ها»ی پیش روی شان تنگ تر می شود و نتانیاهو باید قانونی کردن الحاق بخشی از شهرک های یهودی نشین را تا 21 ژانویه آینده یعنی روز انتصاب رئیس جمهور جدید در ایالات متحده آمریکا تصویب کند.
شهرک های یهودی نشینی که صهیونیست ها تلاش می کنند آنها را قانونی کنند کانون شهرک ها در قلب کرانه باختری و خارج از شهرک های یهودی نشین بزرگ است.
پیش از این «جو بایدن» کاندیدای دموکرات ها برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفته بود که اسرائیل باید ساخت شهرک های یهودی نشین و سخن گفتن از الحاق را متوقف کند و اجازه تشکیل دو کشور را بدهد.
بایدن تأکید کرد که به عنوان رئیس جمهور آمریکا با الحاق مخالفت خواهد کرد و کمک ها به فلسطینی ها را بر اساس قانون آمریکا از سر خواهد گرفت و کنسولگری قدس شرقی را بازگشایی می کند.
بایدن همچنین تصریح کرد: موضع گیری نتانیاهو درباره الحاق اشتباه است.
به رغم آن که نتانیاهو چندی پیش اعلام کرده بود که طرح الحاق به تأخیر افتاده ولی متوقف نشده است اما رهبران یهودی های شهرک نشین بر این باورند که حضور بایدن در کاخ سفید بر خلاف دوران ترامپ،دست او را می بندد.
این در حالی است که تقریبا تمام نظرسنجی ها از پیشتازی کاندیدای حزب دموکرات خبر می دهند. مثلا در آخرین نظرسنجی «آی بی دی/تیپ» مربوط به همین امروز بایدن در سطح کشوری 51 به 45 از ترامپ پیش است، در حالی که «جو جورگنسن» کاندیدای حزب لیبرتارین، حدود یک درصد رای می آورد و «هووی هاکینز» کاندیدای حزب سبز، زیر یک درصد.
در تمام نظرسنجی های کشوری نیز بایدن از رقیب خود پیش است گرچه میزان پیش بینی ها با همدیگر تفاوت های بسیاری دارد.
از نظرسنجی «یو اس ای تودی/سافولک» که در آن 52 به 44 پیش است (با اختلاف 8 درصد) تا نظرسنجی های «هیل/هریس ایکس» و «راسموسن ریپورتز» که در آنها به ترتیب 49 به 45 و 48 به 47 پیش است. یعنی با اختلاف بسیار کمتر که (دست کم در مورد آخری) با توجه به نظام «کالج انتخاباتی» ضرورتا منجر به پیروزی او نمی شود.
نظرسنجی روزنامه ایندیپندنت هم نشان می دهد که 51 درصد آمریکایی ها معتقدند که دونالد ترامپ به جایگاه کشورشان در دنیا لطمه زده است.
در ایالت های چرخشی هم در روزهای گذشته اوضاع بیشتر به نفع بایدن بود. برای اولین بار در چند دهه اخیر نام ایالت تگزاس (دومین ایالت بزرگ کشور پس از آلاسکا که مساحت آن تقریبا اندازه کشور ترکیه است) به عنوان ایالت چرخشی مطرح شده است.
بعضی نظرسنجی ها حتی نشان دادهاند که رای جمهوری خواهان در ایالت «مونتانا» نیز نزدیک به دموکرات ها خواهد بود. البته بسیار بعید است حزب آبی در این ایالت کوهستانی پیروز شود اما همین که نتیجه انتخابات در آن جا هم نزدیک است، خبر از اقبال غیرمنتظره بایدن در بعضی نقاط می دهد. در ایالت نیوهمپشایر هم نظرسنجی ها همه از پیشتازی تقریبا مطلق بایدن خبر می دهند.
تنها مورد استثنا در میان ایالت های چرخشی، ایالت آریزونا است که در آخرین نظرسنجی ها بیشتر و بیشتر به سوی جمهوری خواهان می رود.
