آمریکا اخیرا تلاش کرده است که با ارسال ناوهای هواپیمابر خود به دریای چین جنوبی به تنش ها با چین دامن بزند.
به گزارش جماران، واشنگتن که از قدرت گرفتن چین به شدت نگران است تلاش می کند با ارسال ناوهای هواپیمابر خود نمایش قدرت دهد و چینی ها را بترساند.
اگر چه چینی ها به سر و صدای آمریکایی ها توجهی نکرده و کار خودشان را می کنند. در همین زمینه روزنامه اینترنتی«ناشیونال اینترست» فاش کرد که چین موشک کروزی از نوع«دو پخفنگ» ساخته است که برد آن 4هزار کیلومتر است و می تواند پایگاه های نظامی آمریکا در گوام را هدف قرار دهد و همه ناوهای هواپیمابر آمریکایی را منهدم کند و همچنین می توان آن را به کلاهک های جنگی کلاسیک یا هسته ای مجهز کرد. این یعنی دیگر ناوهای هواپیمابر آمریکایی که آمریکا به آنها می بالید ارزشی واقعی ندارند و به زودی تبدیل به «پاره آهن» می شوند. بنابر تحلیل کارشناسان نظامی اروپایی این ناوها دیگر منشأ برتری به مانند دهه های سابق نیستند.
در چنین احوالی نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا امروز جمعه اعلام کرد که برای دومین بار در دوهفته گذشته، دو ناو هواپیمابر در دریای چین جنوبی مستقر کرده است.
این دو ناو هواپیمابر که نام آنها «نیمیتز» و «رونالد رایگان» است در اوائل ماه جاری میلادی، بین چهارم تا ششم ژوئیه نیز به این منطقه آمدند تا در یک رزمایش دریایی شرکت کنند.
اعزام ناوهای آمریکایی به دریای چین جنوبی با افزایش تنشها بین دو ابرقدرت جهان در پیوند است. مقامات آمریکا و چین بارها در هفتههای اخیر یکدیگر را به افزایش تنشها در این منطقه متهم کردهاند.
«جیم کرک» آدمیرال و فرماندهی ناو هواپیمابر «نیمیتز» میگوید: «این دو ناو در دریای چین جنوبی و بر اساس قوانین بینالمللی به دنبال تقویت تعهدات خود برای یک منطقه آزاد در اقیانوس هند و آرام هستند.»
در بیانیه نیروی دریایی آمریکا همچنین آمده است که حضور این ناوهای آمریکایی در منطقه در واکنش به یک رویداد جهانی یا سیاسی نیست و تنها به این دلیل است که روابط بین واشنگتن و پکن به علت شیوع ویروس کرونا و همچنین اتفاقات اخیر در هنگ کنگ متشنج شده است.
با وجود آن که دریای چین جنوبی در میان کشورهای چین، برونئی، مالزی ، فیلیپین ، تایوان و ویتنام واقع شده، اما پکن ادعای مالکیت بر ۹۰ درصد آبهای آن را دارد. چین در اوایل ماه جاری میلادی یک رزمایش نظامی در این دریا برگزار کرد، رزمایشی که دو کشور منطقه یعنی ویتنام و فیلیپین آن را به شدت محکوم کردند.
رزمایش بزرگ دو روزه ارتش چین در دریای جنوبی با هدف حراست از حق حاکمیت پکن و کشتیرانی آزاد در منطقه در حال برگزاری است.
این رزمایش که شمار زیادی از ناوشکن های نیروی دریایی چین در آن شرکت کرده اند در اطراف جزایر «پاراسل» برگزار شد.
جزایر پاراسل مورد منازعه چین و ویتنام است و دو کشور بر سر مسیرهای آبی آن و منابع انرژی منطقه منازعاتی دیرینه دارند.
این در حالی است که آمریکا در غرب اقیانوس آرام تا نزدیکی دریای چین جنوبی، در یک شعاع ۱۵۰۰ کیلومتری، بارها رزمایش نظامی برگزارکرده است و مدتهاست سه ناو هواپیمابر این کشور در آبهای این منطقه مستقر هستند.
بنابراین گزارش،ارزش کالاهای تجاری و منابع انرژی فسیلی، نفت و گاز که سالانه از دریای چین جنوبی توسط کشتیها و نفت کشها جابجا میشوند بیشتر از ۳ تریلیون دلار است.