در حالی که آمار ابتلا به کرونا در بسیاری از کشورهای جهان در دوران پساقرنطینه همچنان روند صعودی دارد، سازمان جهانی بهداشت به کشورهای کانون کرونا توصیه کرده مدارس را در تاریخ معمول هر سال بازگشایی نکنند.

 

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز،به رغم این توصیه، بیشتر کشورهای جهان از جمله کشورهای اروپایی شبح ترسناک کووید۱۹ را نادیده گرفته و با وجود وضعیت نگران‌‌کننده شیوع این بیماری، تصمیم به بازگشایی مدارس در تاریخ معمول هر سال گرفته‌اند. تاریخ آغاز سال تحصیلی جدید در بسیاری از کشورهای اروپایی یکم سپتامبر (۱۱ شهریور) و در برخی دیگر از آنها مانند آلمان، یک ماه زودتر است.

 

آلمان

به گزارش شبکه ان‌بی‌سی به نقل از رسانه‌های آلمان، بسیاری از معلمان مقاطع مختلف و مدیران مدارس به تصمیم مقامات این کشور برای بازگشایی مراکز آموزشی در سال تحصیلی جدید انتقاد دارند. در برلین، پایتخت آلمان از آغاز سال تحصیلی جدید تا کنون مسئولان ۴۱ مدرسه وجود مواردی از ابتلا به کرونا در میان کارکنان و دانش‌آموزان را گزارش کرده‌اند.

آمار مبتلایان و جان‌باختگان کرونا در آلمان نسبت به برخی دیگر از همسایگانش به طور کلی بسیار کمتر است، اما همین آمار نسبت به ماه‌های گذشته افزایش چشمگیری داشته است. هم اکنون آمار روزانه ابتلا به کرونا در آلمان به حدود هزار و ۵۰۰ مورد رسیده که از ماه آوریل تا کنون یک رکورد به حساب می‌آید.

دولت فدرال آلمان تصمیم به بازگشایی تمامی مدارس گرفته، اما برگزاری رویدادهای ورزشی و کنسرت موسیقی در آموزشگاه‌ها را ممنوع اعلام کرده است.

انجمن معلمان آلمان از دولت خواسته است که کلاس‌های دانش‌آموزان ۱۰ ساله به بالا به صورت آنلاین برگزار شود زیرا از سویی احتمال انتقال ویروس از کودکان خردسال بسیار کمتر است و از سوی دیگر امکان برگزاری کلاس آنلاین برای آنها تقریبا وجود ندارد.

در آلمان، نظام تصمیم‌گیری برای مقررات در مدارس به شیوه فدرال است و بنابراین قواعد ماسک زدن دانش‌آموزان و معلمان در مدارس در هر ایالت با ایالت دیگر تفاوت دارد.

 

انگلیس

دولت انگلیس  تصمیم گرفته است در مناطقی که آمار کرونا در آنها بالاست، مقررات بهداشتی سختگیرانه‌تری را به اجرا در آورد.

از همین رو، «بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس  اعلام کرد که دانش‌آموزان این مناطق باید کلاه بر سر بگذارند. به گفته او، مدیران مدارس در مناطقی که کرونا کمتر شیوع دارد در این مورد مختارند که پوشیدن کلاه را آزاد یا اجباری کنند.

بزرگ‌ترین اتحادیه معلمان انگلیس از بازگشایی مدارس استقبال کرده است. جری گلیزیر، رئیس این اتحادیه می‌گوید که معلمان نگران تأثیرات روانی منفی ناشی از تعطیلی طولانی‌مدت مدارس بر دانش‌آموزان هستند. او همچنین با اشاره به تأخیر دولت انگلیس  در عمل به وعده‌اش مبنی بر تأمین رایانه برای دانش‌آموزان گفته است که اگر دوباره دولت مجبور به بستن مدارس شود، حدود ۷۰۰ هزار دانش‌آموز قادر به ادامه تحصیل نخواهند بود چون آنها در خانه‌هاشان امکانات کافی برای آموزش از راه دور مانند رایانه و دسترسی به اینترنت ندارند.

در اسکاتلند، پارلمان این کشور برای بازگشایی مدارس و مقررات مربوط به کرونا در آموزشگاه‌ها مستقلا تصمیم می‌گیرد. در این کشور ماسک زدن برای تمام دانش‌آموزان بالای ۱۲ سال در هنگام جابجایی در مدرسه اجباری است.

انگلیس یکی از بزرگ‌ترین کانون‌های شیوع کووید۱۹ در جهان بوده، به طوری که مجموع آمار جان‌باختگان در این کشور تا کنون به بیش از ۴۰ هزار نفر رسیده است.

 

فرانسه

سال تحصیلی جدید برای حدود ۱۲ میلیون و ۹۰۰ هزار دانش‌آموز فرانسوی روز سه‌شنبه یکم سپتامبر آغاز می‌شود، این در حالی است که در هفته‌های اخیر آمار کرونا در این کشور نیز به طرز نگران‌کننده‌ای افزایش یافته است.

تمام دانش‌آموزان و معلمان مقاطع کولژ (معادل راهنمایی در نظام آموزشی پیشین ایران) و دبیرستان در فرانسه ملزم به ماسک زدن خواهند بود. این مقررات شامل تمام زمان‌های حضور در فضای آموزشی اعم از زمان کلاس و زنگ تفریح است.« ژان کاستکس» نخست وزیر فرانسه توصیه کرده است که حتی‌الامکان پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها برای گرفتن بچه‌ها از مدرسه مراجعه نکنند.

همچنین بر اساس تصمیم دولت فرانسه، ماسک زدن برای مربیان و کارکنان مهد کودک‌ درون کلاس اجباری نیست، اما پدر و مادرها هنگام ورود به آموزشگاه باید ماسک بزنند.

اسپانیا

در بحبوحه شیوع کرونا و انتقادات اتحادیه‌های معلمان، مقامات اسپانیا تدابیر تازه‌ای را پیش از بازگشایی مدارس پیش‌بینی کرده‌اند. مهم‌ترین تصمیم مقام‌های دولتی در این زمینه استخدام ۱۱ هزار معلم جدید برای مدارس است. در حیاط مدارس نیز فضاهایی موسوم به «حباب» برای کلاس درس ساخته شده تا دانش‌آموزان هر کلاس با افراد دیگر در تماس مستقیم نباشند.


 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.