اختلاف درصد محبوبیت بایدن در مقایسه با ترامپ در میشیگان – ایالتی که ترامپ در انتخابات سال 2016 بر رقیب خود هیلاری کلینتون پیروز شد – اکنون به 7.3 درصد رسیده است. 50.6 درصد پرسش شوندگان در میشیگان گفتهاند به بایدن، و 43.3 درصد گفته اند به ترامپ رای می دهند.
رقابت این دو در پنسیلوانیا نزدیک تر است و تعداد کسانی که گفته اند به بایدن رای می دهند، تنها 5.7 درصد از طرفداران ترامپ بیشتر است. اما رقابت اصلی در ایالت «چرخشی» فلوریدا است، که رای دهندگان معمولا به دور از وابستگی های سیاسی به کاندیدای مورد انتخاب خود رای می دهند.
همه گیری ویروس کرونا در ماه های اخیر در آمریکا و نحوه مقابله دولت با آن، از میزان مقبولیت دونالد ترامپ، که برای ماندن در کاخ سفید برای چهار سال دیگر مبارزه می کند، کاسته است و پیروزی در فلوریدا برای او از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
47.2 درصد پرسش شوندگان در اوهایو گفته اند به ترامپ ، و 46.4 درصد گفته اند به بایدن رأی می دهند. در میشیگان، 50.6 درصد به بایدن و 43.3 درصد به ترامپ رای خواهند داد. در فلوریدا 48.6 درصد آرا به نفع بایدن، و 46.7 به نفع ترامپ است.
یکی از مهم ترین نظرسنجی های انتخاباتی که با دامنه 50 هزار نفری، حمایت دانشگاه هاروارد و مدیریت موسسه یوگاو انجام شده است، به جمع بندی رسیده و نتایج آن اعلام شده است. جزئیات نتایج این نظرسنجی، حاکی از بهبود جدی موقعیت بایدن در میان سفیدها، در مقایسه با دستاورد هیلاری کلینتون در سال 2016 و افزایش حمایت لاتینتبارها از ترامپ است که برای او در ایالت هایی مانند فلوریدا و تگزاس می تواند تعیین کننده باشد.
در نظرسنجی فاکس نیوز هم بایدن در میان مستقلان، در این نظرسنجی، 54 به 32 درصد برتر است. ترامپ در سال 2016، عملا در میان مستقلان بیشتر از رقیبش رأی آورد. برتری بایدن در میان سالخوردگان، 10 درصد است. ترامپ 9 درصد بیشتر از هیلاری کلینتون در سال 2016 از این ها رای گرفت.
وب سایت 538 که چهار سال پیش 30 درصد شانس پیروزی برای ترامپ قائل شده بود، امسال شانس پیروزی مجدد رئیس جمهور را تنها 11 درصد می داند.
جو بایدن در میان برخی اقشار کلیدی جامعه از مقبولیت بالایی برخوردار است؛ از جمله در میان افراد با سن بالا، رای دهندگان مستقل که رسما به هیچ یک از دو حزب دموکرات یا جمهوری خواه وابستگی ندارند، و نیز رأی دهندگانی که در حومه شهرها زندگی می کنند.
اما بیشتر شرکت های نظرسنجی چهار سال پیش نیز خبر از پیروزی هیلاری کلینتون می دادند. همین باعث شده است که خیلی ها این سوال را مطرح کنند که آیا نظرسنجی ها امسال هم اشتباه می کنند؟
چند عامل به نفع دموکرات ها وجود دارد: بایدن نه فقط در نظرسنجی های کلی که در میان گروه های کلیدی مثل زنان ساکن حومه های شهر خوب عمل می کند و از نظر شخصی او بسیار محبوب تر از هیلاری کلینتون است که حتی بین برخی رای دهندگان خودش هم محبوب نبود.
با این همه تیم بایدن می دانند که باید تا دقیقه 90 برای پیروزی تلاش کنند.
آمارهای جدید منتشر شده در آمریکا نشان می دهد که بیش از 85 میلیون آمریکایی تاکنون در انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری شرکت کرده اند.