رئیس جمهور آمریکا باز هم دم از تقلب احتمالی دموکرات ها در انتخابات ریاست جمهوری این کشور زد.
به گزارش جماران به نقل از رویترز، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا تأکید کرد که وی در انتخابات ریاست جمهوری آینده فقط در صورتی شکست می خورد که دموکرات ها نتایج رأی گیری از طریق پست را دست کاری کرده و تقلب کنند.
ترامپ در سخنرانی خود در جمع هوادارانش در ایالت«ویرجینیا» گفت:« در انتخابات شکست نمی خوریم مگر آن که تقلب کنند. نمی توانیم به آنها اجازه دهیم این کار را بکنند،مساله سرنوشت کشورمان است.زیرا این آدم ها کشورمان را ویران می کنند.این تقلب است و آنها آن را می دانند و رسانه ها هم کاملا می دانند که چه اتفاقی خواهد افتاد. دموکرات ها این را بهتر از دیگران می دانند. ولی نمی توانیم اجازه دهیم این کار را بکنند. اگر چنین چیزی دیدید باید فورا اطلاع بدهید.»
رئیس جمهور آمریکا در ادامه گفت:« ما می خواهیم که انتقال دوستانه باشد،نمی خواهیم ما را فریب دهند، نمی خواهیم که احمق باشیم و بگوییم:بگذارید قدرت را به آنها تحویل دهیم، در حالی که می دانیم هزاران برگه رای گیری را جعل کردند. هرگز با این مساله تسامح نمی کنیم.»
این در حالی است که نشریه «پولیتیکو» روز جمعه گزارش داد به رغم تلاش های رئیس جمهور آمریکا برای حفظ قدرت، تیم ترامپ در کاخ سفید برای خروج وی آماده می شوند.
پولیتکو افشا کرد که دونالد ترامپ در صورت شکست در انتخابات متعهد به انتقال صلح آمیز قدرت نیست، اما تیم وی با دقت در حال تدوین برنامه هایی برای خروج وی از کاخ سفید هستند.
بخش غربی کاخ سفید این روزها یکی از شلوغ ترین و پرتردد ترین بخش های این ساختمان است زیرا برنامه ریزی یک انتقال بالقوه ریاست جمهوری در این بخش در حال تدوین و برنامه ریزی است.
در کنار تلاش مقامات کاخ سفید برای پیروزی احتمالی جو بایدن نامزد دموکرات ها در انتخابات ۲۰۲۰، وزارت دادگستری آمریکا نیز موافقت کرده بررسیهای امنیتی لازم در خصوص مقامهای بایدن، در صورت پیروزی او در انتخابات را به عمل آورد.
یکی از مقامات سابق دولت اوباما درباره تلاش های کاخ سفید در مورد انتقال قدرت گفت: من گمان می کنم رئیس جمهور کاملاً از این موضوع بی اطلاع است.
اما یک مقام کاخ سفید گفت که ترامپ از تلاش دموکرات ها و تلاش کاخ سفید برای انتقال قدرت مطلع است.
با نزدیک تر شدن به زمان برگزاری انتخابات ۲۰۲۰ روز به روز چهره واقعی ترامپ برای نپذیرفتن به شکست احتمالی خود در انتخابات نمایانتر میشود و هم اکنون انتقال قدرت از ترامپ به بایدن به یک چالش اصلی میان سیاستمداران آمریکایی تبدیل شده است.
ترامپ رئیس جمهور آمریکا در کنفرانس خبری روز چهارشنبه در کاخ سفید در پاسخ به پرسش خبرنگاران که در صورت شکست در انتخابات آیا وی متعهد به انتقال مسالمتآمیز قدرت خواهد شد؟ گفت: باید ببینیم چه پیش میآید. صندوقهای رأی فاجعه و خارج از کنترل هستند! صادقانه بگویم، انتقالی در کار نخواهد بود بلکه تداوم (ریاستجمهوری من را) خواهیم داشت.
سناتور «چاک شومر» رهبر اقلیت دموکرات در سنا در واکنش به اظهارات ترامپ گفت: این فرد صداقت و درستکاری ندارد. وی لیاقت ریاست جمهوری آمریکا را ندارد.
این سناتور ایالت نیویورک گفت: او به آرزوی خود نخواهد رسید و تنها راه این است که رأیدهندگان آمریکایی با اختلاف آرای بالا، وی را در روز انتخابات شکست دهند.
