9 هوادار رئیس جمهور آمریکا در یکی از گردهمایی های انتخاباتی اش به کرونا مبتلا شدند و حالی یکی از آنها وخیم است.

 

به گزارش جماران به نقل از روسیا الیوم، اداره بهداشت ایالت«مینه سوتا»اعلام کرد که  9 تن از هواداران«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا که در یک گردهمایی انتخاباتی در این ایالت شرکت کرده بودند،به کرونا مبتلا شدند.

 یک منبع در اداره بهداشت مینه سوتا به شبکه تلویزیونی ای بی سی گفت که حال یکی از مبتلایان وخیم است و اکنون در بخش مراقبت های ویژه به سر می برد.

این منبع گفت که تا کنون اطلاعاتی درباره مکان دقیق ابتلای این اشخاص به کرونا وجود ندارد و اداره بهداشت ایالت بر این باور است که گردهمایی انتخاباتی ترامپ در اواسط سپتامبر به احتمال زیاد منجر به شیوع ویروس کرونا در مینه سوتا شده است.

ترامپ به دلیل حضور بدون ماسک در مناسبت های عمومی به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است. مخالفان سیاسی ترامپ بر این باورند وی الگوی بدی به شهروندان ارائه می کند.

در همین حال، خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد رئیس دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا از تشکیل کمیته‌ ای فراحزبی برای معاینات پزشکی احتمالی و بررسی صلاحیت جسمی رئیس جمهور امریکا خبر داد.

«نانسی پلوسی» در کنفرانسی خبری گفت: «قانون اساسی آمریکا فرایندی را در این خصوص پیش بینی کرده است. مساله رئیس جمهوری دونالد ترامپ نیست ... او با قضاوت رای دهندگان مواجه خواهد شد.»

وی ادامه داد: رهبران آمریکا مسیر و فرایندی قوی در قانون اساسی آمریکا برای اطمینان از ثبات و تداوم حاکمیتی دولت در موارد بحرانی پیش بینی کرده اند. متمم بیست و پنجم قانون اساسی آمریکا، مسیری را برای حفظ ثبات دولت - در صورت ابتلای رئیس جمهور به یک مشکل جسمانی یا روانی جدی به طوری که «قادر به اجرای وظایف و اختیارات دولتی خود» نباشد و مجبور به تنفیذ این اختیارات و وظایف شود - پیش بینی کرده است.

به ویژه بند چهارم این متمم، کنگره آمریکا را موظف کرده است تا یک نهاد مستقل برای مقابله با چنین بحرانی تشکیل بدهد.

گفتنی است این نهاد 16 عضو خواهد داشت و وضعیت سلامت جسمانی دونالد ترامپ را پس از ابتلا به ویروس کرونا بررسی خواهد کرد.

وقتی پلوسی روز گذشته برای اولین بار از این تصمیم خبر داد، ترامپ در واکنش او را «دیوانه» خطاب کرد و گفت پلوسی «کسی است که باید در مورد وضعیت سلامتی ‌اش تحقق کرد.»

نانسی پلوسی بار‌ها سلامت روانی ترامپ را پس از ابتلای رئیس جمهور آمریکا به کرونا زیر سوال برده و خواستار شفافیت بیشتر در مورد سلامتی وی شده است.

متمم بیست و پنجم قانون اساسی آمریکا، در سال 1967 میلادی و در پی ترور «جان اف کندی» رئیس جمهور وقت آمریکا تصویب شد.

بر اساس این متمم، معاون رئیس جمهور و اکثریت مقامات مهم قوه مجریه آمریکا باید طبق قانون اساسی به کنگره اعلام کنند که رئیس جمهور قادر به اجرای اختیارات و انجام وظایف دفتر خود نیست. سپس، معاون رئیس جمهور به عنوان رئیس جمهور موقت قدرت را در دست می‌ گیرد.

با این حال به نظر نمی ‌رسد «مایک پنس» معاون دونالد ترامپ و همچنین اکثر اعضای جمهوری‌ خواه کنگره، با این طرح دموکرات ‌ها برای کنار گذاشتن دونالد ترامپ از قدرت همراهی کنند.

این اقدام رئیس مجلس نمایندگان پس از آن انجام می ‌شود که شبهاتی در مورد سلامت ترامپ پس از ابتلا به کووید 19 در شنبه گذشته و ترخیص زودهنگام او از بیمارستان مطرح شده است.

هر چند علائم بیماری ترامپ خفیف گزارش شده بود، اما برای احتیاط بیشتر به بیمارستان نظامی «والتر رید» در حومه پایتخت، که مخصوص مراقبت از روسای جمهوری است، منتقل شد.

وی پس از آن که چهار روز تحت مراقبت بود، عصر سه ‌شنبه از بیمارستان مرخص شد و به کاخ سفید بازگشت؛ موضوعی که به نگرانی ها از ابتلای دیگر کارکنان کاخ سفید نیز افزوده است.

در حالی که کاخ سفید در روزهای اخیر بارها تاکید کرده که ترامپ دیگر علائمی از بیماری ندارد، اما او هنگام مصاحبه 20 دقیقه‌ ای خود با فاکس نیوز به دلیل گرفتگی صدا و سرفه مجبور شد دو بار وسط سخنان خود مکث کند. ترامپ پس از آنکه دو بار سوال مجری برنامه درباره زمان آزمایش بعدی کرونا را نادیده گرفت، بالاخره گفت که باید دوباره آزمایش شود.

دونالد ترامپ اولین حضور خود در مبارزات انتخاباتی از زمان ابتلایش به بیماری کووید19 را برای روز شنبه اعلام کرد. ترامپ در مصاحبه تلفنی با فاکس نیوز گفته بود اگر وقت کافی برای جمع کردن طرفدارانش داشته باشد، در این شب یک مراسم انتخاباتی برگزار می ‌کند. ایالت ‌های فلوریدا و پنسیلوانیا از مراکز اصلی تعیین تکلیف نتایج انتخابات ریاست جمهوری در روز 3 نوامبر هستند. به همین دلیل ترامپ قصد دارد پس از فلوریدا، مراسم بعدی را در پنسیلوانیا برگزار کند.

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.