رئیس جمهور آمریکا به شدت از پوشش اعتراض ها به نژادپرستی در آمریکا انتقاد کرد و معترضان را بار دیگر هرج و مرج طلب و بیمار توصیف کرد.

 

به گزارش جماران، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا از شیوه پوشش اعتراض هایی که شهرهای مختلف آمریکا شاهد آن هستند توسط رسانه ها به شدت انتقاد کرد و گفت که رسانه ها«اخبار جعلی» منتشر می کنند.

ترامپ در توئیتی در حساب شخصی خود در توئیتر امروز سه شنبه نوشت: «اخبارجعلی» که رسانه های جمعی منتشر می کنند تلاش می کند «معترضان» در پورتلند و سیاتل را به گونه ای به تصویر بکشد که انگار« آنها مردمی عالی و مهربان و بی گناهی هستند که صرفا برای گردشی کوتاه به خیابان ها آمده اند».

وی در ادامه نوشت: در واقع آنها(معترضان) بیمار،هرج و مرج طلب و آشوبگر هستند.

وی در ادامه اشاره کرد که مردان و زنان مجری قانون به راحتی می توانند اوضاع را در این شهرها کنترل کنند.

ترامپ پیش از این بارها معترضان را آشوبگر،بیمار و هرج و مرج طلب توصیف کرده بود و به هیچ کدام از خواسته های مشروع آنها وقعی ننهاده است.

این در حالی است که به گزارش خبرگزاری فرانسه، شهرهای مختلف آمریکا شاهد از سر گیری اعتراض ها و درگیری شدید میان پلیس و معترضان ضد نژادپرستی بود. معترضان همچنین به استقرار نیروهای امنیتی فدرال در شهرها به دستور «دونالد ترامپ» رئیس جمهور این کشور به شدت معترض هستند. این اعتراض ها در چند شهر آمریکا به خشونت کشیده شد.

تظاهرکنندگان علیه نژادپرستی علاوه بر «پورتلند» که برای چندمین شب متوالی وضعیت ناآرامی داشت، در چند شهر دیگر آمریکا نیز با ماموران پلیس درگیر شدند.

پلیس شهر «آستین» در ایالت تگزاس اعلام کرد که یک نفر در حاشیه اعتراض ها در این شهر به ضرب گلوله کشته شده است.

معترضان همچنین در شهرهای «اوماها» در ایالت «نبراسکا»، «اوکلند» و «لس آنجلس» در ایالت «کالیفرنیا»، «ریچموند» در ایالت «ویرجینیا»، «سیاتل» در ایالت «واشنگتن» و «لوئیویل» در ایالت «کنتاکی» به خیابان ها آمدند.

پلیس آمریکا برای سرکوب معترضان و متفرق کردن آنها از مواد شیمیایی استفاده کرده است.

شرکت کنندگان در تظاهرات شهر نیویورک نیز به اعزام ماموران فدرال به شهرها برای مقابله با ناآرامی ها اعتراض کردند. به گزارش رسانه های آمریکا پلیس در شهر ریچموند برای متفرق کردن تظاهرکنندگان به شلیک گاز اشک آور متوسل شد.

موج اعتراض ها به نژادپرستی در ایالات متحده حدود دو ماه پیش به دنبال کشته شدن یک مرد سیاهپوست به نام جورج فلوید به دست پلیس شهر مینیاپولیس آغاز شد.

تظاهرات شنبه شب در پورتلند مانند شب های قبل در نزدیکی دادگاه فدرال در این شهر ایالت اورگون برگزار شد. ماموران امنیتی محلی و فدرال در این شهر برای متفرق کردن تظاهرکنندگان به شلیک گاز اشک آور و استفاده از گاز فلفل روی آوردند. آنها همچنین چند نفر از شرکت کنندگان در تظاهرات را بازداشت کردند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا که از زمان آغاز اعتراضات شعار «قانون و نظم» را مطرح کرده دستور اعزام ماموران پلیس فدرال به شهرهای ناآرام را صادر کرده است.