در تحولی دیگر، کارزار انتخاباتی «جو بایدن» کاندیدای حزب دموکرات آمریکا در حالی که تنها 41 روز به انتخابات ریاست جمهوری این کشور باقی مانده است به سرمایه گذاری در برخی ایالت هایی رو آورده است که تاکنون پیروزی دونالد ترامپ، رئیس جمهور کنونی در آنها قطعی به نظر می رسید.
رای دهندگان در ایالت های آیووا و اوهایو در سال 2016 با اختلاف قابل توجهی دونالد ترامپ را به «هیلاری کلینتون» ترجیح دادند. ایالت های جورجیا و تگزاس هم به طور سنتی ایالت های جمهوری خواه محسوب می شوند و دهه ها است که به کاندیداهای این حزب رای می دهند. با این حال کارزار کاندیدای حزب دموکرات با توجه به بودجه بیشتر و کسب نتیجه مطلوب در نظرسنجی ها به سرمایه گذاری در این چهار ایالت روی آورده است؛ امری که می تواند در هفته های آتی دونالد ترامپ را مجبور به اتخاذ راهبردی دفاعی و صرف وقت و پول در ایالت هایی کند که خود را پیش از این در آنها پیروز می انگاشت.
آیووا؛ رقابت تنگاتنگ بایدن و ترامپ در غرب میانه
دونالد ترامپ در سال 2016 با اختلاف قابل توجه 10 درصد موفق شد آرای الکترال ایالت آیووا را کسب کند؛ امری که اکنون باعث شده است جو بایدن به پیروزی در این ایالت امید ببندد. تنها عملکرد مطلوب کارزارش در دیگر ایالت های غرب میانه (مانند میشیگان، ویسکانسین و مینه سوتا) نیست؛ سابقه انتخابات در آیووا نیز نشان می دهد که دموکرات ها امکان پیروزی در این ایالت را دارند. رای دهندگان در آیووا هشت سال پیش باراک اوباما را بر «میت رامنی» ترجیح داده بودند.
آخرین نظرسنجی انجام شده در ایالت آیووا نشان می دهد که دونالد ترامپ و جو بایدن در رقابتی شانه به شانه هر دو 47 درصد محبوبیت دارند. نظرسنجی های قبلی از پیشتازی دو یا سه درصدی دونالد ترامپ در آیووا حکایت داشت.
اوهایو؛ از پیروزی قاطع ترامپ در سال 2016 تا پیشتازی بایدن
دونالد ترامپ روز دوشنبه به ایالت اوهایو سفر کرد و کارزار انتخاباتی او نیز بازه های زمانی زیادی را در شبکه های تلویزیونی این ایالت برای تبلیغات انتخاباتی کاندیدای جمهوری خواهان خریداری کرده است. رئیس جمهور کنونی آمریکا در سال 2016 با کسب 51 درصد آرا در ایالت اوهایو توانسته بود 8 درصد بیشتر از هیلاری کلینتون رای به دست آورد.
اکنون اما آخرین نظرسنجی انجام شده نشان می دهد که جو بایدن 49 درصد و دونالد ترامپ 45 درصد آراء را در اوهایو کسب خواهند کرد. کاندیدای جمهوری خواهان در نظرسنجی قبلی ایالت اوهایو با اختلاف یک درصد از جو بایدن پیش افتاده بود.
بسیاری از دموکرات ها در ابتدای کارزار انتخاباتی سال جاری تصور نمی کردند که امسال امکان پیروزی آنها در اوهایو وجود داشته باشد. امری که با توجه به نتیجه آخرین نظرسنجی و حضور روز دوشنبه دونالد ترامپ در این ایالت نشان می دهد تا چه حد رئیس جمهور کنونی آمریکا در هفته های آخر کارزار انتخاباتی خود برای پیروزی در کالج الکترال مجبور به اتخاذ رویکردی دفاعی در برابر دموکرات ها شده است.
