سعودی ها بسیار از اینکه جایگاه خود در لبنان را از دست داده اند ناراضی هستند و ممکن است بخواهند در راه دولت جدید لبنان سنگ اندازی کنند.

 

به گزارش جماران، خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد پس از کشمکش های فراوان در نهایت «مصطفی ادیب» که از سیاست مدارن میانه روی لبنان به حساب می آید به عنوان نخست وزیر این کشور انتخاب شد.

ادیب که قبلا سفیر لبنان در آلمان بوده، به دلیل مشارکت در بسیاری از فعالیت های بین المللی لبنان به عنوان نماینده حقوقی لبنان در مجامع بین المللی، فردی شناخته شده از طرف اروپایی ها است با سفارش یا پیشنهاد اروپایی ها مخصوصا فرانسوی ها به این سمت انتخاب شده و با به دست آوردن حدود 90 رای از 128 رای پارلمان لبنان توانسته اکثریت خوبی در پارلمان نیز به دست آورد.

ادیب جزو گزینه های فراکسیون مقاومت در مجلس لبنان که اکثریت کرسی های مجلس را در اختیار دارد به حساب نمی آمد اما به توجه به مذاکرات پشت پرده ای که انجام شد وی به عنوان گزینه میانه پذیرفته شد.

فرانسوی ها ظاهرا قول داده اند که اگر شخصی که مورد نظر آنها می باشد دولت لبنان را در اختیار بگیرد و دولتی که دولت تکنوکرات به حساب می آید در راس کار قرار گیرد آن وقت کمک خواهند کرد تا هم کشورهای اروپایی اقدام به سرمایه گذاری در لبنان کنند و هم آمریکا را مجاب کنند دست از فشار بر علیه لبنان بردارد.

«امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه در چند نوبت خواستار انجام تغییرات اصولی سیاسی در لبنان بوده اما واضح مشخص نکرده که چه تغییراتی مد نظر ایشان است.

اگر آن گونه که می گوید و منتقدان در لبنان می خواهند هدف تغییر ساختار سیاسی ای است که فرانسوی ها قبل از ترک لبنان پایه گذاری کردند که به قول «محمد رعد» رئیس فراکسیون مقاومت در مجلس لبنان «نور علی نور» است، دقیقا همان که گروه های موسوم به جبهه مقاومت در لبنان سال ها است برای رسیدن به آن مبارزه می کنند.

البته رای فراکسیون مقاومت به مصطفی ادیب و در مقابل خودداری طرفداران عربستان سعودی از رای دادن به وی این بیم را ایجاد می کند که سعودی ها بسیار از اینکه جایگاه خود در لبنان را از دست داده اند ناراضی هستند و ممکن است بخواهند در راه دولت جدید لبنان سنگ اندازی کنند.

به هر حال سعودی ها به صورت سنتی خود را قیّم اهل تسنن در لبنان می دانند و امروزه به دلیل عملکرد بدشان، جایگاه خود میان اهل تسنن در این کشور را از دست داده اند.

در پایگاه سنتی طرفداران عربستان سعودی در شمال لبنان امروزه بسیاری از اهل تسنن پرچم های ترکیه را بالا می برند.

درگیری های عربستان سعودی با قطر هم منجر به آن شده که قطری ها بتوانند در میان اهل تسنن در لبنان جایگاه ویژه ای پیدا کنند و با سرمایه گذاری آرام میان آنها طرفداران زیادی به سمت و سوی آنها کشیده شوند.

باید منتظر ماند و دید تشکیل دولت لبنان به چه صورت خواهد بود و آیا ادیب خواهد توانست یک دولت تکنوکرات تشکیل دهد یا نه و اینکه آیا فرانسوی ها پای قولشان به لبنانی ها می مانند یا نه.

همچنین باید دید تا چه حد سعودی ها تلاش خواهند کرد اوضاع داخلی لبنان را به هم بریزند و جلوی کار ادیب سنگ اندازی کنند و آیا کشورهای اروپایی اجازه خواهند داد سعودی ها تلاش های آنها را خنثی کنند یا نه.

همچنین باید توجه داشت که تنش های اخیر در دریای مدیترانه بر کنترل منابع گاز و نفت این دریا بسیار رو به افزایش است و اختلافات ترکیه با دیگر کشورهای اروپایی از جمله فرانسه می تواند روی روند حل بحران لبنان که خود نیز حاکم بر بخشی از این منابع گاز و نفت است تاثیر بگذارد، چون به هر حال لبنان برای نجات خود به این درآمد های نیاز خواهد داشت و بقیه، مخصوصا اسراییلی ها، به دنبال تاراج آن هستند و می خواهند لبنان به جزیره ای بی ثبات تبدیل شود تا بتوانند به راحتی این منابع را از چنگ لبنانی ها در آورند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
3 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.