در برخی از ویدئوهایی که در شبکه های اجتماعی منتشر شده است ماموران پلیس فدرال در لباس شبه نظامیان و بدون درج نامشان بر روی یونیفورم هایشان دیده می شوند. این تصاویر اعتراض های بسیاری را در آمریکا برانگیخته است. وزارت دادگستری ایالات متحده اعلام کرده است که در مورد نحوه فعالیت این ماموران تحقیق خواهد کرد.

«لوری لایتفوت»شهردار شهر«شیکاگو» به شبکه سی ان ان آمریکا گفت که « اجازه نمی دهیم عناصر ناشناس افراد را دستگیر کنند و حقوق آنها را نقض کنند».

در شهر سیاتل واقع در ایالت واشنگتن حوادث زیادی رخ داد به طوری که صدای چندین انفجار در برخی خیابان ها شنیده شد و دود از یکی از خیابان ها که معترضان یک ساختمان مرکز بازداشت افراد کم سن و سال را آتش زدند به آسمان بالا رفت.

برخی از معترضان در این شهر نیز تلاش کردند که خودشان را با چتر از گاز فلفل حمایت کنند.

روزنامه سیاتل تایمز نیز به نقل از پلیس نوشت که 45 معترض بازداشت شدند.

پلیس شهر سیاتل اعلام کرد که نزدیک به 60 تن از نیروهایش در جریان اعتراض های خشونت بار در این شهر زخمی شدند و 47 معترض نیز دستگیر شدند.

این اعتراض که بزرگترین اعتراض جنبش«زندگی سیاهان مهم است»در شهر سیاتل طی هفته های اخیر به شمار می رود در پی درگیری شدید میان معترضان و نیروهای فدرال در شهر پورتلند در همجواری سیاتل رخ داد.

همچنین معترضان ضد نژداستی دو شب پیش با حمله به ساختمان دادگاه شهر «اوکلند» در ایالت «کالیفرنیا» در  غرب ایالات متحده آمریکا آن را به آتش کشیدند و شیشه های مرکز پلیس را شکسته و به نیروهای امنیتی نیز حمله کردند.

پلیس اوکلند در در توئیتر خود نوشت: امروز یکشنبه برخی از تحریک کنندگان معترضان ساختمان دادگاه شهر را به آتش کشیدند.

در پی آن پلیس از شهروندان خواست از منطقه دور شوند.

پلیس اوکلند همچنین تصریح کرد که معترضان به سمت نیروهای پلیس اشیاء خطرناک پرتاب کردند و شیشه های پنجره های مرکز پلیس را شکستند و روی دیوارهای آن نقاشی کشیده و شعار نوشتند.برخی از معترضان نیز تلاش کردند موانعی که پلیس ایجاد کرده را از بین ببرند.

پلیس تعداد معترضان را 700 تن تخمین زد و تأکید کرد که تعدادی از آنها را دستگیر کرده است.

در تحولی دیگر، گروهی از معترضان سیاهپوست به شدت مسلح با برگزاری تظاهرات در شهر «لوئیزویل» ایالت «کنتاکی» آمریکا خواستار اجرای عدالت درباره «برونا تیلور» زن سیاهپوستی شدند که ماه مارس با ورود پلیس به آپارتمانش کشته شد.

ده ها معترض که سلاح های نیمه خودکار و تفنگ های ساچمه ای در دست داشتند و لباس های سیاه شبه نظامی پوشیده بودند به تعداد زیاد به طرف چهارراهی رفتند که پلیس در آنجا برای جدا کردن گروه کوچک تری از معترضان مسلح و مخالف این گروه، موانعی قرار داده بود.

این شبه نظامیان سیاه پوست که خود را «ان اف ای سی» (NFAC) می نامند، خواستار اجرای عدالت در مورد تیلور 26 ساله هستند.

مأموران مبارزه با مواد مخدر که حکم ورود به خانه نداشتند، چهار ماه پیش وارد خانه تیلور که تکنسین فوریت های پزشکی در لوئیزویل بود، شدند و وی را به ضرب گلوله کشتند.