جورجیا؛ ایالتی که دموکرات ها از سال 1992 دیگر در آن پیروز نشدند
جورجیا یکی از ایالت هایی است که در ادبیات سیاسی آمریکا از آن به عنوان ایالت قرمز (جمهوری خواه) یاد می شود. این ایالت سال ها است که از جمله ایالت های کلیدی در انتخابات ریاست جمهوری نبوده است. پیروزی جمهوریخواهان از سال 1992 در این ایالت همواره از قبل پیش بینی شده بود. «بیل کلینتون» رئیس جمهور اسبق آمریکا آخرین کاندیدای دموکراتی است که توانست آرای الکترال جورجیا را در سال 1992 به خود اختصاص دهد.
آخرین نظرسنجی انجام شده در ایالت جنوبی جورجیا نشان می دهد که رقابت دونالد ترامپ و جو بایدن در این ایالت بسیار فشرده است. در این نظرسنجی هر دو کاندیدا 47 درصد محبوبیت داشتند.
دونالد ترامپ چهار سال پیش با اختلاف پنج درصدی توانسته بود هیلاری کلینتون را در جورجیا شکست دهد. تصمیم کارزار جو بایدن برای سرمایه گذاری در جورجیا و خرید بازه های زمانی برای تبلیغ انتخاباتی در شبکه های تلویزیونی این ایالت نشان می دهد که دموکرات ها حتی اگر به کسب آرای الکترال جورجیا امیدوار نباشند اما به وادار کردن دونالد ترامپ به صرف وقت و پول در این ایالت طی هفته های آتی امیدوار هستند.
تگزاس؛ رخنه دموکرات ها در پایگاه جمهوری خواهان
ایالت تگزاس طی دهه های اخیر یکی از مهم ترین ایالت های قرمز (جمهوری خواه) در نقشه سیاسی آمریکا بود. انتخابات سال 1976 آخرین باری بود که کاندیدای دموکرات ها (جیمی کارتر) توانست آرای الکترال تگزاس را به خود اختصاص دهد. اکنون اما آخرین نظرسنجی انجام شده در این ایالت نشان می دهد که دونالد ترامپ با اختلاف تنها دو درصد از جو بایدن پیش افتاده است.
آرای هیلاری کلینتون در ایالت پرجمعیت تگزاس چهار سال پیش 9 درصد کمتر از دونالد ترامپ بود. عملکرد بهتر جو بایدن نسبت به هیلاری کلینتون در نظرسنجی های تگزاس باعث شده است که کارزار انتخاباتی کاندیدای دموکرات ها اعلام کند 13 نفر دیگر را به کارکنان خود در تگزاس اضافه خواهد کرد.
تغییر ترکیب جمعیتی تگزاس و افزایش شمار رای دهندگان اسپانیایی تبارها در این ایالت جنوبی باعث شده است که موقعیت جمهوری خواهان در پرجمعیت ترین پایگاه خود تضعیف شود. با این حال بسیاری از تحلیلگران بر این باور هستند که جو بایدن در انتخابات امسال امکان پیروزی در تگزاس را نخواهد داشت زیرا جمهوری خواهان همچنان در جذب آرای ساکنان حومه های شهرهای بزرگ تگزاس بهتر عمل می کنند.
دموکرات ها دو سال پیش نیز در انتخابات تگزاس امید زیادی به راهیابی «بتو ارورک» سیاستمدار جوان به مجلس سنای آمریکا داشتند اما در نهایت این امیدها رنگ واقعیت به خود نگرفت.
به نظر می رسد که جو بایدن در ایالت تگزاس نیز بیش از آنکه به کسب آرای الکترال آن امید بسته باشد به دنبال بازی در زمین رقیب و وادار کردن دونالد ترامپ به صرف وقت و پول در ایالتی است که تاکنون پیروزی جمهوری خواهان در آن قطعی قلمداد می شد. در عین حال باید توجه داشت که هنوز سه مناظره جو بایدن و دونالد ترامپ با یکدیگر برگزار نشده است.
این مناظره ها و همچنین نزاع سیاسی پیش رو بین دموکرات ها و جمهوری خواهان بر سر تعیین جانشین «روث بیدر گینزبرگ» قاضی دیوان عالی آمریکا که در سن 87 سالگی درگذشت می تواند نظر رای دهندگان را نه تنها در چهار ایالت «آیووا، اوهایو، جورجیا و تگزاس» بلکه در ایالت های کلیدی «فلوریدا، میشیگان، ویسکانسین، مینه سوتا، کارولینای شمالی، پنسیلوانیا، آریزونا، نیوهمپشایر و نوادا» تغییر دهد.