هشتاد و یک برنده جایزه نوبل با انتشار نامه ای از نامزدی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا حمایت کردند.
به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، امضاکنندگان این نامه از آمادگی نامزد حزب دموکرات برای «شنیدن نظر کارشناسان» و رجوع به «علم» برای یافتن راه حل برای مشکلات ستایش کرده اند. آنها همچنین بر لزوم انتخاب فردی که تصمیمات خود را براساس داده های علمی اتخاذ می کند تاکید کرده اند.
این نامه به امضای ۸۱ برنده جایزه های نوبل شیمی، پزشکی و فیزیک رسیده است. حمایت آنها از جو بایدن در حالی صورت می گیرد که از «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری کنونی ایالات متحده و رقیب جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو به دلیل نحوه مدیریت بحران شیوع ویروس جدید کرونا انتقادات زیادی شده است.
داده های دانشگاه «جان هاپکینز» در آمریکا نشان می دهد که تا کنون بیش از شش میلیون نفر از مبتلایان به ویروس جدید کرونا در این کشور شناسایی شده اند. از این تعداد بیش از 190 هزار نفر جان خود را از دست داده اند. جو بایدن پیش از این ضمن انتقاد از عملکرد دونالد ترامپ در زمینه مبارزه با شیوع بیماری همه گیر «کووید ۱۹»، از او خواسته بود تا به نظر «کارشناسان پزشکی» گوش فرا دهد.
دونالد ترامپ پیش از این از مصرف داروی هیدروکسی کلروکین برای پیشگیری از ابتلا به «کووید ۱۹» و درمان این بیماری همه گیر حمایت کرده بود. این در حالی است که نتیجه پژوهش های علمی طی ماههای اخیر نشان می دهد که این دارو تاثیری بر بهبود حال مبتلایان به ویروس جدید کرونا ندارد.
همه گیری نوع جدید ویروس کرونا تنها مورد اختلاف بین رئیس جمهوری ایالات متحده و دانشمندان نیست. دونالد ترامپ طی سال های گذشته به دفعات گرمایش زمین و تغییرات آب و هوایی را زیر سوال برده است. او همچنین در سال ۲۰۱۷ تصمیم به خروج آمریکا از پیمان پاریس گرفت. این توافق در سال ۲۰۱۵ برای مقابله با تغییرات آب و هوایی امضاء شد.
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا قرار است روز سوم نوامبر (۱۳ آبان) برگزار شود.
در همین حال، جو بایدن، نامزد دموکراتها برای انتخابات ماه نوامبر ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا می گوید ماموران پلیسی که در شلیک به دو شهروند سیاهپوست آمریکایی دست داشتهاند باید محاکمه شوند.
با این حال بایدن دقیقا اتهامی علیه این ماموران پلیس مطرح نکرد.
تیراندازی ماموران پلیس آمریکا به «جیکوب بلیک» و «بریانا تیلور» باعث برپایی اعتراضات سراسری در آمریکا به رفتارهای نژادی پلیس شده است.
جیکوب بلیک، ۲۹ ساله در روز ۲۳ اوت در شهر کنوشا در ویسکانسین از پشت هدف ۷ گلوله قرار گرفت و فلج شد.
همچنین بریانا تیلور، ۲۶ ساله در جریان تفتیش خانهاش در «لوئیویل» در ایالت «کنتاکی» و در جریان عملیات مبارزه با مواد مخدر مورد اصابت گلوله پلیس قرار گرفت و کشته شد.
در جریان کنفرانس خبری روز چهارشنبه در شهر «ویلمینگتن» بایدن با این پرسش مواجه شد که آیا او همانند «کامالا هریس» نامزد معرفی شدن برای معاون اولی، با محاکمه افسران پلیس دخیل در شلیک به این دو شهروند سیاهپوست موافق است، گفت: «به نظر من باید اجازه دهیم که سیستم قضایی کارش را انجام دهد.» او همچنین افزود: «من معتقدم که کمترین کار این است که این افسران محاکمه شوند.»
بر اساس اطلاعات تاکنون منتشر شده هیچ گونه اقدام قضایی علیه افسران پلیس دخیل در این تیراندازیها صورت نگرفته است با این حال یکی از افسران در آستانه از دست دادن شغلش می باشد و دو افسر دیگر به مرخصی اداری فرستاده شدهاند تا نتیجه تحقیقات مشخص شود.
جو بایدن علاوه بر اینکه به این تیراندازیها اشاره کرد، از مرد مسلحی نام برد که در رسانههای آمریکایی به عنوان فعال چپگرای افراطی معرفی شده است که هفته گذشته در خیابانهای «پورتلند» یکی از حامیان دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا را به ضرب گلوله کشت.
جو بایدن قرار است به شهر کنوشا که در روزهای گذشته شاهد اعتراضات گسترده و خشن بوده است سفر کند و قرار است در این سفر با خانواده جیکوب بلیک دیداری داشته باشد.
دونالد ترامپ، در جریان سفرش به شهر کنوشا با خانواده بلیک دیدار نکرد و گفت او به دیدار این خانواده نرفته است زیرا وکلا برنامهای برای دیدار با بستگان جیکوب بلیک دارند. ترامپ در روزهای گذشته با اشاره به اعتراضات به نابرابری نژادی در آمریکا این معترضان را کسانی توصیف کرد که جز زبان «زور» نمی فهمند.
جو بایدن در حالی برای کارزار انتخاباتیاش به «ویسکانسین» می رود که در جریان مبارزات انتخاباتی چهار سال پیش، «هیلاری کلینتون» به این ایالت سفر نکرد و رای این ایالت به دونالد ترامپ نقش مهمی در پیروزی جمهوریخواهان ایفا کرد.
دو ماه مانده به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نظرسنجیها از پیشرو بودن جو بایدن حکایت دارند با این حال در برخی از ایالتها روند رو به رشد علاقه به رای دادن به بایدن متوقف و در برخی از ایالت رو به کاهش نهاده است. همچنین در ایالتهای کلیدی نیز فاصله اندکی میان ترامپ و بایدن وجود دارد که نشان از آن دارد که رویدادهای هفتههای آینده می تواند در تغییر نگاه رای دهندگان نقش کلیدی ایفا کند.