کره شمالی از یک سامانه موشکی رونمایی کرد که تا حدود زیادی شبیه سامانه دفاع موشکی«اس 400» روسی پیشرفته است.

به گزارش جماران به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک روسیه، کره شمالی در رژه نظامی روز شنبه هفته جاری به مناسبت هفتاد و پنجمین سالروز تأسیس جمهوری کره شمالی از یک سامانه دفاعی رونمایی کرد که تا حدود زیادی شبیه سامانه دفاع موشکی پیشرفته «اس400» روسیه است.

خبرگزاری نظامی MilitaryWatch گزارش داد که سامانه دفاعی دور برد جدید تا حدود زیادی شبیه« اس 400» روسیه است که به مهمترین سلاح های زرادخانه کره شمالی اضافه می شود.

کره شمالی همچنین به همراه این سامانه دفاعی  جدید که شبیه اس 400 روسیه رادارهای متحرک رونمایی کرد اما هنوز مشخص نیست که این سامانه دفاعی موشکی رادارهای خارجی را مورد استفاده قرار می دهد که مانند اس 400در گستره هایی مختلفی فعالیت می کنند یا مانند سامانه موشکی «پاتریوت» آمریکا رادارهای ساده تری هستند.

بر اساس ارزیابی ها برد سامانه موشکی جدید کره شمالی 250 کیلومتر است.

تلویزیون کره شمالی نیز تصاویری از موشک های بالستیک قاره پیما را روی تریلی نشان داد که حداقل 22  لاستیک دارد. این نخستین بار از سال 2018 است که کره شمالی موشک های بالستیک قاره پیما را در یک رژه نظامی به نمایش می گذارد.

خبرگزاری رویترز نیز گزارش داد که پیونگ یانگ موشک«هواسونگ- 15» نیز به نمایش گذاشت؛ این موشک بیشترین برد را در میان موشک های کره شمالی در اختیار دارد.همچنین یک موشک بالستیک جدیدی که از زیردریایی ها شلیک می شود به نمایش گذاشته شد.

از سوی دیگر، خبرگزاری نووستی گزارش داد که در رژه نظامی روز شنبه موشک غول پیکری روی یک تریلی به نمایش گذاشته شد که روی آن«بوکیکسون-4» نوشته شده است و این اسمی است که قبلا دیده نشده است.

در کره شمالی نام«بوکیکسون»(ستاره شمال) معمولا روی موشک هایی گذاشته می شود که از زیردریایی ها شلیک می شود. کره شمالی پیش از این چندین نسخه از این موشک ها را ساخته بود که آخرین آنها «بوکیکسون3 » بود که در اکتبر 2019 مورد آزمایش قرار داد. از آن زمان به بعد کره شمالی هیچ گونه موشکی که از زیردریایی ها شلیک می شود را مورد آزمایش قرار نداد.

 روسیا الیوم نیز گزارش داد که «کاتسونوپو کاتو» دبیر کل شورای وزیران ژاپن گفت که دولت این کشور بر این باور است که سامانه دفاع موشکی ژاپن نمی تواند با موشک هایی که در رژه نظامی اخیر پیونگ یانگ به نمایش گذاشته شد، مقابله کند.

وی در کنفرانسی مطبوعاتی در توکیو گفت: در میان موشک هایی که به نمایش گذاشته شد نمونه هایی بودند که ما بر این باوریم بسیار دشوار است که در سایه توانانی کنونی مان  بتوانیم با آنها مقابله کنیم.دولت به تقویت توان دفاعی موشکی برای واکنش به تهدیدهایی که به لحاظ عدد و پیچیدگی بیشتر می شوند، ادامه می دهد.

دبیر کل شورای وزیران ژاپن در ادامه تأکید کرد که توکیو به شکل عمیقی با ایالات متحده آمریکا به ویژه در زمینه جمع آوری اطلاعات درباره توان موشکی کره شمالی همکاری خواهد کرد.

پیونگ یانگ روز شنبه رژه نظامی ای به مناسبت هفتاد و پنجمین سالروز تأسیس حزب کارگران حاکم شاهد بود. در این رژه نظامی برخی از تسلیحات جدید از جمله موشک های میان برد به نمایش گذاشت که توجه توکیو را به شدت به خود جلب کرد. این موشک ها می توانند در مسیری پایین به پرواز در آیند و در مرحله آخر و قبل از اصابت به هدف تغییر مسیر بدهند. همچنین در این رژه نظامی چهار خودروی حامل موشکهای بالستیک قاره پیمای جدید به نمایش گذاشته شد.

کارشناسان نظامی در سئول می گویند که طراحی این موشک ها به مانند موشک «هواسونگ-15» است که برد آن 12هزار و 874 کیلومتر است و می تواند به هر جایی در خشکی قاره ای ایالات متحده آمریکا برسد.

این در حالی است که «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی در سخنرانی اش به مناسبت هفتاد و پنجمین سالروز تأسیس حزب کارگران کره از شهروندان کشورش به دلیل آن که رهبری« خوب»نبوده است، عذرخواهی کرد.

