هیات اداری مجلس نمایندگان افغانستان در رابطه با ضرب ‌و شتم نماینده فراه در تالار لویه جرگه، دو نفر را به دادستانی معرفی کرد.

 

به گزارش جماران، دفتر مطبوعاتی «میررحمان رحمانی» رئیس‌ مجلس نمایندگان افغانستان در اعلامیه ای گفت که هیات اداری این مجلس، «ضیاالحق امرخیل» وزیر دولت در امور پارلمانی را در نشستی فرا خوانده و موضوع «اهانت» به «بلقیس روشن» را بررسی کرده ‌است.

در این اعلامیه‌ آمده است: «رئیس مجلس نمایندگان در حالی که برخورد نادرست یک زن از جمع ماموران امنیتی لویه جرگه مشورتی صلح علیه خانم بلقیس روشن را محکوم کرد، یاد آور شد که قبل از این نیز برخی از نیروهای حکومتی، در موارد مختلف به اعضای لویه جرگه بی حرمتی کرده بودند.»

او از دولت خواسته تا جلوی تکرار چنین مواردی را علیه اعضای لویه جرگه بگیرد.

در اعلامیه مذکور آمده ‌است که میر رحمان رحمانی دستور داده تا فردی که به بلقیس روشن اهانت کرده بود و «باقر کاظمی» به دلیل اظهارت غیر مسئولانه اش علیه خانه ملت، به دادستانی معرفی گردد.

رحمانی تاکید کرده‌ است که «عبدالله عبدالله» رئیس لویه جرگه در پایان جرگه رسما از نماینده فراه معذرت خواهی کرد.

 

e1b4d057-10e1-404a-b7ad-508c498b5aa3_16x9_1200x676

 

عبدالله گفت: «از طریق همین تربیون معذرت می‌ خواهم از خانم روشن. این روش را جز روش و ارزش‌ های که نظام ما استوار است نمی ‌دانیم و غیر قابل قبول است و باید مورد بررسی قرار بگیرد».

بلقیس روشن، نماینده مردم فراه در مجلس نمایند‌گان، در روز نخست لویه جرگه در پی اعتراض در هنگام سخنرانی رئیس جمهور غنی، مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود.

برخورد با بلقیس روشن واکنش ‌برانگیز شده است.

 

fb_img_1596793001820_0

 

در همین حال، بیشتر شهروندان افغان و شماری از نهادهای حامی آزادی بیان در مورد برخورد خشونت ‌آمیز با بلقیس روشن در تالار لویه جرگه مشورتی صلح در کابل واکنش شدیدی نشان دادند.

کمیسیون مستقل حقوق ‌بشر افغانستان در صفحه فیس بوک خود نوشت: «در لویه‌ جرگه مشورتی صلح با دو معترض، پس از بیان نظر انتقادی ‌‌شان، برخوردی در تضاد با ارزش‌ های قانون اساسی و حقوق بشری و در تعارض با اصل اساسی جرگه (تبادل آزاد آرای مشورتی) شد».

کمیسیون مستقل حقوق‌ بشر افغانستان از حکومت خواست که از حق آزادی بیان همه شهروندان دفاع و محافظت کند.

در همین حال، نهاد حمایت کننده رسانه‌ های آزاد افغانستان(نی) با انتشار اعلامیه ‌ای نوشت، از آزادی بیان باید حراست شود و نباید در نشست‌ های ملی به این ارزش پشت پا زده شود.

نی تاکید کرد: «آن‌چه با این‌ رویداد، روشن می ‌شود، تخلف از قوانین نافذ، از جمله قانون اساسی افغانستان است. ماده‌ 34 قانون اساسی افغانستان، آزادی بیان را از هرگونه تعرض مصون دانسته است. دفتر نی حمایت کنندهی رسانه ‌های آزاد افغانستان از حکومت افغانستان و شخص رئیس جمهور می‌ خواهد تا برای بررسی این قضیه، شرایط و اوامر لازم را مهیا و صادر نماید».

دیروز در دومین روز نشست لویه ‌جرگه نیز، رئیس یکی از کمیته‌ های این ‌جرگه در هنگام ارائه گزارش کاری خود ضرب‌ و ‌شتم بلقیس روشن را محکوم کرد و خواهان معذرت‌ خواهی رسمی از او شد.

این درخواست با واکنش برخی دیگر از اعضای لویه‌ جرگه مشورتی صلح روبرو شد و نظم لویه ‌جرگه برهم خورد. شماری نیز از صحن تالار لویه‌ جرگه مشورتی خارج شدند.

به رغم تقاضای مسئولان برگزاری لویه ‌جرگه‌ مشورتی صلح نظم به این نشست برنگشت و برخی از اعضای لویه‌ جرگه مشورتی صلح که عمدتا مردان بودند، به جایگاه سخنران آمدند و با استفاده از الفاظ رکیک اعلام کردند که حامی بلقیس روشن، مفسد و فاسد است.

ساعتی پیش سومین روز لویه جرگه مشورتی آغاز شد. در نشست امروز شخصیت هایی چون حامد کرزای حضور دارند.

 

5555812

 

قرار است در پایان این جرگه، در مورد رهایی 400 زندانی طالبان تصمیم گیری شود.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.