سازمان بهداشت جهانی تأکید کرد که استفاده از پلاسمای خون بهبودیافتگان کرونا که ترامپ آن را تأیید کرد روش قابل اطمینانی نیست.
به گزارش جماران،سازمان بهداشت جهانی روز -دوشنبه- نسبت به استفاده از پلاسمای خون بهبودیافتگان بیماری کووید-۱۹ برای معالجه مبتلایان به این بیماری هشدار داد و تاکید کرد که این روش درمانی هنوز مراحل آزمایش تجربی خود را با موفقیت سپری نکرده است.
«سومیا سوامیناتان» دانشمند ارشد سازمان جهانی بهداشت در جریان کنفرانسی مطبوعاتی از اقدام سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) برای صدور مجوز استفاده از روش پلاسما درمانی برای معالجه مبتلایان به ویروس کرونا ابراز نگرانی کرد و گفت که این اقدام آن هم پیش از آن که نتایج قطعی از آزمایشهای تجربی این روش حاصل شود، ضمن خطراتی که میتواند برای بیماران داشته باشد احتمالا ضرورت ادامه بررسیهای رسمی در مورد این روش را از بین خواهد برد.
خانم سوامیناتان خاطر نشان کرد که بدن افراد مبتلا به بیماری سطح پادتن(آنتیبادی) مختلفی را تولید میکنند و به همین دلیل استانداردسازی این روش درمانی و تعیین روش بهینه جمعآوری پلاسما بسیار دشوار است.
او از کشورهای جهان خواست که به محض بروز شواهد اولیه مثبت در مورد یک روش درمانی به سرعت آن را به طور عمومی تجویز نکنند و منتظر مشخص شدن شواهد قطعی باشند.
سازمان غذا و داروی آمریکا روز یکشنبه گذشته مجوزی اضطراری استفاده از روشی پلاسما درمانی را برای معالجه بیماران مبتلا به کووید-۱۹ صادر کرد.
این سازمان مجوز استفاده از این روش را بر مبنای نتایج مثبت آزمایشهای انجام شده بر روی بیش از ۷۰ هزار بیمار در آمریکا صادر کرده است.
«دونالد ترامپ» رئیسجمهوری ایالات متحده نیز ضمن استقبال از صدور مجوز استفاده از این روش درمانی گفته است که این روش میتواند تلفات بیماری کووید-۱۹ را تا ۳۵ درصد کاهش دهد.
ترامپ همچنین ابراز اطمینان کرد که می توان از ویروس کرونا بدون در نظر گرفتن دست یافتن یا دست نیافتن به واکسن آن در ایالات متحده آمریکا خلاص شد.
ترامپ در جمع هواداران خود در ایالت «کارولینای شمالی» گفت: از این ویروس خلاص می شویم.قطعا این اتفاق می افتد و بسیار سریع تر از چیزی که مردم فکر می کنند اتفاق می افتد چه با واکسن چه بی واکسن. این چیزی است که اکنون اتفاق می افتد.
وی همچنین اشاره کرد که کشورش اکنون در مراحل پایانی آزمایش واکسن ضد ویروس کروناست.
ترامپ افزود که این واکسن قبل از پایان سال جاری یا بسیار زودتر از آن کشف می شود.
در حالی که کرونا تا کنون به دلیل سیاست های بهداشتی غلط ترامپ جان بیش از 180 هزار آمریکایی را گرفته است وی تأکید کرد «با هم بر این ویروس پیروز می شویم!»
از سوی دیگر، پیش از این اعضای گروه کاری مبازره با ویروس کرونا در کاخ سفید بارها با سخنان ترامپ درباره اینکه ویروس کرونا به تدریج متلاشی می شود رد کردند.
علاوه بر آن، سازمان غذا و داروی آمریکا پیشتر نیز مجوز استفاده اضطراری از داروی هیدروکسی کلروکین را نیز برای درمان مبتلایان به ویروس کرونا صادر کرده بود ولی با مشخص شدن عوارض قلبی، کلیوی و کبدی این دارو، مجوز خود را معلق کرد.
تزریق پلاسما غلیظ شده یک روش درمانی است که برای مبارزه با شیوع آنفولانزا و سرخک در دوران فقدان واکسن این بیماریها استفاده میشد؛ اخیراً نیز این روش برای درمان بیماری ابولا آزمایش شده بود. هنگامی که بدن با تهاجم یک ویروس جدید مواجه میشود، پروتئینهایی به نام پادتن(آنتیبادی) تولید میکند که به طور ویژه با عفونت مبارزه میکند. پادتنها در پلاسما(قسمت زرد مایع خون) شناور میشوند. در حال حاضر نیز در برخی کشورهای جهان از جمعآوری و تزریق پلاسمای نجاتیافتگان از بیماری کووید-۱۹ برای درمان مبتلایان جدید استفاده میشود.