وی در سخنرانی خود به این مناسبت گفت: «ملت کره به من به اندازه آسمان و به وسعت دریا اعتماد کرد اما من به شکل درست پاسخ اعتماد ملتم را ندادم و هیچ عذر و بهانه ای برای این کار ندارم».

وی افزود:« به رغم آن که من مسئولیت کار بزرگ کیم ایل سونگ و  کیم جونگ ایل رهبران بزرگ را به عهده گرفتم و مسئولیت سنگین حاکمیت کشور را بر عهده گرفتم اما هنوز فاقد تلاش و عزم هستم به همین دلیل شهروندان ما تحت فشار سختی های زندگی روزانه هستند.»

کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی همچنین  در مراسم جریان رژه نظامی با اشاره به شیوع ویروس کرونا برای مردم جهان آرزوی سلامتی کرد.

وی همچنین تاکید کرد که حتی یک مورد ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در کره شمالی گزارش نشده است. کره شمالی از ماه ژانویه کلیه مرزهای خود را برای جلوگیری از ورود ویروس کرونا بسته است.

یک ماه پیش سربازان مرزی کره شمالی یک شهروند همسایه جنوبی را در آب‌های کره شمالی به قتل رساندند. از قرار معلوم نیروهای کره شمالی برای جلوگیری از ورود احتمالی ویروس کرونا به سوی این شهروند کره جنوبی آتش گشودند. کیم جونگ اون دراقدامی بی‌سابقه از سئول بابت این قتل عذرخواهی کرد.

کیم جونگ اون در بخش دیگری از سخنانش بار دیگر گفت که کره شمالی به «تقویت ارتش ادامه خواهد داد.»

این رژه در هفتاد و پنجمین سالگرد تاسیس حزب کارگران کره برگزار شد.

برخلاف سال‌های گذشته، امسال به‌دلیل شیوع ویروس کرونا پیونگ‌یانگ هیچ رسانه‌ای را برای پوشش خبری این رژه سالانه دعوت نکرد. تلویزیون دولتی کره شمالی نیز تا ساعت‌ها هیچ گزارش و تصویری از این برنامه پخش نکرد.

قرار بود در جریان رژه امسال، کره شمالی آخرین دستاوردهای نظامی خود در عرصه دفاعی را به نمایش بگذارد.

بر اساس تصاویر تلویزیون دولتی کره شمالی هزاران نظامی روز شنبه در میدان کیم ایل سونگ، بنیانگذار حزب کارگران کره و نخستین رهبر این کشور در برابر کیم جونگ اون، رهبر کنونی رژه رفتند.

چند ساعت پیش از انتشار تصاویر از تلویزیون کره شمالی، ستاد مشترک ارتش کره جنوبی با صدور بیانیه‌ای از برگزاری «رژه عظیمی» با حضور شمار گسترده‌ای از سربازان و تجهیزات نظامی در میدان کیم ایل سونگ پیونگ‌یانگ خبر داده بود. براساس همین بیانیه، دستگاه‌های اطلاعاتی کره‌ جنوبی و ایالات متحده این برنامه را به دقت زیر نظر داشته‌اند.

سازمان ملل متحد و بسیاری از کشورها به ویژه متحدان واشنگتن و خود ایالات متحده آمریکا، کره شمالی را به بهانه ادامه برنامه هسته‌ای و موشکی از سال‌ها پیش به شدت تحریم کرده‌اند.

کره شمالی می‌گوید که به دلیل ادامه حضور گسترده نیروهای آمریکایی در خاک کره جنوبی و برای تضمین حق دفاع از خود، حاضر به کنار گذاشتن برنامه توسعه فنآوری‌های نظامی و موشکی خود نیست.

مناسبات میان کره شمالی و ایالات متحده آمریکا در نخستین ماه‌های به قدرت رسیدن دونالد ترامپ به شدت متشنج شد و رهبران دو کشور یکدیگر را به جنگ تهدید کردند. با این حال کره شمالی از زمان برگزاری المپیک زمستانی سال ۲۰۱۸ در کره جنوبی، نشانه‌هایی از تمایل به عادی‌سازی روابط با سئول و حتی واشنگتن را از خود نشان داد. پس از آن کیم جونگ اون و دونالد ترامپ در سه نوبت در سنگاپور، ویتنام و مرز دو کره با یکدیگر دیدار کردند. با این حال مذاکرات فنی و دیپلماتیک میان ایالات متحده آمریکا و کره شمالی عملا بدون نتیجه متوقف شده است.

بنابراین گزارش، حزب کارگران کره در پایان جنگ جهانی دوم و عمدتا از میان شبه‌نظامیان درگیر با نیروهای اشغالگر امپراتوری ژاپن و در شمال شبه‌جزیره کره، منطقه تحت نفوذ اتحاد جماهیر شوروی تشکیل شد. کیم ایل سونگ، بنیانگذار جمهوری دموکراتیک خلق کره (کره شمالی) چند ماه پس از تاسیس این حزب به رهبری آن رسید. نیروهای شمال در سال ۱۹۵۰ و پس از شورش حزب کارگران در مناطق تحت کنترل آمریکا به جنوب حمله کردند. در جریان سه سال جنگ داخلی کره، میلیون‌ها نفر جان خود را از دست دادند و شهرهای کره شمالی عملا با خاک یکسان شدند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.