اداره پلیس لوئیزویل ماه ژوئن یک مامور دخیل در این حمله را برکنار کرد. فعالیت دو مامور دیگر پلیس هم به حالت تعلیق درآمد. با این حال هیچ اتهام جنایی ضد این سه نفر اعلام نشده است.

«جان جانسون» معروف به «جی قهرمان» رهبر گروه ان اف ای سی از مسئولان خواست بررسی درباره مرگ تیلور را تسریع و شفاف تر عمل کنند.

وی در سخنانی گفت: «اگر شما به ما چیزی نگویید، ما فکر می کنیم که شما کاری انجام نمی دهید.»

مرگ تیلور در حالی مورد توجه قرار گرفته است که مرگ «جورج فلوید» که در تاریخ 25 مه به واسطه خفگی در بازداشت پلیس مینیاپولیس کشته شد، به موضوع مهمی در اعتراض های سراسری به خشونت و غرض ورزی نژادی پلیس در نظام قضایی جنایی آمریکا تبدیل شده است.

گروه ان اف ای سی نخستین بار در 4 ژوئیه زمانی توجه ها را به خود جلب کرد که با تظاهرات در پارک کوهستانی در نزدیکی آتلانتا خواستار برچیدن مجسمه چهره کنفدراسیون به عنوان نماد نژادپرستی شده بودند.

پلیس اعلام کرد روز شنبه سه نفر از اعضای این گروه در لوئیزویل زمانی که سهوا از یک اسلحه گلوله شلیک شد به شکلی که جانشان در خطر نیفتاد زخمی و در بیمارستان بستری شدند.

از سوی دیگر، کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد روز جمعه نسبت به استفاده آمریکا از «نیروی نامتناسب» برای مقابله با معترضان به نژادپرستی در شهرهای این کشور هشدار داد.

این نهاد وابسته به سازمان ملل همچنین از «بازداشت های خودسرانه» احتمالی در ایالات متحده ابراز نگرانی کرد. «الیزابت تروسل» سخنگوی کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل گفت: «امکان ادامه تظاهرات صلح آمیزی که در شهرهای آمریکا مانند پورتلند برگزار شد باید وجود داشته باشد.»

وی افزود که تظاهرکنندگان و خبرنگارانی که این اعتراض ها را پوشش می دهند نیز نباید با استفاده از «نیروی نامتناسب» یا «بازداشت های خودسرانه» روبرو شوند. الیزابت تروسل به طور خاص به گزارش هایی اشاره کرد که براساس آن «افسران ناشناس پلیس» شماری از معترضان را بازداشت کرده اند.

امکان ادامه تظاهرات صلح‌آمیزی که در شهرهای آمریکا مانند پورتلند برگزار شد باید وجود داشته باشد.

اظهارات سخنگوی کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل در حالی بیان می شود که وزارت دادگستری آمریکا روز پنجشنبه هفته گذشته به طور رسمی تحقیق درباره عملکرد جنجالی ماموران پلیس فدرال در شهر پورتلند در ایالت اورگون را آغاز کرد.

معترضان به نژادپرستی در پورتلند مدتی است که تقریبا هر شب با ماموران پلیس در این شهر درگیر می شوند.

بنابراین گزارش،اعتراض ها به نژادپرستی و خشونت پلیس علیه سیاه پوستان  در تاریخ ۲۵ مه (۵ خرداد) به دنبال انتشار تصاویری از بازداشت و کشته شدن یک مرد سیاهپوست در شهر «مینیاپولیس» آمریکا آغاز شد. در این تصاویر یک مامور پلیس با نام «درک شاون» زانوی خود را بر روی گردن این مرد سیاه پوست که «جورج فلوید» نام داشت قرار داده بود. مامور پلیس با وجود درخواست کمک جورج فلوید، ۴۶ ساله زانوی خود را از روی گردن او بر نمی‌دارد تا اینکه این مرد سیاه پوست بی هوش می‌شود و در نهایت جان خود را از دست می‌دهد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.